Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σποράδες Ενήλικες στο θρανίο στην Αλόννησο


Ενήλικες στο θρανίοΠρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην εκπαίδευση των ενηλίκων υλοποιούνται στην Αλόννησο, όπου διατυπώνεται, παράλληλα, από μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας το αίτημα της δημιουργίας σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Στο μεταξύ, έχουν κατατεθεί περί τις 200 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση», που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τον προσεχή Φεβρουάριο, αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Αλοννήσου και στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αλοννήσου, αντίστοιχα.

 Το αίτημα της δημιουργίας σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο νησί, διατυπώνεται ταυτόχρονα από τους επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προς τους αρμόδιους και ήδη διερευνώνται οι προοπτικές για την υλοποίησή του. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν αρκετοί νέοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές τους σπουδές. Από την πλευρά μας, προσθέτει η ίδια, επιθυμούμε να δώσουμε κίνητρο στο δημότη, προκειμένου να αποκτήσει τις βασικές δεξιότητες μέσα από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην αγορά εργασίας, δεδομένου ότι το απολυτήριο γυμνασίου είναι κομμάτι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης».
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνέχισης των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η έκτη συνάντηση εργασίας του δεύτερου κύκλου για το Πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ7» Υποέργο 6 «Ευαισθητοποίηση, Υποστήριξη Δικτύωση Αιρετών και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Δια Βίου Μάθησης». Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του κύκλου «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με τη συμμετοχή των απανταχού της Θεσσαλίας εκπροσώπων των προγραμμάτων «Δια βίου μάθησης».
Το Δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, εκπροσώπησε η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου.  Όπως ανέφερε η κ. Αναγνώστου, οι δράσεις για τους πολίτες των τριών νησιωτικών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείων Σποράδων στοχεύουν μεταξύ των άλλων στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας ή της επαγγελματικής εξέλιξης.
Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ),  Σ. Κυριακοπούλου, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι η έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2014. Κοινό υπόβαθρο αποτέλεσε η πεποίθηση ότι οι δράσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για τις τοπικές κοινωνίες με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όταν λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τοπικής οικονομίας.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger