Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών Μαγνησίας



Φτάνουν οι μέρες (22 Μάρτη) που η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ θα προσπαθήσει να υλοποιήσει  την απόλυση συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Μέχρι σήμερα, παρά τα όσα διαδίδουν τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, από τους 1870 σε «διαθεσιμότητα» δεν έχει μεταταγεί κανένας εκπαιδευτικός, αλλά ακόμα και αν υλοποιήσουν όσες μετατάξεις υποσχέθηκαν, θα αφορούν  υποβαθμισμένες θέσεις (πχ βοηθούς νοσηλευτών Δ.Ε. με μισθό 580 ευρώ). Όσοι δεν «χωράνε» στις υποβαθμισμένες θέσεις ανά την Ελλάδα, θα γίνουν νέα θύματα της μνημονιακής πολιτικής.
Συγκεκριμένα «περισσεύουν»  227 άνθρωποι υπό απόλυση, αφού οι υποτιθέμενες θέσεις υπολείπονται του συνολικού αριθμού διαθεσίμων (187+150+925+381= 1.643)

Μπροστά στην απόφαση να κάνουν απολύσεις δεν σταματούν πουθενά: Σήμερα Τετάρτη 5/3 συζητιέται στη Βουλή με τροπολογία η κατάργηση διάταξης του Ν..3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014). Έτσι θα μπορούν να απολύσουν κανονικά και συναδέλφους μας.

Όμως η Τρόικα ζητάει και άλλες απολύσεις ….
Προχθές δημοσιεύτηκε το ΠΔ 28/28-2-14 « Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Στο άρθρο 2 αναφέρεται:
Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας και πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60%, τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή μετά από εισήγηση των ΠΥΣΔΕ ολικά υπεράριθμοι και κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα ΠΥΣΔΕ ανά περιοχή μετάθεσης ανά κλάδο και ειδικότητα.”

Θέλουν να απολύσουν  και ταυτόχρονα να διχάσουν το κλάδο σε «νέους» – «παλιούς» και κατά ειδικότητα, να τρομοκρατήσουν….. Στο άρθρο 5 προβλέπεται ότι οι πίνακες θα οριστικοποιηθούν μέχρι 15 Ιούνη, αν και όλοι ξέρουμε ότι το Σεπτέμβρη θα υπάρχουν και πάλι κενά. Εκτός και αν μειώσουν και πάλι τις θέσεις εργασίας…..

·        Μεθοδεύουν λοιπόν συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων. Μόνο για το 2014 ο προϋπολογισμός  προβλέπει 1676 συγχωνεύσεις!
·        Μεθοδεύουν συμπτύξεις τμημάτων με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, κατάργηση ή υποβάθμιση μαθημάτων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών.
·        Διαρρέουν νέα (;) αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατάθεση τροπολογίας που αλλάζει το καθεστώς οργανικότητας.

Και το «κερασάκι» έρχεται με την «αυτοαξιολόγηση» - αυτοεξευτελισμό, ως πρώτο βήμα στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – απόλυση. Θέλουν να εμφανιστούμε ότι όχι μόνο συναινούμε στην πολιτική τους αλλά ότι την υλοποιούμε με τη θέληση μας, εις βάρος μας, εις βάρος του σχολείου και των μαθητών μας. Είναι θλιβερό που κάποια στελέχη της εκπαίδευσης εμφανίζονται φανατικότεροι υποστηριχτές της αντεκπαιδευτικής πολιτικής ακόμα και από τον ίδιο τον Υπουργό…


Συνάδελφοι
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ…..
Ο ενωτικός μαζικός αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, όλης της κοινωνίας πρέπει να είναι η απάντηση μας.
Καλούμε τους συναδέλφους στο ανοιχτό ΔΣ της ΕΛΜΕ – Επιτροπή Αγώνα αύριο Πέμπτη 6/3, ώρα 6.30 στο 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ι. (πρώην Πολυκλαδικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger