Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σποράδες Ενωμένοι στη μάχη


Ενωμένοι στη μάχη   Με όπλο τους την ενότητα αποφάσισαν να δώσουν τη μάχη για την τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου, οι ξενοδόχοι του νησιού. Αφήνοντας πίσω όσα τους χώρισαν την προηγούμενη περίοδο και ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης και με φόντο την πτωτική πορεία του τουριστικού προϊόντος -κατά 30% τα τελευταία χρόνια- εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Για τους ξενοδόχους του νησιού, «στοίχημα» αποτελεί η νέα διοίκηση της Ένωσης να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού της Σκιάθου, παράλληλα με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Η μαζική παρουσία των ξενοδόχων του νησιού, περίπου 50 μέλη, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι, «μαρτυρά» από μόνη της τη διάθεση των επαγγελματιών του χώρου να προχωρήσουν σε μια νέα αρχή.
Κοινή απαίτηση των ξενοδόχων ήταν το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της ερχόμενης Κυριακής, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο και να καταστεί ισότιμος συνομιλητής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού και να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προβολή της Σκιάθου.
Ωστόσο, από τη γενική συνέλευση, δεν έλειψαν επικρίσεις και παράπονα προς την απερχόμενη διοίκηση αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση για τους ελλιπείς πόρους που διέθεσε για την τόνωση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.
Αιχμές για ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές δράσεις, τόσο σε επίπεδο τουριστικής προβολής όσο και σε επίπεδο προώθησης έργων για τη βελτίωση των υποδομών του νησιού, άφησαν μέλη της ένωσης, ενώ αναφέρθηκαν στη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και στην ανάγκη δραστηριοποίησης και νέων μελών.
Πολυποίκιλα σχόλια προκάλεσε και η αναφορά της Ελεγκτικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Α. Δερβένης, δεν παρουσίασε αιτιολογημένη έκθεση για τα οικονομικά πεπραγμένα της τριετίας 2010 - 2011 - 2012, αλλά μία απλή αναφορά στα προβλήματα που συνάντησε η επιτροπή στο έργο της.
Στην αναφορά της η Ε.Ε. χαρακτήρισε πρακτικά και αντικειμενικά αδύνατη τη σύνταξη αιτιολογημένης έκθεσης, υποστηρίζοντας ότι κλήθηκε να ελέγξει καθυστερημένα τρεις διαχειριστικές περιόδους μαζί. Επικαλέστηκε το καταστατικό βάσει του οποίου ο ισολογισμός πρέπει να υποβάλλεται κάθε χρόνο για έλεγχο στην Ε.Ε., κάτι που δεν έγινε, αναφέρθηκε στη συνδρομή που ζητήθηκε από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών προκειμένου να ελεγχθεί η οικονομική κατάσταση της ένωσης, αλλά και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τόσο με το λογιστικό έλλειμμα που παρουσίασε ο ισολογισμός του 2011 όσο και με την αποδοχή χορηγίας από τον Όμιλο Επιχειρηματιών Σκιάθου, ύψους 9.290 ευρώ για την έκδοση χάρτη της Σκιάθου σε μορφή 3D, που όμως δημιουργήθηκε και εκδόθηκε για λογαριασμό της Ένωσης το καλοκαίρι του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger