Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ για την απεργία



Η απεργιακή μάχη στις 3 Απρίλη αποτελεί συνέχεια του 7ήμερου απεργιακού αγώνα από τις 31 Γενάρη έως τις 6 Φλεβάρη και της Πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη, ενάντια στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ που έληξε τον Μάρτη και των κλαδικών ΣΣΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ».
Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, να ακυρώσουμε τα αντεργατικά μέτρα, να μην επιτρέψουμε να επιβάλλουν σε εμάς  και τα παιδιά μας να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα στα εργασιακά γκέτο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα, που αποτελεί γενική στρατηγική της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε πλοία, σε λιμάνια, Ν/Ζ, σ’όλους τους χώρους που αναφέρεται το νομοσχέδιο.
Στο όνομα της ελευθερίας δράσης του κεφαλαίου με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία, προωθούν την άρση του Cabotage στα επιβατηγά πλοία προσθέτοντας χιλιάδες ναυτεργάτες στις στρατιές των ανέργων, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις, καταργούν την 10μηνη και 7μηνη δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων, ξεπουλάνε στο μονοπωλιακό κεφάλαιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τα λιμάνια, τις υποδομές, την ναυπηγοεπισκευή, αποσαθρώνουν το ακτοπλοϊκό δίκτυο, με καταστροφικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, την φτωχή αγροτιά.

Απαξιώνουν την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και την προσαρμόζουν στις εξελίξεις, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της με την λειτουργία σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) διευρύνοντας το δουλεμπορικό κύκλωμα που υπάρχει σ’άλλες χώρες, να πληρώνεις για τα διπλώματα – πιστοποιητικά, να πληρώνεις για μια θέση εργασίας.
Στην ίδια κατεύθυνση εμπαίζουν με την αγωνία και την εξαθλίωση των ανέργων ναυτεργατών σχεδιάζουν πρόγραμμα μέσο του ΕΣΠΑ για 1000 άνεργους που θα δουλεύουν για 1000 ΕΥΡΩ (αξιωματικοί) και 800 ΕΥΡΩ (κατώτερα πληρώματα). Αυτό σημαίνει να δουλεύουν χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, χωρίς ΣΣΕ, ανασφάλιστοι.
Αυτές οι εξελίξεις διευρύνουν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, δυναμιτίζουν την οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ με τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τις οικογένειες τους και την κοινωνικοασφαλιστική προστασία τους.



Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι,
Κανένας εργάτης μόνος του, κανένας κλάδος στην απομόνωση, τα προβλήματα που οξύνονται από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου πρέπει να αντιμετωπιστούν με οργάνωση – συσπείρωση  δυνάμεων, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός  δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα των δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η διέξοδος είναι στο δρόμο της ταξικής πάλης,  στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας που αγωνίζεται ενάντια στα μονοπώλια και τους εκπροσώπους του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Προετοιμάζουμε και τιμάμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες την απεργία για την 1η Μάη, το αίμα και οι αγώνες των εργαζομένων μας καθοδηγούν, οι ταξικές αναμετρήσεις είναι μπροστά μας για να γίνει πραγματικότητα η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης με  την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.   
Διεκδικούμε:
·        Εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.
·        Υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες.
·        Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την “Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ”.
·        Κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, των αντιλαϊκών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
·        Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν.2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, που προωθούν την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία.
·        Άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις  συντάξεις.   
·        Κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών.
·        Άμεσα μέτρα για την ναυτολόγηση και την προστασία των άνεργων ναυτεργατών, να συγκεντρώνονται και να ελέγχονται οι καταστάσεις πληρωμάτων των πλοίων στο ΓΕΝΕ.
·        Πλοία σύγχρονα – ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.
·        Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πλήρη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων  και όλων  των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση Μετεκπαίδευση.    
·        Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών και της ανατροπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας μπορούν και επιβάλλεται να γίνουν βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
στις 3 Απρίλη στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 5:30 το πρωί
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων
Πειραιάς  1 Απρίλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger