Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

την αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τα πρόστιμα των 10.500 €

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Για τα πρόστιμα των 10.500 € για κάθε εργαζόμενο που θα έχει προσληφθεί, αλλά δεν έχει καταχωρηθεί στην ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση).

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει ως αναφορά, υπόμνημα της Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, την οποία παρέλαβε από τον πρόεδρο κ. Μπουρμπούλια.
Με τη συγκεκριμένη επιστολή, τα μέλη του Συλλόγου διαμαρτύρονται για το υψηλότατο χρηματικό πρόστιμο το οποίο προτίθεται να επιβάλλει το Υπουργείο στις περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος δεν έχει καταχωρηθεί στην ΑΠΔ, σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ.6 Ν.2972/2001. Καταγγέλλουν δε το συγκεκριμένο μέτρο ως παράνομο αφού επί της ουσίας επιδιώκει την εξόντωση και όχι τη συμμόρφωση των παραβατών, ενώ δεν εξετάζει ποιος έκανε την παράβαση, με ποια κίνητρα, όφελος αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες εκτελέστηκε.
Τέλος, παραθέτουν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με παραδείγματα που παρουσιάζουν το άδικο του συγκεκριμένου μέτρου και καλούν την απόσυρσή του.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 9/12/2013
Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger