Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο Παιανίας. Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις... 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Είχε εμφανιστεί στις ταινίες Το πιο λαμπρό αστέρι, Η χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_4757.html#moreατζούμ, Καραβάν Σαράι।
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_4757.html#more

Αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας

Διαγωνισμό καθετής με το χέρι από αγκυροβολημένο σκάφος θα διεξάγει το Ερασιτεχνικό τμήμα Αλιείας του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 6:00 π.μ. Τόπος ψαρέματος ορίζετε η νοητή γραμμή από το Αγκίστρι έως το Σουτραλί.
Με τη λήξη των αγώνων θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές με μετάλλιο και κύπελλο, και θα ακολουθήσει γιορτή με όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
Από τους αγώνες και σύμφωνα με την κατάταξη των συμμετεχόντων θα ανακηρυχθούν και οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τον Ο.Ε.Α. - Ν.Α.Β. στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Το Δ.Σ. του Ερασιτεχνικού τμήματος Αλιείας καλεί όλα τα μέλη του να πλαισιώσουν και να υποστηρίξουν την εκδήλωση με την μαζική συμμετοχή τους. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά έως πριν την έναρξη των αγώνων στους εφόρους αλιείας κ. Κλειτσινάρη Αθανάσιο και Κοντοβά Γεώργιο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΔΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑΝΔΕΖΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!!!
Εμείς το φωνάζουμε άλλα δεν μας ακούει κανείς Βόλος-Σκιάθος Σκόπελος πιο ακριβά από Πειραιά-Κρήτη…

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις κρατήσεις εισιτηρίων προς τις Βόρειες Σποράδες από το λιμάνι του Βόλου, κυρίως όσον αφορά στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις κρατήσεις εισιτηρίων προς τις Βόρειες Σποράδες από το λιμάνι του Βόλου, κυρίως όσον αφορά στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς φαίνεται πως και οι ελάχιστοι Έλληνες που θα ταξιδέψουν φέτος στα νησιά, θα προτιμήσουν να μη μεταφέρουν τα οχήματά τους λόγω υψηλού κόστους. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την επιβατική κίνηση των πρώτων ημερών του Ιουλίου, που μαζί με τον Αύγουστο θεωρούνται οι μήνες αιχμής για την τουριστική κίνηση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τουριστικών πρακτορείων του Βόλου από τις κρατήσεις των επομένων ημερών για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η αναλογία είναι πλέον ένα ΙΧ όχημα ανά 12 περίπου επιβάτες, όταν παλαιότερα ήταν ένα όχημα ανά τρεις…
Οι κρατήσεις εισιτηρίων στα τουριστικά πρακτορεία για τα νησιά είναι ελάχιστες και είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστό πρακτορείο, ενώ πέρυσι απασχολούσε πέντε τηλεφωνήτριες για την εξυπηρέτηση του κοινού, φέτος δεν απασχολεί τηλεφωνήτρια…
Αιτία της ελάχιστης κίνησης η οικονομική κρίση, αλλά και η ιδιαίτερα υψηλή τιμή των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών γραμμών Βόλου-Βορείων Σποράδων, που καθιστά τη μετακίνηση επιβάτη και οχήματος πιο ακριβή από την αντίστοιχη μετακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά προς Κρήτη, Δωδεκάνησα ή Κυκλάδες…
Η μονοπωλιακή κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Βόλου-Β. Σποράδων είναι άλλη μια αιτία που δεν υπάρχει ανταγωνισμός, έτσι ώστε οι τιμές να μειωθούν και να καταστούν ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν. Έτσι τα νησιά φέτος αναμένεται να αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα με τον εσωτερικό τουρισμό. Και όχι τόσο η Σκιάθος, που έχει τη δυνατότητα να δέχεται και πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες από το εξωτερικό, όσο η Σκόπελος και η Αλόννησος, που στηρίζονται αποκλειστικά στον ελληνικό οικογενειακό τουρισμό.
Το πλήγμα για τα δύο νησιά θα είναι μεγαλύτερο, δεδομένης και της ακύρωσης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, πάνω στα οποία στηριζόταν το 80% της κίνησής τους.
Για τη Σκιάθο το εισιτήριο γ’ θέση κοστίζει 23 ευρώ και για το  ΙΧ αυτοκίνητο 79 ευρώ, για τη Σκόπελο 27,5 και 85 ευρώ αντίστοιχα, όσο και για την Αλόννησο, ενώ για τη Γλώσσα 24,5 ευρώ το εισιτήριο για τον επιβάτη και 82,5 ευρώ για το ΙΧ.
Η σύγκριση με τις τιμές των εισιτηρίων μεγαλυτέρων ακτοπλοϊκών διαδρομών από Πειραιά προς νησιά του Αιγαίου είναι καταλυτική εις βάρος των γραμμών του Βόλου-Β. Σποράδων.
Το απλό εισιτήριο για τη διαδρομή Πειραιάς-Ηράκλειο (πενταπλάσια απόσταση της διαδρομής Βόλου-Σκιάθου) κοστίζει 36 ευρώ, μόλις 13 ευρώ ακριβότερο για τη διαδρομή Βόλος-Σκιάθος, ενώ ο ναύλος για τη μεταφορά του ΙΧ 85 ευρώ (μόλις 6 ακριβότερα για τη Σκιάθο), το εισιτήριο στη διαδρομή Πειραιάς-Ρόδος κοστίζει 59,5 ευρώ και το ΙΧ 106,5, ενώ το εισιτήριο Πειραιάς – Μύκονος 34 ευρώ και το ΙΧ 84 ευρώ… Ωστόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μία από τις οποίες κατέχει μονοπωλιακά και τα δρομολόγια Βόλος-Β. Σποράδες, κάνουν και προσφορές στα δρομολόγια προς Κρήτη. Έτσι η εταιρεία ΑΝΕΚ π.χ. προσφέρει στο πρωινό δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά εισιτήριο προς 28 ευρώ το άτομο (γ’ θέση) και 58 ευρώ η μεταφορά του ΙΧ, δηλαδή τιμή χαμηλότερη για το ναύλο από Βόλο προς Σκιάθο.
Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες του Βόλου, η μείωση στη διακίνηση ΙΧ προς τις Β. Σποράδες ξεπερνά το 20%, καθώς, όπως σημειώνουν, τα 158 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά ενός ΙΧ στη Σκιάθο, είναι το κόστος τριών διανυκτερεύσεων σε δίκλινο δωμάτιο στο νησί…
Οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν πλέον να μετακινούνται στα νησιά είτε με ενοικιαζόμενα οχήματα, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η μείωση των κρατήσεων εισιτηρίων προς τα νησιά για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου δείχνει ότι φέτος μεγάλο μέρος των Ελλήνων που θα κάνουν διακοπές, όσοι κι αν είναι αυτοί, θα προτιμήσουν την παραθαλάσσια ηπειρωτική Ελλάδα και ωφελημένο από αυτό θα είναι το Πήλιο.
Οι φορείς των νησιών των Β. Σποράδων θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εφόσον θέλουν να επιβιώσουν τουριστικά, θα πρέπει να ζητήσουν την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να δρομολογηθούν και άλλα πλοία ή εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, να απαιτήσουν μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, κυρίως για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Άλλωστε οι τιμές των καυσίμων σημειώνουν σταδιακή πτώση και δεν δικαιολογούν τόσο υψηλά ναύλα. Διαφορετικά οι φορείς των Β. Σποράδων θα πρέπει να ζητήσουν τη δρομολόγηση ανοιχτού τύπου πλοίων ro ro, για τη μεταφορά αυτοκινήτων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


Ολλανδοί δημοσιογράφοι στην Σκόπελο !

Με πρωτοβουλία του Δήμου ΣΚΟΠΕΛΟΥ  και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας
Στην ΣΚΟΠΕΛΟ βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη ομάδα οκτώ Ολλανδών δημοσιογράφων από έγκριτα ΜΜΕ,
Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας και προσωπικά της διευθύντριας κ. Eλένης Κωστοπούλου και της εταιρίας madro travel στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Σε Βουλγάρα στην Σκόπελο το ένα από τα δυο υπερτυχερά δελτία του Τζόκερ!

​Μεγάλη χαρά έφερε η χτεσινοβραδινή κλήρωση του Τζόκερ για δύο ανθρώπους που η τύχη τους χαμογέλασε με το παραπάνω! Στην πόλη των Τρικάλων και στη Σκόπελο κατατέθηκαν τα δύο υπερτυχερά δελτία, το καθένα από τα οποία κερδίζει 800.000 ευρώ!
Μάλιστα, το δελτίο που κατατέθηκε στο πρακτορείο των Τρικάλων κόστισε μόνο 2,5 ευρώ, ενώ αυτό που κατατέθηκε στη Σκόπελο κόστισε μόνο 1,5 ευρώ!

Ακόμη βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο, το οποίο κερδίζει 142.000 ευρώ και είχε κατατεθεί σε πρακτορείο στην παραλία Αχαΐας, με κόστος 11 ευρώ.

Καθόλου άσχημα δεν ήταν τα πράγματα για τον τυχερό που κέρδισε 25.000 ευρώ στην περιοχή της Αθήνας στο ΠΡΟΤΟ, ενώ είχε διαθέσει μόνο 50 λεπτά για το δελτίο!
 
«Αν έχεις τύχη…. διάβαινε….και Σε καλή μεριά στους τυχερούς!»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου