Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο Παιανίας. Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις... 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Είχε εμφανιστεί στις ταινίες Το πιο λαμπρό αστέρι, Η χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_4757.html#moreατζούμ, Καραβάν Σαράι।
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_4757.html#more

Αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας

Διαγωνισμό καθετής με το χέρι από αγκυροβολημένο σκάφος θα διεξάγει το Ερασιτεχνικό τμήμα Αλιείας του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 6:00 π.μ. Τόπος ψαρέματος ορίζετε η νοητή γραμμή από το Αγκίστρι έως το Σουτραλί.
Με τη λήξη των αγώνων θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές με μετάλλιο και κύπελλο, και θα ακολουθήσει γιορτή με όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
Από τους αγώνες και σύμφωνα με την κατάταξη των συμμετεχόντων θα ανακηρυχθούν και οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τον Ο.Ε.Α. - Ν.Α.Β. στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Το Δ.Σ. του Ερασιτεχνικού τμήματος Αλιείας καλεί όλα τα μέλη του να πλαισιώσουν και να υποστηρίξουν την εκδήλωση με την μαζική συμμετοχή τους. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά έως πριν την έναρξη των αγώνων στους εφόρους αλιείας κ. Κλειτσινάρη Αθανάσιο και Κοντοβά Γεώργιο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΔΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑΝΔΕΖΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!!!




Εμείς το φωνάζουμε άλλα δεν μας ακούει κανείς Βόλος-Σκιάθος Σκόπελος πιο ακριβά από Πειραιά-Κρήτη…

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις κρατήσεις εισιτηρίων προς τις Βόρειες Σποράδες από το λιμάνι του Βόλου, κυρίως όσον αφορά στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις κρατήσεις εισιτηρίων προς τις Βόρειες Σποράδες από το λιμάνι του Βόλου, κυρίως όσον αφορά στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς φαίνεται πως και οι ελάχιστοι Έλληνες που θα ταξιδέψουν φέτος στα νησιά, θα προτιμήσουν να μη μεταφέρουν τα οχήματά τους λόγω υψηλού κόστους. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την επιβατική κίνηση των πρώτων ημερών του Ιουλίου, που μαζί με τον Αύγουστο θεωρούνται οι μήνες αιχμής για την τουριστική κίνηση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τουριστικών πρακτορείων του Βόλου από τις κρατήσεις των επομένων ημερών για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η αναλογία είναι πλέον ένα ΙΧ όχημα ανά 12 περίπου επιβάτες, όταν παλαιότερα ήταν ένα όχημα ανά τρεις…
Οι κρατήσεις εισιτηρίων στα τουριστικά πρακτορεία για τα νησιά είναι ελάχιστες και είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστό πρακτορείο, ενώ πέρυσι απασχολούσε πέντε τηλεφωνήτριες για την εξυπηρέτηση του κοινού, φέτος δεν απασχολεί τηλεφωνήτρια…
Αιτία της ελάχιστης κίνησης η οικονομική κρίση, αλλά και η ιδιαίτερα υψηλή τιμή των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών γραμμών Βόλου-Βορείων Σποράδων, που καθιστά τη μετακίνηση επιβάτη και οχήματος πιο ακριβή από την αντίστοιχη μετακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά προς Κρήτη, Δωδεκάνησα ή Κυκλάδες…
Η μονοπωλιακή κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Βόλου-Β. Σποράδων είναι άλλη μια αιτία που δεν υπάρχει ανταγωνισμός, έτσι ώστε οι τιμές να μειωθούν και να καταστούν ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν. Έτσι τα νησιά φέτος αναμένεται να αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα με τον εσωτερικό τουρισμό. Και όχι τόσο η Σκιάθος, που έχει τη δυνατότητα να δέχεται και πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες από το εξωτερικό, όσο η Σκόπελος και η Αλόννησος, που στηρίζονται αποκλειστικά στον ελληνικό οικογενειακό τουρισμό.
Το πλήγμα για τα δύο νησιά θα είναι μεγαλύτερο, δεδομένης και της ακύρωσης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, πάνω στα οποία στηριζόταν το 80% της κίνησής τους.
Για τη Σκιάθο το εισιτήριο γ’ θέση κοστίζει 23 ευρώ και για το  ΙΧ αυτοκίνητο 79 ευρώ, για τη Σκόπελο 27,5 και 85 ευρώ αντίστοιχα, όσο και για την Αλόννησο, ενώ για τη Γλώσσα 24,5 ευρώ το εισιτήριο για τον επιβάτη και 82,5 ευρώ για το ΙΧ.
Η σύγκριση με τις τιμές των εισιτηρίων μεγαλυτέρων ακτοπλοϊκών διαδρομών από Πειραιά προς νησιά του Αιγαίου είναι καταλυτική εις βάρος των γραμμών του Βόλου-Β. Σποράδων.
Το απλό εισιτήριο για τη διαδρομή Πειραιάς-Ηράκλειο (πενταπλάσια απόσταση της διαδρομής Βόλου-Σκιάθου) κοστίζει 36 ευρώ, μόλις 13 ευρώ ακριβότερο για τη διαδρομή Βόλος-Σκιάθος, ενώ ο ναύλος για τη μεταφορά του ΙΧ 85 ευρώ (μόλις 6 ακριβότερα για τη Σκιάθο), το εισιτήριο στη διαδρομή Πειραιάς-Ρόδος κοστίζει 59,5 ευρώ και το ΙΧ 106,5, ενώ το εισιτήριο Πειραιάς – Μύκονος 34 ευρώ και το ΙΧ 84 ευρώ… Ωστόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μία από τις οποίες κατέχει μονοπωλιακά και τα δρομολόγια Βόλος-Β. Σποράδες, κάνουν και προσφορές στα δρομολόγια προς Κρήτη. Έτσι η εταιρεία ΑΝΕΚ π.χ. προσφέρει στο πρωινό δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά εισιτήριο προς 28 ευρώ το άτομο (γ’ θέση) και 58 ευρώ η μεταφορά του ΙΧ, δηλαδή τιμή χαμηλότερη για το ναύλο από Βόλο προς Σκιάθο.
Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες του Βόλου, η μείωση στη διακίνηση ΙΧ προς τις Β. Σποράδες ξεπερνά το 20%, καθώς, όπως σημειώνουν, τα 158 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά ενός ΙΧ στη Σκιάθο, είναι το κόστος τριών διανυκτερεύσεων σε δίκλινο δωμάτιο στο νησί…
Οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν πλέον να μετακινούνται στα νησιά είτε με ενοικιαζόμενα οχήματα, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η μείωση των κρατήσεων εισιτηρίων προς τα νησιά για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου δείχνει ότι φέτος μεγάλο μέρος των Ελλήνων που θα κάνουν διακοπές, όσοι κι αν είναι αυτοί, θα προτιμήσουν την παραθαλάσσια ηπειρωτική Ελλάδα και ωφελημένο από αυτό θα είναι το Πήλιο.
Οι φορείς των νησιών των Β. Σποράδων θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εφόσον θέλουν να επιβιώσουν τουριστικά, θα πρέπει να ζητήσουν την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να δρομολογηθούν και άλλα πλοία ή εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, να απαιτήσουν μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, κυρίως για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Άλλωστε οι τιμές των καυσίμων σημειώνουν σταδιακή πτώση και δεν δικαιολογούν τόσο υψηλά ναύλα. Διαφορετικά οι φορείς των Β. Σποράδων θα πρέπει να ζητήσουν τη δρομολόγηση ανοιχτού τύπου πλοίων ro ro, για τη μεταφορά αυτοκινήτων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


Ολλανδοί δημοσιογράφοι στην Σκόπελο !

Με πρωτοβουλία του Δήμου ΣΚΟΠΕΛΟΥ  και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας
Στην ΣΚΟΠΕΛΟ βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη ομάδα οκτώ Ολλανδών δημοσιογράφων από έγκριτα ΜΜΕ,
Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας και προσωπικά της διευθύντριας κ. Eλένης Κωστοπούλου και της εταιρίας madro travel στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Σε Βουλγάρα στην Σκόπελο το ένα από τα δυο υπερτυχερά δελτία του Τζόκερ!

​Μεγάλη χαρά έφερε η χτεσινοβραδινή κλήρωση του Τζόκερ για δύο ανθρώπους που η τύχη τους χαμογέλασε με το παραπάνω! Στην πόλη των Τρικάλων και στη Σκόπελο κατατέθηκαν τα δύο υπερτυχερά δελτία, το καθένα από τα οποία κερδίζει 800.000 ευρώ!
Μάλιστα, το δελτίο που κατατέθηκε στο πρακτορείο των Τρικάλων κόστισε μόνο 2,5 ευρώ, ενώ αυτό που κατατέθηκε στη Σκόπελο κόστισε μόνο 1,5 ευρώ!

Ακόμη βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο, το οποίο κερδίζει 142.000 ευρώ και είχε κατατεθεί σε πρακτορείο στην παραλία Αχαΐας, με κόστος 11 ευρώ.

Καθόλου άσχημα δεν ήταν τα πράγματα για τον τυχερό που κέρδισε 25.000 ευρώ στην περιοχή της Αθήνας στο ΠΡΟΤΟ, ενώ είχε διαθέσει μόνο 50 λεπτά για το δελτίο!
 
«Αν έχεις τύχη…. διάβαινε….και Σε καλή μεριά στους τυχερούς!»

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ Συνεχίζουν να προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή

Με χυδαίο αντικομμουνισμό, οργάνωση που αυτοαποκαλείται «ΕΟ 1821» ανέλαβε με επιστολή της σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τη βεβήλωση
Η προτομή του Αρη στην Καλοσκοπή Φωκίδας, την οποία βεβήλωσαν τα φασιστοειδή
Δρώντας στο βαθύ σκοτάδι - κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - οργάνωση φασιστοειδών, που αυτοπαρουσιάζεται με τον τίτλο «ΕΟ 1821», με επιστολή που απέστειλε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βεβήλωση, προεκλογικά, των Μνημείων του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στη Μεσούντα της Αρτας και του αντιστασιακού Μνημείου στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Πρόκειται για τους ίδιους που με επιστολή τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στις αρχές Ιούνη.Στην προκλητική και εμετική επιστολή τους, που ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό, τα φασιστοειδή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με παρρησία (...) αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που "κοσμούσαν" μέχρι πρότινος τις πλατείες της Ελληνικής Επικράτειας, αντίστοιχα, στη Μεσούντα Αρτας (14.6.2012) και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15.6.2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Αρη Βελουχιώτη (...) Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Αρη Βελουχιώτη εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Ελληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας. Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου. Καθάρματα σας περιμένουμε. Λέτε: Π.Α.ΜΕ. Λέμε: ΕΛΑΤΕ!».
Την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε χτεσινή νέα ανακοίνωσή, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει και καταδικάζει τα φασιστοειδή που, δρώντας στο πηχτό σκοτάδι της νύχτας, βεβηλώνουν και καταστρέφουν Μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και, το χειρότερο, έχουν το θράσος - ανώνυμα πάντα! - να αναλαμβάνουν και την ευθύνη!
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εφιστά την προσοχή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, όχι μόνο να καταδικάζουν τις φασιστικές προκλήσεις, αλλά και να επαγρυπνούν γιατί το "αυγό του φιδιού" που επωάζονταν, τώρα σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας, με το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής"... Ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να διδαχθούν και να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται, δεν μπορεί να συκοφαντηθεί όσο κι αν πασχίζουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, οι αντικομμουνιστές και υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που, σήμερα, δικαιώνει τους συνεργάτες των ναζί και τιμωρεί τους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης. Ο λαός έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα επιτρέψει στα φασιστικά σκουπίδια να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της φασιστικής πανούκλας.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων».

Καμιά ελπίδα από την ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ γίνεται σε κλίμα οξύτατων ανταγωνισμών στους κόλπους της και ιδιαίτερα εντός Ευρωζώνης, ανάμεσα κυρίως σε Γερμανία - Γαλλία και με την κρίση να βαθαίνει. Το βάθεμα της κρίσης σε Ισπανία - Ιταλία μεγαλώνει με την πρώτη να εντάσσεται στο μηχανισμό των μνημονίων μαζί με την Κύπρο, ενώ στη Γαλλία του Ολάντ των προσδοκιών για ανάπτυξη ήδη ετοιμάζονται νέα μέτρα περικοπών. Οι ανταγωνισμοί για το λεγόμενο «μείγμα οικονομικής πολιτικής» για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου δεν αναιρεί, αφενός την προσήλωση στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αφετέρου την προσήλωση στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Οποιος και αν είναι ο συμβιβασμός που ψάχνουν, τα σχέδια που συζητούν αποτελούν εναλλακτικά αντιδραστικά ενδεχόμενα, για να προχωρήσουν ενιαία οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών, ώστε να παίρνονται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν ισοσκελίζονται, η λεγόμενη «αμοιβαιοποίηση» του χρέους που αποτελεί και σημείο τριβής, η ενιαιοποίηση της φορολογίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η ανισομετρία θα ενισχύεται. Ο «νέος θετικός αέρας αλλαγής», που προπαγάνδιζαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα, ήταν αέρας που φέρνει νέα καταστροφικά δεινά στους λαούς, αφού για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου επιμένουν στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η πάλη ενάντια στις συνέπειες της κρίσης μέσα από τη διεκδίκηση λύσης στα λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρα πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ σε ρότα ρήξης, ανατροπής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ», με προϋπολογισμό 21.606,00 ΕΥΡΩ...

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
1. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ», με προϋπολογισμό 21.606,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό 3.699,65€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) & ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 9.990,00€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λπ.) από την έδρα της υπηρεσίας, Σκόπελος-Τ.Κ. 370 03, μέχρι τις 03/07/12, ημέρα Τρίτη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2424350123 - 4, FAX επικοινωνίας: 2424023230 και 2424023219.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις
04/07/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00'' π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/2008.
4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξεις Α1 ή Α2 ή 1ης στις κατηγορίες ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ & ΟΔΟΠΟΙΙΑ καθώς και εμπειροτέχνες εγγεγραμμένοι στα Νομαρχιακά Μητρώα αντίστοιχων κατηγοριών και προϋπολογισμού, β) Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π. & γ) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 372,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 212 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 182 ημέρες.
6. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ 2011. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.
7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου.

Κρουαζιερόπλοιο κόσμημα στη Σκόπελο

Θερμή υποδοχή, με παραδοσιακά γλυκίσματα και άρωμα τοπικής φιλοξενίας, επεφύλαξαν χθες οι αρχές της Σκοπέλου στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper» το οποίο έπλευσε στα χωρικά ύδατα του νησιού, προκαλώντας τον θαυμασμό των ντόπιων. Το εντυπωσιακό, κατά γενική ομολογία, ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε το λιμάνι του Αγνώντα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες το πρωΐ, όπου παρέμεινε μέχρι το απόγευμα, οπότε και αναχώρησε με ενδιάμεσο προορισμό την Σκιάθο. Το «Star Clipper» ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς την Λήμνο, τον περίπλου του Άθω και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.











ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ







Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, εκπρόσωποι του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου, του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και του τουριστικού γραφείου Madro Travel. Οι παραδοσιακές Σκοπελίτικες φορεσιές και τα τοπικά γλυκίσματα πλαισίωσαν το θερμό καλωσόρισμα. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κρουαζιερόπλοιο-κόσμημα, το οποίο μεταφέρει «όλες τις φυλές του κόσμου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επίσκεψή του στο νησί είναι ουσιαστικής σημασίας παράγοντας ανάπτυξης».











Το «Star Clipper» το οποίο μεταφέρει 170 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, φέρει σημαία Μάλτας, έχει συνολικό μήκος 111, 57 μέτρα, πλάτος 15,14 μέτρα και 4,7 μέτρα βύθισμα. Το εκπληκτικής αισθητικής, εξαιρετικά επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο, παρέμεινε εννέα περίπου ώρες στην Σκόπελο, προκειμένου οι επιβαίνοντες, οι οποίοι διαθέτουν υψηλό οικονομικό στάτους, να γνωρίσουν το νησί και τις φυσικές του ομορφιές.














Οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την αγορά των νησιών, δεδομένου ότι τονώνουν την αγοραστική κίνηση μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος του Madro Travel «είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι φιλοξενήσαμε χθες το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και είναι σημαντικό το γεγονός ότι μας προτιμάει ως προορισμό τα τελευταία τρία χρόνια, μεταφέροντας υψηλού επιπέδου τουρίστες. Είναι πολύ σημαντικό, προσθέτει ο ίδιος, το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και φορείς του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χθεσινή τελετή υποδοχής».











Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών, θα συμβάλει τα μέγιστα στην μελλοντική αύξηση των δεικτών ανάπτυξης των τριών νησιών. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να επανέλθει στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου στις 22 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αντίστοιχες δραστηριότητες και το 2013. Οι επαγγελματίες αλλά και οι φορείς των νησιών εκτιμούν ότι η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, διότι μεταφέρουν επιβάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι στη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας το ουσιαστικής σημασίας κεφάλαιο της οικονομίας.

"ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ 2012" Αποκτήστε την Εκπτωτική Κάρτα on-line


Για να αποκτήσετε την εκπτωτική κάρτα on-line,
  1. πατήστε πάνω στη φωτογραφία
  2. τυπώστε
  3. κόψτε την στα μπλε περιθώρια
  4. γράψτε το όνομα και επώνυμό σας
  5. διπλώστε τη στη μέση
  6. κολλήστε στο εσωτερικό... έτοιμη!

ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σκόπελος: Στο «μικροσκόπιο» κατολισθήσεις

Ακτομηχανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε παραλίες του νησιού
Στην εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης για την πλήρη επιστημονική αποτύπωση των φαινομένων υποχώρησης και μεταφοράς της άμμου, καθώς και των κατολισθήσεων βράχων που παρατηρούνται σε παραλίες της Σκοπέλου πρόκειται να προχωρήσει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της μελέτης είναι η επιστημονική διαπίστωση των αιτιών των φαινομένων και η εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Στο μεταξύ, με κυριότερα θέματα την πρόσληψη εποχικού προσωπικού και τη μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Σκοπέλου συνεδριάζει μεθαύριο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου τα φαινόμενα της υποχώρησης και της μεταφοράς άμμου, καθώς και οι κατολισθήσεις βράχων που παρατηρούνται και καταγράφονται σε παραλίες του νησιού.
Τα φαινόμενα προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια κ. Νίκη Ευελπίδου.
Κλιμάκιο επιστημόνων του Τμήματος πρόκειται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να βρεθεί στο νησί, προκειμένου να εκπονήσει μελέτη παράκτιας γεωλογίας και γεωμορφολογίας της ευρύτερης περιοχής της Σκοπέλου, με έμφαση στις ακτές.
Η μελέτη θα εκπονηθεί χωρίς κόστος για το Δήμο και η σχετική πρόταση των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε αμέσως αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή του νησιού.
Οι επιστήμονες θα προβούν αρχικά σε μια αποτύπωση των ακτών του νησιού και θα προσπαθήσουν, μέσω της μελέτης, να εξηγήσουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται στις παραλίες, προκειμένου στη συνέχεια να προτείνουν λύσεις στη Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπισή τους.
«Στις ακτές του νησιού», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής, «παρατηρούνται φαινόμενα υποχώρησης και μεταφοράς της άμμου, καθώς και κατολισθήσεις βράχων. Πρόκειται για έντονα φαινόμενα και περιμένουμε στη Σκόπελο τους επιστήμονες του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια αποτύπωση των ακτών με ακτομηχανική μελέτη, έτσι ώστε να εξηγήσουν επιστημονικά τα φαινόμενα και να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισής τους. Από την πλευρά μας δεν γνωρίζουμε πού αποδίδονται τα φαινόμενα και τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως όταν παρεμβαίνουμε στη φύση, εκείνη θα μας τιμωρήσει. Με τη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων θέλουμε να δούμε πόσο έχουν προχωρήσει τα φαινόμενα στις ακτές του νησιού και το κυριότερο πώς και αν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» καταλήγει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.
Συνεδριάζει το ΔΣ
Με κυριότερα θέματα την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, αλλά και στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και τη μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Σκοπέλου συνεδριάζει μεθαύριο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Το Σώμα πρόκειται μεταξύ άλλων να απασχολήσουν θέματα σχετικά με την πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 7 Ιουνίου 2012. Καθιέρωση του Διεθνούς Συμποσίου ως θεσμού στο νησί. Οι προοπτικές του συνεδριακού τουρισμού στη Σκόπελο.
Για τη διεξαγωγή προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων.
Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Β2 Στάδιο μελέτης «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σκοπέλου».
Σύσταση προσωρινής, προσωποπαγούς θέσης Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.
Περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2012, με ενίσχυση ΚΑ Εξόδων -8221 “Απόδοση Φόρων Μισθωτών Υπηρεσιών.
Λήψη απόφασης για τη δημοπρασία μίσθωσης χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου.
Δημοπράτηση ή μη τμήματος της ακτής του Δήμου Σκοπέλου στην περιοχή Αμπελική, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2012.
Έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου α΄ τριμήνου 2012.
Υποβολή αίτησης συμμετοχής-δήλωση προσφοράς στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), στο πλαίσιο πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση της δομής Παιδικός Σταθμός Δήμου Σκοπέλου.
Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, διάρκειας οκτώ μηνών, για κάλυψη εποχικών αναγκών.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για τη «Μελέτη Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την εκπόνηση μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Σκοπέλου».
Προστασία υγροτόπων
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων και θα δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών παράκτιων υγροτόπων περιλαμβάνονται από τη Σκόπελο το Έλος των Μηλιών σε έκταση 20 στρεμμάτων και το Έλος της Λούτσας με έκταση 37 στρεμμάτων.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις ανοικτά της Συρίας - Τ/Θ & Α/Α όπλα στην μεθόριο



Μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις μετέφερε η Τουρκία αιφνιδιαστικά ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου πολύ κοντά στην περιοχή που καταρρίφθηκε το μαχητικό/αναγνωριστικό αεροσκάφος RF-4E της ΤΗΚ από την συριακή αεράμυνα την περασμένη Παρασκευή.
Επίσης ολοκληρώνεται η ανάπτυξη μονάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού, τις οποίες αποκάλυψε πριν δύο ημέρες το defencenet.gr, με την προβολή σχετικού βίντεο που έδειχνε αρματοφορείς και τροχοφόρα ΤΟΜΑ να κατευθύνονταν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα. Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του είπε ότι: "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της. Οι δυνάμεις είναι τόσες ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή και μάλιστα έχουμε μεταφέρει και σημαντικόμα αριθμό Α/Α όπλων. στις μεθοριακές περιοχές Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιας Τουρκίας Χατάι".
Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Σανλιούρφα.
Η αεροναυτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική διακοίνωση (A2262/12), άρχισε προχθές Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα και εμπλέκονται σε αυτή δεκάδες αεροσκάφη του Ναυτικού, της Αεροπορίας και περί τα δώδεκα πολεμικά πλοία. Η άσκηση παρακολουθείται στενά από τα κυπριακά ραντάρ. Ήδη έχει παραβιαστεί αρκετές φορές ο κυπριακός εναέριος χώρος.
H Τουρκία έχει πραγματοποιήσει έρευνες, με δυο πλοία προ δεκαημέρου σε περιοχές βορείως της Κύπρου σκοπεύοντας να τις επεκτείνει και δυτικά, σε μια περιοχή, την οποία θεωρεί αμφισβητούμενη και τη διεκδικεί ώστε η τουρκική ΑΟΖ να συνορεύει με αυτή της Αιγύπτου.Επίσης έχει ανακοινώσει πως θα αγοράσει σύντομα ένα ερευνητικό πλοίο για τους σκοπούς αυτούς.
Πρόκειται καθαρά για επίδειξη ισχύος και οι επόμενες ώρες και ημέρες θα δίξουν αν η Άγκυρα σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια κίνηση αντιποίνων ή θα περιμένει κάποια καταλληλότερη στιγμή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ


O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω;

Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;
O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω; Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να... έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους!!!, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.
Απόδειξη; Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως...   υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης,οι σωτήρες της πατρίδας και του λαού όπως έλεγε ο "κύριος"Βενιζέλος στη βουλή και στις συνεντεύξεις του,ότι θα μας "σώσει"...κυκλοφορεί με θωρακισμένη κρατική λιμουζίνα αξίας 750.000 ευρώ που την απέκτησε με...τον ιδρώτα ΜΑΣ!!!
Ωσάν ...σεΐχης του Κατάρ, χρέωσε αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσει την χλιδάτη και...γερμανική λιμουζίνα που φέρει την τελευταίου τύπου θωράκιση ειδική παραγγελία στο Ισραήλ!
Χθές βράδυ όλα τα...μεγάλα κανάλια της προπαγάνδρας σε απευθείας σύνδεσης με το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά έδειχναν τα πλάνα της άφιξης του Βενιζέλου αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να πει ότι ο πρόεδρος που με το ζόρι και τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής πήρε 12% και με ποιό δικαίωμα κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως υπουργός οικονομίας και οικονομικών;

Θρασύ_ δειλίαΗ επέλαση των παρασίτων των τραπεζών.

.Η νέα επιλογή για το υπουργείο οικονομικών είναι ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες.

 Ένα κράτος που πλέον οι συνεχείς μετασχηματισμοί του το ιδιωτικοποιούν όλο και βαθύτερα παρουσιάζει σημάδια πραγματικής παρακμής όλο και πιο ορατά, όλο και πιο έντονα.
Αποτελεί πραγματικότητα ο  απολύτως έλεγχος του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας  από τους διεφθαρμένους τραπεζίτες,  είτε ντόπιους είτε διεθνείς. Η σύσταση της κυβέρνησης   ακολουθεί πιστά τους ιστορικούς μετασχηματισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ομηρία μίας ολόκληρης χώρας , του λαού της και της οικονομικής της κουλτούρας  είναι πλέον σημείο του νέου ολοκληρωτισμού που διανύουμε. Το Κράτος και το Κεφάλαιο, οι μηχανισμοί τους ένθεν και ένθεν έχουν κοινό βηματισμό ενάντια στην κοινωνία.
  H μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία , μοναδική ιστορική φάση δημοκρατικής συνάφειας,   έχει προσπεραστεί από ένα ιδιότυπο καθεστώς σαφώς ολοκληρωτικό. Οι  δήθεν επιλογές που εκκένωσαν οι εκλογές έχουν ήδη μπει στο ράφι και το κυρίως μέτωπο του συστήματος βρίσκονται οι επιλογές της παρασιτικής αστικής Τάξης και των διεθνών μηχανισμών. Υπουργεία αλλάζουν χέρια ανάμεσα στους υπαλλήλους των τραπεζών και διεθνών οργανισμών που ήδη έχουν λεηλατήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες.  Η επιλογή σήμερα του Στουρνάρα, έναντι του τραπεζίτη Ράπανου, που πάτησε πάνω στον Γιαννίτσι είναι ίδιες επιλογές ,  όλοι αρχιτέκτονες της σημερινής κατάστασης λεηλασίας υπέρ των τραπεζών, όλοι τους παράσιτα του διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος που κατέκλεψε και υποθήκευσε με εκατοντάδες δις ευρώ την κοινωνία.
 Μιλάμε για μερικές τράπεζες που ούτως ή άλλως ανήκουν σε ελάχιστες οικογένειες και λεηλάτησαν πλούτο που θα συντηρούσε την κοινωνία και τα κοινωνικά υποσυστήματα(Παιδεία-Υγεία-κλπ) για αρκετά χρόνια.
 Τώρα όλα έχουν καταστραφεί και σε αυτό το χρονικό και οικονομικό σημείο αυτοί οι μηχανισμοί επιλέγουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας. Η διαχείριση του υπ Οικονομικών από έναν εντεταλμένο υπάλληλο των τραπεζών και των διεθνών μηχανισμών(ΟΟΣΑ) , σημαίνει μία σειρά από απίστευτες εξελίξεις που δυστυχώς είναι πάρα πολύ άσχημες.. Η συντεταγμένη πληροφόρηση των περιουσιακών στοιχείων του κάθε πολίτη, της κάθε επιχειρήσεις, της κάθε αξίας που υπάρχει ή που δύναται να υπάρξει, δεν θα περάσει απλά στο χώρο των τραπεζιτών ως απλό ενδιαφέρον όπως συνέβαινε έως τώρα, αλλά θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου όλων αυτών μέσα από μία πολιτική που θα ρυθμίζεται από τα ίδια τα ανδρείκελα των τραπεζών. Ο απολύτως έλεγχος της οικονομικής Ζωής της κοινότητας είναι παρών σχεδόν Οργουελιανός και επιτυγχάνεται μέσω της συντεταγμένης πολιτικής διοίκησης  του υπουργείου οικονομικών.
 Σχηματικά θα διακινδυνεύαμε να τονίσουμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο να δώσεις την διεύθυνση του στρατού σε μιλιταρι φασίστες όπως ίδιο είναι να δώσεις την διεύθυνση της κεντρικής διοίκησης των οικονομικών σε μιλίταρι τραπεζίτες. Το καθεστώς του Μνημονίου είναι σαφώς ολοκληρωτικό,  όχι στρατιωτικά αλλά οικονομικά, η οικονομική ζωή και κουλτούρα από την πρωτογενή έστω πρωτόγονη παραγωγή(φύτευμα ενός κήπου) έως σύνθετες οικονομικές πράξεις,  εργασία-φορολογία, ίδρυση επιχειρήσεις-φορολογία, «αποκρατικοποιήσεις» - διάλυση των κοινωνικών δομών(Παιδεία-Υγεία-κλπ), Χρηματηστήριο-νόμισμα κλπ  θα ελέγχονται με τρόπο ολοκληρωτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των παρασίτων των τραπεζών έναντι της κοινωνίας και του πλούτου που παράγει ή που διαθέτει(πχ νερό) συνολικά …
Η νέα πραγματικότητα πολύ σύντομα θα ισοπεδώσει την κοινωνία σε τόσο άγνωστα και μεταξύ τους ανταγωνιστικά κοινωνικά  μέρη που κάθε διαδικασία κοινωνικής σύνθεσης  θα φαντάζει εξωπραγματική και παράλογη.
Η αποσύνθεση ενός κοινού οργανισμού όπως τελικά είναι η κοινωνία σε τελείως αποκομμένα οικονομικά μερίδια, άμεσα εξαρτώμενα από την ολοκληρωτική διαχείριση των τραπεζιτών…  Για παράδειγμα , οι Οικονομικές Ζώνες(έχουν εξαγγελθεί) είναι ένα παράδειγμα βίαιης κοινωνικής αποσύνθεσης στην βάση ενός οικονομικού ολοκληρωτικού σχεδίου που ισοπεδώνει τις κοινωνίες.
ΥΓ: Η ανάλυση του κειμένου μπορεί να είναι ελλιπέστατη και μη κατανοητή ως ένα σημείο, είναι όμως άμεσα εσκεμμένο ο καθένας απο τη θέση που βλέπει το κράτος και το κεφάλαιο να δει την ολοκληρωτική παρέμβαση και την  ανάπτυξη των νέων σχέσεων εξουσίας και την μορφή που αυτή παίρνουν  πάνω στο διαλυμένο σώμα της κοινωνίας…
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1409716 

ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Το Star Clipper ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ



ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΤΑΜΙ (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS NEWS)












Άνδρας έπεσε από την Ακρόπολη

Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 45 ετών, έπεσε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από την πλευρά του θεάτρου του Διονύσου. Η περιοχή γύρω από το θέατρο έχει αποκλειστεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με εννέα άνδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είναι βαριά τραυματισμένος. Το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε εν ζωή με τραύματα στο κεφάλι. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_9966.html#more 

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ¨7 ευρώ οι ξαπλώστρες στην παραλία και 4 ο καφές!

Σε πολλές παραλίες για να πιάσεις ξαπλώστρα, πρέπει να πληρώσεις 7 ευρώ. Και 4 ευρώ στοιχίζει ο καφές! Μιλάμε για πρωτοφανή εκμετάλλευση των παραθεριστών! Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος επισημαίνει σχετικά... "Ιούνιος μήνας και 40oC. Είναι δυνατόν; Ακόμα και ο καιρός είναι με τη Μέρκελ. Θέλει να μας καταστρέψει. Πώς να ανάψεις κλιματιστικό όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ περιμένει απλήρωτος στο τραπέζι; Τα λουλούδια θέλουν συνέχεια νερό, το περιβόλι ξεραίνεται, η ξαπλώστρα στην παραλίαέχει 7 ευρώ. Ελεος. Κάθονται οι ομπρελάδες και τις κοιτούν. Αδειες. 7 ευρώ, συν βενζίνη για να πας, έρχεται και η αχώνευτη πάνω από το κεφάλι σου «τι θα πάρετε;». «Σε λίγο, κορίτσι μου, ακόμα δεν άπλωσα την πετσέτα μου». Ερχεται σε λίγο, δεν ξεχνούν αυτές. «Τι θα πάρετε;». «Σε λίγο…». «Μα και πριν, σε λίγο μου είπατε». «Το δικό μου σε λίγο είναι μεγαλύτερο από το δικό σου». Φεύγει. Αλλά ξανάρχεται. «Τι θα πάρετε;». «Οπλο. Να σου ρίξω να ησυχάσω. Εναν ύπνο θα πάρω. Είναι υποχρεωτικό να πάρω κάτι; Δεν έδωσα 7 ευρώ για τη ρημαδοξαπλώστρα; Τι άλλο θες;». «Μα κύριε δεν σας πιέζω, με πιέζουν τα αφεντικά. Πάρτε κάτι θα με απολύσουν». 4 ευρώ ο καφές. Και ζέστη να πεθαίνεις. Τόλμησα να κουβαλήσω ομπρέλα σε παραλία. Την έστησα εκεί που τελείωναν οι ξαπλώστρες, άπλωσα και την πετσέτα μου, μια χαρά. Νόμιζα. Ωσπου ήρθε μια μπάλα στο κεφάλι μου. «Δεν πάτε να παίξετε πιο πέρα;». «Να πάτε σε ξαπλώστρα κύριε». Δούλευε στην παραλία ο τύπος. Αυτό κάνουν. Στέλνουν το προσωπικό να σε ενοχλήσει, να σε αναγκάσουν να πληρώσεις ξαπλώστρα. Και κάνει μια ζέστη. Μα… 7 ευρώ; Υπάρχουν και οι δωρεάν παραλίες. Παίρνεις κάτι και δεν σου χρεώνουν ξαπλώστρα. Υπάρχουν και ωραιότατα σημεία με θάλασσα σε κατοικημένες, προσβάσιμες περιοχές. Βρώμικες όμως και αφημένες στην τύχη τους. Για να πριμοδοτηθούν οι «άλλες». Δεν αλλάζει ο Ελληνας ακόμα και όταν χάνει τον Ελληνα. Κάποτε μου είπε ιδιοκτήτης πλαζ, όταν διαμαρτυρήθηκα για τις τιμές: έχω δύο διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη να συντηρήσω".
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/7-4.html#more

Σοκαρισμένη από την αυτοκτονία 31χρονου ναυτικού που είχε μείνει άνεργος!


Image

Το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών, που οφείλεται κυρίως στην απόγνωση που βιώνει ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στις Κυκλάδες.
Σοκ έχει προκαλέσει ο χαμός ενός 31χρονου νέου από το Γαύριο Άνδρου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από μερικά 24ωρα (έβαλε θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε).
Σύμφωνα με το cyclades24.gr o Κώστας Χαλάς, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που όποιος τον είχε γνωρίσει μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, διάλεξε ο ίδιος να θέσει τέρμα στο προσωπικό του ταξίδι στη ζωή.

Ναυτικός στο επάγγελμα και αρραβωνιασμένος – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – έφυγε αιφνιδιαστικά βυθίζοντας σε πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την τοπική κοινωνία του νησιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Είχε εργασθεί σε πολλά πλοία της ακτοπλοΐας ως λογιστής, με τελευταίο το Superferry ΙΙ.
Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάτω από πολύ βαρύ κλίμα.

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών - δικαιωμάτων


24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών - δικαιωμάτων
Η χτεσινή απεργία, σημαντικό βήμα για την απόκρουση της επίθεσης. Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας
Την ξεκάθαρη απόφασή τους ότι δεν θα δεχτούν καμία μείωση μισθού, κανένα πετσόκομμα δικαιωμάτων διατράνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό που πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, κλιμακώνοντας την πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη, δεν επιδεικνύουν καμία αναμονή στην πολιτική της, αντίθετα πιο αποφασιστικά ρίχνονται στη μάχη για την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, για την οργάνωση στα σωματεία. Για να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, για να αποκρουστεί αποφασιστικά η νέα σφοδρή επίθεση που θα ξεδιπλώσουν από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των απεργών έγινε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τη στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου εκ μέρους του ΚΚΕ μετέφερε στη συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος.
Στη συγκέντρωση πρώτος μίλησε ο Μ. Τσουραπάς, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο Καζίνο της Πάρνηθας. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Προύτζος ο οποίος παρά τις «αγωνιστικές κορόνες» ότι οι απαιτήσεις των ξενοδόχων δεν θα γίνουν αποδεκτές, μια μέρα πριν σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία «παρακαλάει» επί της ουσίας τους ξενοδόχους να βρεθεί πεδίο «σύγκλισης»... για την υπογραφή της ΣΣΕ.
Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, υπογράμμισε ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα για να μπορέσει να ανασχέσει αυτή την επίθεση θα πρέπει να έχει γερά ποδάρια στους χώρους δουλειάς, γερά σωματεία, σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων ο αγώνας για ΣΣΕ και να μην αφήνουμε τον μισθό, το μεροκάματο και το σύνολο των δικαιωμάτων μας να αποτελούν ζητήματα μιας χούφτας εργατοπατέρων οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια παραχωρούσαν δικαιώματα των εργαζομένων». Σημείωσε ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας σήμερα να μην υπάρξει «καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός», γιατί η επίθεση και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε θα είναι ανελέητη. «Πρέπει στους εργαζόμενους να δώσουμε την ελπίδα ότι μόνο τα δικά μας χέρια, η δική μας φωνή είναι αυτά που μπορούν να δώσουν λύση», υπογράμμισε.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΠ Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκης.
Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου όπου αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Εκεί οι συνδικαλιστές απαίτησαν από τον υπουργό να καταργηθεί η μετενέργεια και οι συμβάσεις να λήγουν όταν υπογράφονται οι επόμενες. Οι ΣΣΕ να κηρύσσονται υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να πάρει άμεσα μέτρα το υπουργείο για να καταβληθούν εδώ και τώρα από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Μην τολμήσει κανείς να συκοφαντήσει τους αγώνες μας
Τέλος, οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να συκοφαντήσει τους αγώνες του κλάδου ότι δήθεν τάχα «υπονομεύουν» τον Τουρισμό, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπαν αυτό που υπονομεύουν με τον αγώνα τους είναι τα κέρδη των ξενοδόχων. Η μάχη άλλωστε για συγκροτημένα δικαιώματα στον κλάδο είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη για αναψυχή και διακοπές - λαϊκό δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα σήμερα στερούνται χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει μετατρέψει τον τουρισμό ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι την επόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση στην οποία και θα απαντήσει στα ζητήματα που έθεσε ο κλάδος. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων η οποία εδώ και τρεις μήνες εμφανίζεται αδιάλλακτη απαιτώντας μείωση μισθών κατά 18% και αφαίρεση μιας σειράς δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γ. Ρέτσος συναντήθηκε κάτω από τα γραφεία της ΠΟΞ με τους απεργούς για να δηλώσει για ακόμα μια φορά ότι η ΠΟΞ καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έχει λειτουργήσει με γνώμονα «τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση κλίματος εργασιακής ειρήνης». Δηλαδή, οι ξενοδόχοι θέλουν πάση θυσία κυριολεκτικά γυμνούς από δικαιώματα και με άθλιους μισθούς τους εργαζόμενους, προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να διατηρούν και να αυξάνουν την κερδοφορία τους.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους απεργούς να ανανεώνουν το ραντεβού τους μέσα στους τόπους δουλειάς για την οργάνωση της επόμενης απεργιακής μάχης.
Στην Κέρκυρα μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις
Μία από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δύο χρόνων πραγματοποίησε ο κλάδος στην Κέρκυρα. Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέβηκαν στο δρόμο δίνοντας μυριόστομη αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των ξενοδόχων που με ναυαρχίδα τον όμιλο της AQUIS επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία.
Αποκούμπι και στήριγμα το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ, η στήριξη και συμπαράσταση εργαζομένων από τον επισιτισμό και τον τουρισμό άλλων κλάδων που βρέθηκαν από το χάραμα μπροστά από τις πύλες των ξενοδοχείων σε όλη την Κέρκυρα. GELINA, KORKYRA GOLF, DAFNOULAS, MEDITERANO, MARBELLA, ΑΙΟLΟΣ, HANDRIS , SANTI του ομίλου της AQUIS, ήταν τα ξενοδοχεία που στήθηκε μπαράζ απεργιακών φρουρών. Το ποτάμι των απεργών κατέκλυσε το Παλαιό Φρούριο όπου έγινε η απεργιακή συγκέντρωση με μουσική συναυλία.
Η πορεία σταμάτησε συμβολικά μπροστά από τα γραφεία των ξενοδόχων και τα δικαστήρια με τους εργαζόμενους να υψώνουν ασπίδα προστασίας στο σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ που βρέθηκε στο στόχαστρο άθλιων πρακτικών και μεθοδεύσεων από την εργοδοσία του ομίλου της AQUIS με την συνδρομή μηχανισμών του αστικού κράτους για να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου, ενάντια στην μείωση των αποδοχών κατά 15% και την απλήρωτη εργασία. Τις άθλιες πρακτικές και μεθοδεύσεις της AQUIS έσπευσε να επικροτήσει με χτεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΠΟΞ. Γ. Ρέτσος.

Λοστρόμοι - Ναύτες - Μαραγκοί - Τζόβενα, ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ

 
ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ  ΣΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΗΝ  ΠΕΝΕΝ
Συνάδελφοι,
Γραφτείτε στο Σωματείο, πληρώνετε έγκαιρα τη συνδρομή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι
οικονομικοί πόροι της Ένωσης μας είναι οι δικές σας συνδρομές.
Θυμηθείτε ότι η δύναμη των ναυτών και όλων των εργατών είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Μένοντας έξω από το σωματείο ή αδιαφορώντας για τα προβλήματα, διαπράττετε
ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του κλάδου και των συμφερόντων σας.
Ενισχύστε οικονομικά το σωματείο σας, αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την
ανάπτυξη της δράσης της ΠΕΝΕΝ, για να έχει τη δυνατότητα το σωματείο σου για
πιο αποτελεσματική παρέμβαση σε όλα τα "μικρά" και "μεγάλα" προβλήματα που
αντιμετωπίζουν οι Λοστρόμοι - Ναύτες - Μαραγκοί - Τζόβενα, μέσα και έξω από τα
καράβια.
http://www.penen.gr/ 

Πόσους μήνες είναι απλήρωτοι κάποιοι ναυτεργάτες της Hellenic Seaways?


Πόσους μήνες είναι απλήρωτοι κάποιοι ναυτεργάτες της?
Άντε παιδιά μην τους φοβούσαστε κάντε την καταγγελία σας επίσημα ..

Οι φτωχοί δεν κάνουν τουρισμό


Οι μεγαλοξενοδόχοι θέλουν να μειώσουν τα μεροκάματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων - που απήργησαν χτες - με τη νέα σύμβαση εργασίας, όταν «πίσω από την κουρτίνα» της χαρωπής επαγγελματικής φιλοξενίας, βρίσκονται: Ανασφάλιστοι. Εξευτελιστικά χαμηλά αμειβόμενοι «μαθητές», Ελληνες και ξένοι... αδελφωμένοι. Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση με δημόσιο χρήμα. Εντατικοποίηση της εργασίας που ρημάζει χέρια, πόδια, μέση και μυαλά στο τέλος της μέρας. Και ενώ συμβαίνουν ολ' αυτά η εργοδοσία θεωρεί τα όσα ορίζονται στην όποια σύμβαση ως σημεία που οφείλει να παραβιάσει προς το χειρότερο και απαιτεί δραστικές μειώσεις μισθών. Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων μιλούν για τις προσπάθειες... «βιωσιμότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», όπως οι κυβερνήσεις μιλούν για σωτηρία της Ελλάδας, με χαμένους, και στις δύο περιπτώσεις τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Μιλούν για «εργασιακή ειρήνη» απαιτώντας από τους εργαζόμενους να πάνε «άκλαυτοι», αλλά και για την αμφίβολη διατήρηση των θέσεων εργασίας, όμως με μισθούς - «επιδόματα ανεργίας».
Τα ίδια έκαναν και παλιότερα, όταν τα κέρδη περίσσευαν. Τώρα επικαλούνται και την κρίση, παραβλέπουν ότι η περσινή χρονιά θεωρήθηκε εξαιρετικά καλή και προβάλλουν τη λογική επερχόμενης καταστροφής για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να υποταχτούν στις ορέξεις τους. Η τακτική τους είναι πέρα για πέρα προκλητική. Αναγνωρίζουν -και σωστά- ότι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να αναβαθμίσει το προϊόν τους, άρα και τα κέρδη τους, αλλά απαιτούν το δυναμικό αυτό να είναι ακόμα πιο φτηνό. Την ίδια ώρα η αξίωσή τους για μείωση αποδοχών κατά 18% έχει πολλαπλασιαστικά αρνητικό αποτέλεσμα, σε μια χώρα με ληστρική φορολόγηση του μισθωτού, υπέρογκες τιμές στα ράφια των μαγαζιών, καθολική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση της δαπάνης των εργαζομένων.
Ακόμη χειρότερα, οι μεγαλοξενοδόχοι και όσοι από τους «μικρότερους» του κλάδου παρασύρονται από την τακτική τους, πασχίζουν τσακίζοντας τους μισθούς των εργαζομένων στον τουρισμό να αντισταθμίσουν την όποια μείωση κερδών έχουν από την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Γιατί ο Τουρισμός στην Ελλάδα στηρίζεται βασικά, όπως και οι ίδιοι λένε, στον εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή στους Ελληνες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα όπως λένε και οι ίδιοι, από την κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού έχασαν 500.000 Ελληνες τουρίστες - πελάτες, ενώ με τη συνολικότερη πολιτική μείωσης μισθών και λιτότητας, κατέρρευσε η εσωτερική αγορά. Χάσανε τον Ελληνα, στον οποίο υπερχρέωναν το δωμάτιο και ήταν αυτός που στήριζε ουσιαστικά τον επισιτιστικό κλάδο, αφού οι ξένοι έπαιρναν «μια σαλάτα στα τέσσερα» ακόμη και στις εποχές της δραχμής. Μεγάλος χαμένος είναι οι μικροί ξενοδόχοι και εστιάτορες στις περιοχές της Ελλάδας που υποδέχονταν ντόπιους, που δεν έχουν απευθείας πτήσεις «τσάρτερ», που δεν τις προτιμούν οι «τουρ οπερέιτορς».
Η χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων αποτελεί «θηλιά θανάτου» για τον κλάδο του τουρισμού συνολικά. Δεν είναι μόνη της η Ελλάδα. Τη συντροφεύουν, η μία μετά την άλλη χώρες όπως οι Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία, ακόμη και για τη Γαλλία μιλούν... Πόσοι τουρίστες θα έρθουν το 2013 ή το 2014, εάν συνεχιστεί η λιτότητα πανευρωπαϊκά; Οι ΕΒΕ, κυρίως, του τουρισμού - επισιτισμού πρέπει να καταλάβουν: ο τουρισμός είναι λαϊκό δικαίωμα και μόνο ως τέτοιο μπορεί να κάνει τον κλάδο ωφέλιμο για το λαό. Αλλά αυτό απαιτεί άλλη, αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ
Powered By Blogger