Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τα έχωσε άγρια ο Πουλάκης στον Αγοραστό για την αγροτική ανάπτυξη

«Τι σχέδιο έχει για να γίνει η αγροτική παραγωγή πυλώνας της ανάπτυξης της περιοχής μας, όπως ευαγγελίζεται; Εκτός από το “Θεσσαλικό Καλάθι” και άλλες τέτοιες επικοινωνιακές εξαγγελίες που έχουν μείνει στα χαρτιά, ποιο είναι το σχέδιο για το αύριο της αγροτικής οικονομίας;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος το Σάββατο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δ. Στρατούλη και Αλ. Μεϊκόπουλο, επισκέφθηκε το αγροτικό μπλόκο στο Αερινό.
Ο Κ. Πουλάκης κατηγόρησε επίσης τον Κ. Αγοραστό πως «ούτε καν το περιφερειακό συμβούλιο δε συγκάλεσε εκτάκτως, για να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα σταθεί δίπλα στις αγροτικές κινητοποιήσεις», ενώ επιτιθέμενος στην κυβέρνηση τόνισε:
«Είναι αδιανόητο να μιλάμε για αγροτική ανάπτυξη όταν το κόστος της παραγωγής είναι στα ύψη. Πώς να παραμείνουν στα χωράφια οι αγρότες όταν πληρώνουν υψηλότατο φόρο για το πετρέλαιο, ενώ οι εφοπλιστές απαλλάσσονται, όταν το τιμολόγιο του αγροτικού ρεύματος έχει γίνει απαγορευτικό και τους κοροϊδεύουν προτείνοντάς τους να ποτίζουν νύχτα, όταν καλούνται να καταβάλλουν ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια;»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κ. Πουλάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών, καθώς και να τους παρουσιάσει τις θέσεις της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα για την προώθηση και επίλυση των αγροτικών αιτημάτων, αλλά και για τη γενικότερη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger