Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό. Μπλόκαραν, μάλιστα, την αναχώρηση ενός πλοίου.



Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε δώσει προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger