Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις 8/1 το πρωί!

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές που συνελήφθησαν στις 28/12 στη Βικτώρια
Την Τετάρτη 8/1/2014 δικάζονται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οι 11 αντιφασίστες αγωνιστές που συνελήφθησαν στις 28/12/2013.
Προπαγάνδιζαν τη διαδήλωση του Σαββάτου 11/1/2014 καθώς και τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν για τις προηγούμενες μέρες με άλλες συλλογικότητες ενάντια στα κρατικά πογκρόμ του “Ξένιου Δία” και στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Ενώ είχαν ξεκινήσει την πολιτική τους παρέμβαση σε σταθμούς του ΗΣΑΠ στις γειτονιές των Πατησίων, όπου ζουν πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες με κείμενα, αφίσες και τρικάκια σε 7 διαφορετικές γλώσσες, στο σταθμό του Αγ. Νικολάου περίοικοι, γνωστοί για τη ρατσιστική τους δράση στην περιοχή, επιχείρησαν να τους επιτεθούν αρχικά λεκτικά και στην συνέχεια με ξύλινο κοντάρι, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Μετά τη λήξη του επεισοδίου αυτού και ενώ συνέχιζαν το μοίρασμα στην πλατεία Βικτωρίας, δέχονται επίθεση και συλλαμβάνονται από ομάδες “Δίας” και “Δέλτα”. Μαζί τους συλλαμβάνεται και 12ος, άσχετος με την παρέμβαση πολίτης, που απλώς περίμενε στην αποβάθρα το τρένο για τον Πειραιά! Μάλιστα ‘αναγνωρίστηκε’ και αυτός ανάμεσα σε άλλους ως φυσικός αυτουργός “απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης”…
Τα κακουργήματα από το αρχικά βαρύ κατηγορητήριο μετατράπηκαν την Κυριακή σε δύο πλημμελήματα,  “επικίνδυνες σωματικές βλάβες” και “αντίσταση κατά της αρχής”. Χαρακτηριστικό της αστυνομικής αυθαιρεσίας: ενώ το δικαστήριο άφησε  όλους ελεύθερους, η αστυνομία συνέλαβε με την επέμβαση των ΜΑΤ τον ένα αγωνιστή λόγω της αλβανικής καταγωγής του προορίζοντάς τον για απέλαση! Αφέθηκε τελικά και αυτός ελεύθερος την επομένη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αυτονόητη αλληλεγγύη της στους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη διάδοση αντιρατσιστικών ιδεών σε κάθε γειτονιά, την αντίθεση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρατικά πογκρόμ κατά των μεταναστών.
Το γεγονός ότι την ίδια μέρα στον ίδιο τόπο δικάζονται οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν είναι αποκαλυπτικό.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις 8/1 το πρωί!

Να αποσυρθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες -Να αθωωθούν οι αγωνιστές.
Καμία ανοχή στα ‘τάγματα εφόδου’ της Χρυσής Αυγής και του ‘Ξένιου’ «Δία»-«Δέλτα» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger