Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πανθεσσαλική σύσκεψη υγειονομικών για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου



Βόλος, 15 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στις 15/1/2013 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου, Πανθεσσαλική σύσκεψη, εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της περιοχής Θεσσαλίας , εκπροσώπων των ΚΥ Μαγνησίας και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών κ Δημήτρη Βαρνάβα.
Θέμα της σύσκεψης τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου και η συμπεριφορά του Διοικητή του.
Συμμετείχαν διάφοροι συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ Μ. Δραμητινός ,κόμματα όπως το ΚΚΕ και εκπρόσωπος του ανεξάρτητου βουλευτή κ Πάρι Μουτσινά.
Στην συνάντηση αυτή που είχε μαζικό χαρακτήρα, έλαβε μέρος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου, σ τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να βοηθήσουν τους πολίτες , στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Με παλαιότερες παρεμβάσεις του, για το καλό του Νοσοκομείου, είχε τονίσει ότι πρέπει να λήξη η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του συνόλου των εργαζομένων και του Διοικητή του Νοσοκομείου, που καθημερινά τους υποτιμά και τους συκοφαντεί. Η πρακτική της απαξίωσης απέναντι σε όλους συνεχίζεται και αυτό είναι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην περαιτέρω λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν μπορεί πια να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση .
Οι ελλείψεις προσωπικού και οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις προκαλούν τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο με κίνδυνο να κλείσουν τμήματα και να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες , θέμα που υποβαθμίζει την παροχή δευτεροβάθμιας υγείας. Θα έπρεπε η διοίκηση να είχε προβλέψει το επερχόμενο αυτό πρόβλημα και να είχε ζητήσει προσωπικό πράγμα που δεν έκανε.
Ο αγώνας ενάντια στην μνημονιακή πολιτική στον τομέα της υγείας πρέπει να συνεχιστεί. Η πάλη για δημόσια δωρεάν και ποιοτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία, χωρίς κομματικοκρατία, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γενικότερης πάλης της κοινωνίας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που εναντιώνεται σε όλους τους πολίτες .
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger