Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013

Βρίσκεται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες
Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Eurokinissi
Πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων για φτηνές διακοπές, ξεκούραση και αναψυχή είναι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ενέκρινε χτες η διοίκηση του ΟΑΕΔ, εκτιμά το ΠΑΜΕ. Οπως αναφέρει, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2013 αφορά 110.000 εργαζόμενους όταν το 2011 το αντίστοιχο πρόγραμμα του καταργηθέντος οργανισμού της Εργατικής Εστίας αφορούσε 570.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το πρόγραμμα του 2013 δεν προβλέπει ως δικαιούχους τους συνταξιούχους, περιορίζει το ανώτατο όριο ημερών επιδότησης από 7 μέρες σε 5, έχει πετσοκομμένα ποσά επιδότησης, βάζει φραγμό στους μακροχρόνια ανέργους.«Η λογική της κυβέρνησης στη βάση "ό,τι μπορούμε, δίνουμε" πρέπει να αποκρουστεί, σημειώνει το ΠΑΜΕ. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους στους
καταργηθέντες οργανισμούς, είναι σταθερά στο επίκεντρο της επίθεσης με το συνεχές χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, με τη φοροληστεία. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι φτηνές διακοπές δεν ήταν και δεν είναι χάρισμα ή παραχώρηση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, η διάθεση δελτίων θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, η αγορά βιβλίων με κουπόνια, το κατασκευαστικό έργο του πρώην ΟΕΚ, έχουν σταματήσει. Οι κοινωνικές παροχές συνεχώς και με κάθε τρόπο ψαλιδίζονται.
Ο Θανάσης Γκώγκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ ψήφισε "παρών", καταγγέλλοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζουν νέο άγριο τσεκούρι στους δικαιούχους και στο δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στις διακοπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου