Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αναληψη Ευθύνης - Εμπρησμός δικαστήριο Φλώρινας

Επισκευτήκαμε τη Φλώρινα και επιτεθήκαμε με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο γκαζάκια και εύφλεκτο μίγμα στο δηκαστήριο της πόλης τα ξημερώματα 25/6. Στο συγκεκριμένο μπουρδέλο είχαν οδηγηθεί οι αναρχικοί σύντροφοι Φοίβος Χαρίσης και Αργύρης Ντάλιος, μετά απο προσαγωγή τους στην ευρύτερη περιοχή, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας.
-Το χτύπημα μας ήταν μια μικρή απάντηση στο ξυλοδαρμό του συντρόφου Φ.Χαρίση στο Εφετείο Αθηνών την Πέμπτη 13/6 απο τα σκυλιά με τις στολές. Μια κίνηση επίθεσης και αλληλεγγύης που απλά πλαισιώνει την άμεση απάντηση των ίδιων των συντρόφων με την επιστροφή τους στη φυλακή, με ότι μέσα είχαν εύκαιρα επιτέθηκαν σ’ αυτούς τους υπανθρώπους δείχνοντας οτι δεν σκύβουν το κεφάλι σε κανένα καριόλη και τις οπέξεις του.
-Η επίθεση μας είναι επίσης μια κίνηση αλληλεγγύης και ενίσχυσης του αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 4/6 απαιτώντας τη λήξη της εκδικιτικής (και νομικά πραξικοπιματικής) προφυλάκισής του -3η στη σειρά. Αυτή τη στιγμή ο σύντροφος βρίσκεται στο Γ.Κ.Νίκαιας με ιδιαίτερα επιβαρυμένη την υγεία του. Δεν έχουμε σκοπό να επικαλεστόυμε τις νομικές διατάξεις του εχθρού για να δικαιώσουμε τον αγώνα του, αλλά να καταδείξουμε το γεγονός οτι αυτοί που κυνηγάνε “εστίε ανομίας” είναι οι ίδιοι που κουρελιάζουν τους νόμους και τα συντάγματά τους για να εκδικηθούν όσους επέλεξαν επιθετική στάση απέναντί τους.
Το δικαστικό σύμπλεγμα, οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές και τιμωροί των “κακών” και ”παράνομων” της κοινωνίας, αυτοί που στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές στα κολαστήρια που ονομάζου Καταστήματα Κράτησης, αυτοί που εκδικούνται αγωνιστές κι επαναστάτες είναι ο βασικός μηχανισμός εγγύησης της Κοινωνικής Ειρήνης. Όσοι σκέφτονται, πράττουν και ζουν έξω απο το νομικό και ηθικό πλαίσιο της κοινωνίας-φυλακής τιμωρούνται με εγκλησμό και φυσική και συναισθηματική απομόνωση.μέσα στα τσιμεντένια κλουβιά της δημοκρατίας όμως, δεν έχει σβηστεί ολοκληρωτικά η ζωή, υπάρχουν κραυγές αντίδρασης στην νεκρική σιωπή και πεισματικοί αγώνες απο αγωνιστές (πολιτικοί/ποινικοί) που δεν παζαρεύουν την αξιοπρέπειά τους.
Η αστική δικαιοσύνη ήταν και θα είναι στόχος των αναρχικών και όσων επιλέγουν να επιτεθούν στο υπάρχον σύστημα υποδούλωσης. Εκμετάλευσης και αδικίας.
“Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιοι άνθρωποι πίσω απ’ αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργατικών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω απο το όπιο της φτώχιας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντάς τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανηστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυρσικροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης...”
Κ.Σακκάς
Για μας είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που εξυπηρετεί η αστική δικαιοσύνη είναι τα συμφαίροντα Κράτους και Κεφαλαίου. Ο αγώνας για την απελευθέρωση απο τα δεσμά της σύγχρονης κοινωνίας, ο αγώνας για την Αναρχία είναι ξεκάθαρο οτι θα περάσει πάνω απο τα κεφάλια των μπάτσων, των δικαστών και των εισαγγελέων, πάνω απο τα κεφάλια των διευθηντών των φυλακών, των ανθρωποφυλάκων και των φασιστών. Πάνω απο τα κεφάλια των εχσθρών της ελευθερίας.
Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι

 
Η Αλληλεγγύη είναι κομμάτι και όπλο του ίδιου του αγώνα.
Αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως μια αμφίδρομη επαναστατική σχέση μεταξύ συντρόφων, χωρίς αυτο να σημαίνει ταύτιση ιδεών ή επιλογών. Δεν αναγνωρίζουμε τους αιχμάλωτους αναρχικούς ως θύματα και –φτύνοντας το δίπολο αθωώτητας-ενοχής– συνεχίζουμε τον αγώνα που διέκοψαν στο κοινωνικό πεδίο, συμμετέχοντας και ενισχύοντας παράλληλα τους νέους αγώνες τους εντός των τοιχών.
Σε αυτό το σημείο –χωρίς να αναλύσουμε ιδιαίτερα– θέλουμε να καταδείξουμε τη νέα τακτική του Κράτους, μέσω των δικαστικών του μηχανισμών, να “τσουβαλιάζει” αγωνιστές και υποθέσεις κάτω από ένα ενιαίο κατηγορητήριο-ομπρέλα με το όνομα ΣΠΦ. Με αυτό τον τρόπο πολύ απλά, απο τη μία παρακάμπτει τη συνέπεια της ε.ο ΣΠΦ (που τα μέλη της έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δράσης της οργάνωσης) μετατρέποντάς την σε μέσω αναβάθμησης του κατηγορητηρίου και πολλαπλασιαστή ποινών.ενώ απ’ την άλλη “εγκλωβίζει” αναρχικούς που αιχμαλωτίστηκαν για την πολύμορφη επαναστατική δράση τους, βαφτίζοντας τους μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης απαξιώνοντας την αυτόνομη σκέψη και δράση του κάθε ατόμου ή ομάδας.

   Σ’ όποια γωνιά της γης κι αν κοιμούνται, οι εραστές της Αναρχίας βλέπουν το ίδιο πύρινο μοτίβο στα όνειρά τους. Άλλοι κοιμούνται με το ‘να μάτι ανοιχτό κι αλλοι μένουν ξάγρυπνοι γιατί τα γαμημένα κάγκελα γαυγίζουν το βάρβαρο τραγούδι του εγκλησμού.
   Μα οι εραστές της Αναρχίας, σ’ όποια γωνιά της γης κι αν ξυπνάνε, παραμερίζουν τους φόβους τους κι οργανώνουν τις δικιές τους επιθέσεις. Γιατί έχουν έναν κόσμο ολόκληρο να καταστρέψουν –και να φτιάξουν ένα νέο. Και αγχώνονται οτι δεν θα προλάβουν. Μα έχουν τη Λύσσα για μούσα τους και τα όνειρά τους για πυξίδα, και πετάνε μέχρι το τέλος...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
Πέρνουμε δύναμη απο τη δύναμη των αιχμάλωτων συντρόφων και τους απαντάμε με την φωτιά μας πως τίποτα δεν πήγε χαμένο
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
 

Αντάρτικο Αναρχικό Μέτωπο - Τμήμα Βόρειας Ελλάδας
Πυρίνας διάχυσης του αγώνα και της αλλυλεγγύης
 
ΥΓ.1 Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σ’ όλους τους πυρήνες άμεσης δράσης και του μαχητικού αντιφασισμού σε όλη την επαρχία. Απο την Ξάνθη και την Βέροια μέχρι το Αγρίνιο και παντού, να σπείρουμε το Χάος και την Αναρχία.
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
 
ΥΓ.2 Χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους που ενισχύουν τον αγώνα του Κ.Σακκά με τον τρόπο τους ήτε με το φως της μέρας ήτε με την κάλυψη της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger