Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΕΕΕΕΕΕ?

Ξενοδόχοι και μάγειρες κάνουν το… πρωινό του Νότιου Αιγαίου

Τέσσερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Ρόδος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Κως, παρουσίασαν τα πρωινά τους, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, πραγματοποιώντας ξεχωριστές εκδηλώσεις και προβάλλοντας με αυτό το τρόπο τα τοπικά τους προϊόντα και τη τοπική τους κουζίνα, στην «Horeca», στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό πρωινό είναι μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και επικεντρώνεται στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε το ροδίτικο πρωινό. Στην εκδήλωση αυτή, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη απηύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η γαστρονομία αποτελεί την πρέσβειρα των νησιών μας καθώς σηματοδοτεί τη παράδοση, τη κουλτούρα, την ιστορία και τη γνώση μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της έκθεσης «Horeca» η κυρία Φτακλάκη είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας (ΟΑΕ) Μ. Καρούμπα και να ενημερωθεί για την επιτυχή διεκδίκηση της Ομοσπονδίας, καθώς το παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2016.
Η αντιπεριφερειάρχης συζήτησε το ενδεχόμενο κάποιες από τις εκδηλώσεις του συνεδρίου να φιλοξενηθούν από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Η κ. Φτακλάκη ενημερώθηκε επίσης, από τον κ. Καρούμπα ότι τον Απρίλιο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η ελληνική γαστρονομία στους ευρωβουλευτές. Εκδήλωση στην οποία ζήτησε να παραστεί και η ίδια καθώς θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger