Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου στη Λάρισα



Το ΠΑΜΕ Δημοσίου καλεί τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν  μαζικά στη 48ωρη απεργία στο δημόσιο στις 19 και 20 Μάρτη και να λάβουν  μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τέταρτη 19 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Νομαρχίας και τη δεύτερη μέρα 20 Μάρτη, στη  συγκέντρωση στη είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου  Λάρισας στις 10 π.μ.  στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ για την υγεία.

Όπως τόνισαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο ΕΚΛ, «η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.- τρόικα  επιταχύνουν και κλιμακώνουν την αντεργατική τους επίθεση. Τσακίζουν εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και  ειδικοτήτων, με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις σφυροκοπούν αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζουν και διαλύουν υπηρεσίες και δομές, που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά για αυτές τις υπηρεσίες.
Οι εξελίξεις έδειξαν περίτρανα αυτά πού από καιρό έλεγε το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις, ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από  τρόπο πρόσληψης και προσόντα.
 Το χτύπημα της σταθερής δουλειάς, η ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας και το φτήνεμα της εργατικής δύναμης αποτελούν τους κοινούς στόχους τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΔΝΤ, αποτελούν τα σημεία που συναντώνται τα διάφορα μοντέλα καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα διάφορα μείγματα διαχείρισης του συστήματος.

Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα καμιά κατάργηση οργανισμού και υπηρεσίας. Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική Να οικοδομήσουμε τη συμμαχία με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τα λαϊκά στρώματα.
Τώρα, που υλοποιούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός των ανέργων συνεχώς μεγαλώνει σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που η βαρβαρότητα έχει χτυπήσει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων,  είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας και πιο αποφασιστικά να συμμετέχουμε  για να πετύχει η 48ωρη απεργία στο δημόσιο στις 19 και 20 Μάρτη. Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τέταρτη 19/3  10.30 π.μ. στην πλατεία Νομαρχίας Tη δεύτερη μέρα 20 Μάρτη συγκέντρωση στη είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου  Λάρισας 10 π.μ.  στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ για την υγεία
Είναι ώρα να ανασυνταχθούμε  και να οργανώσουμε την πάλη μας για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου, που για να βγει από την κρίση αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Να  παλέψουμε για  τις δικές μας ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, με κίνημα που θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και πλουτοκρατία προχωρούν συστηματικά τα αντεργατικά τους μέτρα, που πλήττουν τη ζωή μας συνολικά. Ταυτόχρονα μοιράζουν υποσχέσεις και αυταπάτες.
Θα μοιράσουν λένε μέρος από το πρωτογενές τους πλεόνασμα. Δεν λένε όμως ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φτιάχτηκε από το αίμα, τον ιδρώτα και τα χαράτσια του λαού.
Λένε οι προσπάθειες του λαού έφεραν αποτέλεσμα. Φτάνουμε στο τέλος του μνημονίου, θα βγούμε στις αγορές.         Κρύβουν ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ τελειώνει, αλλά τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών, που έχουν συμφωνηθεί για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν. Φέρνουν νέες μειώσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κατάργηση τριετιών, μείωση κατώτερων μισθών κλπ), απελευθέρωση απολύσεων, νέες διαθεσιμότητες, νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, νέα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία με μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, απαγόρευση της απεργίας κλπ.
Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όσο την εξουσία και τον πλούτο του τόπου τον έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο οι εργαζόμενοι αφήνουν τη ζωή τους σε σωτήρες νέους ή παλιούς με νέο κουστούμι. Νέα μέτρα θα έρχονται όσο ο λαός αποδέχεται να πληρώνει το χρέος των καπιταλιστών, είτε ολόκληρο όπως λέει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είτε μέρος του, το “επαχθές” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απολύσεις και διαθεσιμότητες θα έχουμε όσο οι εργαζόμενοι αποδεχόμαστε ότι αποτελούμε “κόστος”, όσο επιτρέπουμε στη κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου να αντικαθίστανται οι σταθερές θέσεις εργασίας από ελαστικές, οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε “ωφελούμενους”, όσο δεν ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ λέει ότι είναι ενάντια στις απολύσεις, συμφωνεί με τις “ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης”, δηλ. τα κακοπληρωμένα προγράμματα, που προωθεί η Ε.Ε. για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών» κατέληξαν οι συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger