Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη για χρέη Πρόκειται για ένα 58χρονο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ξενοδοχειακής και τουριστικής επιχείρησης,


alt
Δύο Βολιώτες συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία για οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το δημόσιο.
Ειδικότερα συνελήφθη ένας 43χρονος  καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 143.493,41 ευρώ.Συγκεκριμένα, ο 43χρονος, έμπορος, προσήλθε οικειοθελώς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο τις οφειλές και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».Στο μεταξύ, άλλος ένας 58χρονος συνελήφθη για οφειλές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.
Πρόκειται για ένα 58χρονο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ξενοδοχειακής και τουριστικής επιχείρησης, που προσήλθε οικειοθελώς και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, οφειλές ύψους 136.074,69 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε επίσης στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, καθώς κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

... Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 60ή συνεδρίαση, Πέμπτη 4.7.13

Ο Κ. Σακκάς διανύει σήμερα την 30ή μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την ελευθερία του κόντρα στις παράνομες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, που διαδοχικά αύξησε το χρόνο κράτησής του σε 36 μήνες. Ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την απόρριψη του δίκαιου αιτήματός του για διακοπή της κράτησής του. Το Συμβούλιο Εφετών, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη, άφησε να περάσει και αυτή η εβδομάδα χωρίς να εξετάσει το αίτημα του Κ. Σακκά.

Επόμενο ήταν η συνήγορός του Μ. Δαλιάνη να ζητήσει την εκ νέου διακοπή της συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας το ίδιο βασικό επιχείρημα: ότι ο εντολέας της θέλει να παρίσταται ο ίδιος στις συνεδριάσεις, λόγω της απεργίας πείνας δεν μπορεί να παρασταθεί και η ίδια δεν μπορεί να τον εκπροσωπήσει. Ζήτησε διακοπή για την επόμενη βδομάδα, σημειώνοντας ότι η γραμματεία του Συμβουλίου Εφετών την πληροφόρησε ότι το αίτημα θα εξεταστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Απευθυνόμενη στο τρομοδικείο η συνήγορος τόνισε ότι από τη στιγμή που ο νομοθέτης προβλέπει με τη διάταξη του 348 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας την περίπτωση αναβολής, που είναι το μείζον, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να δώσει και άλλη διακοπή είτε στο πρόσωπο του εντολέα της είτε στο δικό της.

Παράταση λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. της Σκιάθου και της Σκοπέλου

Παράταση λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.   Βασικό αίτημα των κατοίκων των νησιών των Βορείων Σποράδων είναι η παραμονή των Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την υφιστάμενη μορφή τους, ενώ το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι» μετά τη 17η Σεπτεμβρίου, διατυπώνεται από τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών. Η παράταση λειτουργίας που έχει δοθεί στις Δ.Ο.Υ. της Σκιάθου και της Σκοπελου με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έως την προαναφερθείσα ημερομηνία, διευκολύνει μεν τον τοπικό πληθυσμό, αλλά εντείνει παράλληλα τον ευρύτερο προβληματισμό σχετικά με το μέλλον.
            Στο μεταξύ, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσαν από κοινού τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να παραμείνουν ως έχουν οι Εφορίες, λαμβανομένων υπόψη των αναγκών των νησιών, αλλά και της πρακτικής δυσκολίας που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην χερσαία Μαγνησία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Συγκεκριμένα κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την κατάργηση της Δ.Ο.Υ.,  από το Δήμο Σκοπέλου, ενώ ο Δήμος Αλοννήσου που συνδράμει την ίδια πρωτοβουλία, κατέθεσε αντίστοιχα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, κατόπιν συνεννόησης των δύο δημάρχων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εντός ΧΖΛ Λουτρακίου για την εκμίσθωση καθισμάτων και ομπρελών).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕ ΦΩΛΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΊ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΆΣΕΙΣ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ.... ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΣΟΥ

Άγνωστη αρχαία πόλη αποκαλύφθηκε στη Σκόπελο


Άγνωστη αρχαιολογική θέση ήρθε στο φως, στη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της λιμνοδεξαμενής του Πανόρμου στην Σκόπελο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Πρόκειται για θέση, πιθανότατα Κλασικής Εποχής, η οποία εντοπίστηκε στις παρυφές της υπό κατασκευή λιμνοδεξαμενής και βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τις δύο ήδη γνωστές αρχαιολογικές θέσεις, την ακρόπολη και την κάτω πόλη, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι σωστικές ανασκαφές της ΙΓ' ΕΠΚΑ, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο, εντάθηκαν από τον Μάϊο και θα διαρκέσουν έως το τέλος του 2013, έχουν ως στόχο να αποσαφηνίσουν τον χαρακτήρα και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της καινούργιας αρχαιολογικής εγκατάστασης, που ήρθε στο φως.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ in2life.gr ΣΤΗΣ Βόρειες Σποράδες: Σκιάθο, Σκόπελο ή Αλόννησο;


Βόρειες Σποράδες: Σκιάθο, Σκόπελο ή Αλόννησο;
Έχουν λίγη από την γραφικότητα του Πηλίου. «Κλέβουν» λίγη από την γοητεία των Κυκλάδων. Πολύ από το πράσινο της φύσης και άλλο τόσο από το γαλάζιο του Αιγαίου.
Κι όμως καθεμία καταφέρνει να διατηρεί ξεχωριστή προσωπικότητα. Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος. Τρία πανέμορφα νησιά στην «γειτονιά» της Θεσσαλίας, που έχουν όμως πολύ διαφορετικό πιστό «κοινό» μεταξύ τους.
Ποια ταιριάζει στην δική σας καλοκαιρινή διάθεση;

Σκόπελος Θησαυρός η παραγωγή αποξηραμένων φρούτων Σήμερα η δαμασκηνιά για αποξήρανση καλλιεργείται κυρίως στη Σκόπελο η ποικιλία «Agen Σκοπέλου»

Χώρο για χρυσά κέρδη προσφέρουν τα αποξηραμένα φρούτα, αφού λόγω της ελλειμματικής παραγωγής στην Ελλάδα, οι εγχώριες ανάγκες καλύπτονται με εισαγωγές από χώρες όπως η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 31η μέρα απεργίας πείνας...

Σκόπελος έχουμε καταγγελίες για μια παράλια που δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο ο κόσμος λόγω ομπρελών και καθισμάτων . άλλα δυστυχώς η δημοτική αστυνομία δεν επεμβαίνει γιατί άραγε?

ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ

Σκόπελος ποιος δημόσιος υπάλληλος δεν είναι στη υπηρεσία του ποτέ.....?

και έλεγχος

Στατιστικά στοιχεία του αερολιμένα Σκιάθου, Ιούνιος 2013 ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΊΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΈΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ.....ΚΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?

αφιχθέντες (πτήσεις) * μόνο πτήσεις με πάνω από 15 επιβάτες

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΜΩΡΕ ΘΩΜΑ,ΤΙ...

Σήμερα έχουν γενέθλια τα αδέρφια μου,είναι δίδυμα. Την Τάνια σε λίγο θα την αγκαλιάσω, θα την σφίξω ,θα της πω πόσο πολύτιμη είναι... θα την πειράξω, γέρασε,τάχα, στα 38. Ο Θωμάς όμως, λείπει.Εχω να τον δω πάνω από 10 χρόνια, τον κλαίω πάνω από 10 χρόνια.Δεν ξέρω αν ζει, δεν ξέρω αν πονάει, δεν ξέρω αν έχει μείνει τίποτα από το παιδί, έφηβο που αγαπάω τόσο πολύ ακόμα. Ενα ανθρώπινο πλάσμα τέλειο, μέσα σ' όλες τις ατέλειές του. Κάτι μοναδικό, όπως όλοι μας.Η ιστορία του είναι λίγο πολύ ίδια με χιλιάδες άλλες ιστορίες, χασίσι, χάπια, ηρωίνη, δρόμος, ψυχολογικά προβλήματα, δρόμος, κοινότητες, δρόμος, εισαγγελικά, δρόμος, βενζίνη, δρόμος.....Η ιστορία μας είναι λίγο πολύ ίδια με χιλιάδες άλλες ιστορίες, άρνηση, κλάματα, προσπάθειες, πίεση, ικεσίες, απόγνωση....Πριν 3 χρόνια είδα αυτόν που βοήθησε στον αφανισμό του αδερφού μου. Του μοιάζει πολύ. Τα ίδια μάτια, το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο ανάστημα, η ίδια φωνή. Ταλαιπωρημένος, μεγαλύτερος, γεμάτος πληγές,

Ευνοιοκρατία και οι…ξένες δυνάμειςΤου Θανάση Νικολαΐδη
ΒΡΕΘΗΚΕ ένας (αείμνηστος) Πεπονής και θέσπισε (1994) το ΑΣΕΠ  (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού). «Μετ ου πολύ», μας προέκυψε η κα Βάσω. Συνδαιτυμόνας του κ. Σημίτη σε δείπνο μυστικό και στέλεχος…ιστορικό που μεταλλάχτηκε σε δραστήρια εκσυγχρονίστρια. Δεν της…καλάρεσε ο Νόμος και τον κατήργησε (2001), ως υπουργός Εσωτερικών κλπ και επικαλούμενη τη δαπάνη κ.τ.τ. Κι άνοιξε ο δρόμος για 34.000 διορισμούς στο δημόσιο, άνοιξε και η τύχη για…αφισοκολλητές.
ΚΙ ύστερα; Δεν άργησαν να μας έρθουν οι «επανιδρυτές» (του Κράτους) του Κώστα Καραμανλή. Τα παλληκάρια του…ξέσκισαν και το τελευταίο χαρτί της δέσμευσης για διορισμούς. Και βρέθηκαν στο δημόσιο(!) 10.000 αγροφύλακες(!!). Με «προέγκριση» (1993) Μητσοτάκη στις ψηφοθηρικές αναζητήσεις του. Και το’ χαν καμάρι. Κάτι σαν επιστροφή στις…ρίζες. Με το προβάδισμα των «εθνικοφρόνων» στις (ιστορικές)προτιμήσεις της παράταξης.
ΣΤΗΝ Ελλάδα της μίζας και της αρπαχτής, θα’ ταν περίεργο να μην ισχύσει το μέσον, επίμονα, διαχρονικά. Ακόμα και στον στρατό και είναι…τραγικό. Σε χώρο που θα’ πρεπε να είναι «παρθένος» από ρουσφέτια. Εκεί ισχύει κατεξοχήν κι αλίμονο στο ελληνόπουλο χωρίς «μπάρμπα κλπ». Και δεν βρισκόμαστε στα χρόνια των «ανεπιθύμητων στα…μουλάρια».

ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Στηρίζει νομικά τα μέλη της η Ένωση Καταναλωτών Βόλου

Τη νομική στήριξη όλων των δανειοληπτών - μελών της αποφάσισε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, τόσο αναφορικά με την ενημέρωση για ένταξή τους ή όχι στη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων, όσο και για τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες δεν διευκολύνουν αλλά οδηγούν όλο και περισσότερους δανειολήπτες στο περιθώριο και στην απόγνωση, το Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας εναρμονιζόμενο στα νέα δεδομένα, αποφάσισε, σε πρώτο επίπεδο να ενημερώνει τους οφειλέτες για το αν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο πρόγραμμα διευκόλυνσης

ΜΑΘΗΤΗ: ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΡΙΕΡΑ" ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Μία ομάδα της Ζ ΜΑΚ και δύο διμοιρίες ειδικές στην «καταστολή πλήθους» μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Παπάγου για την ενίσχυση των μέτρων φρούρησης

Μία ομάδα της πλέον απόρρητης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Παπάγου, δηλαδή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να αντιμετωπίστουν οι εργατικές αντιδράσεις όπως αυτές των απλήρωτων για μήνες  εργαζόμενων στον Σκαραμαγκά. Οι άντρες της Ζ ΜΑΚ θεωρούνται οι πλέον σκληροτράχηλοι κομάντος του ελληνικού στρατού και ήδη ενισχύουν τις περιπόλους στο εσωτερικό του στρατοπέδου Παπάγου και τις σταθερές σκοπιές.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ι5 ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΘΗΤΕΙΑ 18 ΜΗΝΩΝ ΣΤΑ 18, ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ Ι5. ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ Ι5...
 
Με αφορμή τη νέα ΕΣΣΟ που παρουσιάζεται την επόμενη εβδομάδα, θέλουμε να καταγγείλουμε ένα γεγονός που συνέβη στην προηγούμενη κατάταξη το Μάη (2013 Β) στο κέντρο κατάταξης στη Σπάρτη (ΚΕΕΜ). Συγκεκριμένα, την ώρα που εκατοντάδες άτομα παρουσιάζονταν στο κέντρο (και χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα) για να υπηρετήσουν ως ίσοι ανάμεσα σε ίσους, παρουσιάστηκε το φαινόμενο πολλών που επιδίωξαν να πάρουν αναβολή ή και απαλλαγή, το γνωστό Ι5. Αυτό από μόνο του δεν είναι πρωτόγνωρο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση δεν ήταν τόσο η πληθώρα ατόμων που προσήλθαν επικαλούμενα ιατρικούς λόγους, υπαρκτούς ή όχι, αλλά το ότι συνέβη από κάποιους που σίγουρα ξενίζουν με την απόφασή τους αυτή καθώς προβάλλονται ως Εθνικιστές και υποστηρίζουν ότι «ο Στρατός σε κάνει Άνδρα».

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ...

Διασπάσθηκαν οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας...
Από το συνέδριο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αντίστοιχα), καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των υπολοίπων παρατάξεων για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών.
Έτσι, ερήμην αυτών που αποχώρησαν, ελήφθη απόφαση επί προτάσεων να προχωρήσει ο κλάδος σε καταλήψεις και απεργίες από τον Σεπτέμβριο.
Πάντως, οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων που αποχώρησαν υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το συνέδριο στερούνται νομιμοποίησης, καθώς, όπως λένε, οι δύο παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Όπου φτωχός, και γενόσημο…


Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Η τιμή της αντιρετροϊκής θεραπείας μειώνεται χάρη στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών παραγωγής γενόσημων φαρμάκων, αλλά νεότερα αντιρετροϊκά φάρμακα εξακολουθούν να διατίθενται σε αστρονομικές τιμές, σύμφωνα με την Ετήσια Αναφορά «Untangling the Web of ARV Price Reductions» που δημοσιεύουν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που συνέρχεται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Με την εισαγωγή νέων φαρμάκων εγγυημένης ποιότητας , η «καλύτερη δυνατή» τιμή για μια εγκεκριμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) θεραπεία πρώτης γραμμής, ενός χαπιού ανά ημέρα έχει μειωθεί κατά 19% από πέρυσι (από 172 σε 139 δολάρια το άτομο ετησίως). Κάποιες χώρες, μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές για μεγάλες παραγγελίες. Επίσης, οι νέοι στην αγορά των γενόσημων, οδήγησαν τις τιμές δυο βασικών φαρμάκων στη θεραπεία δεύτερης γραμμής να μειωθούν κατά 28% τον τελευταίο χρόνο, με την πλέον προσιτή συνδυαστική θεραπεία δεύτερης γραμμής να κοστολογείται σήμερα στα 303 δολάρια ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε μια μείωση της τάξης του 75% επί της τιμής της θεραπείας δεύτερης γραμμής από το 2006. Ο ανταγωνισμός στα γενόσημα για τα νεότερα αντιρετροϊκά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων νέων κατηγοριών αντιρετροϊκών φαρμάκων, όπως οι αναστολείς της ιντεγκράσης, παρεμποδίζεται κυρίως λόγω των πατεντών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ακριβά. Η εξασφάλιση χαμηλών τιμών σε μελλοντικά φάρμακα είναι επίσης προτεραιότητα. Ειδικοί του HIV υπογραμμίζουν ότι νέα ισχυρά και καλώς ανεκτά φάρμακα, όπως η αναστολέας της ιντεγκράσης ντολουτεγκραβίρη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε βελτιωμένες θεραπείες, με αποτέλεσμα να επείγει ακόμα περισσότερο η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα νεότερα φάρμακα.

Η νέα απαίτηση για τη δόση: διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά... απόλυση – Τι θα αντιπροτείνει στην τρόικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης


- Μείωση του χρόνου παραμονής σε διαθεσιμότητα από 12 σε έξι μήνες θέλει η τρόικα
- Κέρδος 25% από την περικοπή των μισθών ονειρεύεται ο Πολ Τόμσεν
- Μέχρι τέλος Ιουλίου θέλουν έτοιμοι το νομοσχέδιο για την κινητικότητα οι τροϊκανοί
- Στις 10:00 η τρίτη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Ακόμα και σήμερα η συνάντηση Σαμαρά – τρόικας
- Τη Δευτέρα στη βουλή το νομοσχέδιο «σκούπα» για τα προαπαιτούμενα ΑΝ υπάρξει συμφωνία

Φαήλο, πάρε τ’ όπλο σου!

Τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχουμε; Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (πρώην ΚΚΣΕ) με τον οποίον συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας ονομάζεται Λεονίντ Καλάσνικωφ!
Τι κάνουν οι μυστικές μας υπηρεσίες; Κοιμάται ο κυρ Μουρούτης; το όνομα Καλάσνικωφ δεν χτυπάει ένα καμπανάκι, ring a bell, στα αυτιά του κ. Σίμου Τσάο Ρούλα Κεδίκογλου;
Τι περιμένουμε δηλαδή; να βουτήξει ο κ. Τσίπρας τον σύντροφο Καλάσνικωφ (της γνωστής οικογενείας Καλάσνικωφ) και να αρχίσει να πυροβολεί επί δικαίους (Δένδιας) και αδίκους (συνιστώσα Ρόζα);
Ευτυχώς που ο Αλέξης δεν συνάντησε και τον σύντροφο Μολότωφ - δεν μπορεί! κάποιος Μολότωφ (της γνωστής οικογενείας Μολότωφ) θα κυκλοφορεί ακόμα στο ΚΚΡΟ. Πάντως, τις επίμαχες μέρες της...
επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα (για να δει τον Ομπάμα) δεν κυκλοφορούσε γενικώς ο σ. Ζουγκάνωφ. Ητο κλινήρης. Κόκκαλο. Προφανώς «διπλωματική» η ασθένεια. Είναι φανερό ότι ο σ. Ζουγκάνωφ απέφυγε να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να μην τον διαγράψει ο κ. Κουτσούμπας. Τρεις κι ο κούκος έχουμε μείνει (παγκοσμίως), μη διαγράψουμε και τον κούκο.

ΟΤΑΝ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ... ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Συνέβη και αυτό...η Μέρκελ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να... έρθει κοντά της (!) για... αναμνηστική φωτογραφία με την φράση.... 
"Αντώνη έλα κοντά μου για τη φωτογραφία"! Μία κίνηση που... σπάει το πρωτόκολλο και κάνει το.. γύρο του κόσμου και τον κ. Σαμαρά στην αρχή να αναρωτιέται "εγώ;" και μετά να κατεβαίνει κοντά της !
Σημειολογικά αν το κρίνω  δεν θα είναι παρακινδυνευμένο να αποκωδικοποιήσω την κίνηση αυτή της Μέρκελ ως... κίνηση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά όπου και δείχνει  την απόφαση της Γερμανίας να...στηρίξει πολιτικά την Ελληνική κυβέρνηση...
Ρωτώντας έμαθα... ότι  η κίνηση δεν είναι συνηθισμένη για τις ¨οικογενειακές φωτογραφίες" Ευρωπαίων ηγετών, αλλά αυτό δεν "πτόησε" τη Γερμανίδα καγκελάριο για τον Αντώνη Σαμαρά όπως έκανε και με τον Αυστριακό καγκελάριο δείχνοντας την προσωπική της στήριξη και στους δύο!
Εγώ το έχω ξαναπεί ότι... ο Αντώνης Σαμαράς γύρισε το κλίμα στο εξωτερικό και εμπνέει σεβασμό μην ξεχνάμε την εθνική απομόνωση της Ελλάδος πριν λίγο καιρό και το περιθώριο που ζήσαμε με τους πάντες εχθρικούς και απέναντί μας...
Ο Αντώνης Σαμαράς έφερε την "εξωστρέφεια" και έδειξε ότι η ...Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν το κατάλαβαν η άργησαν να το καταλάβουν ή έπαιξαν έναν διαφορετικό ρόλο ανεξέλεγκτο ευτυχώς όμως τα πράγματα ΔΙΑΣΩΘΙΚΑΝ και πάλι την τελευταία στιγμή...
Πάντως η...Μέρκελ έδειξε ότι... όλα έχουν αλλάξει για την Ελλάδα προτάσσοντας στην πρώτη θέση  τον... Αντώνη Σαμαρά !
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Θανάσιμη ομορφιά ( Όλα τα επεισόδια )

Θανάσιμη ομορφιά ( Όλα τα επεισόδια )

Θανάσιμη ομορφιά, μια συναρπαστική Τούρκικη σειρά που θα προβάλλεται από τις 15 Ιουλίου και κάθε μέρα από το Mega.Μια ξεχωριστή σειρά, γεμάτη πάθος, ένταση, οργή και μίση, έρχεται να καταπλήξει το κοινό. Ένα νεαρό κορίτσι, η Μουαζέζ, μένει ποια μόνη της έπειτα τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της. Τότε εμφανίζεται στην ζωή της ο θείος που μέχρι τώρα η ίδια δεν γνώριζε και αναλαμβάνει αυτός την φροντίδα της.
Πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη η ζωή της αλλάζει ολοκληρωτικά. Έρχεται αντιμέτωπη με τους δυο άντρες που θα της στοιχειώσουν την ζωή. Τα ξαδέρφια της την ερωτεύνται παράφορα λέγοντας πως η ίδια διαθέτει "Θανάσιμη ομορφιά".

Η ίδια όμως θα ανταποκριθεί; Θα ερωτευτεί κάποιον από τους δυο; Η ζωή της θα γίνει κόλαση; Μια σειρά με παράνομους έρωτες... Πρωταγωνιστούν: Gizem Karaca, Murat Han και Mehmetcan Mincinozlu.

Διακομιδή ασθενής από το Λιμενικό 67χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες,

Τα τελευταία νέα για τη σύγκρουση των πλοίων

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων τα ξημερώματα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου.

Τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση, ενώ στο «Cathrin» προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος βύθισης του πλοίου, ωστόσο ένα ρυμουλκό σκάφος καταπλέει στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος.

Στο «Cathrin» επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας.

Δεκαεπτά άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του δάσκαλου Στέφανου Γκουλιώνη

Πρωτοφανή βαναυσότητα σε βάρος αγωνιστών του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και των αυτονόητων μέχρι σήμερα δικαιωμάτων τους, αποτελεί η πειθαρχική δίωξη του δάσκαλου αγωνιστή Στέφανου Γκουλιώνη.

Ο Σ.Γ. παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093/2012 με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» με κίνδυνο την απόλυση του. Το «παράπτωμα» του ήταν η συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μαρτίου 2012, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όπου και συνελήφθη.
Η παραπομπή του Σ.Γ. δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η συνταγή με την οποία ελπίζουν οι υποταγμένες στο κεφάλαιο-Ε.Ε.-ΔΝΤ μνημονιακές κυβερνήσεις, να απαλλαγούν από όλους όσους αγωνίζονται για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στόχος τους είναι οι χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που θα προστεθούν στις χιλιάδες απολύσεις ιδιωτικών υπαλλήλων. Ο παραπάνω στόχος θα επιτευχθεί ευκολότερα με τον αποκεφαλισμό όλων των αγωνιστών που πρωταγωνιστούν ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες για να αυγατίσουν, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, τα κέρδη τους και να επιτύχουν μια ιστορική ρεβάνς ενάντια στις κατακτήσεις του ταξικού κινήματος. Ιδιαίτερα στη χώρα μας όπως και σ’ όλες τις εξαρτημένες από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα καπιταλιστικές χώρες η επίθεση αυτή έχει ένα πρόσθετο στόχο.

Η "ΟΜΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ Ο ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ!
Ο Έβο Μοράλες, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη (3/7), δήλωσε ότι η απαγόρευση της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας να μη διασχίσει τον εναέριο χώρο τους το προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας αποτελεί καθαρά μια πράξη στο πλαίσιο μιας πολιτικής με στόχο τον εκφοβισμό.
Ο Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η απαγόρευση αυτή από τις ευρωπαϊκές αυτές χώρες είναι ένα πρόσχημα για να φιμώσουν τους κοινωνικούς αγώνες μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Ο Μοράλες είπε ότι παρά τις πολιτικές αυτές, δεν μπορούν να φιμώσουν τη φωνή, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των λαών. Είπε ότι αυτό που συνέβη είναι λάθος και δεν είναι μόνο μια επίθεση στο πρόσωπό του, αλλά και στη Βολιβία και γενικά στη Λατινική Αμερική. "Θα πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί έγινε αυτό", είπε, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη νομικής διαδικασίας για τη διερεύνηση του συμβάντος.
Η Κούβα και οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της ALBA υποστήριξαν τον Έβο Μοράλες, εξέφρασαν της αλληλεγγύη τους, κατήγγειλαν και καταδίκασαν αυτή την νεοαποικιακή στάση της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και συγκάλεσαν επείγουσα συνεδρίαση της UNASUR.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε αδιάφορος για την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και με εισήγησή του ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων του για άμεση αποφυλάκισή του... Ποια δικαιοσύνη; Των Γερμανοτσολιάδων;

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται πλέον από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά, που έφτασε τις 30 ημέρες απεργίας πείνας...

Το ψωμί της ξενιτειάς είναι πικρό (αν πρέπει να πληρώνεις εισιτήρια με Aegean Airlines)... H "ελεύθερη οικονομία" & οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν "ανάπτυξη" -και στην ιδιωτικοποίηση του νερού- για να μπουκώσουν χρήμα οι χρηματοδότες των Γερμανοτσολιάδων!

8 Οκτώβρη 2007: "Στόχος η Ολυμπιακή να παραμείνει ζωντανή και εν συνεχεία να ιδιωτικοποιηθεί"... δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης 
* Το κατόρθωσαν τα γερμανοτσογλάνια και οι ιδιώτες προχώρησαν μέσω του ανταγωνισμού στις μειώσεις τιμολογίων και... φυσικά ΜΙΖΕΣ δεν υπήρξαν, αλλά μόνο ΚΕΡΔΗ!
Έτσι θα έχουμε και μείωση τιμολογίων στο ρεύμα, το νερό, τα τρένα... το εγγυάται ο Μπενύτο Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό του Α. Σαμαρά και τον Βορίδη!
** Τελικά φταίνε τα καθίκια οι άνεργοι, οι απολυμένοι που του έριξαν μερικές ψιλές;
Τι λέει η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη που δικάζει στο "όνομα του λαού" και πλουτίζει τους τραπεζίτες;

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου