Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΑΦΓΑΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ...

Περισσότεροι από 30 αφγανοί μετανάστες πνίγηκαν, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ...
ειδήσεων ANSA.
Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά χθες ή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Οι υπόλοιποι 22 μετανάστες που επέβαιναν στη βάρκα σώθηκαν από ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο τους επιζήσαντες.
Ανάμεσα στα 31 θύματα είναι εννέα γυναίκες. Οι επιζώντες είπαν ότι είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Γκάμπιας, του Μπενίν και της Σενεγάλης και βρίσκονταν στη θάλασσα επί τρεις ημέρες. Η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες αναζητώντας επιζώντες.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές των κρατών της νότιας Ευρώπης κάθε χρόνο μέσω της Μεσογείου, συχνά με πλοία που δεν είναι καν αξιόπλοα, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους διωγμούς.
Μόνο την Παρασκευή και χθες Σάββατο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 450 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Ιταλίας. Η συρροή αυτή προκάλεσε εντάσεις στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο νησί Λαμπεντούζα. Το πρωί της Κυριακής, μια άλλη ομάδα 92 επίδοξων μεταναστών διασώθηκε από τις ιταλικές αρχές κοντά στη Σικελία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου