Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ Σφαγή στην Αλγερία: 35 νεκροί όμηροι σε αποτυχημένη επίθεση Αλγερινών commando

EΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ (Upd)
(Ανανέωση 16:13)
Σε θρίλερ εξελίσσεται η τρομοκρατική επίθεση σε εγκαταστάσεις άντλησης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας της Αλγερίας καθώς το μαυριτανικό πρακτορείο ΑΝΙ, μεταδίδει ότι 35 όμηροι και 14 αντάρτες έπεσαν νεκροί σε αεροπορική επιδρομή των αλγερινών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ένοπλοι απειλούσαν να σκοτώσουν και τους υπόλοιπους ομήρους εάν πλησιάσει ο στρατός.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του αλγερινού στρατού στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Σαχάρα όπου κρατούνται όμηροι από ισλαμιστές αντάρτες ξένοι και αλγερινοί υπάλληλοι.
Οι πληροφορίες πάντως παραμένουν ιδιαίτερα συγκεχυμένες.
Η επέμβαση των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε αφού αρχικά εκδηλώθηκε τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί από μεγάλη ομάδα ισλαμιστών οι οποίοι κράτησαν ως ομήρους περισσότερους από 50 εργαζόμενους.
Ανάμεσά τους φέρονται να βρίσκονται αμερικανοί, βρετανοί, ιάπωνες, γάλλοι και νορβηγοί υπήκοοι. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν και Γάλλοι μεταξύ των ομήρων.

Η ομάδα ισλαμιστών τρομοκρατών που αυτοαποκαλούνται «Τάγμα του αίματος» εισέβαλλε στις εγκαταστάσεις άντλησης αερίου - οι οποίες σημειώνεται ότι είναι πολύ μεγάλες σε έκταση – σκοτώνοντας αρχικά έναν βρετανό υπήκοο και έναν ακόμη εργαζόμενο αλγερινής καταγωγής όταν επιτέθηκαν σε λεωφορείο.
Από τις μαρτυρίες ομήρων που διέφυγαν αναφέρθηκε μετά την επίθεση των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό ότι οι τρομοκράτες είχαν εξαναγκάσει αριθμό ομήρων να φορέσουν γιλέκα με εκρηκτικά ενώ αναφέρθηκε ότι διαθέτουν ισχυρό οπλισμό απειλώντας να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αν ο αλγερινός στρατός επέμβει για να απελευθερώσει του ομήρους.
Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν καταγωγή από το Μάλι και επικεφαλής της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, βετεράνος μαχητής της ισλαμικής τζιχάντ.
Οι τρομοκράτες προ της αποτυχημένης επιχείρησης διάσωσης των Αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας, απαίτησαν τη διακοπή της γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης στο Μάλι καθώς και την απελευθέρωση 100 ισλαμιστών που κρατούνται σε φυλακές της Αλγερίας ενώ έθεσαν ως προϋπόθεση απελευθέρωσης των ομήρων να τους δοθεί  ασφαλές πέρασμα διαφυγής.
Η Αλγερινή κυβέρνηση δήλωσε εξ αρχής ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τους τρομοκράτες και δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους.
--------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο)
Σφαγή ξένων ομήρων (35 ή κατ'άλλες πηγές 34) και 15 ισλαμιστές τρομοκράτες νεκροί είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα μιας μάλλον αδέξιας επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων στην Αλγερία σε εργοστάσιο φυσικού αερίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν και gunship Mil Mi-24 (φωτό).
Ελικόπτερα του αλγερινού στρατού πλησίασαν την περιοχή αποβίβασαν κομμάνος και κτύπησαν με pod πολυβόλων τους αντάρτες, οι οποίοι όμως πρόλαβαν και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν παγιδεύσει τον χώρο και έβαλλαν με ριπές σκοτώνοντας 35 ξένους ομήρους, Ιάπωνες, Γάλλους κλπ.
Οι μάχες συνεχίζονται μέσα στο εργοστάσιο. Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger