Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η Αστυνομία απαγορεύει τις διαδηλώσεις –Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Απόφαση απαγόρευσης της πορείας που καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τέταρτη 6 μμ στα Προπύλαια ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενόψει της τελετής έναρξης της προεδρίας της ΕΕ., εξέδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Μιχαιρίνας.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ωστόσο εμμένει στην απόφασή της και προχωρά στην συγκέντρωση.

Η απόφαση θυμίζει άλλες εποχές «του αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της επταετίας των συνταγματαρχών», αναφέρει η ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Η απόφαση της Αστυνομίας:

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και 24:00 ώρα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2014, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία:
(α) στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,

(β) στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

(γ) στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμμένει στην απόφαση:

«Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.  Όχι στην απαγόρευση. Όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας, Τετάρτη 8/1, Προπύλαια 6μμ», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός συμβούλου Αθήνας.

«Η επίδοση απόφασης απαγόρευσης της πορείας που καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τέταρτη 6μμ στα Προπύλαια από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Μιχαιρίνα για να  εκφραστεί η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου κατά άθλιων πολιτικών λιτότητας, ανεργίας και ρατσισμού της ΕΕ και της κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές «του αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της επταετίας των συνταγματαρχών», αναφέρει η ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει το πανικό της για την παντελή έλλειψη συναίνεσης στα αντεργατικά της σχέδια. Κανένας δεν πιστεύει  τους ψεύτικους πανηγυρισμούς για αναμενόμενες  θετικές εξελίξεις  λόγω της  ελληνικής  προεδρίας της Ε. Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθούν να σφίγγουν τη θηλιά του χρέους ζητώντας νέες θυσίες, με απολύσεις στους Δήμους, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, με χαράτσια στην υγεία, 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο και χαράτσι σε κάθε συνταγή. Μόνο η διαγραφή του χρέους προς την ΕΚΤ, η ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ θα δώσουν περιθώρια για να βρεθούν λεφτά ώστε να σπάσουμε τη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας, υγείας, πρόνοιας», προσθέτει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η απαγόρευση

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απαγόρευση των διαδηλώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως κάτι τέτοιο, ποδοπατεί τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση:

«Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger