Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΝΕΚΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

krimaia

Οξύνονται επικίνδυνα τα πνεύματα στην χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς, μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ των Ρώσων , οι φιλορώσοι προχωρούν ακάθεκτη στην προσάρτηση της περιοχής στην ομοσπονδία, ενώ, σήμερα σημειώθηκε και το πρώτο ένοπλο περιστατικό.

Το Κίεβο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο μέλους του ουκρανικού στρατού από πυρά ενόπλων κατά τη διάρκεια εφόδου σε στρατιωτική βάση στην Συμφερόπολη.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, o εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ γνωστοποίησε ότι ένας από τους στρατιώτες της βάσης υπέκυψε στα τραύματά του, χωρίς να είναι σε θέση να πει ποιος διέπραξε την επίθεση. Έγινε από μέλη «μιας άγνωστης δύναμης, πλήρως εξοπλισμένης και με καλυμμένα πρόσωπα», αρκέστηκε να πει.
«Ενας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε στο λαιμό και στην κλείδα. Τώρα έχουμε οχυρωθεί στο δεύτερο όροφο. Τα κεντρικά έχουν καταληφθεί και ο διοικητής έχει απαχθεί. Θέλουν να παραδώσουμε τα όπλα μας αλλά δε σκοπεύουμε να παραδοθούμε» ανέφερε αλλος εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.
«Οι απόπειρες κατάληψης στρατιωτικών μονάδων με την χρήση όπλων έχουν πολλαπλασιαστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, επικεφαλής του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.
Στη Συμφερόπολη φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολλούς ένοπλους άνδρες να διεισδύουν σε μια ουκρανική βάση που είχαν περικυκλώσει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μια ριπή από αυτόματο όπλο αντήχησε λίγο μετά από το εσωτερικό. Δύο ασθενοφόρα έφθασαν στο σημείο λίγο μετά, όμως ο φωτογράφος δε μπόρεσε να προσεγγίσει την είσοδο της βάσης.
Σύμφωνα με τον Σεργκέι Γκαϊντούκ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πολιορκήσει 38 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, κάνουν λόγο για προβοκάτσια και αναφέρουν ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής, άγνωστης ταυτότητας, ήθελε να χυθεί αίμα για να αμαυρώσει την ημέρα γιορτής για την Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger