Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωμπάσκετ 2013: Το σύστημα διεξαγωγής

Ευρωμπάσκετ 2013: Το σύστημα διεξαγωγής


Με τη νέα μορφή που απέκτησε στη διοργάνωση του 2011 στα γήπεδα της Λιθουανίας, θα παρουσιαστεί το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
Οι ομάδες, αρχής γενομένης από το τουρνουά του '11, αυξήθηκαν σε 24 από 16, κάτι που θα συνεχιστεί και στη χώρα της Αδριατικής.
Οι 24 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι, που προέκυψαν βάση των γκρουπ δυναμικότητας.
Α' φάση

Οι έξι ομάδες του κάθε ομίλου (Α', Β', Γ', Δ'), παίζουν μεταξύ τους και οι τρεις πρώτες προκρίνονται στην επόμενη φάση. Συνολικά 12 ομάδες θα προκριθούν στο δεύτερο γύρο.
Β' φάση
Οι τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων Α' και Β' σχηματίζουν έναν καινούριο όμιλο (Ε') αποτελούμενο από έξι ομάδες. Αντίστοιχα συμβαίνει και για τους ομίλους Γ', Δ' που σχηματίζουν τον ΣΤ'.
Οι ομάδες μεταφέρουν τη βαθμολογία από την πρώτη φάση, αλλά μόνο από τα ματς με τις ομάδες που προκρίθηκαν μαζί. Στη συνέχεια αντιμετωπίζουν από μία φορά τις τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο. Οι τέσσερις που θα τερματίσουν ψηλότερα προχωρούν στα προημιτελικά.
Γ' φάση
Η φάση των νοκ άουτ. Οι οκτώ ομάδες που θα προκύψουν από τους δύο ομίλους της Β' φάσης, διασταυρώνονται με το σύστημα «πρώτος - τέταρτος, δεύτερος - τρίτος».
Οι νικητές προκρίνονται στα ημιτελικά, από όπου προκύπτει ο τελικός του χάλκινου μεταλλίου (χαμένοι ημιτελικών) και ο μεγάλος τελικός (νικητές ημιτελικών).
Αναλυτικά οι όμιλοι του 38ου Ευρωμπάσκετ:
Α' όμιλος (Λιουμπλιάνα)
Ουκρανία
Μ. Βρετανία
Γαλλία
Γερμανία
Ισραήλ
Βέλγιο
Β' όμιλος (Γεσένιτσε)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Λιθουανία
ΠΓΔΜ
Μαυροβούνιο
Σερβία
Λετονία
Γ' όμιλος (Τσέλιε)
Πολωνία
Σλοβενία
Ισπανία
Κροατία
Τσεχία
Γεωργία
Δ' όμιλος (Κόπερ)
Φινλανδία
Ελλάδα
Ρωσία
Ιταλία
Σουηδία
Τουρκία
*Η Β' και η Γ' φάση διεξάγονται στη Λιουμπλιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger