Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σποράδες Άνοιγμα τουριστικής προβολής στη Σκόπελο

Άνοιγμα τουριστικής προβολής  στη Στοκχόλμη, για το νησί της Σκοπέλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται μετά από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία προς το Δήμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Στοκχόλμη και στο μουσείο του σουηδικού μουσικού συγκροτήματος «Abba» για τη συμπλήρωση πέντε ετών από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Mamma Mia».

Στόχος της δημοτικής αρχής Σκοπέλου με την αποδοχή της πρόσκλησης είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων τουριστών και επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων από τη Σουηδία, καθώς και η συνεργασία με τη σκανδιναβική χώρα στον τομέα της αγοράς και της πώλησης ακινήτων στο νησί.
Συγκεκριμένα η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 24 - 26 Ιανουαρίου 2014 στη Στοκχόλμη, όπου και πραγματοποιείται διεθνής έκθεση νυφικών και ειδών γάμου. Παράλληλα μέσα στις προθέσεις της Ελληνικής Πρεσβείας είναι η διεξαγωγή διαγωνισμού, στο πλαίσιο της έκθεσης, με βραβείο ένα ταξίδι στη Σκόπελο για ένα ζευγάρι νεόνυμφων.
Στην ίδια εκδήλωση η Σκόπελος, σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Μιχελή, θα μπορούσε να αναδειχθούν θεματικές ενότητας τουρισμού (π.χ. καταδύσεις, ιστιοπλοΐα), καθώς και ο τομέας του real estate, παρουσιάζοντας την αγορά της παραθεριστικής κατοικίας στο νησί της Σκοπέλου.
Ενδιαφέρον και για την ετήσια έκθεση Senior 2013
Στο μεταξύ η Δημοτική Αρχή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την έκθεσηSenior 2013, η οποία θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Στοκχόλμης (Stockholmsmässan) από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2013.
Η ετήσια έκθεση Senior απευθύνεται σε πολίτες τρίτης ηλικίας, οι οποίοι διαθέτουν χρόνο καθώς και την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιούν ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου δήλωσε πως στη συγκεκριμένη έκθεση θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, με σκοπό την προβολή του νησιού σε Σουηδούς τουρίστες. «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε επίσημη πρόσκληση από την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη να συμμετέχουμε ως Δημοτική Αρχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο στο μουσείο του σουηδικού μουσικού συγκροτήματος «Abba»  για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Mamma mia». Από την πλευρά μας  αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόσκληση στις εκδηλώσεις με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου να ρυθμίζει ήδη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες της αποστολής», καταλήγει  ο κ. Μιχελής.
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger