Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο


Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο
Εκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για την ταχεία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών το επόμενο τριήμερο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται ισχυρες βροχές και καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χωράς και της Πελοποννήσου, όπου αναμένονται χιονοπτώσεις, όπως και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.
Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά, Αττική και την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία, όπως και τις Σποράδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χωράς. Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger