Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Κουφοντίνας έγραψε βιβλίο με τίτλο "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη"

Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη και από τους λίγους που ανέλαβαν προσωπική ευθύνη για τη δράση της, ο φυλακισμένος Δημήτρης Κουφοντίνας, έγραψε βιβλίο με τον τίτλο "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη", που φέρενι στο φως λεπτομέρειες για την επιχειρησιακή δράση της οργάνωσης αλλά και την οργανωτική της δομή. Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Τελευταία ενημέρωση: 17 ώρες πριν
Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 4, 2014
Στο προλογικό του σημείωμα, ο Δ. Κουφοντίνας εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Συλλογικά θα έπρεπε να γίνει και ο απολογισμός της Επαναστατικής Οργάνωσης της 17 Νοέμβρη, η αυτοκριτική για το έργο μας, για εμάς τους ίδιους. Συλλογικά να πάρουμε την ευθύνη και να σταθούμε μπροστά στο λαό, να του δώσουμε λογαριασμό. Το οφείλαμε στις γενιές που πέρασαν, το χρωστάγαμε στις γενιές που θα έρθουν».
 
Και στη συνέχεια: «Εγώ, από τη μεριά μου, ανέλαβα την προσωπική μου ευθύνη. Και, τώρα, ανοιχτά, σε πρώτο πρόσωπο, μιλώ για τη βιωματική πορεία, τη διαμόρφωση της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας που με μετέτρεψε στον Αντώνη του παράνομου αγώνα…».
 
Σε αυτό το βιβλίο, όπως λέει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δίνει, «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», έναν πρώτο απολογισμό της πορείας του, μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».
 
«Χαιρετισμό» στον Δ. Κουφοντίνα («Δημήτρη, σύντροφε», τον προσφωνεί) απευθύνει ο Χορχέ Σαμπάλσα: «Από την εδώ όχθη του ωκεανού και από την ίδια ταξική θέση έρχεται ο αδελφικός μου χαιρετισμός, στο όνομα των Τουπαμάρος (σσ: αντάρτες της Ουρουγουάης) που πάντα αμετανόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό».
 
Αντίθετα με ό,τι ίσως να αναμένει κάποιος, ο Κουφοντίνας δεν επικεντρώνεται στη «φυλακή» και στους λόγους που τον οδήγησαν εκεί. Γράφει «σαν να είναι έξω», δρον πολιτικό υποκείμενο. Επιπλέον, ο συγγραφέας είναι ειλικρινής: «Αυτονόητα, δεν μπορεί να ειπωθεί σήμερα όλη η αλήθεια-θα έρθει η ώρα να ειπωθεί ολόκληρη, να δοθεί όνομα στα πάντα. Όσα ειπωθούν σήμερα, όμως, πρέπει να είναι όλα αλήθεια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I always spent my half an hour to read this blog's posts
daily along with a mug of coffee.

my web page: boot disk utility

Powered By Blogger