Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μαίνεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά κατοικίες - Συνεχής ενημέρωση

Από την οδό Ορφέως προς τον οικισμός της Αγίας Κυριακής εκκενώνονται οι κατοικίες - Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, οχήματα Δήμων και ιδιωτών καθώς και εθελοντές- Δύο μέτωπα προς Θρακομακεδόνες και π ρος τα ανατολικά
Μαίνεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά κατοικίες - Συνεχής ενημέρωση
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών. Στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι αντίθετοι προς τις κατοικίες αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα σπίτι, εκτός οικισμού, μέσα στο δάσος _κοντά στους Θρακομακεδόνες_ έχει υποστεί ζημιές. Το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, στις 1.30, κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό χωριό . Από τον δήμο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατοικίες, από την οδό Ορφέως και επάνω, προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής.

Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ενώ και πολλοί εθελοντές έχουν σπεύσει για βοήθεια. Στα 2 περίπου χιλιόμετρα από το μέτωπο της φωτιάς είναι ο οικισμός της Αγίας Κυριακής ο οποίος δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα καθώς ανανόπηκε το μέτωπο..Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 4-5 μποφόρ και η φωτιά καίει πεύκα στο τέρμα της οδού Μίχα μέσα σε δασική έκταση. Η φωτιά έχει κάνει κύκλο και έχει δύο μέτωπα, ένα προς Θρακομακεδόνες και ένα προς τα ανατολικά.

Μετά τη μία της Τρίτης επιχειρούν 31 οχήματα με 70 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 26 ανδρών, 6 οχήματα Δήμων και 5 ιδιωτών με μεγάλο αριθμό εθελοντών. Μετά τις 2 τα μεσάνυχτα αναχωρεί C-130 από τη Θεσσαλονίκη με πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευελπιστεί ότι δεν θα ανοίξει η φωτιά γιατί εύκολα μπορεί να επεκταθεί στα κτήματα του Τατοίου.

Στο σημείο του μετώπου έχει σπεύσει και ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger