Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Βρέθηκε πετρέλαιο στο Α.Π.Θ.!!!

Στέλνουμε αυτό το κείμενο ως απάντηση στις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τις εκκενώσεις καταλημένων στεκίων στα πανεπιστήμια και την 'τυχαία' εμφάνιση μπουκαλιών στο Α.Π.Θ. Παρακαλούμε να δημοσιευθεί το παρακάτω:


                           Βρέθηκε πετρέλαιο στο Α.Π.Θ.!!!


  Αυτό το καλοκαίρι το κράτος συνέχισε την επίθεση στους ελεύθερους χώρους, εκκενώνοντας βίαια καταλήψεις σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα.
  Στις 21 Αυγούστου εισέβαλαν στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα, ‘απελευθερώνοντας’ 2 φοιτητικά στέκια. Αυτή τη φορά, χρειάστηκε ‘τηλεφώνημα’ για την ύπαρξη ‘πολεμικού υλικού’. Το πολεμικό υλικό βρέθηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη, 17 βόμβες μολότωφ, εντελώς τυχαία κοντά στο στέκι στο Βιολογικό, στο Α.Π.Θ. Την επόμενη, ακόμη πιο τυχαία, φύτρωσαν άλλες 13 σε πιο φανερό σημείο αυτή τη φορά.
  Η πανεπιστημιακή κοινότητα ναι μεν δε συνέδεσε το ‘πολεμικό υλικό’ με το στέκι, θέλει όμως να παρουσιάσει το χώρο σαν ορμητήριο παραβατικών ατόμων. Ζητάει την ‘απελευθέρωσή’ του για να το μετατρέψει σε κάτι πιο ακαδημαϊκό, όπως αποθήκη ή γιατί όχι και mikel.

  Στο πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν, ο φοιτητής, δεν αναπτύσει σχέσεις, δεν αποκτά πολιτική και κριτική σκέψη, παρά μετατρέπεται σε πειθήνιο εργαζόμενο. Το στέκι στο Βιολογικό, όπως και όλοι οι ελεύθεροι χώροι, αποτελούν εμπόδιο σε αυτό, καθώς παρέχουν χώρο σε φοιτητές και μη, για τη δημιουργία πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων.
  Απέναντι στις μεθοδεύσεις τους, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε είτε αύριο, είτε στο άμεσο μέλλον.


                        Τα μπουκαλάκια σας και σ’άλλη παραλία.


                                                                   Στέκι στο Βιολογικό
biologicasquad@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger