Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ Συνεχίζουν να προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή

Με χυδαίο αντικομμουνισμό, οργάνωση που αυτοαποκαλείται «ΕΟ 1821» ανέλαβε με επιστολή της σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τη βεβήλωση
Η προτομή του Αρη στην Καλοσκοπή Φωκίδας, την οποία βεβήλωσαν τα φασιστοειδή
Δρώντας στο βαθύ σκοτάδι - κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - οργάνωση φασιστοειδών, που αυτοπαρουσιάζεται με τον τίτλο «ΕΟ 1821», με επιστολή που απέστειλε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βεβήλωση, προεκλογικά, των Μνημείων του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στη Μεσούντα της Αρτας και του αντιστασιακού Μνημείου στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Πρόκειται για τους ίδιους που με επιστολή τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στις αρχές Ιούνη.Στην προκλητική και εμετική επιστολή τους, που ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό, τα φασιστοειδή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με παρρησία (...) αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που "κοσμούσαν" μέχρι πρότινος τις πλατείες της Ελληνικής Επικράτειας, αντίστοιχα, στη Μεσούντα Αρτας (14.6.2012) και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15.6.2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Αρη Βελουχιώτη (...) Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Αρη Βελουχιώτη εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Ελληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας. Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου. Καθάρματα σας περιμένουμε. Λέτε: Π.Α.ΜΕ. Λέμε: ΕΛΑΤΕ!».
Την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε χτεσινή νέα ανακοίνωσή, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει και καταδικάζει τα φασιστοειδή που, δρώντας στο πηχτό σκοτάδι της νύχτας, βεβηλώνουν και καταστρέφουν Μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και, το χειρότερο, έχουν το θράσος - ανώνυμα πάντα! - να αναλαμβάνουν και την ευθύνη!
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εφιστά την προσοχή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, όχι μόνο να καταδικάζουν τις φασιστικές προκλήσεις, αλλά και να επαγρυπνούν γιατί το "αυγό του φιδιού" που επωάζονταν, τώρα σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας, με το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής"... Ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να διδαχθούν και να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται, δεν μπορεί να συκοφαντηθεί όσο κι αν πασχίζουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, οι αντικομμουνιστές και υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που, σήμερα, δικαιώνει τους συνεργάτες των ναζί και τιμωρεί τους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης. Ο λαός έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα επιτρέψει στα φασιστικά σκουπίδια να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της φασιστικής πανούκλας.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων».

Καμιά ελπίδα από την ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ γίνεται σε κλίμα οξύτατων ανταγωνισμών στους κόλπους της και ιδιαίτερα εντός Ευρωζώνης, ανάμεσα κυρίως σε Γερμανία - Γαλλία και με την κρίση να βαθαίνει. Το βάθεμα της κρίσης σε Ισπανία - Ιταλία μεγαλώνει με την πρώτη να εντάσσεται στο μηχανισμό των μνημονίων μαζί με την Κύπρο, ενώ στη Γαλλία του Ολάντ των προσδοκιών για ανάπτυξη ήδη ετοιμάζονται νέα μέτρα περικοπών. Οι ανταγωνισμοί για το λεγόμενο «μείγμα οικονομικής πολιτικής» για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου δεν αναιρεί, αφενός την προσήλωση στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αφετέρου την προσήλωση στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Οποιος και αν είναι ο συμβιβασμός που ψάχνουν, τα σχέδια που συζητούν αποτελούν εναλλακτικά αντιδραστικά ενδεχόμενα, για να προχωρήσουν ενιαία οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών, ώστε να παίρνονται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν ισοσκελίζονται, η λεγόμενη «αμοιβαιοποίηση» του χρέους που αποτελεί και σημείο τριβής, η ενιαιοποίηση της φορολογίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η ανισομετρία θα ενισχύεται. Ο «νέος θετικός αέρας αλλαγής», που προπαγάνδιζαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα, ήταν αέρας που φέρνει νέα καταστροφικά δεινά στους λαούς, αφού για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου επιμένουν στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η πάλη ενάντια στις συνέπειες της κρίσης μέσα από τη διεκδίκηση λύσης στα λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρα πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ σε ρότα ρήξης, ανατροπής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ», με προϋπολογισμό 21.606,00 ΕΥΡΩ...

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
1. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ», με προϋπολογισμό 21.606,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό 3.699,65€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) & ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 9.990,00€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λπ.) από την έδρα της υπηρεσίας, Σκόπελος-Τ.Κ. 370 03, μέχρι τις 03/07/12, ημέρα Τρίτη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2424350123 - 4, FAX επικοινωνίας: 2424023230 και 2424023219.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις
04/07/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00'' π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/2008.
4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξεις Α1 ή Α2 ή 1ης στις κατηγορίες ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ & ΟΔΟΠΟΙΙΑ καθώς και εμπειροτέχνες εγγεγραμμένοι στα Νομαρχιακά Μητρώα αντίστοιχων κατηγοριών και προϋπολογισμού, β) Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π. & γ) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 372,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 212 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 182 ημέρες.
6. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ 2011. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.
7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου.

Κρουαζιερόπλοιο κόσμημα στη Σκόπελο

Θερμή υποδοχή, με παραδοσιακά γλυκίσματα και άρωμα τοπικής φιλοξενίας, επεφύλαξαν χθες οι αρχές της Σκοπέλου στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper» το οποίο έπλευσε στα χωρικά ύδατα του νησιού, προκαλώντας τον θαυμασμό των ντόπιων. Το εντυπωσιακό, κατά γενική ομολογία, ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε το λιμάνι του Αγνώντα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες το πρωΐ, όπου παρέμεινε μέχρι το απόγευμα, οπότε και αναχώρησε με ενδιάμεσο προορισμό την Σκιάθο. Το «Star Clipper» ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς την Λήμνο, τον περίπλου του Άθω και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥΤους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, εκπρόσωποι του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου, του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και του τουριστικού γραφείου Madro Travel. Οι παραδοσιακές Σκοπελίτικες φορεσιές και τα τοπικά γλυκίσματα πλαισίωσαν το θερμό καλωσόρισμα. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κρουαζιερόπλοιο-κόσμημα, το οποίο μεταφέρει «όλες τις φυλές του κόσμου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επίσκεψή του στο νησί είναι ουσιαστικής σημασίας παράγοντας ανάπτυξης».Το «Star Clipper» το οποίο μεταφέρει 170 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, φέρει σημαία Μάλτας, έχει συνολικό μήκος 111, 57 μέτρα, πλάτος 15,14 μέτρα και 4,7 μέτρα βύθισμα. Το εκπληκτικής αισθητικής, εξαιρετικά επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο, παρέμεινε εννέα περίπου ώρες στην Σκόπελο, προκειμένου οι επιβαίνοντες, οι οποίοι διαθέτουν υψηλό οικονομικό στάτους, να γνωρίσουν το νησί και τις φυσικές του ομορφιές.


Οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την αγορά των νησιών, δεδομένου ότι τονώνουν την αγοραστική κίνηση μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος του Madro Travel «είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι φιλοξενήσαμε χθες το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και είναι σημαντικό το γεγονός ότι μας προτιμάει ως προορισμό τα τελευταία τρία χρόνια, μεταφέροντας υψηλού επιπέδου τουρίστες. Είναι πολύ σημαντικό, προσθέτει ο ίδιος, το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και φορείς του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χθεσινή τελετή υποδοχής».Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών, θα συμβάλει τα μέγιστα στην μελλοντική αύξηση των δεικτών ανάπτυξης των τριών νησιών. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να επανέλθει στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου στις 22 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αντίστοιχες δραστηριότητες και το 2013. Οι επαγγελματίες αλλά και οι φορείς των νησιών εκτιμούν ότι η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, διότι μεταφέρουν επιβάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι στη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας το ουσιαστικής σημασίας κεφάλαιο της οικονομίας.

"ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ 2012" Αποκτήστε την Εκπτωτική Κάρτα on-line


Για να αποκτήσετε την εκπτωτική κάρτα on-line,
  1. πατήστε πάνω στη φωτογραφία
  2. τυπώστε
  3. κόψτε την στα μπλε περιθώρια
  4. γράψτε το όνομα και επώνυμό σας
  5. διπλώστε τη στη μέση
  6. κολλήστε στο εσωτερικό... έτοιμη!

ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σκόπελος: Στο «μικροσκόπιο» κατολισθήσεις

Ακτομηχανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε παραλίες του νησιού
Στην εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης για την πλήρη επιστημονική αποτύπωση των φαινομένων υποχώρησης και μεταφοράς της άμμου, καθώς και των κατολισθήσεων βράχων που παρατηρούνται σε παραλίες της Σκοπέλου πρόκειται να προχωρήσει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της μελέτης είναι η επιστημονική διαπίστωση των αιτιών των φαινομένων και η εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Στο μεταξύ, με κυριότερα θέματα την πρόσληψη εποχικού προσωπικού και τη μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Σκοπέλου συνεδριάζει μεθαύριο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου τα φαινόμενα της υποχώρησης και της μεταφοράς άμμου, καθώς και οι κατολισθήσεις βράχων που παρατηρούνται και καταγράφονται σε παραλίες του νησιού.
Τα φαινόμενα προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια κ. Νίκη Ευελπίδου.
Κλιμάκιο επιστημόνων του Τμήματος πρόκειται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να βρεθεί στο νησί, προκειμένου να εκπονήσει μελέτη παράκτιας γεωλογίας και γεωμορφολογίας της ευρύτερης περιοχής της Σκοπέλου, με έμφαση στις ακτές.
Η μελέτη θα εκπονηθεί χωρίς κόστος για το Δήμο και η σχετική πρόταση των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε αμέσως αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή του νησιού.
Οι επιστήμονες θα προβούν αρχικά σε μια αποτύπωση των ακτών του νησιού και θα προσπαθήσουν, μέσω της μελέτης, να εξηγήσουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται στις παραλίες, προκειμένου στη συνέχεια να προτείνουν λύσεις στη Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπισή τους.
«Στις ακτές του νησιού», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής, «παρατηρούνται φαινόμενα υποχώρησης και μεταφοράς της άμμου, καθώς και κατολισθήσεις βράχων. Πρόκειται για έντονα φαινόμενα και περιμένουμε στη Σκόπελο τους επιστήμονες του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια αποτύπωση των ακτών με ακτομηχανική μελέτη, έτσι ώστε να εξηγήσουν επιστημονικά τα φαινόμενα και να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισής τους. Από την πλευρά μας δεν γνωρίζουμε πού αποδίδονται τα φαινόμενα και τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως όταν παρεμβαίνουμε στη φύση, εκείνη θα μας τιμωρήσει. Με τη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων θέλουμε να δούμε πόσο έχουν προχωρήσει τα φαινόμενα στις ακτές του νησιού και το κυριότερο πώς και αν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» καταλήγει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.
Συνεδριάζει το ΔΣ
Με κυριότερα θέματα την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, αλλά και στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και τη μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Σκοπέλου συνεδριάζει μεθαύριο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Το Σώμα πρόκειται μεταξύ άλλων να απασχολήσουν θέματα σχετικά με την πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 7 Ιουνίου 2012. Καθιέρωση του Διεθνούς Συμποσίου ως θεσμού στο νησί. Οι προοπτικές του συνεδριακού τουρισμού στη Σκόπελο.
Για τη διεξαγωγή προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων.
Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Β2 Στάδιο μελέτης «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σκοπέλου».
Σύσταση προσωρινής, προσωποπαγούς θέσης Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.
Περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2012, με ενίσχυση ΚΑ Εξόδων -8221 “Απόδοση Φόρων Μισθωτών Υπηρεσιών.
Λήψη απόφασης για τη δημοπρασία μίσθωσης χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου.
Δημοπράτηση ή μη τμήματος της ακτής του Δήμου Σκοπέλου στην περιοχή Αμπελική, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2012.
Έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου α΄ τριμήνου 2012.
Υποβολή αίτησης συμμετοχής-δήλωση προσφοράς στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), στο πλαίσιο πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση της δομής Παιδικός Σταθμός Δήμου Σκοπέλου.
Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, διάρκειας οκτώ μηνών, για κάλυψη εποχικών αναγκών.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για τη «Μελέτη Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την εκπόνηση μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Σκοπέλου».
Προστασία υγροτόπων
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων και θα δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών παράκτιων υγροτόπων περιλαμβάνονται από τη Σκόπελο το Έλος των Μηλιών σε έκταση 20 στρεμμάτων και το Έλος της Λούτσας με έκταση 37 στρεμμάτων.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου