Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ''...

Στη δέσμευση των μισών τραπεζικών λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το υπουργείο Οικονομικών, λόγω μη απόδοσης χαρτόσημου ...προς την εφορία επί 17 συναπτά έτη. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ και αφορά το διάστημα από το 1993 έως το 2010. Όπως έγινε γνωστό, την εντολή δέσμευσης έδωσε η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης «ως πράξη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος». Προηγήθηκε φορολογικός έλεγχος κατά τον οποίο αποδείχτηκε ότι ο δήμος δεν είχε καταβάλει χαρτόσημο για μισθώματα που λαμβάνει.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, κατήγγειλε το γεγονός ότι για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν λογαριασμοί αξίας 12,5 εκατ. ευρώ. «Ζητήσαμε παράταση μέχρι τις 27 Αυγούστου για να καταθέσουμε τις αντιρρήσεις μας», είπε ο αντιδήμαρχος.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα επιδιώξει σε συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, να πετύχει την άρση της δέσμευσης. Ο κ. Αρβανίτης διαβεβαίωσε, πάντως, ότι παρά το πρόβλημα οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πληρωθούν κανονικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger