Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στις διεθνείς εκθέσεις των Βαλκανίων

 Δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στις διεθνείς εκθέσεις των Βαλκανίων
 Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσει η Σκόπελος προς την κατεύθυνση των Βαλκανικών χωρών, προσδοκώντας να εδραιώσει τους δεσμούς συνεργασίας και ευρύτερης τουριστικής επικοινωνίας που έχουν δημιουργηθεί.
Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, επικυρώθηκε η συμμετοχή του νησιού σε τρεις συγκεκριμένα διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία. Εκπρόσωποι του νησιού συμμετείχαν ήδη στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday και Spa Expo, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, την Σκόπελο εκπροσώπησαν στην παραπάνω έκθεση ο Κωνσταντίνος Σκούρας, πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και ο Αλέξανδρος Ρόρος, μέλος της ίδιας Τουριστικής Επιτροπής και τουριστικός πράκτορας.
Στην συνέχεια, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου ακολουθεί η συμμετοχή του νησιού στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT  Beograd, που διοργανώνεται στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στο πρόγραμμα τουριστικών ενεργειών της φετινής χρονιάς καταγράφεται επίσης η συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Τουρισμού  TTR 2013, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι, της Ρουμανίας. 

Παράλληλα ο Δήμος Σκοπέλου θα συμμετάσχει στην Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin, που διοργανώνεται από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας,  ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Στην προκειμένη περίπτωση καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα που προέρχεται από την συγκεκριμένη περιοχή, σε συνάρτηση με την απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Μόναχο, που θα τεθεί σε λειτουργία από τον προσεχή Μάιο.
Σύμφωνα με την εισήγηση των ιθυνόντων του τουρισμού στην Σκόπελο, μέσα στις ποικίλες αρμοδιότητες των Δήμων και Κοινοτήτων,  είναι και «η εκπόνηση, υλοποίηση και η συμμετοχή σε προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και η δημιουργία θέρετρων και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής και διακοπών».
Επομένως, είναι σαφές ότι στις αρμοδιότητες των Δήμων ανήκει και η διοργάνωση ή συμμετοχή σε εκθέσεις, που διοργανώνουν ημεδαποί ή αλλοδαποί φορείς, έτσι ώστε να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ο Δήμος έχει την ανάγκη της τουριστικής  προβολής του (ή άλλου συγκριτικού πλεονεκτήματος π.χ. γεωργικών προϊόντων), στα πλαίσια μίας γενικότερης πολιτικής για την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της  τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να εδραιωθεί η σταθερή ακτοπλοϊκή επικοινωνία με την Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται πύλη εισόδου των τουριστών που προέρχονται από τις Βαλκανικές χώρες και κατευθύνονται προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

woodworking plans , http://woodworkingplans1.com/#hopenophy woodworking projects

Ανώνυμος είπε...

dieta , http://www.best-dieta-2013.ru/#ShousDesDuh диеты эффективные

Powered By Blogger