Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς την οριστική κατάργηση της ΕΡΤ η νεόκοπη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Χθες, Τρίτη 22 Ιούλη, προχώρησε στην προκήρυξη 589 θέσεων που θα στελεχώσουν τη μεταβατική φάση μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, της «περίφημης» ΝΕΡΙΤ. Αυτές οι 589 θέσεις εργασίας υποτίθεται ότι θα συμπληρωθούν από άλλες 1.500 θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν αφού εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, έτσι ώστε να συμπληρωθεί η υπόσχεση για λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με 2.000 προσλήψεις.
Το σημαντικό αυτό νέο βήμα της κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια της προκλητικής, επιθετικής στάσης της όλο το τελευταίο διάστημα. Η πραξικοπηματική εκπομπή σήματος, το κατέβασμα των πομπών αναλογικού σήματος με τη συνοδεία των ΜΑΤ, τα απανωτά τρομοκρατικά τελεσίγραφα για εκκένωση του Ραδιομεγάρου είναι αυτά που ακολούθησαν τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Καψή στο νεόκοπο «υφυπουργείο Δημόσιας Τηλεόρασης». Και τώρα, με το νομοσχέδιο για τη διάλυση της ΕΡΤ ψηφισμένο (με τη σύμπραξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδου και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να κρύβεται -για μια ακόμη φορά- δια της απουσίας της), προχωράει στη χθεσινή προκήρυξη.
Τινάζεται στον αέρα και η τελευταία αυταπάτη για τον ψευτοδιάλογο που είχε στήσει η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια ότι το μόνο που επεδίωκε η κυβέρνηση ήταν να κερδίσει χρόνο, ώστε να προετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις της. Και όχι μόνο αυτό. Ήθελε παράλληλα να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και την ενότητα των εργαζομένων, να συγκροτήσει το δικό της μέτωπο στο εσωτερικό τους, ώστε -σπέρνοντας απογοήτευση και καλλιεργώντας αυταπάτες- να στρώσει το έδαφος για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των σχεδίων της.
Δεν χωράει καμία υποτίμηση γύρω από τη σημασία αυτής της νέας κίνησης της κυβέρνησης. Οι κριτικές για «ασάφεια» και «προχειρότητα» ή ακόμα και για «φωτογραφικές διατάξεις» είναι εντελώς αποπροσανατολιστικές. Γιατί οι στόχοι της κυβέρνησης είναι:
- Να εντείνει τον εκβιασμό προς τους εργαζόμενους, να σφίξει κι άλλο τη θηλιά
- Να μετρήσει τη συνοχή και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων
- Να διασπάσει το αγωνιστικό τους μέτωπο
- Να προετοιμάσει τους όρους για την επόμενη μέρα της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου.
Και δεν είναι τυχαίο ότι οι αιτήσεις για τις θέσεις υποβάλ-λονται ηλεκτρονικά. Θέλει και με αυτόν τον τρόπο να διασπάσει τη συλλογικότητα, να υποθάλψει την ατομική στάση και να προλάβει το ενδεχόμενο μαζικών κινήσεων μπλοκαρίσματος της διαδικασίας.
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Συντονιστικού Δημοσιογράφων ΕΡΤ δυστυχώς δείχνει ότι η συνδικαλιστική ηγεσία δεν αντιλαμβάνεται τους όρους με τους οποίους οφείλει να γίνει η αντιπαράθεση. Έχοντας νομιμοποιήσει τον ψευτοδιάλογο με τον Καψή και έχοντας χαρίσει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση, παραπονιούνται σήμερα για τη στάση της. Παραπονιούνται που δεν εισακούστηκαν οι «θετικές πρωτοβουλίες» τους από μια κυβέρνηση που με φασιστικό τρόπο έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε 2.600 εργαζόμενους, από μια κυβέρνηση που συνεχίζει -στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»- να απολύει χιλιάδες καθηγητές, εργαζόμενους στους δήμους, στην υγεία κ.λπ. Και ανακαλύπτουν τώρα, ενάμιση μήνα μετά, ότι «οι μάσκες έπεσαν»! Και ζητούν δημοψήφισμα για τη ΝΕΡΙΤ (δηλαδή νομιμοποιούν -υπό όρους- το κλείσιμο της ΕΡΤ) !!!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και ενάμιση μήνα να αποφύγει την απευθείας σύγκρουση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η αποφασιστική τους στάση, η σθεναρή τους αντίσταση και το μαζικό λαϊκό κύμα συμπαράστασης όχι μόνο χάλασε τα σχέδιά της, αλλά και την κλόνισε πολιτικά. Γι’ αυτό και προετοιμάζει βήμα-βήμα την αντεπίθεσή της. Ας μην της κάνουμε τη χάρη! Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητη η ακόμη πιο αποφασιστική στάση των εργαζομένων. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να περιφρουρηθεί ο αγώνας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να στρέψουν την πλάτη στο δόλωμα της προκήρυξης θέσεων. Καμιά δήλωση - καμιά συμμετοχή! Να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους κλάδους που θίγονται (καθηγητές, υγειονομικοί, υπάλληλοι στους δήμους κ.λπ.). Να απευθύνουν ξανά αγωνιστικό κάλεσμα στο λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Να ξανακάνουν την ΕΡΤ χώρο και βήμα αγωνιστικής συνεύρεσης και συντονισμού. Αυτός ο αγώνας μπορεί να νικήσει!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger