Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: ΦΥΛΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

propulaia613
ΕΦΟΔΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ !
ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΦΕΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!
ΩΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν αρκείται μόνο να αξιοποιεί αδίστακτα αλλά μάλλον ανεπιτυχώς, τα καθυστερημένα πλήγματα στη Χρυσή Αυγή για την αλλαγή της ατζέντας και για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και για να κλιμακώνει ένα βάναυσο αυταρχισμό, που αγγίζει την ωμή τρομοκρατία, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε βάρος της Αριστεράς και κάθε μορφής κοινωνικών αγώνων.
Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σε άλλους τρεις νεαρούς, οι οποίοι βρίσκονταν για συμπαράσταση στο χώρο της κατάληψης.
Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής. Παράλληλα, αθωώθηκαν δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Μετά την έφοδο της αστυνομίας το σχολείο άνοιξε και λειτούργησε κανονικά σήμερα, Τρίτη.
Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθησαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.
Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά οκτώ άτομα που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τους οποίους οι πέντε ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές συνέχιζαν για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/10) στη Πλατεία Πάρκου της Λαμίας από τους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές έδωσαν μαζικό και δυναμικό "παρών" διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες διώξεις των συμμαθητών τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Όπως οι ίδιοι οι μαθητές δηλώνουν θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες διότι θεωρούν απαράδεκτο να ποινικοποιούνται, να διώκονται οι αγώνες τους για μια καλύτερη παιδεία και οι αστυνομικές αρχές να τους συμπεριφέρονται «λες και είναι εγκληματίες ή τρομοκράτες». Το συλλαλητήριο των μαθητών στήριξαν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κυριακάκης, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Π.Α.Α.Σ Φθιώτιδας, η Δημοτική Κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας.

ΕΦΕΤΗ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ, ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ
Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της επονομαζόμενης "καταδρομικής" επίθεσης στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός", τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την προϊσταμένη της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Άννα Μιχαλοπούλου, κάνοντας επίκληση στην εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που "έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη".
Ως εκ τούτου, "είναι ανάγκη να γίνει η ανάκριση υπό την αιγίδα του Εφετείου για να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης" αναφέρεται στο έγγραφο αίτημα του εισαγγελέα Εφετών.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ: «ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΕΙΤΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΓΙΑ» 
Δικαστικές διώξεις μέσω ρύθμισης για τα πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ ετοιμάζει η κυβέρνηση δια του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό τον ωμό εκβιασμό «κατά μόνας» των εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προωθεί ρύθμιση, με την οποία καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. Όσοι δεν το κάνουν, μέσα σε πέντε ημέρες, απειλούνται να τεθούν σε καθεστώς αργίας.
Η μνημονιακή κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση αποδεικνύει ότι αδιαφορεί μπροστά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τσουνάμι απολύσεων θα οδηγήσει στη διάλυση και την κατάρρευση τα Πανεπιστήμια της χώρας και χιλιάδες οικογένειες στη ανέχεια. Διαλέγει έτσι τον εκβιασμό και προχωρεί από αύριο σε διώξεις «των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία» και, ενδεχομένως, θα κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Για πέμπτη εβδομάδα συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Αθήνας, Κρήτης, Θεσσαλίας, ΕΜΠ και ΑΠΘ.
Στο πλαίσιο του αγώνα τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι διοργάνωσαν μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι, ενώ με την παρουσία τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΗΣΑΠ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικειου Αθηνών, η στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ., που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκειμένου να συζητήσουν μισθολογικά θέματα αλλά και το θέμα το αντισυνταγματικό καθεστώς της επιστράτευσης, στο οποίο βρίσκονται εδώ και 9 μήνες!
Οι εργαζόμενοι, σεβόμενοι την δικαστική απόφαση, αποφάσισαν την αναστολή της σημερινής 4ωρης στάσης εργασίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κανονικά την Γενική Συνελευση στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.
ΤΗΝ «ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜ. ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ. AE
Σε ανακοίνωσή τους, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, με «μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν εδώ και περίπου 10 μήνες την πιο ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης».
Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν, ότι σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. - Ο.Σ.Υ. - Ο.Σ.Ε. με τον υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» - όπως δήλωσε - επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου