Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το πολυνομοσχέδιο, μπας και δεν καταλάβαμε καλά για τι πράγμα πρόκειται?

Για ρίξτε μια ματιά εδώ...

 νομο

Μόλις σήμερα ο Μιχελάκης επενέβει στο άρθρο 103 του πολυνομοσχεδίου-σκούπα και διέγραψε τη φράση «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως».
Βέβαια, δεν το αποφάσισε μόνος του, αλλά διεκπεραίωσε την κοινή απόφαση του ντούο/τρίο ξεφτίλα για βελτιώσεις προκειμένου να περάσει εύκολα και να χαρεί και ο Σόιμπλε που έρχεται την Πέμπτη.
Με αυτή και μόνο τη διόρθωση καταργείται και το τελευταίο εργατικό δικαίωμα, του ωραρίου
απασχόλησης.
Ηταν μάλιστα τέτοια η χαρά τους που ανάψανε και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα


Στο ίδιο κλίμα, βάλανε κι άλλες διορθώσεις:


-Ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ (κεντρική ένωση δήμων) και αφαιρείται η ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση)  για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
-Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δημοτόμπατσοι και οι σχολικοί φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών ή είναι ΑμΕΑ. (υπάρχουν τέτοιοι?)
 -Αφαιρείται   η πρόβλεψη για ποινικές ευθύνες δημάρχων για προϋπολογισμούς με υπερβάσεις δαπανών.

-Επίσης, μέχρι την απορρόφηση των δημοτόμπατσων θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο, στο οποίο οι δήμοι θα μπορούν να αναθέτουν στο υπουργείο μπάτσων τις δουλειές τους.
-Για τους σχολικούς φύλακες αποφασίστηκε ότι με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών θα αναγνωριστούν πλασματικά χρόνια ασφάλισης για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.


Το ίδιο το νομοσχέδιο είναι μια απίστευτη προχειρότητα νομοθέτησης εξουσιών σε υπουργούς. Μπορείτε να το δείτε όπως εισήχθηκε και εδώ :

 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τη διετία 2013 – 2014, που θα προέλθουν από τους 25.000 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα υποτάσσεται στις   ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ερωτική διάθεση-παράνοια κάθε υπουργού.
 Μέχρι  1/1/2017ο κατώτατος μισθός παραμένει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους άνω των 24 ετών και των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους έως 24 ετών. Μετά θα βάλουν μπροστά κάποια άλλη ανάλογη μούφα ή θα την παρατείνουν.

Νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά 3,9%.

Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία και φυσικοθεραπείες από ιδιώτες παρόχους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι μηνιαίες δαπάνες γι’ αυτές τις εξετάσεις θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ένα δωδέκατο των εγκεκριμένων πιστώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Αγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρό ως εξής: 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος,32% για το εισόδημα 25.001 – 42.000 ευρώ.42% για τα επιπλέον ποσά.Καταργεί κάθε αφορολόγητο όριο .  Καταργεί τις εκπτώσεις για τα παιδιά  
 
Με μία απλή υπουργική απόφαση θα είναι δυνατή πλέον η κατάργηση θέσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και το προσωπικό των καταργούμενων θέσεων θα τίθεται αυτομάτως σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Με απλή υπουργική απόφαση, επίσης, ένας υπάλληλος μπορεί να μετατεθεί από μία υπηρεσία σε άλλη, χωρίς να είναι σε θέση να προβάλει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης.

Πρόκειται για νομοθέτημα-έκτρωμα επιπέδου μνημονίων που εκχωρεί δικαιώματα άρσης νόμων και αποφάσεων που φτάνουν σε επίπεδο παραβιάσεων του Συντάγματος, σε υπουργούς, με μιά απλή υπογραφή και θα το βρούμε μπροστά μας στα άμεσο μέλλον.


 Αλλά για να περάσουν όλα τα παραπάνω, μας έστησαν το “τυρί” για να ασχοληθούμε με τους αστικούς μύθους μας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό:
  • Καταργούνται οι θέσεις των σχολικών φυλάκων (2.224 εργαζόμενοι)
  • Καταργούνται οι θέσεις της δημοτικής αστυνομίας (3.500 εργαζόμενοι)
  • Καταργούνται μια σειρά από ειδικότητες καθηγητών μέσης εκπαίδευσης
  • Καταργούνται οι οδηγοί και τεχνικοί της υπηρεσίας κρατικών αυτοκινήτων.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger