Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δροσερό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι στη Μαγνησία

Δροσερό προβλέπεται  το φετινό καλοκαίριΔροσερότερο αναμένεται το φετινό καλοκαίρι στη Μαγνησία, σε σύγκριση με το περσινό, ενώ δεν αναμένονται καύσωνες, πέρα από  το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου που εκτιμάται  ότι το θερμόμετρο πιθανότητα να αγγίξει του 40 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια στιγμή θα υπάρχουν στη Μαγνησία ορισμένα φαινόμενα αστάθειας κυρίως μέσα στον Αύγουστο, ενώ τα βόρεια ρεύματα θα συμβάλουν  ώστε να μην έχουμε υψηλές θερμοκρασίες κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Τα παραπάνω διευκρινίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ  ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστεί χωρίς έντονα φαινόμενα καύσωνα.
Πώς θα κυλήσει
 Ιούλιος και Αύγουστος
Οπως σημειώνει ο μετεωρολόγος κ. Τακούδης, ο  Ιούλιος  είναι θερμότερος από τις μέσες κλιματικές τιμές κατά ένα βαθμό Κελσίου, ωστόσο το υπόλοιπο του μήνα θα κυλήσει με φυσιολογικές θερμοκρασίες  για την εποχή που θα κυμαίνονται στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.
Ο μήνας Αύγουστος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τακούδη, θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές. Συγκεκριμένα ο μήνας θα ξεκινήσει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες και ενισχυμένο μελτέμι. Οι καιρικές αυτές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπου θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές να αγγίζουν τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακά πάντως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και έτσι το τελευταίο δεκαήμερο θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα με ενισχυμένο μελτέμι.

Τέλος ο κ. Τακούδης τονίζει: «Ο Αύγουστος προβλέπεται να είναι άνυδρος μήνας. Γενικά το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο δροσερό από το περυσινό, ενώ δε φαίνονται θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger