Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Γερμανική Αριστερά: Η Σκόπελος το καλοκαίρι ήταν γεμάτη κότερα-Λεφτά έχετε, ούτε ένα ευρώ από τη Γερμανία για το χρέος

Γερμανική Αριστερά: Η Σκιάθος το καλοκαίρι ήταν γεμάτη κότερα-Λεφτά έχετε, ούτε ένα ευρώ από τη Γερμανία για το χρέοςΠαγωμάρα έπεσε στην αίθουσα της ελληνικής Βουλής, όπου συνεδρίαζε η επιτροπή ελληνογερμανικής φιλίας το απόγευμα της Πέμπτης. Αιτία; Τα λόγια της Γερμανίδας βουλευτού του Die Linke (της Γερμανικής Αριστεράς) Ροτ η οποία απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα να δώσει η Γερμανία, έστω και ένα ευρώ, για το ελληνικό χρέος.
«Ακούστε να δείτε. Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκόπελο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο
πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ροτ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές.
Για την ιστορία, την απάντηση της κυρίας Ροτ προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα για το χρέος. Μάλιστα ο συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης είχε προσπαθήσει να προλάβει το... κακό: «Γιατί, κ. Κέλλα, απευθύνεστε με τέτοια ερώτηση στην αντιπολίτευση της Γερμανίας και όχι στους τέσσερις βουλευτές της συγκυβέρνησης που είναι παρόντες;» είπε δείχνοντας τους τέσσερις γερμανούς βουλευτές του λεγόμενου Μεγάλου Συνασπισμού. Ο κ. Κέλλας, όμως, επέμεινε και η κυρία Ροτ έδωσε την παραπάνω αποστομωτική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger