Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ για περιφερειακές εκλογές

Πιτσιρίκο, μέγας χαμός εχει γινει με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και φυσικά στην Πελοππονησο. Βρήκε την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί κι η «αριστερή» συνιστωσα του κόμματος και να ζωστεί τα φισεκλίκια ο αγωνιστής σύντροφος Λαφαζάνης.
Κατά την γνώμη μου, δεν πρεπει να μπαινουν ολοι και όλα στο ιδιο τσουβάλι. Για τον Βουδούρη τα ζητήματα ξεκίνησαν με την λανθασμένη τοποθέτηση κι επίθεση Λαφαζάνη εναντίον του. Το 90% των τωρινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είχε με τον τρόπο του «στηρίξει» ή ανεχθεί το πρώτο μνημόνιο. Ίσως και κάποιοι νυν βουλευτές του κόμματος που τότε ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είχαν στηρίξει το μνημόνιο τότε.

Επιπλέον, ο Οδυσσέας Βουδούρης εχει μια ιστορία στην κοινωνική και πολιτική του ζωή που σίγουρα δεν τον τοποθετεί εκτός της «Αριστεράς». Απλά, κατά την γνώμη μου, ο Λαφαζάνης βρήκε την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί απο τον Τσίπρα και να φωνάξει «είμαστε κι εμεις εδώ».
Όλοι όμως – τουλάχιστον στην αρχή – δεν πήραν χαμπάρι οτι πάνε να στηρίξουν εναν αντισημίτη δημοσιογραφιο για την θεση του περιφερειαρχη της Κεντρικής Μακεδονιας. Κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Είτε τον γουστάρει ο λαός της Κοζάνης είτε όχι. Είτε έχει ρευμα, είτε του έχει κοπεί.
Ανατριχιαστική κι εμετική μαζί είναι επίσης η στήριξη που παρέχει στον εν λόγω δημοσιογράφο και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.
Προσωπικά, αναρωτιέμαι το εξής: Αν πριν τις εκλογές κάνουν τις επιλογές προσώπων που κάνουν, μετά τις εκλογές πόσα βρωμόσκυλα του ΠΑΣΟΚικού κομματικού σωλήνα θα δούμε σε θέσεις διοικητών οργανισμών και προέδρων νοσοκομείων;
Αλήθεια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε στην απαράδεκτες αποφάσεις του ΣτΕ υπερ των αγαπημένων παιδιων του συστήματος – δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς – που «επιτέλους δικαιώνονται» και εχουν να λαμβάνουν και τα αναδρομικά. Οι υπόλοιποι που δεν θα δικαιωθουν ποτέ και θα συνεχίσουν να ζουν με το τίποτα τι είναι; Ζώα ή πολίτες Β΄κατηγορίας;
Πού είναι η Αριστερά να καταγγείλει το απίστευτο για τα δεδομένα της χώρας σκάνδαλο ότι για να πληρωθει η σύνταξη των 2500 και 3000 ευρω του καθε ανωτερου δικαστικού (ή του αποστρατευθέντα στα 50φεύγα γαλονά στρατιωτικού) πρεπει να μοχθούν 20 νεοι – με άπειρα προσόντα σε τίτλους σπουδών – που πληρώνονται με 400 και 600 ευρώ και αλλοι τόσοι να σαπίζουν καταδικασμένοι στην αιώνια ανεργία;
Τι σκατά Αριστερά είναι αυτή τελικά; Άσε λοιπόν συντροφε Λαφαζάνη τον Οδ.Βουδούρη και ξιφούλκησε κατά των δικαστικών του ΣτΕ και του Άρειου Πάγου που ράβουν όπως τους βολεύει το κοστούμι που οι ιδιοι φοράνε και μαντάρουν όποτε χρειάζεται και το παντελόνι της πολιτικής εξουσίας. Φώναξε για τα όργια εκείνων, αν τολμάς.
Και κατι τελευταίο. Πριν απο 1,5 χρονο, ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε μια ανατροπή κι αν όχι στην ανατροπή τουλάχιστον στην απονομή δικαιοσυνης.
Τώρα το μόνο κίνητρο που εχω για να τους ψηφίσω είναι για να φυγουν οι Κουίσλινγκ που κυβερνούν την χώρα.
Γνωρίζοντας όμως οτι η πορεία της χωρας και του λαού της προς την ανυπαρξία θα συνεχιστεί κανονικότατα με μια κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω πια αν το κίνητρο αυτό ειναι πια αρκετό.
Με εκτίμηση, Ηλίας
(Αγαπητέ φίλε, έχω γράψει αρκετές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνει κυβέρνηση στις εκλογές του 2012. Τότε θα ήταν χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα. Τότε που όλο το σύστημα -εντός και εκτός της χώρας- ήταν απροετοίμαστο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστος, κι αυτό ήταν καλό. Οι Έλληνες δεν το θέλησαν. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στην εξουσία «διαβασμένος» και «μιλημένος», ενώ η κοινωνία είναι βουτηγμένη μέσα στην ήττα και την απάθεια – εκτός από αυτούς που θα πάρουν θέσεις και είναι μέσα στην τρελή χαρά . Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση -και πρέπει να γίνει κυβέρνηση- αλλά είναι ολοφάνερο πως δεν ενθουσιάζει τους Έλληνες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους· ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση επειδή οι άλλοι είναι σιχαμεροί, σάπιοι και αδίστακτοι. Ξέρω νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή σιχαίνονται τον Σαμαρά. Οπότε, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πάει για ποσοστό θριάμβου στις εκλογές. Όλα αυτά με τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκω βαρετά, αδιάφορα και βλακώδη. Μου θυμίζουν ΠΑΣΟΚ και δικομματισμό. Μεταξύ μας, οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία πια. Η χώρα είναι δεμένη για πάντα. Να είστε καλά.)
 Εγραψε: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger