Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ασκηση πολεμικής προετοιμασίας στο Ισραήλ Θα συμμετέχουν πάνω από 100 αεροσκάφη ΝΑΤΟικών χωρών

Μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση, με την ονομασία «Blue Plug», που στη συγκεκριμένη συγκυρία στην Ανατ. Μεσόγειο αποκτά χαρακτήρα πολεμικής προετοιμασίας, οργανώνει η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ (IAF), με τη συμμετοχή μαχητικών από χώρες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100 μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην άσκηση.

Ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη αναμένονται το επόμενο διάστημα στο Ισραήλ. «Θα είναι μία από τις πιο ποιοτικές ασκήσεις στον κόσμο», ανέφερε το κανάλι, επικαλούμενο αξιωματικό του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία μόνο χρόνια, μοίρες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν λάβει μέρος σε ασκήσεις στην Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ το 2011 μια μοίρα ελληνικών «F-16» μεταστάθμευσαν στην έρημο της Νεγκέβ για κοινή εξάσκηση με την ισραηλινή αεροπορία.
Η συγκεκριμένη άσκηση αποκτά άλλη προοπτική, με δεδομένες τις εξελίξεις στη Συρία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για το Ιράν. Οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση δεν έχουν γίνει γνωστές και η ταυτότητά τους χαρακτηρίζεται ως «απόρρητη πληροφορία». Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή για οικονομικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger