Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΦΟΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ Στο Βόλο Εμπαίζουν το λαό με ημίμετρα και επικοινωνιακά παιχνίδια

Μεγάλο πρόβλημα αερορύπανσης αντιμετωπίζει και η πόλη του Βόλου, όχι μόνο από ξυλόσομπες και τζάκια, αλλά και από φουγάρα βιομηχανιών και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης και επισημαίνει ότι: «Το σχέδιο "καθορισμού ορίων ενημέρωσης του κοινού και λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Ν. Ιωνίας", το οποίο έπρεπε εδώ και χρόνια να υπάρχει για την προστασία από τα αιωρούμενα σωματίδια και το φωτοχημικό νέφος, δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τη σημερινή
δημοτική αρχή, καθώς επίσης και τις προηγούμενες, για την άθλια περιβαλλοντική κατάσταση του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την τσιμεντοποίησή του, την έλλειψη του απαραίτητου αστικού και περιαστικού πρασίνου, για την ανυπαρξία περιβαλλοντικών έργων και αυστηρού ελέγχου στις βιομηχανίες της περιοχής και στο λιμάνι, για το απαράδεκτο κυκλοφοριακό και για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη σύγχρονων και φθηνών μέσων μαζικής μεταφοράς.
Το σχέδιο "έκτακτης ανάγκης" δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το "τακτικό φαινόμενο" της αερορύπανσης, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που γεννά η φορομπηχτική πολιτική και οι ανατιμήσεις σε πιο φιλικά καύσιμα στο περιβάλλον. Η προβολή του ως "ασπίδα" προστασίας, "κουκουλώνει" τις πραγματικές αιτίες, αναδεικνύει την ατομική ευθύνη και όχι την κοινωνική, δηλαδή την πολιτική που "σκοτώνει" το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger