Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σε εξέλιξη απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση
Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στον 'Αγιο Διονύση στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτή την ώρα στο βήμα της συγκέντρωσης βρίσκεται ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ ενώ το λιμάνι έχουν κατακλύσει απεργοί, μέλη του ΠΑΜΕ, λαϊκών επιτροπών της ευρύτερης περιοχής καθώς και επιτροπών ανέργων, του ΜΑΣ. Με πανώ και συνθήματα διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών, τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλη την εργατική τάξη. Τα πανώ αναγράφουν «Μέτωπο ταξικό ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου» και «Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών για να νικήσει η τάξη των εργατών».  Στο χώρο της συγκέντρωσης, βρίσκεται η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.
Οι ναυτεργάτες  συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων στα πλοία αλλά και στα λιμάνια. Παραμένουν στους καταπέλτες των πλοίων περιφρουρώντας την απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας ενώ φουντώνει η συμπαράταξη στον αγώνα τους από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, πρώτα και κύρια των νησιών, οι οποίοι σημαίνουν αγωνιστικό συναγερμό, αναδεικνύοντας ότι ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο του λαού.

Ψυχή της οργάνωσης της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι ταξικές δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης».
Αδιάλλακτη η κυβέρνηση - αποφασισμένοι οι ναυτεργάτες
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, μετά τη συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, εξέδωσαν δελτίο τύπου αναφέροντας:
«Μετά τη συνάντηση της ΕΕ της ΠΝΟ με τον ΥΝΑ κ. Μουσουρούλη αφού διαπίστωσε τον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία, η πλειοψηφία της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα να κλιμακώσει την απεργία για 48 ώρες.
ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ τόνισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης της διαφωτιστικής-οργανωτικής, δουλειάς μέσα κι έξω από τα καράβια. Υπογράμμισαν ότι η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες δεν αφορά μόνον αυτούς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες σε ενημέρωση, σε συντονισμό, σε κοινή δράση ενάντια στο σχέδιο νόμου "για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ" που διαλύει το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο, ξεπουλάει λιμενικές υποδομές και διαμερίσματα της χώρας διά μέσου του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίζοντάς την σε 4 διαμερίσματα: 1. Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, 2. Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδας, 3. Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας, 4. Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου, συντρίβοντας τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Αόριστες αναφορές για την καταβολή των δεδουλευμένων και την ανανέωση των ΣΣΕ επιβεβαίωσαν και στον πλέον δύσπιστο ότι εφοπλιστές και υπουργείο συνεργάζονται σε βάρος των ναυτεργατών, των λαϊκών στρωμάτων με στρατηγικό στόχο τη ληστρική εκμετάλλευση.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση το Σάββατο και την Κυριακή 12 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύση».
1 / 8
Συνδέσεις Ειδήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger