Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κρουαζιερόπλοιο κόσμημα στη Σκόπελο

Θερμή υποδοχή, με παραδοσιακά γλυκίσματα και άρωμα τοπικής φιλοξενίας, επεφύλαξαν χθες οι αρχές της Σκοπέλου στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper» το οποίο έπλευσε στα χωρικά ύδατα του νησιού, προκαλώντας τον θαυμασμό των ντόπιων. Το εντυπωσιακό, κατά γενική ομολογία, ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε το λιμάνι του Αγνώντα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες το πρωΐ, όπου παρέμεινε μέχρι το απόγευμα, οπότε και αναχώρησε με ενδιάμεσο προορισμό την Σκιάθο. Το «Star Clipper» ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς την Λήμνο, τον περίπλου του Άθω και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.











ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ







Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, εκπρόσωποι του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου, του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και του τουριστικού γραφείου Madro Travel. Οι παραδοσιακές Σκοπελίτικες φορεσιές και τα τοπικά γλυκίσματα πλαισίωσαν το θερμό καλωσόρισμα. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κρουαζιερόπλοιο-κόσμημα, το οποίο μεταφέρει «όλες τις φυλές του κόσμου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επίσκεψή του στο νησί είναι ουσιαστικής σημασίας παράγοντας ανάπτυξης».











Το «Star Clipper» το οποίο μεταφέρει 170 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, φέρει σημαία Μάλτας, έχει συνολικό μήκος 111, 57 μέτρα, πλάτος 15,14 μέτρα και 4,7 μέτρα βύθισμα. Το εκπληκτικής αισθητικής, εξαιρετικά επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο, παρέμεινε εννέα περίπου ώρες στην Σκόπελο, προκειμένου οι επιβαίνοντες, οι οποίοι διαθέτουν υψηλό οικονομικό στάτους, να γνωρίσουν το νησί και τις φυσικές του ομορφιές.














Οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την αγορά των νησιών, δεδομένου ότι τονώνουν την αγοραστική κίνηση μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος του Madro Travel «είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι φιλοξενήσαμε χθες το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και είναι σημαντικό το γεγονός ότι μας προτιμάει ως προορισμό τα τελευταία τρία χρόνια, μεταφέροντας υψηλού επιπέδου τουρίστες. Είναι πολύ σημαντικό, προσθέτει ο ίδιος, το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και φορείς του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χθεσινή τελετή υποδοχής».











Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών, θα συμβάλει τα μέγιστα στην μελλοντική αύξηση των δεικτών ανάπτυξης των τριών νησιών. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να επανέλθει στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου στις 22 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αντίστοιχες δραστηριότητες και το 2013. Οι επαγγελματίες αλλά και οι φορείς των νησιών εκτιμούν ότι η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, διότι μεταφέρουν επιβάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι στη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας το ουσιαστικής σημασίας κεφάλαιο της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger