Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Στην τελική ευθεία το αλιευτικό καταφύγιο Βότση

Στην τελική ευθεία το αλιευτικό καταφύγιο ΒότσηΣτην τελική ευθεία πριν την δημοπράτηση εισέρχεται το αλιευτικό καταφύγιο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Βότση της Αλοννήσου. Ηδη υπογράφτηκε από τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Ιατρίδη, η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έργου, λόγω του υψηλού κόστους της μεταφοράς υλικών.
Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται πλέον σε 3.800.000 ευρώ περίπου και ενδέχεται εντός της επόμενης εβδομάδας να υπογραφεί η προέγκριση της δημοπράτησης του έργου.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε στο τελικό στάδιο πλέον και αναμένουμε να προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη δημοπράτηση του έργου» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, oοποίος εκτιμά ότι η δημοπράτηση είναι δυνατό να γίνει πριν το Πάσχα.
Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό για το νησί, διότι θα προσφέρει ασφάλεια στα αλιευτικά σκάφη του νησιού, τα οποία βρίσκονται κυριολεκτικά εκτεθειμένα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Παράλληλα όμως, θα συμβάλει στον ασφαλή ελλιμενισμό και των τουριστικών σκαφών, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, που αποτελεί επίσης βασικό ζητούμενο για το νησί.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger