Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταγορά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου Volos Palace, το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε την ετήσια Εορταγορά του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «είχε προσέλθει πάρα πολύς κόσμος, σε σημείο η αίθουσα να γεμίσει τελείως. Το όμορφο περιβάλλον της αίθουσας, η πολύ ωραία εορταστική διακόσμησή της, και μαζί η φιλική παρουσία των Οδηγών, και η προθυμία του προσωπικού δημιούργησαν στους επισκέπτες ένα ζεστό και πολύ όμορφο περιβάλλον που έκαναν όλους να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Βόλο.

Γύρω-γύρω στις δύο πλευρές τις αίθουσας, οι Οδηγοί είχαν απλώσει επάνω σε ωραία διακοσμημένους πάγκους τα διάφορα γλυκά και τις κατασκευές ειδών χειροτεχνίας, που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την Εορταγορά οι κυρίες της Ομάδας Συνεργασίας, οι Ομάδες των Παιδιών και των Νέων, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και κυρίες μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βόλου. Όλοι αυτοί εργάσθηκαν εθελοντικά με πολύ κέφι, μεράκι και αγάπη για πολλές ώρες κάθε ημέρα και για πολλές ημέρες για να έχουν όλα αυτά έτοιμα σήμερα εδώ. Ήταν δε όλα πολύ όμορφα τοποθετημένα και με τάξη, που σε παρακινούσαν να τα πάρεις. Τελικά, όλα έγιναν ανάρπαστα.

Όπως είπε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΣΕΟ Τ.Τ.Βόλου, η Εορταγορά αυτή αποτελεί έθιμο για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βόλου και γίνεται κάθε χρόνο παραμονές Χριστουγέννων. Τα έσοδα από αυτή διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης της Εστίας των Οδηγών, την εκπαίδευση στελεχών, τις κατασκηνώσεις καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των Ομάδων.

Σημειώνεται ότι σκοπός του Οδηγισμού είναι η διαπαιδαγώγηση, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία των νέων, ώστε να γίνουν άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός καλλίτερου κόσμου. Τα παιδιά μας μαθαίνουν να ζουν και να επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον, ενώ με τα ομαδικά παιχνίδια αναπτύσσουν φιλίες και μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους ανθρώπους και να αναπτύσσουν κοινωνική δραστηριότητα. Σήμερα, στο Βόλο λειτουργούν όλες οι Ομάδες και συμμετέχουν σ΄ αυτές 30 στελέχη και 170 παιδιά και νέοι, ενώ υπάρχουν και άλλα στελέχη, που είναι έτοιμα να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μπορούν να γραφούν αγόρια και κορίτσια από 5 και μέχρι 17 ετών και όσοι θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους μπορούν να αποταθούν στα τηλέφωνα 6947525174, 2421057163 και 6979582183».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger