Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Το μάτι του θεού

Ο Αντώνης Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και πρόκειται να χειρουργηθεί. Δεν χρειάζεται να χειρουργηθεί ο κ. Σαμαράς. Ας επικαλεστεί τον Θεό, την Παναγία και το Άγιο Πνεύμα -όπως έκανε στην προεκλογική περίοδο- και θα τον κάνουν καλά.

Εύχομαι στον κ. Σαμαρά ταχεία ανάρρωση. Πάντως, ακόμα κι αν τυφλωθεί, είναι θετικό γιατί η Ελλάδα θα έχει έναν τυφλό πρωθυπουργό και θα αποδείξει σε όλη την οικουμένη πως πρωτοστατεί στα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Επίσης, ένας τυφλός Σαμαράς θα μπορεί να επικαλεστεί πως δεν έβλεπε τι υπέγραφε.
Είναι γνωστό πως ο Αντώνης Σαμαράς προσέχει πού βάζει την υπογραφή του. Το διαπιστώσαμε όλοι.

Συνεργείο του ΚΤΕΟ θα έρθει στην Σκόπελο»

Στα νησιά το ΚΤΕΟ
Στη Σκιάθο βρίσκεται συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας, διενεργώντας τεχνικούς ελέγχους σε οχήματα, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σκιάθου. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται ο τοπικός πληθυσμός και αποφεύγονται οι δαπανηρές μετακινήσεις στο Βόλο. Με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και σε συνεργασία με το Μηχανολογικό και την Περιφέρεια, επετεύχθη ο στόχος και ήδη από πέρυσι, συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας διενεργεί τεχνικούς ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί. Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, αναφέρει ότι «αναλάβαμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Μηχανολογικό και τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Το συνεργείο διενεργεί ελέγχους κάθε μήνα, προσθέτει ο ίδιος, σε χώρο που έχει παραχωρήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ο Δήμος, προκειμένου να πραγματοποιείται ο έλεγχος των οχημάτων».


Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών ελέγχων στη Σκιάθο, το ίδιο κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφτεί και την Σκόπελο, μετά από επικοινωνία του Δημάρχου κ. Μιχελή με τους αρμόδιους. «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους υπευθύνους, είχαμε την διαβεβαίωση ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στην Σκιάθο, το συνεργείο του ΚΤΕΟ θα μεταβεί και στην Σκόπελο» επισημαίνει ο κ. Μιχελής. Ο χώρος που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων του ΚΤΕΟ Μαγνησίας, βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου του νησιού και στόχος είναι να εξυπηρετείται η τοπική κοινωνία.
Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται, τέλος, και από τον Δήμο Αλοννήσου.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης «έχουμε ήδη καταθέσει εγγράφως αίτημα προς την Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ζητώντας να έρχεται και στην Αλόννησο το συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας που διενεργεί τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα». Έχουν ήδη προηγηθεί συζητήσεις με τους αρμοδίους, έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και αναμένεται η υλοποίηση του στόχου. Κοινός στόχος των Δημάρχων είναι να αποφεύγονται οι χρονοβόρες μετακινήσεις των ιδιοκτητών οχημάτων που ζουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να εξυπηρετούνται στον τόπο διαμονής τους, για πρακτικούς λόγους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΕΧΕΙ ΚΛΉΣΗ ΑΠΟ ΤΗΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΡΙΉΜΕΡΟ?


ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝΕ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΌΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΡΚΕΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΑΛΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΜΕ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΕΙΡΙΖΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ


ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΉΓΓΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΠΥΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ 11.00 ΕΥΡΩ ΕΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΑ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΚΕΘΕΑ - «18 ΑΝΩ» - ΟΚΑΝΑ Ενιαίος αγώνας και αντεπίθεση

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι φορείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών την ερχόμενη Τρίτη
Οι εκπρόσωποι των φορέων πρόληψης και απεξάρτησης
Η ραγδαία όξυνση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της εξάρτησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες εργαζόμενοι στους φορείς πρόληψης και απεξάρτησης. Την ίδια στιγμή τα προγράμματα απεξάρτησης, τα Κέντρα Πρόληψης λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, με πετσοκομμένη τη χρηματοδότηση κατά 50%, οι εργαζόμενοι όταν δεν μένουν απλήρωτοι, πληρώνονται με μισθούς πείνας, τα προγράμματα υποκατάστασης στοιβάζονται δίπλα σε νεκροτομεία, σκουπίδια, με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς ενιαίο θεραπευτικό πλαίσιο.Είναι τα αποτελέσματα μιας χρόνιας πολιτικής που - σήμερα περισσότερο από ποτέ - σπρώχνει χιλιάδες νέους στην χρήση και την εξάρτηση και τους καταδικάζει να μη σηκώσουν ποτέ κεφάλι, στερώντας τους το δικαίωμα στη ζωή. Μια πολιτική που βάζει ταφόπλακα σε κάθε δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας και φροντίδας και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης - απεξάρτησης - επανένταξης.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, «18 ΑΝΩ», Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) και ΟΚΑΝΑ εξέφρασαν την απόφασή τους να οργανωθούν προκειμένου να υπάρξει ενιαία αντεπίθεση «στα χειρότερα που δεν έχουμε δει και έρχονται», απαιτώντας την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των φορέων που εκπροσωπούν, την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή η «αντιναρκωτική» πολιτική που εφαρμόζεται επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην επέκταση της χορήγησης υποκαταστάτων «χωρίς καμία μέριμνα για τη διασφάλιση των προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας των αντίστοιχων προγραμμάτων και με παράλληλη συρρίκνωση των "στεγνών" θεραπευτικών προγραμμάτων και ακόμη περισσότερο της πρόληψης».
«Για τα ΚΠ η κρίση δεν ξεκινά από το 2009 αλλά πολύ νωρίτερα και η αιτία βρίσκεται στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές του υπουργείου Εσωτερικών στα 71 ΚΠ που έχουν φτάσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ολα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι χωρίς Σχέδιο Δράσης. Σχέδιο Δράσης υπάρχει για όλα. Από τον Ιούνη - Ιούλη σε τρία ΚΠ (Πιερίας, Χαλκιδικής, Αχαρνών) οι εργαζόμενοι θα είναι απλήρωτοι», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.
Ενώ ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ: «Το 2011 με 30 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό έπρεπε να λειτουργήσουν 27 δομές του ΟΚΑΝΑ. Το 2012 με 20 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να λειτουργήσουν 57 δομές»...
Ο Θανάσης Τζιούμπας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, υπενθύμισε ότι στον Οργανισμό δεν έχουν γίνει προσλήψεις τουλάχιστον 5 χρόνια, 15% του προσωπικού έχει φύγει, «όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι όλο και πιο δύσκολα πρέπει να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες».
«Ολα όσα ήταν δεδομένα, σήμερα είναι αδιανόητα. Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν μπορούν να σιτίσουν ασθενείς, δε μιλάμε πλέον για αναλώσιμα. Τι σημαίνει για έναν εξαρτημένο να εξεταστεί για Εϊτζ ή ηπατίτιδα; Τι ραντεβού δίνεται σε εκείνους που στο πλαίσιο της απεξάρτησης θα πρέπει να φτιάξουν τα δόντια τους; Φανταστείτε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που θα υποστούν οι εξαρτημένοι. Το βιώσαμε ήδη με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών. Οι μισθοί των συναδέλφων φτάνουν τα 500 - 600 ευρώ. Τα ναρκωτικά της κρίσης, τα φτηνά ναρκωτικά δεν αντιμετωπίζονται με υποκατάστατα. Αυτή είναι η απάντηση στη λογική μείωσης του κόστους και ότι με υποκατάστατα θα αντιμετωπίσουμε τις εξαρτήσεις», τόνισε ο Ηρακλής Γκότσης, εκ μέρους των εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ».

Καμιά ανοχή

Η νέα συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό, για να προχωρήσει η πολιτική που έχει ανάγκη. Οσοι πάλι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, γρήγορα θα «πέσουν έξω» και θα φανεί ότι η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που δηλώνει ότι θα ασκήσει, δε βλάφτει την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας στο «Ρόιτερ», «ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις». Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στην πόλη και στο χωριό, επιμένοντας στη μάχη για να οργανωθεί η εργατική λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη κ.ά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Καταγγέλλει τρομοκρατία στην «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ»

Με όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων και με μπαράζ εκδικητικών απολύσεων, η εργοδοσία της επιχείρησης επεξεργασίας ξύλου «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ», στη Λάρισα, επιχειρεί να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς μέσω των ατομικών συμβάσεων.
Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, «η πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων και η άρνησή τους να δεχτούν τις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις των μισθών τους, αποτέλεσε την αφορμή για να εξαπολύσουν οι εργοδότες μια πρωτοφανή επίθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων, με 6 εκδικητικές απολύσεις - ανάμεσά τους και της προέδρου του σωματείου - με επισκέψεις σε σπίτια εργαζομένων το Σαββατοκύριακο τους οποίους εκβίαζαν ότι αν δεν υπογράψουν θα απολυθούν, με χειροδικία σε βάρος της προέδρου του κλαδικού Σωματείου Εργατοτεχνιτών Ξυλουργών Λάρισας».

Εχουν θράσος

Οταν οι απεργοί Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου ζητούσαν να εκφραστεί η αλληλεγγύη από τους συναδέλφους τους στα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο - Βελεστίνο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου επέλεγε να συνταχτεί με τους εργατοπατέρες ενάντια στους απεργούς, γεγονός που αξιοποίησε δεόντως ο Μάνεσης. Χτες, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να πάει στη «Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, για να διαπιστώσει ότι η τραμπούκικη επίθεση στους απεργούς από ανθρώπους του Μάνεση αντίκειται στο νόμο 1264. Δεν είναι η θεσμολαγνεία που τους οδηγεί, είναι που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ. Λίγο ακόμα και θα μιλήσουν για το δικαίωμα του απεργοσπάστη στην εργασία, έτσι κι αλλιώς θεσμικά κατοχυρωμένο είναι κι αυτό. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργάτες για τους «φίλους» που μπροστά σε χαιρετάνε κι από πίσω σου σκάβουνε το λάκκο...

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Οργανωμένο και τραμπούκικο χτύπημα της εργοδοσίας

Τρεις απεργοί τραυματίστηκαν από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που ενεργοποίησε η εργοδοσία, αλλά η προσπάθεια να «σπάσει» η απεργία έπεσε στο κενό
Απεργοί γέμισαν την πύλη απομονώνοντας τους απεργοσπάστες, έχοντας στο πλευρό τους εργάτες από διάφορους κλάδους
Σε μια σχεδιασμένη, ύπουλη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των απεργών κατέφυγε χτες η εργοδοσία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» προσπαθώντας να σπάσει την απεργία και αξιοποιώντας γι' αυτό τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει εδώ και μέρες με διευθυντές, απεργοσπάστες και μπράβους. Η νέα απεργοσπαστική επιχείρηση επιβεβαίωσε κι αυτή με τη σειρά της την πίεση που ασκεί ο περήφανος και ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών που εδώ και 8 μήνες δίνουν έναν από τις πιο σκληρούς αλλά και συνάμα πιο τίμιους αγώνες, ξεσηκώνοντας στο πλευρό τους ένα πρωτόγνωρο κύμα γνήσιας και ολόπλευρης ταξικής αλληλεγγύης από όλη τη χώρα.
Η προσπάθεια της εργοδοσίας «έπεσε στο κενό» αφού η αποφασιστικότητα, η ενότητα και η συσπείρωση των απεργών στο σωματείο τους χάλασε τα σχέδιά της.
Νωρίτερα το πρωί, είχε ανακοινωθεί μία ακόμη απόλυση, αυτή του Χάρη Μανώλη, προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
Η εργοδοσία απέδειξε και χτες, για μια ακόμα φορά, πόσο αδίστακτη είναι και ότι δε λογαριάζει τίποτα προκειμένου να τσακίσει τους εργάτες, που αγωνίζονται και στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της να κερδίσει ακόμα περισσότερα από την εργατική τους δύναμη. Η τρομοκρατική και απεργοσπαστική επιχείρηση που έστησε είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό (ευτυχώς ελαφρύ) τριών απεργών χαλυβουργών, που μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει»!

Η τραμπούκικη ενέργεια ξεκίνησε ακριβώς στις 12 το μεσημέρι όταν κορυφώθηκαν προκλήσεις που εδώ και μέρες «μαγείρευαν» έξω από το χαλυβουργείο στελέχη της εταιρείας καθοδηγώντας τη γνωστή ομάδα των απεργοσπαστών. Με απόλυτο συντονισμό κινήθηκαν οι διευθυντές και απεργοσπάστες καλλιεργώντας σκηνικό έντασης, προκαλώντας τους απεργούς και προχωρώντας τελικά σε ανοιχτή επίθεση εναντίον τους με στόχο να σπάσει η απεργία.Την ίδια στιγμή βέβαια και μέσα σε ελάχιστο χρόνο άρχισαν να καταφτάνουν ολοένα και περισσότεροι απεργοί και να συσπειρώνονται στην πύλη. Στο πλευρό των χαλυβουργών έσπευσαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων από άλλους χώρους εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, ενώ από τα μεγάφωνα ο πρόεδρος του σωματείου διάβασε την ανακοίνωση - καταγγελία που επί τόπου εξέδωσε η διοίκηση (βλ. διπλανό ένθετο). Συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει - των χαλυβουργών η πάλη θα τη σπάσει» και «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, για να μην περάσει η τρομοκρατία» έπεφταν ξανά και ξανά. Η ομάδα των απεργοσπαστών αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Στο πλευρό των χαλυβουργών δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους βρέθηκε μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ αλλά και του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Χρήστο Κατσώτη. Ταυτόχρονα μέχρι αργά το βράδυ έξω από την πύλη της «Χαλυβουργίας» πλήθος εργαζόμενων και απλών ανθρώπων κατέφταναν δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.
Ηταν οργανωμένο σχέδιο
Απόδειξη του καλά οργανωμένου σχεδίου της εργοδοσίας είναι και το γεγονός ότι, ενώ έξω από το χαλυβουργείο μια ομάδα των απεργοσπαστών έστηνε σκηνικό έντασης, μία άλλη έσπευδε να το αξιοποιήσει (σαν έτοιμη από καιρό...) για να εξαπολύσει σε αστικά ΜΜΕ χυδαίες επιθέσεις με τόνους λάσπης ενάντια στους απεργούς και όσους τους συμπαραστέκονται. «Εμείς νεκροί θα βγούμε από το εργοστάσιο. Θα κάτσουμε όσο χρειαστεί, δυο μέρες, τρεις μέρες; Νηστικοί, θα κάτσουμε εδώ, θα κάνουμε απεργία πείνας, μέχρι κάποιος εισαγγελέας να έρθει να εκτελέσει τη διαταγή του δικαστηρίου», έλεγε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η γνωστή απεργοσπάστρια Ελένη Καταβάτη (την οποία μάλιστα παρουσίασαν ως «εκπρόσωπο εργαζομένων»)... «Παρακαλώ πολύ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έρθει να επέμβει, θα έχουμε νεκρό, μας έχουν δείρει, κάνουν ό,τι θέλουν μέσα σε μια ξένη περιουσία» συνεχιζόταν το παραλήρημά της. Γιατί επαναλαμβάνουν τέτοια πράγματα (είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες) σε κανάλια και ραδιόφωνα, ξέρουν κάτι; «Είναι ανοιχτό το εργοστάσιο για όποιον θέλει να δουλέψει - δε μας αφήνουνε, με το ζόρι μας πετάνε έξω, σηκωτούς» συμπλήρωνε η ίδια, αναπαράγοντας το γνωστό ψέμα στο οποίο επιμένουν οι εργοδότες για να κρατούν υποταγμένους τους εργάτες ότι, όπου δε γίνονται κινητοποιήσεις δε χάνονται θέσεις εργασίας...

Μεγάλος συνωστισμός σήμερα στο κέντρο υγείας Σκοπέλου !


Λείπει ο Διευθυντής κύριος Τριαντάφυλλου με αποτέλεσμα να ύπαρξη μεγάλη ουρά για να γράψουν φάρμακα οι Σκοπελίτης όπως μας ανέφεραν από της 7 το πρωί τώρα κατάφερε συνταξιούχος να τελείωση περιμένουν όπως μάθαμε γιατρό από την Σκιάθο .άντε να δούμε που θα φτάσουμε τελικά με την υγεία με την διαλύσει λόγο τρόικας

Μια απίστευτη… βιομηχανία έχει στηθεί εδώ και 1,5 χρόνο στο Νοσοκομείο Βόλου!

Αλλοδαπές κάνουν τις αποκλειστικές
Μια απίστευτη… βιομηχανία έχει στηθεί εδώ και 1,5 χρόνο στο Νοσοκομείο Βόλου! Αλλοδαπές γυναίκες παριστάνουν τις αποκλειστικές νοσοκόμες, παίζοντας με τις ζωές των ασθενών καθώς ουδεμία γνώση έχουν από νοσηλευτικές πράξεις, ενώ όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδος Θανάσης Βασιλάκης φέρουν και λοιμώδη νοσήματα. Ο Σύλλογος έχει ενημερώσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ωστόσο όπως υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς, ενώ αφήνουν αιχμές και για διοχέτευση των περιστατικών στις αλλοδαπές μέσα από το Νοσοκομείο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη ΦωτιάδουΟι αποκλειστικές νοσοκόμες παρουσία του κ. Βασιλάκη πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τον Διοικητή Αριστείδη Ζαχαρόπουλο.

Η τακτική των αλλοδαπών γυναικών είναι απλή. Ενημερώνονται για τα περιστατικά και με την πρόφαση ότι πληρώνονται λιγότερο από τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες «ψωνίζουν» ασθενείς, οι οποίοι μπροστά στον πόνο και στον δελεασμό με τα λιγότερα χρήματα αφήνουν στην άκρη την υγεία τους που βάζουν σε κίνδυνο.

Όπως τονίζει ο κ. Βασιλάκης, «ας τις πούμε εργαζόμενες αλλοδαπές, κυρίως Βουλγάρες και Αλβανίδες, έρχονται στο Νοσοκομείο και με την αιτιολογία ότι είναι αποκλειστικές νοσηλεύτριες παραπλανούν τους ασθενείς λέγοντάς τους ότι συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα και είναι και πιο φτηνές και παίρνουν τη δουλειά από τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φτάσει στο σημείο που οι παράνομοι και ανειδίκευτοι εργαζόμενοι κάνουν νοσηλευτικές πράξεις σε ασθενείς, κάτι το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».


Όπως είναι φυσικό την ίδια στιγμή οι 50 αποκλειστικές νοσοκόμες που αυτή τη στιγμή είναι στον πίνακα του Νοσοκομείου αυτή την στιγμή δεν έχουν δουλειά, καθώς βρίθει η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία των αλλοδαπών.
Υγειονομική βόμβα


Στο Νοσοκομείο ουσιαστικά εδώ και 1,5 χρόνο μια υγειονομική βόμβα είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να εκραγεί. Οι εν λόγω αλλοδαπές δεν έχουν κάνει εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη φέρουν λοιμώδη νοσήματα.

«Μένουν 10 και 20 άτομα μαζί, τρώνε όλοι από το ίδιο πιάτο και τα ίδια μαχαιροπίρουνα και ύστερα έρχονται να προσέξουν και να φροντίσουν ανθρώπους που είναι φρεσκοεγχειρισμένοι, που όπως ξέρετε είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην πρόσληψη μικροβίων» σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Οργάνου.

Πρέπει να αναφερθεί πως οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες κάθε χρόνο υποβάλλονται σε εξετάσεις ώστε να είναι υγειονομικά ελεγμένες και κάθε χρόνο ανανεώνεται η κάρτα τους με σφραγίδες από το ΙΚΑ και την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας.
Με δύο μεροκάματα το μήναΟι 50 συνολικά νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες του Νοσοκομείου βρίσκονται υπό πλήρη εξαθλίωση. «Μιλάμε για εξαθλίωση, όχι για έλλειψη εργασίας» τονίζει η Σοφία Λαθούρη, Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος και της Πανελλαδικής Ένωσης Αλληλεγγύη.

Πλέον οι γυναίκες δουλεύουν 2 και 3 μεροκάματα το μήνα, ενώ όπως τονίζει η Φωτεινή Καναβού η ίδια τον τελευταίο μήνα δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και μέσα στον Μάιο έκανε μόλις δύο ημερομίσθια!Οι αποκλειστικές αποδίδουν το φαινόμενο – εκτός από τις ευθύνες που καταλογίζουν στην Διοίκηση – στο γεγονός πως οι αλλοδαπές παίρνουν λιγότερα χρήματα από τις νόμιμες. «Φαίνεται ότι παίρνουν λιγότερα χρήματα από εμάς αλλά αυτό δεν ισχύει. Εκείνες παίρνουν 50 ευρώ μαύρα. Εμείς παίρνουμε 78 ευρώ μικτά από τα οποία τα 40 είναι το ημερομίσθιο γιατί τα υπόλοιπα τα αποδίδουμε ως ασφαλιστικές εισφορές», σημειώνει η κ. Λαθούρη και προσθέτει πως το να χρησιμοποιεί ο ασθενής τις νόμιμες αποκλειστικές είναι ανταποδοτικό και σε εκείνον γιατί από το ταμείο του δικαιούται παροχές.
Δέχονται απειλές!


Εν τω μεταξύ στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολλές ήταν οι φωνές αποκλειστικών νοσηλευτριών που έκαναν λόγο για απειλές που έχουν δεχθεί.
Μερικές φοβόντουσαν να μιλήσουν ή να αναφερθούν στο πρόβλημα καθώς όπως είπαν δεν αποκλείουν να εμφανιστούν στα σπίτια τους μπράβοι που θα απειλήσουν εκείνες και τις οικογένειες τους ή ακόμα φοβόντουσαν ότι φεύγοντας από το Νοσοκομείο κάποιος θα τους είχε στήσει καρτέρι στην γωνία!

Με την ανοχή της Διοίκησης;


Όπως δήλωσε χθες ο κ. Βασιλάκης το πρόβλημα έχει κοινοποιηθεί στην Διοίκηση από πέρυσι, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό. «Για τον Διοικητή μπορεί είναι όλα να είναι καλά, αλλά για εμάς δεν είναι. Μας είπε ότι θα το κοιτάξει και θα το ερευνήσει και το θέμα αυτό πάει εδώ και 1,5 χρόνο και ακόμα δεν έχει ερευνήσει τίποτα. Συνολικά 50 άτομα έχουν βγει εκτός λίστας εργασίας και έχουν αντικατασταθεί με παράνομα εργαζόμενες και εκείνος δεν κάνει το παραμικρό. Η Διοίκηση λοιπόν επιτρέπει την παρείσφρησή τους και η κατάσταση να έχει βγει εκτός ορίων. Και φαίνεται ότι τον κ. Ζαχαρόπουλο δεν τον ενδιαφέρει, γιατί ενώ στα Νοσοκομεία της Αθήνας έχει δοθεί εντολή να διώκονται και να διώχνονται και το φαινόμενο έχει περιοριστεί αντίθετα εδώ το Νοσοκομείο έχει γεμίζει από παράνομες αποκλειστικές» τόνισε.Ερωτηθείς αν κάποιος από το Νοσοκομείο προωθεί τα περιστατικά σε αλλοδαπές νοσηλεύτριες τόνισε πως «δεν ξέρουμε ποιος τις προωθεί γιατί αν ξέραμε θα είχε συλληφθεί. Ωστόσο σίγουρα είναι μέσα από το Νοσοκομείο γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πως οι αλλοδαπές ειδοποιούνται άμεσα όταν προκύπτουν περιστατικά και οι νόμιμες όχι».Από την πλευρά της η κ. Λαθούρη τονίζει πως θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος από την Διοίκηση, ο οποίος και δεν γίνεται. «Υποτίθεται ότι υπάρχει κάποιος συνοδός με κάρτα συνοδού, ονομαστική κάρτα, ωστόσο αυτό δεν εφαρμόζεται εδώ γιατί υπάρχει μεν η κάρτα, η οποία ωστόσο φέρει μόνο το όνομα του ασθενή και μπορώ να την έχω εγώ, εσείς και οποιοσδήποτε».


Πάντως ο κ. Βασιλάκης με τις αποκλειστικές νοσοκόμες συναντήθηκαν με τον Ζαχαρόπουλο ο οποίος και τους ζήτησε έγγραφη καταγγελία ώστε στην συνέχεια «να λογαριαστούμε με όλους αυτούς» όπως τόνισε.


«Δεν μπορεί τόσοι πολλοί να λένε τόσα πολλά ψέματα. Να μας δώσετε τα στοιχεία και θα επιληφθούμε» τόνισε ο Διοικητής, ενώ ρώτησε και με ποιο τρόπο μπορεί να παρέμβει η Διοίκηση με τον κ. Βασιλάκη να του απαντά πως μπορεί να επιληφθεί η ασφάλεια του Νοσοκομείου όπως γίνεται και στον Ευαγγελισμό.Τέλος ο κ. Ζαχαρόπουλος ζήτησε να του καταθέσουν και ένα memo όπου θα αναφέρονται οι πιθανές δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ ερωτηθείσες οι αποκλειστικές για τα χρήματα που παίρνουν και γιατί αυτά δεν έχουν μειωθεί εξήγησαν πως το τιμολόγιο τους καθορίζεται από το Υπουργείο Εργασίας και όχι από τις ίδιες ή τον Σύλλογο.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Εκκρεμοδικεί πρόστιμο 200.000 ευρώ για τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βερνίκο!

Δικαστική εκκρεμότητα του Υφυπουργού Ναυτιλίας
Ηθικό ζήτημα και άρα πολιτικό θέμα προέκυψε μετά από την αποκάλυψη από την τηλεοπτική εκπομπή  «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της καταδίκης του Υφυπουργού, Γιώργου Βερνίκου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη βασίστηκε σε...
δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βερνίκος καταδικάστηκε στην καταβολή του προστίμου τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε και μετά από προσφυγή του Γιώργου Βερνίκου η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.
Το ηθικό ζήτημα προκύπτει από την στιγμή που αφενός ο κ. Βερνίκος παραδέχεται πώς δεν ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκκρεμότητα ως όφειλε και αφετέρου διότι η υπόθεση αυτή που αφορά εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει τελεσιδικήσει.
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ με την υπόθεση που αφορά τον Υφυπουργό Ναυτιλίας
Ο κ. Γιώργος Βερνίκος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» και απάντησε στα ερωτήματα που του ετέθησαν. Παραδέχτηκε ωστόσο πώς δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του και δήλωσε πώς δεν γνωρίζει αν η υπόθεση είναι εις γνώσιν του κ. Σαμαρά.
Παρακολουθήστε την τηλεφωνική παρέμβαση του Υφυπουργού
Είναι προφανές πώς κατόπιν όλων όσων ειπώθηκαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης. Πώς, ενώ εκκρεμεί υπόθεση στα δικαστήρια και ανεξάρτητα από το εάν ο σημερινός Υφυπουργός είναι ένοχος ή αθώος ως προς την καταδίκη του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Βερνίκος τοποθετείται σε κυβερνητική θέση; Η ενέργεια αυτή από μόνη της μπορεί λογικά να εκληφθεί ως επιβράβευση (αν και εφόσον έχει διαπιστωθεί τελεσιδίκως παρανομία) ή ακόμη χειρότερα,ως άλλη μία ένδειξη ελλείμματος ελέγχου εντός του συστήματος εξουσίας.
Tο ντοκουμέντο


Από zougla.gr μέσω Παπατζήδες  (Το Γρέκι)  

« Ξεκίνησε από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας η θεώρηση-χορήγηση δελτίου μετακίνησης στα άτομα με αναπηρίες για το έτος 2012»            Ξεκίνησε στην Αντιπεριφέρεια Λάρισας η διαδικασία χορήγησης νέων και η ανανέωση ήδη υφισταμένων  δελτίων - κουπονιών μετακίνησης των ατόμων με Αναπηρίες (πάσο) έτους 2012, που ισχύουν  σε  όλες  τις  διαδρομές    εσωτερικού  των  υπεραστικών  λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ. 
Το μέτρο αφορά σε  3600 περίπου δικαιούχους - άτομα με αναπηρίες - της περιοχής μας.
Τα δελτία μετακίνησης για μειωμένο  εισιτήριο  κατά  50%  χορηγούνται στα  άτομα  με  αναπηρίες  που  έχουν  παθολογοανατομικό  ποσοστό  αναπηρίας  τουλάχιστον  67%,  καθώς  και   στους  συνοδούς  των  ολικά  τυφλών  και  των  βαριά νοητικά  καθυστερημένων  ατόμων  με  δείκτη  νοημοσύνης  30  και  κάτω.
 Επισημαίνεται   ότι  στους  ολικά  τυφλούς  και  στα  άτομα  που  έχουν  ετήσιο  ατομικό  εισόδημα  μέχρι  23.000 ευρώ ή  ετήσιο  οικογενειακό  εισόδημα  μέχρι   29.000  ευρώ,  προσαυξανόμενο  με  5.600  ευρώ  για  κάθε  επιπλέον  άτομο  με  αναπηρία  67%  και  πάνω  που  συνοικεί  και  βαρύνει  το  φορολογούμενο,  παρέχεται  και  το  δικαίωμα  της  δωρεάν  μετακίνησης  με  τα  αστικά  μέσα  συγκοινωνίας  του  Νομού  Λάρισας.
Η  Θεώρηση - Έκδοση  των  δελτίων    θα  γίνεται    από  υπαλλήλους της  Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι οποίοι θα βρίσκονται στο ισόγειο της Β΄ πτέρυγας του κτιρίου της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθ΄ όλη  τη διάρκεια του έτους και από  όλα  τα  Κέντρα  Εξυπηρέτησης  Πολιτών  ( Κ.Ε.Π. )  του  Νομού  Λάρισας.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών τα δελτία τα οποία θεωρήθηκαν το έτος 2011 θα ισχύσουν έως 31 Ιουλίου 2012.
              
Δικαιολογητικά
Οι  κάτοχοι  δελτίου  έτους  2011,   θα  προσκομίσουν   για  την  ανανέωσή  του  τα  πιο  κάτω  δικαιολογητικά:
                 1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή  του  κηδεμόνα  του  ή  άλλου  εξουσιοδοτημένου  ατόμου ( χορηγείται  από  την  υπηρεσία ).   
2.Το  δελτίο  μετακίνησης. 
3.Γνωμάτευση υγειονομικής  επιτροπής  ( δημοσίου,  Ι.Κ.Α.,  Τ.Ε.Β.Ε.  και  άλλων  ασφαλιστικών  φορέων ),  στην  οποία  θα  αναγράφεται  απαραίτητα   το  παθολογοανατομικό  ποσοστό  αναπηρίας  τουλάχιστον  67%  και  η  χρονική  διάρκεια  ισχύος  της,    ή  βιβλιάριο  οικονομικής  ενίσχυσης  Πρόνοιας  ή  προσωρινή - ισόβια  κάρτα  αναπηρίας  που  έχει  εκδοθεί  από  την  Πρόνοια  ή  απόφαση  συνταξιοδότησης  λόγω  αναπηρίας  διοικητικού  διευθυντή  ασφαλιστικού  φορέα.
                 4.Το  ασφαλιστικό  βιβλιάριο  υγείας,  στο  πίσω  εξώφυλλο  του  οποίου  θα  σημειώνεται  από  τον  αρμόδιο  υπάλληλο  η  ημερομηνία  παράδοσης  του  δελτίου.
5.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του  εκκαθαριστικού  σημειώματος  έτους  2011  ή  υπεύθυνη  δήλωση  του  Ν. 1599/1986,  θεωρημένη  από  την  αρμόδια  Δ.Ο.Υ.,  σε  περίπτωση  που  δεν  υποχρεούνται  σε  υποβολή  φορολογικής  δήλωσης ( μόνο  οι  δικαιούχοι  δωρεάν  μετακίνησης  με  τα  αστικά  μέσα  συγκοινωνίας ).  Όσοι  όμως  από  τους  ανωτέρω  δικαιούχους  δεν  επιθυμούν,  με  υπεύθυνη  δήλωσή  τους,  τη  μετακίνηση  με  τα  αστικά  μέσα  συγκοινωνίας  του  Νομού  Λάρισας δεν  θα  προσκομίσουν  εκκαθαριστικό  σημείωμα  της  εφορίας.

Τα  απαιτούμενα  δικαιολογητικά  για  την  έκδοση  δελτίου ( για  πρώτη  φορά )  είναι  τα  πιο  κάτω:
1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή  του  κηδεμόνα  του  ή  άλλου  εξουσιοδοτημένου  ατόμου ( χορηγείται  από  την  υπηρεσία ).
2.Γνωμάτευση  υγειονομικής  επιτροπής,  στην  οποία  θα  αναγράφεται  απαραίτητα   το  παθολογοανατομικό  ποσοστό  αναπηρίας  (τουλάχιστον  67%)  και  η  χρονική  διάρκεια  ισχύος  της, ή  βιβλιάριο  οικονομικής  ενίσχυσης  Πρόνοιας  ή  προσωρινή - ισόβια  κάρτα  αναπηρίας  που  έχει  εκδοθεί  από  την  Πρόνοια  ή  απόφαση  συνταξιοδότησης  λόγω  αναπηρίας  διοικητικού  διευθυντή  ασφαλιστικού  φορέα.       
                 3.Επικυρωμένο  φωτοαντίγραφο  της  αστυνομικής  ταυτότητας.
4.Συμφωνητικό  μίσθωσης  κατοικίας  ή  ένα  εκ  των  λογαριασμών  Δ.Ε.Η.,  Ο.Τ.Ε.,  ύδρευσης,  κινητής  τηλεφωνίας  που  εκδίδεται  στο  όνομα  του  δικαιούχου  του  δελτίου.  Σε  περίπτωση  που  δεν  προκύπτει  η  μόνιμη  κατοικία  από  τα  προαναφερόμενα  έγγραφα  θα  δηλώνεται  με  υπεύθυνη  δήλωση  του  Ν. 1599/1986.
5.Δύο  πρόσφατες  φωτογραφίες  ή  τρεις  όταν  πρόκειται  για  ολικά  τυφλούς  ή  βαριά  νοητικά  καθυστερημένα  άτομα.
6.Το  ασφαλιστικό  βιβλιάριο  υγείας,  στο  πίσω  εξώφυλλο  του  οποίου  θα  σημειώνεται  από  τον  αρμόδιο  υπάλληλο  η  ημερομηνία  παράδοσης  του  δελτίου. 
7.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του  εκκαθαριστικού  σημειώματος  έτους  2011  ή  υπεύθυνη  δήλωση  του  Ν. 1599/1986,  θεωρημένη  από  την  αρμόδια  Δ.Ο.Υ.,  σε  περίπτωση  που  δεν  υποχρεούνται  σε  υποβολή  φορολογικής  δήλωσης ( μόνο  οι  δικαιούχοι  δωρεάν  μετακίνησης  με  τα  αστικά  μέσα  συγκοινωνίας ).  Όσοι  όμως  από  τους  ανωτέρω  δικαιούχους  δεν  επιθυμούν,  με  υπεύθυνη  δήλωσή  τους,  τη  μετακίνηση  με  τα  αστικά  μέσα  συγκοινωνίας  του  Νομού  Λάρισας δεν  θα  προσκομίσουν  εκκαθαριστικό  σημείωμα  της  εφορίας. 
      
                 Περισσότερες  πληροφορίες  παρέχονται  στα  γραφεία  της  υπηρεσίας ( ισόγειο  Β΄πτέρυγα  διοικητηρίου  Περιφέρειας Θεσσαλίας)  από  την  υπάλληλο    Ρούντου Ελένη ,  τηλέφωνο  2413-506362.
 Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 8:30 – 13:00     

Καταργήθηκε το ατομικό βιβλιάριο υγείας σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,«Χορήγηση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος»
 Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Αντιπεριφέρειας Λάρισας ενημερώνει τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι καταργήθηκε το ατομικό βιβλιάριο υγείας (με την υπ΄ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.35797/2012 (ΦΕΚ 1199/11-4-2012 τ.β’) Υ.Δ. αντικαταστάθηκε η Υ.Δ. 4805/92 και το άρθρο 14 της Α1β/8577/83Υ.Δ.).  
Εφεξής, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με Πιστοποιητικό Υγείας, το οποίο εκδίδεται από κρατικό ή  ιδιώτη  γιατρό και ισχύει για πέντε χρόνια από την έκδοσή του, πλην των εργαζομένων στους παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ, που ισχύει για δύο χρόνια.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου