Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

"Βέτο" τρόικας στην εξόφληση φόρων σε πολλές δόσεις

 
Η διαδικασία των πολλών δόσεων τελικά αυξάνει τα χρέη εκτιμά η τρόικα που βάζει "βέτο" στο σχέδιο της κυβέρνησης
Στις αντιρρήσεις της τρόικας σκοντάφτει η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα μέσω πολλών δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η τρόικα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα από το Βήμα της Κυριακής, έχει θέσει βέτο, σημειώνοντας πως δεν θα δεχτεί νέα χαριστική ρύθμιση, ούτε μεγάλη αύξηση των δόσεων, καθώς εκτιμά ότι η διαδικασία αυτή τελικά αυξάνει τα χρέη.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να αναζητήσουν τρόπους ώστε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την τμηματική εξόφληση των χρεών.
Μία από τις εισηγήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι να δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώσουν σε 36 δόσεις.
Μάλιστα εκφράζεται η επιθυμία οι δόσεις να γίνουν 48, ωστόσο, εκτιμάται ότι η τρόικα θα ασκήσει βέτο.
Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι το ύψος της ελάχιστης δόσης. Σήμερα είναι 100 ευρώ και μελετάται η περαιτέρω μείωση, εφόσον το χρέος δεν ξεπερνά τις 2.000-3.000 ευρώ.
"Ενώ ο χειμαζόμενος Έλληνας οικογενειάρχης προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει την κυβερνητική φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, το υπουργείο Οικονομικών, ακολουθώντας πιστά της οδηγίες της τρόικας, αρνείται να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν με τουλάχιστον 60 δόσεις και χωρίς προσαυξήσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger