Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1997, ως παίκτης της Ίντερ τότε, ο Ρονάλντο κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» και ολοκλήρωσε θεαματικά μια σεζόν κατά την οποία αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής και από το αγγλικό περιοδικό World Soccer.

1997    Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ίντερ, Ρονάλντο, κατακτά τη “Χρυσή Μπάλα”, το έπαθλο που απονέμεται από το γαλλικό περιοδικό “France Football” στον καλύτερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Είναι ο δεύτερος τίτλος που κερδίζει τη χρονιά αυτή μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή, από το αγγλικό περιοδικό “World Soccer” για 2η συνεχή φορά.
1997    Ο 30χρονος διεθνής Κολομβιανός ποδοσφαιριστής, Ουίλσον Πέρεζ, καταδικάζεται σε τετραετή φυλάκιση για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. O Πέρεζ συνελήφθη τον Οκτώβριο του 1995 στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά, έχοντας στην κατοχή του 180 γραμμάρια κοκαϊνης τυλιγμένα σε ένα περιοδικό.
1992    Ο Ερίκ Καντονά σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο 1-1 με την Τσέλσι.
1977    Οι Cleveland Cavaliers αποσύρουν την φανέλα του Nate Thurmond με το Νο 42.
1973    Στο Στάδιο Καραϊσκάκη η Ελλάδα χάνει από τη Γιουγκοσλαβία 4-2, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με σκόρερ τον Κώστα Ελευθεράκη και αυτογκόλ του Καταλίνσκι. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς θα σκοράρει το ένα από τα τέσσερα γκολ των Γιουγκοσλάβων, αλλά θα αποβληθεί μετά από συμπλοκή με τον Γκλέζο. Οι Γιουγκοσλάβοι χρειάζονταν νίκη με 3 γκολ διαφορά για να προκριθούν σε βάρος των Ισπανών και με το αποτέλεσμα που πήραν οδηγήθηκαν σε μπαράζ, αλλά τελικά προκρίθηκαν.
1943    Ο 21χρονος Χάρης Λυμπερόπουλος, μετέπειτα αθλητικογράφος, σκοράρει 3 γκολ στον φιλικό αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-2 και γίνεται ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν σημειώσει 3 γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού. Τα γκολ των ερυθρολεύκων πετυχαίνουν οι Βάζος και Βαγιακάκος ενώ κάτω από τα δοκάρια τους κάθεται ο Αριστείδης Λούβαρης, πατέρας του Γιώργου, μετέπειτα αντιπροέδρου του Ολυμπιακού.
1920    Ανοίγει το πρώτο κλειστό γήπεδο curling στις ΗΠΑ στην Μασσαχουσέτη.
1917    Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας του NHL που παίζεται σε τεχνητό πάγο στο Τορόντο.
1910    Εισάγεται το σκι στο στρατό, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Πολέμου της Αυστρίας.
ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger