Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στον Εισαγγελέα οι δύο διακινητές λαθρομεταναστών με ελληνικό( καταμαράν) με την φώτο του από το λιμάνι της Σκοπέλου και από το skopelosnews ανάρτηση...

Στον Εισαγγελέα οι δύο διακινητές λαθρομεταναστών με ελληνικό καταμαράν
Επεισόδιο εξελίχθηκε στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα, όταν τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα εναντίον ελληνικού καταμαράν που μετέφερε περίπου τριάντα λαθρομετανάστες από την Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό της Σύμη και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για το γεγονός και το σκάφος ακινητοποιήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πανορμίτη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος είχε νοικιαστεί από δύο άτομα από τη Σύμη που το οδήγησαν στα τουρκικά παράλια για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σύμης και διεξάγονται ανακρίσεις, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας της Ρόδου.

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο.



Ωστόσο αυτό που προκαλεί απορία είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός ενώ ήταν δημοσιευμένο σε μεγάλη τοπική εφημερίδα της Ρόδου το αρχηγείο του λιμενικού σώματος δεν το έχει επιβεβαιώσει έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
«Τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε στη Σύμη περιστατικό λαθροδιακίνησης αλλοδαπών από τις τουρκικές ακτές, με ελληνικό καταμαράν» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι «αφού προηγήθηκε καταδίωξη του από τουρκική ακταιωρό στα τουρκικά ύδατα, πλήρωμα του πλωτικού λιμενικού σταθμού Σύμης μετά την είσοδο του στα χωρικά ελληνικά ύδατα, ακινητοποίησε και συνέλαβε τους δύο (02) ημεδαπούς διακινητές και τους παράνομους αλλοδαπούς.» 

 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113056126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger