Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ αλήθεια ποιος έδωσε τέτοια άδεια?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ αλήθεια ποιος έδωσε τέτοια άδεια?
να ξημερώσουμε και θα βρούμε την άκρη
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

O δημόσιος ξυλοδαρμός, τα οδυνηρά ξυπνήματα και τα μαντρόσκυλα του συστήματος


Παναγιώτης Μαυροειδής
Όποιος ακόμη θεωρεί πως επρόκειτο για ‘’ατυχή’’ συμπεριφορά ψυχοπαθούς ναζιστή ή για ιδιότυπο μάρκετινγκ φασιστικής κοπής για εκλογικούς κυρίως λόγους, κοιμάται ακόμη ύπνο βαθύ και επικίνδυνο.
 Με εξαιρετική ορμή και παραστατικότητα, έρχεται στην επιφάνεια  η πραγματικότητα μιας  αναμέτρησης, πρωτόγνωρης σε ένταση, διάρκεια και έκταση, ασυνήθιστης σε βιαιότητα, που δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί και να μπει κάτω από κανένα χαλί.
Οι τραμπουκικές επιθέσεις του ναζιστικού υποκειμένου στις γυναίκες εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τηλεοπτική θέα, δύο μόλις μέρες μετά την κήρυξη ως παράνομης της πολύμηνης απεργίας στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ήρθαν να αφυπνίσουν πολλαπλά και  πολλούς.
Αφενός, φρόντισαν  να μας θυμίσουν ξεχασμένα πράγματα  για την αστική δημοκρατία.
Το γεγονός δηλαδή ότι δε μας κυβερνάει έτσι απλά μια κυβέρνηση, μια βουλή, κάποιοι ουδέτεροι θεσμοί, αλλά ότι υπάρχει κάτι πιο βαρύ που συνέχει όλα αυτά.
Η οικονομική ολιγαρχία, έχει την εξουσία στην παραγωγή και την οικονομία, αλλά είναι  και συγκροτημένη πολιτικά σε ένα κράτος.
Αυτό έχει  τη δύναμη της  μετατροπής  του συμφέροντος της αστικής τάξης σε νόμο, μέτρο, αλλά και αξία της κοινωνίας. Αλλά έχει και το μονοπώλιο της βίας, τους ιδιαίτερους μηχανισμούς καταστολής, που για να μη ξεχνιόμαστε ψηφίζουν και κατά 60% Χρυσή Αυγή.
Αφετέρου, ήρθαν να μας υπενθυμίζουν ότι αυτά που ξέραμε αλλάζουν ταχύτατα, σε αντιδραστική κατεύθυνση.
Το αστικό μπλοκ, δεν έχει πλέον θετικό ελκτικό πρόταγμα ελέω καπιταλιστικής κρίσης, ούτε δυνατότητα  για νέου τύπου κοινωνικές  συμμαχίες και πρακτικές ενσωμάτωσης. Έτσι,  μαζί με την ένταση της επίθεσής  του στα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα, αναπτύσσει στρατηγικές εμφυλίου πολέμου μέσα στο λαό. Και εδώ ο μεγάλος σύμμαχος από κάθε  άποψη είναι ο φασισμός. Όχι μόνο κυρίως  σαν δολοφονική παρακρατική ομάδα τρομοκράτησης. Αλλά περισσότερο,  σαν φιλοσοφικό πολιτικό ρεύμα και πρακτική που θα προτάσσει αντί της κατάργησης της κοινωνικής απόστασης ανάμεσα σε εργασία και κεφάλαιο, την σφαγή μεταξύ των εργαζομένων. Την κατάργηση του εργατικού κινήματος, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Στο όνομα,  κατά περίσταση,  της μάχης κατά των ‘’συνδικαλιστών’’, της πολιτικής ‘’φαυλοκρατίας’’, των ‘’προνομιούχων’’, των ‘’ξένων’’, των μεταναστών. Όλοι στο κάδρο εκτός από τα μεγάλα αφεντικά…
Υπάρχει όμως  ακόμη ένα άλλο πολύ χρήσιμο στοιχείο που παρέχει ο φασισμός  στο σύστημα σε μια στιγμή κρίσης. Το  όλο και πιο υπερ-αντιδραστικό κράτος, σε εθνική και διεθνή κλίμακα,  είναι υποχρεωμένο να υπερβεί τον εαυτό του σε ότι αφορά τη βία που είναι πλέον όλο και πιο απαραίτητη. Όσο αυτή  η μετάλλαξη αναπτύσσεται με ρυθμούς που επιβραδύνονται από τις δημοκρατικές καταχτήσεις, περνούν κατασταλτικές αρμοδιότητες απευθείας σε ανεξέλεκτους (παρα)κρατικούς μηχανισμούς. Και εδώ ο φασισμός είναι πολύ πρόθυμος. Ειδικά αν είναι να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε μια απεργία, ενάντια στο εργατικό κίνημα και φυσικά την αριστερά. Ο αστυφύλακας έχει στολή και διακριτικά και πρέπει να δώσει κάποιο λογαριασμό, ενώ το μαντρόσκυλο απαλλάσσεται εξ ορισμού…
Τα παραπάνω, ενισχύονται μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής απελπισίας, μαζικής ανεργίας και κινηματικής αδυναμίας.
Παροξύνονται εξ αιτίας της στρατηγικής ανημπόριας της αριστεράς να συνδέσει τη μάχη για τα άμεσα συμφέροντα, με μια διαφορετική κοινωνική προοπτική, συλλογική οργάνωση της ζωής ενάντια και έξω από τον καπιταλισμό. Η αριστερά επιμένει να ασκείται αέναα και να ιδροκοπά στο κοινωνικό και πολιτικό σημειωτόν, όταν μια κοινωνία καταβυθίζεται. Προσδοκά στήριξη και εξουσιοδότηση διαχείρισης στη βάση της έκφρασης της ριζοσπαστικής δυσαρέσκειας λόγω της όξυνσης των άμεσων, ζωτικών προβλημάτων, χωρίς σύγκρουση με τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Χωρίς σύνδεση με άλλες συλλογικές αξίες για την κοινωνία, την συνύπαρξη λαών και εθνών, τη συμβίωση των ανθρώπινων πολιτισμών με το περιβάλλον.  
Ακόμη χειρότερα, φαίνεται να συμβαίνει το απίστευτο: Ο φασισμός συγκροτείται όλο και περισσότερο μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα ως ένα επιθετικό αντεργατικό και αντικομουνιστικό μέτωπο, απέναντι σε ένα κομμουνιστικό πρόταγμα  που δεν υπάρχει!  Σε μια στιγμή  που η αριστερά απαξιώνει τόσο την έννοια του μετώπου εργατικής πολιτικής και γενικά την έννοια της πολιτικής ως διαπάλης ταξικών κοινωνικών συμφερόντων, όσο και την  ανάγκη ενός σύγχρονου κομμουνιστικού απελευθερωτικού προγράμματος,  που θα απαιτεί κοινοκτημοσύνη των αγαθών, δημοκρατία, ελευθερία, συλλογική ζωή, αλληλεγγύη και διεθνισμό.
Μια ορισμένη αφύπνιση δεν μπορεί να μην υπάρξει. Ωστόσο, τα καλέσματα για ‘’αντιφασιστικά μέτωπα’’, δεν φτάνουν για να απαντήσουν στην ουσία του θέματος. Το φασισμό, περισσότερο από ποτέ τον γεννά και τον χρειάζεται ο καπιταλισμός, η κρίση του, η αντιδραστική απάντηση σε αυτήν με το όπλο του κοινωνικού κανιβαλισμού και της αντιδημοκρατικής στροφής.  Δεν αντιμετωπίζεται ούτε μόνο  ηθικά, ούτε κυρίως  με συμμαχία με τις αστικές δυνάμεις και στη βάση μιας αστικής δημοκρατίας που ξεφορτώνεται όλο και περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα που επέβαλλε το εργατικό κίνημα.
Πολλά μοιάζουν με τα κολασμένα χρόνια 1929-1933. Και τότε και τώρα, το κλειδί της απάντησης  ήταν και είναι αλλού: Στην αντικαπιταλιστική εργατική απάντηση στην κρίση, στην ιδεολογική, πολιτική και κινηματική οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών, στον ξεσηκωμό και την επαναστατική δημοκρατική επιβολή ενός άλλου δρόμου αξιοπρεπούς συλλογικής ζωής  έξω από τη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς και τη μπότα των εθνικών και υπερεθνικών μηχανισμών της. Με άλλα λόγια απαιτείται μια άλλη αριστερά, αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού προσανατολισμού, αλλά και η κοινή δράση όλων των ρευμάτων της στο πεδίο του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Δήλωση Προκόπη Παυλόπουλου


Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η στάση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, αφού ο κ. Παυλόπουλος δεν σηκώθηκε καν από την καρέκλα του και παρακολουθούσε ατάραχος σαν Βούδας.

Πριν από λίγο, ο Προκόπης Παυλόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας την εξής δήλωση:
«Δεν σηκώθηκα από την καρέκλα μου όταν ο Κασιδιάρης επιτέθηκε με μπουνιές στην Λιάνα Κανέλλη, γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τη δύναμή μου και φοβήθηκα πως, αν σηκωνόμουν όρθιος, θα τον σκότωνα».

Εισαγγελέας χρειάζεται σήμερα στην Σκόπελο

ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ MAΣ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη

Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να...
 συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.
7/6/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έξοδος από Ευρώ και ΕΕ: Μια ψύχραιμη ματιά

Νίκος Προγούλης
Νομίζουμε ότι είναι ανάγκη να μην μένουν αναπάντητες οι εκφοβιστικές προβλέψεις για το κακό που θα μας βρεί αν βγούμε από  Ευρωζώνη και ΕΕ, γι΄αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε κατά το δυνατόν συγκεκριμένα σε κάποια συνηθισμένα επιχειρήματα και κλισέ που προβάλλουν οι «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις, είτε στα συναισθηματικά φορτισμένα τηλεοπτικά παράθυρα, είτε σε «νηφάλιες» ομιλίες και εκθέσεις.
Σε αυτές τις τελευταίες ανήκει η γνωστή έκθεση της  Εθνικής Τράπεζας, Μάιος 2012 (http://www.skai.gr/files/1/pdf/ethniki_euro.pdf), η οποία, ως γνωστόν, προβλέπει σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος (55%), ύφεση, (22%), ανεργία (34%), πληθωρισμό (30% και με ανοδική πορεία στη συνέχεια), δυσκολία πρόσβασης σε καύσιμα, φάρμακα και πρώτες ύλες κλπ, ενώ ταυτόχρονα υπεραμύνεται, συγκρατημένα υποτίθεται, της δανειακής σύμβασης.
Όλο το παιχνίδι αυτών των προβλέψεων παίζεται στις υποθέσεις. Δική μας θέση[1] είναι ότι η έξοδος από ΕΕ και Ευρωζώνη θα πρέπει να συνοδεύεται μεταξύ άλλων από: ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και σχετικών Νόμων με παράλληλη ολοκληρωτική στάση πληρωμών, έλεγχο στην κίνηση αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών, (τελωνειακοί έλεγχοι, συναλλαγματικοί έλεγχοι, ποσοστώσεις κλπ.), ώστε να θωρακιστεί η οικονομική αυτοδυναμία της χώρας, εθνικοποίηση των Τραπεζών και κρατική εγγύηση των καταθέσεων, εθνικοποίηση των στρατηγικών κλάδων της οικονομίας, ειδικότερα εκείνων που καλύπτουν βασικές βιοτικές ανάγκες, αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, υποστήριξη συνεταιρισμών και δημόσιες επενδύσεις με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. 
Η έκθεση αντίθετα, υποθέτει ότι με την έξοδο από το ΕΥΡΩ τίποτε άλλο δεν θα αλλάξει  και η χώρα θα υφίσταται παθητικά μια σειρά από συνέπειες. Συγκεκριμένα, υποθέτει ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους θα συνεχίσει να εξυπηρετείται μαζί με τους τόκους. Επειδή όμως δεν θα μας δίνουν νέα δάνεια  από το εξωτερικό, θα πρέπει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της τάξης του 9,8% του ΑΕΠ να γίνει πλεόνασμα. Αυτό θα γίνει με περαιτέρω περικοπή των δημοσίων δαπανών, (με αποτέλεσμα την κατάρρευση των εισοδημάτων), ή/και με έκδοση χρήματος (με αποτέλεσμα τον πληθωρισμό). Κατά λέξη, η έκθεση αναφέρει, «..με το έλλειμμα, και τα χρεολύσια να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά με την έκδοση χρήματος από την κεντρική τράπεζα, ... ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί σε επίπεδα 30-35%, ..».  Ας το σχολιάσουμε μέχρι εδώ: Σύμφωνα με τις δικές μας υποθέσεις το χρέος δεν θα πληρωθεί. Έτσι αντιμετωπίζουμε μόνο το πρωτογεννές έλλειμμα που είναι πολύ μικρό, περί το 2%, και θα μπορεί να γυρίσει σε πλεόνασμα με τη φορολογία της μεγάλης περιουσίας, (συμπεριλαμβανομένης και της περιουσίας της εκκλησίας). Εννοείται ότι η έκθεση δεν θίγει το θέμα της φορολογικής ανακατανομής βαρών και ειδικά τη μετατόπισή τους προς αυτούς που «νομίμως» δεν πλήρωσαν ποτέ, μιλάει γενικώς περί «πάταξης της φοροδιαφυγής», πράγμα που φυσικά πρέπει να γίνει, και θα γίνει αν υπάρξει η πολιτική βούληση.  Άρα, ούτε η μείωση των κοινωνικά ωφέλιμων δαπανών χρειάζεται, ούτε η έκδοση πληθωριστικού χρήματος. Γενικότερα, ο πληθωρισμός παρουσιάζεται όταν η κυκλοφορία χρήματος αυξάνει δυσανάλογα με την κυκλοφορία των αγαθών. Έτσι, δεν θα είναι πληθωριστική η έκδοση χρήματος αν, όπως προτείνουμε εμείς, χρηματοδοτήσει την αύξηση της παραγωγής με επενδύσεις που σκοπό θα έχουν την κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής αγοράς. Αντίθετα, θα ήταν πληθωριστική η έκδοση χρήματος που θα πήγαινε είτε στην κατανάλωση, είτε για να βουλώσει αδιακρίτως τα δημόσια ελλείμματα που θα προέκυπταν αν προτεραιότητα ήταν η εξυπηρέτηση του χρέους. Θυμίζουμε οτι ο υπερπληθωρισμός στη Γερμανία του μεσοπολέμου προέκυψε ακριβώς γιατί η Γερμανία αναγκάστηκε να πληρώνει τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις στο εξωτερικό και έκοβε ανεξέλεγκτα  χρήμα για να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Ο πληθωρισμός τιθασεύθηκε όταν μπροστά στη δραματική κατάσταση, τελικά σταμάτησαν οι πληρωμές στο εξωτερικό. Τέλος μια πρόσθετη – μη πληθωριστική - πηγή χρηματοδότησης θα μπορούσε να είναι ο εσωτερικός δανεισμός με έκδοση κρατικών ομολόγων π.χ. για αναπτυξιακούς σκοπούς.  
Επίσης η έκθεση υποθέτει ότι το εξωτερικό ισοζύγιο θα προσαρμοστεί μέσω υποτίμησης του νέου νομίσματος και μόνο,  της τάξης, προβλέπει, του 65%. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας υποθέσεις, ο έλεγχος των εσαγωγών θα γίνει κυρίως μέσω δασμών και ποσοστώσεων σε συγκεκριμένα αγαθά, έτσι ώστε η όποια υποτίμηση για εξισορρόπηση του εξωτερικού ισοζυγίου θα έχει συμπληρωματικό ρόλο. Για να το πούμε αλλιώς, με τον προτεινόμενο από εμάς έλεγχο κίνησης κεφαλαίων,  (που θα αποτρέψει φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος του νέου νομίσματος), κι επίσης με περιορισμό των εισαγωγών σε όσα μπορούν να καλυφθούν από τις εξαγωγές μας συν το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών, (όπου βασικά περιλαμβάνεται ο τουρισμός και οι μεταφορές),  τότε, θεωρητικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποτιμηθεί η νέα δραχμή. Για διάφορους λόγους θα θέλαμε μια ορισμένη υποτίμηση της νέας δραχμής, σε καμία περίπτωση όμως αυτή δεν θα είναι ανεξέλεγκτη, με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε θα διαμορφώνεται στα επιθυμητά επίπεδα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα συζητήσουμε παρακάτω το αν οι εξαγωγές συν το πλεόνασμα των υπηρεσιών θα επαρκούσαν για να μην στερηθούμε τις απαραίτητες εισαγωγές.
Στη συνέχεια η έκθεση αγνοεί τελείως την κινητοποίηση της εγχώριας παραγωγής που θα σημειωθεί καθώς με τον περιορισμό των εισαγωγών θα ανακτάται η εσωτερική αγορά, και προβλέπει συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας (22%), και ανεργία (34%). Αυτή είναι και η πιο κραυγαλέα διαφορά στις αντιλήψεις μας. Τόσο οι συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, όσο και οι λοιπές «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», υποθέτουν ότι η Ελληνική οικονομία θα συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στον ίδιο καταστροφικό για εμάς Ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό εργασίας που δημιούργησε πλεονασματικές και ελλειμματικές χώρες. Υποθέτουν δηλαδή ότι θα συνεχίζεται η εξαθλίωση μέχρις ότου, τάχα,  να γίνουμε «ανταγωνιστικοί». Μα έτσι, η οικονομία μας δεν θα ορθοποδήσει ποτέ. Μόνο αν στραφεί στην εσωτερική αγορά μπορεί να κινητοποιηθεί και πάλι η αποδιαρθρωμένη παραγωγή.  Αυτό γίνεται μεταξύ άλλων ξεκάθαρο και από την πρόσφατη πορεία της Αργεντινής, όπου όπως έχει δειχτεί, η ανάκαμψη δεν προήλθε από τις εξαγωγές σόγιας τάχα, αλλά από τη στροφή στην κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής της αγοράς.  
Ας δούμε τώρα αν οι συναλλαγματικές εισροές της Ελλάδας επαρκούν για τις πιο απαραίτητες εισαγωγές. Να σημειώσουμε προκαταρτικά, ότι στην προ της ΕΕ και του Ευρώ εποχή, όλες οι αναγκαίες εισαγωγές γίνονταν χωρίς πρόβλημα. Αυτό που βεβαίως δεν υπήρχε ήταν η πληθώρα  θηριωδών τζίπ και μοτοσικλετών των 1200 κ.κ. που στην πράξη χρησιμοποιούνται κυρίως για αστικές μετακινήσεις, των σκαφών και τζέτ σκί, των επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ, των βιολογικών μπισκότων για σκύλους εισαγωγής, κλπ. Θέλουμε με λίγα λόγια να πούμε ότι το αν επαρκούν οι συναλλαγματικές εισροές για τις εισαγωγές μας είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για να εξετάσουμε τα σχετικά μεγέθη, ας μην πάρουμε τα στοιχεία μας από τη σημερινή, κατά πολύ βελτιωμένη στον τομέα αυτό συγκυρία[2] και ας πάμε πίσω στο 2008[3]. Σαν βασικές εισαγωγές έχουν θεωρηθεί τα τρόφιμα, τα καύσιμα, τα φάρμακα, οι πρώτες ύλες και εξοπλισμός. Στην αριστερή στήλη του πιο κάτω πίνακα εμφανίζεται το κόστος κάποιων βασικών εισαγωγών και στη δεξιά, οι εισροές συναλλάγματος. Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία αφορούν το ιδιαίτερα ελλειμματικό 2008, από τότε, μέχρι σήμερα το εμπορικό έλλειμμα έχει μειωθεί στο μισό.
 
ΕΚΡΟΕΣ
Δις ΕΥΡΩ
ΕΙΣΡΟΕΣ
Δις ΕΥΡΩ
Τρόφιμα
2
Τουρισμός
11,5
Καύσιμα
12
Αγροτικά προϊόντα
1
Φάρμακα
1
Μεταφορές
10
ΠΥ και εξοπλισμός
3
Εξαγωγές αγαθών
10
ΣΥΝΟΛΟ
18
ΣΥΝΟΛΟ
32,5
 
 
Φυσικά και τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να αποκλίνουν σε κάποιο βαθμό από την πραγματικότητα, ωστόσο δείχνουν ότι οι συναλλαγματικές εισροές επαρκούν με το παραπάνω για μια  κανονική συνέχιση της οικονομικής ζωής και της κατανάλωσης. Εννοείται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα έχει επιπτώσεις στις εξαγωγές και θα χρειαστούν αρκετές προσαρμογές και ανακατεύθυνση, ωστόσο, θεωρούμε ότι τα πιο πάνω στοιχεία μπορούν να εκληφθούν σαν μια πολύ ενθαρρυντική βάση εκκίνησης.  Δείχνουν επίσης, πόσο παραπλανητική είναι η σχετική κινδυνολογία η οποία, αν έχετε παρατηρήσει, ακόμη κι όταν επιστρατεύει ειδικούς, αυτοί  ποτέ δεν αναφέρουν αριθμούς. 
Είναι πολλοί που θεωρούν ότι μια λύση σαν αυτή που προτείνουμε είναι ανέφικτη, επειδή η Ελληνική οικονομία έχει οριστικά προσανατολιστεί σε υπηρεσίες και ότι είναι αδύνατη η επιστροφή στην αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών. Κανείς, ούτε φυσικά εμείς, δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το πόσο εύκολα ή δύσκολα, γρήγορα ή αργά, θα μπορούσαν στην πράξη να γίνουν οι αναγαίες προσαρμογές. Οι σχετικές εκτιμήσεις, είτε υπαγορεύονται από το στενότερο συμφέρον, είτε επηρεάζονται από την ιδεολογική στάση του καθενός για το πως θέλει να είναι η επόμενη μέρα. Ωστόσο, θεωρούμε ότι υπέρ της δικής μας πρότασης συνηγορεί η πεποίθηση ότι όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, όσος αγώνας κι αν χρειαστεί θα είναι προτιμότερος από το σημερινό πλήρες αδιέξοδο. Οι κοινωνίες επιβιώνουν από φυσικές καταστροφές, ανοικοδομούνται από καταστροφικούς πολέμους, μπορούν αν θέλουν να αναπροσανατολίσουν και την οικονομία τους σε μια βιώσιμη και ανθρώπινη κατεύθυνση. Το βασικό είναι, κόντρα στην τρομοκρατία των κυρίαρχων συμφερόντων, η Ελληνική κοινωνία  να κατανοήσει ότι αυτό, καταρχήν, είναι δυνατό.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΡΑ


ΤΟΣΟ ΒΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΡΕ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΕΠ?


ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ....

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?


ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΤΑ @@@@@@@@

Αυστραλιανή τράπεζα διέκοψε τις συναλλαγές με Ελλάδα

Στην απόφαση να σταματήσει κάθε συναλλαγή με όλες τις ελληνικές τράπεζες «για να προστατεύσει τους πελάτες της», λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, προχώρησε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος».

Την παύση των συναλλαγών της National Australia Bank (NAB) με ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, Φιόνα ΜακΡέι, διευθύντρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας, που δήλωσε στην εφημερίδα:

«Η πρόσφατη υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η πολιτική της τράπεζάς μας όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνου για τις συναλλαγές των πελατών μας οδήγησε στην απόφαση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι πάγια πολιτική της τράπεζας η προστασία των πελατών μας και πάνω σ΄ αυτό το σκεπτικό βασίζεται η απόφασή μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η τράπεζα NAB σταμάτησε να εκδίδει επιταγές που πρόκειται να εξαργυρωθούν σε τράπεζες της Ελλάδας.

Επίσης, διέκοψε τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απευθείας στην Ελλάδα και τώρα οι συγκεκριμένες αποστολές χρημάτων στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα (την Deutsche Bank Frankfurt) και ακολούθως μεταφέρονται στον λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αποστολείς των χρημάτων να υφίστανται περαιτέρω κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της γερμανικής τράπεζας.

Διακοπές με ναρκωτικά στις βαλίτσες τους επιχείρησε να ταξιδέψει από το λιμάνι του Βόλου για τη Σκιάθο


Παρέα πέντε ατόμων συνέλαβαν λιμενικοί στο Βόλο
Με μεγάλη ποσότητα χασίς στις αποσκευές τους, αλλά και λευκή σκόνη αγνώστων στοιχείων επιχείρησε να ταξιδέψει από το λιμάνι του Βόλου για τη Σκιάθο παρέα πέντε ατόμων, ηλικίας από 23 έως 31 έτους.


Λιμενικοί του Γραφείου Ασφάλειας συνέλαβαν και τους πέντε χθες το πρωί, όταν ο αστυνομικός σκύλος Κ9 ανίχνευσε τις ναρκωτικές ουσίες που μέσα σε βαλίτσα, που είχαν τοποθετημένοι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με το οποίο ταξίδευαν.


Πρόκειται για πέντε υπηκόους FYROM, οι οποίοι έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου με ΙΧ αυτοκίνητο και αριθμό κυκλοφορίας Σκοπίων και εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω του τελωνειακού σταθμού Ευζώνων.


Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα ιδιοκτησίας του ενός, 23 ετών, βρέθηκαν εντός της χειραποσκευής που ανήκε σε έναν δεύτερο συνομήλικό του 23χρονο και έναν ακόμη 31 ετών: μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 120 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 110 γραμμαρίων και μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε λευκή σκόνη αγνώστων συστατικών στοιχείων μεικτού βάρους 5,1 γραμμαρίων.Μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων, χρηματικά ποσά των 215 ευρώ και 690 δηναρίων Σκοπίων και το αυτοκίνητο. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε προβοκάτσια του σταθμού με τα ανοικτά μικρόφωνα…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo
Αντί να σταματήσουν την ροή μετά το επεισόδιο, κράτησαν ανοιχτά μικρόφωνα. Η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ευθέως ότι αυτό έγινε δόλια. Η Λιάνα άλλωστε δεν μασάει τα λόγια της.

Παρασκευή 8 Ιούνη πανελλαδικά: Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 7μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγαλμα Βενιζέλου 6μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ακαδημία 6μμ
ΠΑΤΡΑ πλατεία Γεωργίου 7μμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λιοντάρια 6.30μμ
ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 7μμ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Δημαρχείο 7μμ
ΞΑΝΘΗ Πέμπτη 7 Ιούνη 6μμ, κεντρική πλατεία
"αναρχογατούλης"

Η ΠΟΥΣΤΑΡΑ Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στον αέρα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΡΑ

Ο φασίστας Κασιδιάρης χτύπησε στον αέρα τη Λιάνα Κανέλλη

Απίστευτο περιστατικό στον τηλεοπτικό αέρα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα έγινε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με μπουνιές και σφαλιάρες στη βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Καταρχήν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πέταξε ένα ποτήρι με νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μετά σηκώθηκε από την καρέκλα του, έβγαλε το μικρόφωνο του και κινήθηκε απειλητικά κατά της Λ. Κανέλλη.

Την χτύπησε με σφαλιάρες και μπουνιές και ο τηλεοπτικός σταθμός έκοψε την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον αέρα...

Ακολουθεί σε λίγο και το βίντεο!

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011 ΜΑ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ?ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΔΕΙΤΕ ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΙΡ ΚΟΝΤΙΣΙΟ ?


ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ Ν.Ι.Κ.ΟΣ?


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ......ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΑΡΑΓΕ?

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Μεγάλος φίλος» των επιχειρηματικών ομίλων

Διαβεβαιώσεις για νέα μέτρα και παροχές στο κεφάλαιο από τον Αντ. Σαμαρά, σε χτεσινή διαδικτυακή συνέντευξη
Νέα προνόμια και ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της δημιουργίας προσωρινών και «φτηνών» θέσεων εργασίας υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα άγρια μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
«Η ΝΔ είναι ο μεγάλος φίλος των επενδύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινοβραδινή διαδικτυακή συζήτηση στο «enikos.gr», επιδεικνύοντας τη βούληση του κόμματός του να προωθήσει πρόσθετα φιλομονοπωλιακά μέτρα και να διοχετεύσει νέα πακέτα ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε μέσω της εξόφλησης των χρεών στους ιδιώτες, είτε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς κατέστησε δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, διεκδικώντας απλά τη χρονική παράταση της εφαρμογής του κατά ένα χρόνο ακόμα, στα τρία αντί για δύο χρόνια. Ψευδόμενος συνειδητά υποστήριξε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν στην περικοπή της «σπατάλης στο Δημόσιο», ενώ στην πραγματικότητα θα πλήξουν τις συντάξεις, τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος» στο Δημόσιο, δηλαδή νέες περικοπές μισθών και απολύσεις.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε πως απέφυγε επιμελώς να δεσμευτεί ότι θα διασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων, συνδέοντας τη χορήγησή τους με τις αντοχές του προϋπολογισμού. «Υπάρχει το πρόβλημα με τον προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τις συντάξεις του ΙΚΑ, περιοριζόμενος απλά να διαβεβαιώσει: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να διασώσω τα ασφαλιστικά ταμεία».
Παράλληλα, μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις για την παράταση του επιδόματος πείνας των 360 ευρώ της ανεργίας κατά ένα χρόνο, που, όπως είπε, θα γίνει με κοινοτικά κονδύλια. «Θα πάω στη Ευρώπη να δώσω τη μάχη», είπε, συνδέοντας την υλοποίηση του μέτρου με την επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει με τους εταίρους και δανειστές. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε απέφυγε να απαντήσει τι θα κάνει στην περίπτωση που η τρόικα δεν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του κόμματός του για τη δήθεν ανακούφιση των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ καταφεύγει ολοένα και πιο συχνά στο χυδαίο αντικομμουνισμό, στέλνοντας μήνυμα στην πλουτοκρατία και τους ξένους δανειστές για επιθετική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης, δικαιολογώντας στους «Financial Times» την επιλογή του Αντ. Σαμαρά να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 6 Μάη, επικαλείται τον κίνδυνο μπολσεβίκικης κυβέρνησης στην περίπτωση που καθυστερούσαν εξαιτίας της οργής των ανέργων!
«Είναι μια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων. Εχουν χάσει τα πάντα ή νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα. Ζητήσαμε εκλογές, γιατί αλλιώς μετά τον Ιούνιο θα είχαμε κυβέρνηση μπολσεβίκων» (!), υποστήριξε ξεδιάντροπα ο Χρ. Λαζαρίδης.

ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ ΞΑΝΑ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ....ΣΥΡΙΖΑ
Διαβεβαίωσε για τη φρονιμάδα του τους «G 20»
Πίσω από κλειστές πόρτες η συζήτηση του Αλ. Τσίπρα με τους πρέσβεις χωρών που συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες
Τα διαπιστευτήριά του στους διπλωμάτες των 20 πιο ισχυρών καπιταλιστικών κρατών κατέθεσε χτες και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, όπου εκπροσωπήθηκαν από πρέσβεις ή άλλα στελέχη τους οι πρεσβείες χωρών όπως Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Βρετανία και ΗΠΑ.
Η συνάντηση ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους μόνο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, η οποία ωστόσο ήταν αρκετά αποκαλυπτική, αφού κινήθηκε σε καθησυχαστικούς τόνους για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση, απέναντι στην αστική εξουσία.
Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους διπλωμάτες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που θα διαταράξει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Ενώπιον τους αποκήρυξε το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και διευκρίνισε πως όταν μιλάνε για «σοσιαλισμό δεν αναφερόμαστε στα κακέκτυπα του παρελθόντος, εννοούμε έναν σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με δημοκρατία και ελευθερία».
Ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε πως με αυτό θα μπει τέλος στην «κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας». Τους καθησύχασε πως «δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη», αλλά αντιθέτως «είναι πρόγραμμα που αποτελεί το μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη» και «πρόγραμμα - συμβολή στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η ΕΕ».
Αναπαράγοντας φρασεολογία από τα κιτάπια της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία «είχε και έχει πολύ σοβαρά δομικά προβλήματα», στα οποία θα απαντήσουν αντικαθιστώντας το μνημόνιο με ένα νέο, που το βαφτίζουν «εθνικό σχέδιο ανόρθωσης». Κι αυτό επειδή -όπως είπε- «δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε».
Μετά την υιοθέτηση του κυρίαρχου προσχήματος για την επιβολή σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως πρόθεσή τους είναι «να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η δική μας πολιτική επιλογή αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή (...) θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνία αλλαγής πλαισίου πολιτικής (...) και σε σχέση με το πρόγραμμα εφαρμογής του στόχου της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα»!
Ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ!
«Περιβόλι» όμως ήταν και το κομμάτι της ομιλίας του που αφορούσε στην εξωτερική πολιτική, η οποία είχε αποδέκτες και τους αστούς στο εσωτερικό της χώρας, καθώς διεμήνυσε στους αστούς ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την αναβάθμιση και την «ενεργητική παρουσία της χώρας σε διεθνές οργανισμούς και πρωτοβουλίες».
Πίσω απ' τα παπανδρεϊκής κοπής φληναφήματα περί μιας «νέας πολυδιάστατης ενεργητικά φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή γονυκλισία στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Δεν είπε ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες απ' τη συζήτηση που ακολούθησε με τους πρέσβεις, όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε πως η αποδέσμευση της χώρας απ' αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Οχυρωμένος πίσω από λέξεις όπως «διεθνές δίκαιο» και «αρχές του ΟΗΕ», που γίνονται πατσαβούρι όταν πρόκειται να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ο Αλ. Τσίπρας φλυάρισε ανέξοδα για «ειρηνικές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, μακριά από απειλές πολέμου». Ομως, δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη για τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά πολεμοκάπηλα σχέδια που ναρκοθετούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας πρώτη στη λίστα τη Συρία. Ούτε καν να δηλώσει ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να διευκολύνει επεμβάσεις, παραχωρώντας τη βάση της Σούδας.
Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών περί κατοχής πυρηνικών όπλων απ' το Ιράν, ανέφερε «το γεγονός ότι η Αν. Μεσόγειος και η Μ. Ανατολή αποτελούν σήμερα πηγές κινδύνου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι οι πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές του πλανήτη μας (...) Οι ίδιες αυτές περιοχές δυστυχώς τείνουν να εξελιχθούν και σε περιοχές "υψηλού πυρηνικού κινδύνου". Γι' αυτό λέμε στο πρόγραμμά μας, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη μετατροπή της Μ. Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη».
Είπε ακόμα πως «θεωρούμε ότι όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις διεθνείς συμφωνίες για τη μη διασπορά των πυρηνικών όπλων». Εννοείται ότι δεν αποτόλμησε να αναφερθεί ονομαστικά στο Ισραήλ, ούτε φυσικά να θίξει τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελλάδα μαζί του για στρατιωτική συνεργασία.
Μπίζνες στα Βαλκάνια
Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αρκέστηκε στα τετριμμένα περί «διαλόγου» και «αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας», για άρση του casus belli, παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κ.ά. Δήλωσε ότι για την κατοχύρωση του δικαιώματος ΑΟΖ «θα ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες». Για το Κυπριακό υπερασπίστηκε την επίλυσή του με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα.
Ειδική αναφορά έκανε και στα Βαλκάνια όπου, όπως είπε, θα υποστηρίξουν «την πολύπλευρη ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας στη βάση ενός σχεδίου Βαλκανικής συνανάπτυξης», τις μπίζνες δηλαδή των κεφαλαιοκρατών των βαλκανικών χωρών. Κλείνοντας την ομιλία του, χαρακτήρισε τις εκλογές «κρίσιμες για τη σταθερότητα της διεθνούς οικονομίας», υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την εγγυάται.

Επίσημα διαπιστευτήρια σε ΗΠΑ και ΕΕ ο κ. Τσίπρας

Ηταν πράγματι μια εθιμοτυπική εκδήλωση, όπου ο κ. Τσίπρας έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας και στους άλλους διπλωμάτες των 19 ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών του πλανήτη! Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρεσβευτές των χωρών της G20 έδωσε μια γεύση από το πρόσφατο παρελθόν, θυμίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τις τελευταίες βδομάδες έχει εξαφανιστεί... Τα ίδια σλόγκαν περί «νέας πολυδιάστατης ενεργητικής φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», οι ίδιες αναφορές στις «διεθνείς πρωτοβουλίες εκδημοκρατισμού του συστήματος των διεθνών σχέσεων», και στην ανάγκη «αναβάθμισης του ρόλου του ΟΗΕ».
Και την ίδια ώρα, ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ. Τσιμουδιά! Το ΝΑΤΟ που πρόσφατα συνεδρίασε στο Σικάγο και πήρε νέες επικίνδυνες αποφάσεις επέκτασης της δράσης του, για την καταστολή κάθε δύναμης, κάθε λαού που διεκδικεί να πάρει την τύχη στα χέρια του. Εκκωφαντική ήταν κι η σιωπή του κ. Τσίπρα για τη συνεχιζόμενη επέμβαση στη Συρία. Καμία αναφορά, λες και δεν καταστρώνονται αυτήν την περίοδο τα σχέδια στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή. Λες και σ' αυτήν την επέμβαση δεν σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί η αμερικάνικη βάση στη Σούδα, αλλά και γενικότερα τα λιμάνια, ο εναέριος χώρος, οι θάλασσες της χώρας μας! Τίποτα δεν είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνησης της «αριστεράς», που υπόσχεται να συγκροτήσει, σε μια τέτοια περίπτωση!
Γιατί; Μα είναι φανερό! Από τη στιγμή που δεν θέτει ζήτημα εξόδου της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, στο όνομα των «συμμαχικών υποχρεώσεων», η χώρα θα συρθεί σ' αυτόν τον νέο αιματηρό ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με κυβέρνηση της «αριστεράς». Ωστόσο, όμως, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θα λάβει «πρωταγωνιστικό ρόλο» για μια «αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή», φωτογραφίζοντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είναι άλλωστε και το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για να δικαιολογήσουν μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, έναν νέο πόλεμο. Τσιμουδιά για τα πυρηνικά όπλα που ήδη έχει το Ισραήλ!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να δηλώσει πίστη στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, στην ανάγκη ενσωμάτωσης σ' αυτήν της Τουρκίας, κάτι στο οποίο εναντιώνεται το τουρκικό κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα! Τέλος, μπροστά στους ξένους πρεσβευτές έκρινε σκόπιμο να μη διστάσει να χύσει το δηλητήριό του ενάντια στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες τον 20ό αιώνα, και ο οποίος, παρά τις όποιες αδυναμίες του, για πάνω από 50 χρόνια ήταν αναντικατάστατο στήριγμα για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και «καρφί στο μάτι» των ιμπεριαλιστ

ΑΡΙ ΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΣΕΡΣ ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΑΠ ΕΙΝΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΣ ΟΥΟΥ Α ΠΕΡΑΣΙ ΚΙ ΑΠ ΤΣΑ ΑΜΙΡΙΚΑΝΙ ΕΨΕΣ ΚΙ ΤΣΟΥΠΙ ΝΑ ΜΙΝ ΑΝΙΣΙΧΟΥΝ ΕΙΝΙ ΘΚΟΤΣ


Διαπιστευτήρια
Αλήθεια, τι συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών, μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους του G20; Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέρει ο λαός από πρώτο χέρι τι συζητά με τους εκπροσώπους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, ισχυρά κράτη της ΕΕ, αλλά και της Ασίας, δηλαδή με αυτούς που ασκούν πολιτική υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων, ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό, άρα πλασάρεται και ως φιλολαϊκό. Μήπως τους κάλεσε για να τους πει τέρμα αυτά που ξέρατε, τώρα θα υποτάξετε την πολιτική και τις σχέσεις σας με την Ελλάδα στις λαϊκές ανάγκες; Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα (ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» στη σελ. 12) το αντίθετο λέει, δε σας πάω κόντρα. Αλλωστε, για «εθνικό», και όχι για λαϊκό, σχέδιο ανάπτυξης μίλησε, δηλαδή ανάπτυξη μεγαλοεπιχειρηματιών. Μήπως τους κάλεσε να συμβάλουν σ' αυτό; Ετσι μετά τους ύμνους στην πολιτική διαχείρισης του Ομπάμα, σε αντίθεση με την Μέρκελ, τις συνεντεύξεις στα μεγάλα ΜΜΕ των αμερικανικών μονοπωλίων και ορισμένων ευρωπαϊκών επίσης, ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους εκπροσώπους του κεφαλαίου των ισχυρών κρατών του πλανήτη. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ξέρουν από την πείρα τους ότι όταν ανοίγεις αλισβερίσι με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, τους εχθρούς των λαών, δεν μπορεί να είσαι και με το λαό. Θέλει κι άλλη απόδειξη; Να, γιατί λέμε μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ. Δυνατό ΚΚΕ.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Σπέρνουν βρωμιές και λάσπη σε βάρος του ΚΚΕ


Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις συκοφαντίες με τις οποίες υπηρετούν το σχέδιο για αποδυνάμωση του Κόμματος
Τους διάφορους «άθλιους γυρολόγους που από το χώρο του ΠΑΣΟΚ συντονισμένα έχουν μεταφερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» και «σπέρνουν βρωμιές και λάσπη στον κόσμο για μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και άλλα στελέχη του, προκειμένου να δημιουργήσουν συγχύσεις, να κλέψουν ψήφους, να ψαρέψουν σε θολά νερά» καταγγέλλει στους εργαζόμενους του Αιγάλεω η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ένα συγκεκριμένο από τα πολλά περιστατικά και σημειώνει:
«Χρησιμοποιούν το όνομα του μέλους της ΚΕ, υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθήνας και ηγετικού στελέχους του ΠΑΜΕ, συντρόφου Γιώργου Πέρρου, ότι δήθεν διαφωνεί με την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Αιγάλεω τις άθλιες αυτές πρακτικές, δοκιμασμένες χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς του, που τις μιμείται με τον καλύτερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρωτοπαλίκαρα του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ έχουν μεταφερθεί - όλως τυχαία - σύσσωμοι στο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με το ψέμα και τη λασπολογία θα βάλουν στο χέρι τίμιο και λαϊκό κόσμο. Είναι μακριά νυχτωμένοι αν θεωρούν ότι έτσι θα κάμψουν την αγωνιστικότητα των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους του Κόμματος της εργατικής τάξης. Καλούμε τον κόσμο να βγάλει και από αυτές τις πρακτικές τα συμπεράσματά του. Καλούμε το λαό να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το λαό σε θέση μάχης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν - Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ. Για να είναι πρωταγωνιστής ο λαός - Ισχυρό ΚΚΕ».
Στο παιχνίδι και τα τοπικά Μέσα
Το παραπάνω περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που καταγράφονται αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που από κοινού πρωταγωνιστούν στο σχέδιο των αστικών επιτελείων για αποδυνάμωση του ΚΚΕ με κάθε μέσο. Είναι χαρακτηριστικό το κατάπτυστο δημοσίευμα «ενημερωτικού» μπλογκ στην Ημαθία, με την επωνυμία «Χρονικά Ημαθίας», που ανακάλυψε «πρώην ΚΚΕ» να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα, στάλθηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μια επιστολή 62 ανθρώπων που καλούν σε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εν λόγω μπλογκ, η επιστολή προβλήθηκε με τον τίτλο: «62 πρώην ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - Ανένταχτοι κ.λπ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ». Ανατρέχοντας στα ονόματα δεν υπάρχει κανένα πρώην μέλος του ΚΚΕ, πλην ελαχίστων που διέκοψαν τη σχέση τους με το Κόμμα τη δεκαετία του 1980, δηλαδή προ αμνημονεύτων ετών! Είναι φανερό ότι ο τίτλος αποσκοπούσε να δημιουργήσει την πέρα για πέρα ψευδή αίσθηση ότι μέλη του ΚΚΕ στην Ημαθία στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την απαράδεκτη μεθόδευση κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ. Ομως, ο δημοσιογράφος - ιδιοκτήτης του ενημερωτικού μπλοκ, Χάρης Μόχλας, που εμφανίζεται πολιτικά να στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επανήλθε και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος, ισχυρίζεται με θράσος ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ στην Ημαθία (...) επιχειρεί να απαξιώσει ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Οτι στελέχη, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ μετακινούνται μαζικά προς την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ και το πράγμα δε μαζεύεται».
Απάντηση στην κάλπη!
Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο Κόμμα. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στο δρόμο προς τις κάλπες, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα δουν πολλούς τρόπους, ωμούς ή πιο "κομψούς" που θα έχουν ως στόχο να παραπλανήσουν ή να κατευθύνουν ψηφοφόρους του Κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να προβληματίσει το λαό το γεγονός ότι δίπλα σε εκείνο το τμήμα των κεντρικών αστικών ΜΜΕ που κάνει συστηματική δουλειά, με στόχο να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ, συμμετέχουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είτε χοντροκομμένα, είτε πιο αθώα, αλλά εξίσου επικίνδυνα.
Ομως, ακριβώς αυτός είναι και ένας βασικός λόγος, για να μείνουν οι ψηφοφόροι αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, να το στηρίξουν και με την ψήφο τους. Αλλά και κόσμος που σκέφτεται το τι θα ψηφίσει, να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ».

Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί και «μονόδρομοι»

Με ψέματα, μεταγραφές και μεταπλάσεις των λεγομένων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και με παντιέρα τον εκβιασμό «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», «όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το μνημόνιο», ο Στάθης Σταυρόπουλος από τον ιστοτόπο enikos.gr εξαπέλυσε ξανά προχτές επίθεση στο ΚΚΕ.
Ο Στ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «ΜΕΓΚΑ» και επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση, να μην παραθέσει καν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δώσει στο «κοινό» του τη δική του γνώμη, με όσα αυτός ήθελε να καταλάβει και μάλιστα έτσι καμωμένα ώστε να εξυπηρετείται ο αρχικός και βασικός του σκοπός με το «ερώτημα»: «Γιατί το ΚΚΕ βγάζει τον εαυτό του έξω από το χορό;» της συμμετοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
***
Αλήθεια, σε ποιο «χορό» αρνείται να συμμετάσχει το ΚΚΕ και δέχεται την μήνιν του Στ. Σταυρόπουλου και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ; Στο μόνο «χορό» που δε συμμετέχει είναι αυτός της εξαπάτησης των εργαζομένων, ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ) που πέρα από καλολογίες δεν αμφισβητεί την πηγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω και των μνημονίων (δηλαδή, την ΕΕ και το κυνήγι του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων). Γι' αυτό και ο Στ. Σταυρόπουλος κατακεραυνώνει την Αλ. Παπαρήγα που έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα «μετά το μνημόνιο τι;». Νέα μνημόνια επί μνημονίων; Σφυρίζει αδιάφορα ο ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλείται. Γι' αυτό και εξανίσταται και πάλι ο Στ. Σταυρόπουλος ότι «ως και τους νόμους της αγοράς (!!) επικαλέστηκε η Αλέκα για να προδικάσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ». Τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς - ακόμα και την ίδια την καπιταλιστική αγορά - παριστάνουν ότι τους αγνοούν στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποκλίνονται σε αυτούς. Τι άλλο εκτός από υπόκλιση είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα», η προτεραιότητα για μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τουρισμό και την εστίαση, ενώ ο λαός, για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει πανάκριβα για βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης; Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με προεδρικά διατάγματα θα εφαρμόσουν φιλολαϊκό πρόγραμμα ή ποντάρουν στον «πατριωτισμό» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών κ.λπ. Γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ δε λένε στο λαό για το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας; Γιατί το κρύβουν;
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπός του επιχειρούν να εμφανίσουν εαυτούς ως μεσσίες του λαού και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ τολμώντας να το κατηγορήσουν ότι τάχα θα αφήσει το λαό να τα «βγάλει πέρα μόνος του με τις αυταπάτες του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μάταιον του αγώνα να καταργηθούν φερ' ειπείν οι εφαρμοστικοί νόμοι». Μόνο όποιος είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του δικαιούται διά να αγωνίζεται και να ομιλεί, κατά τον Στ. Σταυρόπουλο. Στον ΣΥΡΙΖΑ αν στηριχθεί ο λαός θα βρεθεί έρημος. Μόνο το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα του να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.
Ομως, αν είναι κάτι μάταιο είναι να περιμένεις ότι ένας διαχειριστής θα σου λύσει το πρόβλημα, δήθεν γιατί είναι καλύτερος διαπραγματευτής, όταν μένουν αμετακίνητες οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Ο αγώνας για να λύσεις το πρόβλημα δεν είναι μάταιος, ο αγώνας για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου σε σύγκρουση και ρήξη με τις αιτίες τους δεν είναι μάταιος και αυτό ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Αλλωστε, η διαχρονική δράση του ΚΚΕ και η πραγματικότητα διαψεύδουν τέτοιους φαιδρούς ισχυρισμούς που επιστρατεύονται στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδυνάμωσης του ΚΚΕ και του νέου εγκλωβισμού του λαού σε αποπροσανατολιστικούς διπολικούς καυγάδες και «μονόδρομους»: Των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Οχι πολύ παλιά, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι επειδή δε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι ο «αριστερός ψάλτης της δεξιάς»... Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ για να εγκλωβιστεί ο λαός σε ένα νέο «μονόδρομο», αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενα «μονόδρομο» ενταγμένο στην ΕΕ, στο κέρδος των επιχειρήσεων, στο διαρκές χτύπημα του λαού. Ο λαός χόρτασε από τέτοιους «μονόδρομους», τους ακούει χρόνια τώρα. Είναι καιρός να βάλει πλώρη για τον δικό του, με ισχυρό ΚΚΕ.

Ε. Χ

Επιτέλους! Νοικοκύρης εξόντωσε επικίνδυν ο ληστή που εισέβαλλε στην εστία του.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
O εισβολέας παραβίασε το ιερό της Εστίας που στην Ελλάδα προστατεύεται εδώ και 3000 χρόνια, με σκοπό τη ληστεία και την δολοφονία του νεαρού.
Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή!
Νεκρός από τα πυρά ενός νεαρού Έλληνα έπεσε ένας 43χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να ληστέψει σπίτι στην περιοχή της Παιανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα προσπάθησε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, να εισβάλει στο σπίτι που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σπ. Παπαγεωργίου και Μιχαλακοπούλου.
Όταν ο νεαρός ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε εξ επαφής τον 43χρονο ληστή. Ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της νόμιμης άμυνας.
Ο θάνατος του αιμοδιψή εισβολέα ήταν ακαριαίος.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον νεαρό που παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και λαϊκής υπευθυνότητας, ασκώντας με θάρρος το νόμιμο δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στον αιμοδιψή, απάνθρωπο εισβολέα.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για το αιματηρό περιστατικό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


Αξονες και στόχοι πάλης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης


ΕΙΣΟΔΗΜΑ:
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ.
 • Εξι (6) ώρες δουλειάς για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 • Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που κατοχυρώνουν και επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τορπιλίζουν τις συλλογικές συμβάσεις πριν και μετά τα μνημόνια.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που διευκολύνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 • Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
 • Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
 • Δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους στις αστικές συγκοινωνίες από τις 6 π.μ. μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.
 • Κατάργηση διοδίων, μείωση των εισιτηρίων για τοπικές - υπεραστικές συγκοινωνίες, ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
 • Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
 • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
 •  
 • Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
 • Αμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή. Να αυξηθεί η φορολογία της πραγματικά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
 • Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.
 • Κατάργηση των χαρατσιών.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ:
 • Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί διαγράφεται το σύνολο των κάθε μορφής τόκων και ανατοκισμών. Για δάνεια που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτών. Πάγωμα τόκων για όσο διαρκεί η κρίση, αναστολή πληρωμών για τους ανέργους.
 • Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
 • Για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες μείωση σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
 • Παύση οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων. Για τους μικροομολογιούχους, για τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου μέχρι 100.000 ευρώ, να αποκατασταθεί το κεφάλαιο της κατάθεσης.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ:
 • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και στους αγρότες που ξεκληρίστηκαν.
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
 • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. Στους άνεργους να χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου στους ανέργους και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος να είναι μειωμένα 50%.
 • Επιδότηση ενοικίου στους ανέργους μέχρι 500 ευρώ στο 100% της αξίας του. Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
 • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
 • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
 • Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
 • Αμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τα τελευταία 2,5 χρόνια.
 • Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Η βασική αυτή σύνταξη να ισχύει για όλα τα Ταμεία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 • Υποχρεωτικά σύνταξη για όλους με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Γενικά οι άντρες στα 60, οι γυναίκες στα 55 χρόνια. Για όσα επαγγέλματα ανήκουν στην κατηγορία βαρέα και ανθυγιεινά, μείωση 5 χρόνων και επέκταση στους αντίστοιχους κλάδους των βιοτεχνών.
 • Ο χρόνος λοχείας για τις γυναίκες και στρατιωτικής θητείας για τους άνδρες να προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια και ένσημα που αναλογούν να καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από το κράτος.
 • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, στην κατεύθυνση κατάργησής τους, με αντίστοιχη αναπλήρωσή τους από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν από το 1990. Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων από το 1950 που ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Επιστροφή όλων των κλεμμένων από το τζογάρισμα των αποθεματικών τους στο Χρηματιστήριο.
 • Κάλυψη στο ακέραιο από το κράτος και το κεφάλαιο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων, που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΟΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ:
 • Οχι στο πλαίσιο «απελευθέρωσης» της ΕΕ. Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, της μεταφοράς, της επικοινωνίας ως κοινωνικά αγαθά, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους. Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, μεταφορές κλπ.), οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως η σταθερή - πλήρης απασχόληση, η ασφάλεια των εργαζομένων, η προστασία του περιβάλλοντος, η κατοχύρωση της επικοινωνίας, της μεταφοράς, της ενέργειας ως κοινωνικών αγαθών και όχι ως εμπορευμάτων, η φτηνή και γρήγορη πρόσβαση του λαϊκού καταναλωτή στις σχετικές υπηρεσίες κλπ.
 • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες. Καμία ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας, γης, υποδομών και επιχειρήσεων. Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επέκτασή τους, π.χ. ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.ά.
 • Κατάργηση όλων των διοδίων.
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ:
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (ύψος μισθού, ανεργία κλπ.), με προσανατολισμό την πρόληψη. Το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, θα έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
 • Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καλύψουν τα χρέη (φάρμακα, αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό, γιατροί, φαρμακοποιοί κλπ.), αλλά και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων το επόμενο διάστημα. Να επιστραφούν από το κράτος τα αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».
 • Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κανένα δημόσιο Κέντρο Υγείας, υγειονομική μονάδα και εργαστήριο του ΙΚΑ. Να μην καταργηθούν ή συγχωνευτούν κρεβάτια, εργαστήρια, τμήματα ή και ολόκληρα νοσοκομεία.
 • Να προσληφθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι, επικουρικοί κλπ. Οσο υπάρχουν επικουρικοί, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», τη μισθοδοσία να την αναλαμβάνει το κράτος και όχι από τα έσοδα των νοσοκομείων όπως ισχύει σήμερα. Να εξοπλιστούν με τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα και να καλύπτουν δωρεάν τις λαϊκές ανάγκες όλο το 24ωρο.
 • Να καταργηθεί το πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς. Να καταργηθεί η συμμετοχή του 15% των ασφαλισμένων που απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Να καταργηθούν οι πληρωμές, εισιτήρια, συμμετοχές για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες στα δημόσια νοσοκομεία και στα ΚΥ.
 • Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα των χρόνιων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής που τους χρειάζονται (καρκινοπαθείς κ.ά.). Το ίδιο να ισχύει για όλο το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό για χρόνιους πάσχοντες και ΑμΕΑ.
 • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την έγκαιρη και επαρκή τροφοδοσία των φαρμάκων, αναλαμβάνοντας η ίδια τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής διάθεση όλων των ειδικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή των φαρμάκων από τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους από τον ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή στους προμηθευτές και η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται στο αντίστοιχο ύψος του ποσοστού που κάθε φορά αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των χρεών ανάμεσα στο Δημόσιο και στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.
 • Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών τού «Βοήθεια στο Σπίτι» και επέκτασή του σε όσους το χρειάζονται, χωρίς αποκλεισμούς. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται σήμερα.
 • Εξασφάλιση δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, προσανατολισμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των μεταναστών (προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμούς, περίθαλψη). Ενίσχυση αυτών των υπηρεσιών με κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται συστηματικά τους μετανάστες στους τόπους συνάθροισής τους και στα κέντρα φιλοξενίας που πρέπει να παρέχουν αξιοπρεπή και υγιεινή διαβίωση.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:
 • Δημόσιοι δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων. Κρατικό δίκτυο υποδομών, κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας όπως για φαγητό, πλυντήρια, στεγνωτήρια κλπ.
 • Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς των γυναικών στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία. Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση απόλυσης της εγκύου. Αδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδιες και ίσες για όλες τις εργαζόμενες, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Η άδεια να ισχύει για δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιπλέον να ισχύει γονική άδεια για κάθε παιδί για ένα χρόνο (για τη μητέρα ή τον πατέρα) με αποδοχές με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη. Μειωμένα ωράρια μέχρι τα παιδιά να πάνε στην πρώτη Δημοτικού. Να αυξηθούν οι γονικές άδειες σε περιπτώσεις ασθένειας του παιδιού ή για την εκπαιδευτική παρακολούθησή του.
 • Ανάλογα δικαιώματα για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες με κοινωνικά επιδόματα, που να αντισταθμίζουν την απώλεια εισοδήματος που συνεπάγονται οι αυξημένες υποχρεώσεις τους κατά την περίοδο κύησης, τοκετού και γαλουχίας. Εφ' άπαξ «επίδομα τοκετού» ίδιο σε όλες τις γυναίκες, ύψους 1.000 ευρώ, 2.000 στη δίδυμη και 3.000 ευρώ στην τρίδυμη κύηση κλπ. Να δίνεται στις εργαζόμενες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες και στις άνεργες ή ανασφάλιστες και ανεξάρτητα του είδους της υγειονομικής μονάδας που γίνεται ο τοκετός (με σύμβαση ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ). Η δαπάνη να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών με ωράρια και άδειες που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους.
 • Πολιτική ανάπτυξης της λαϊκής στέγης με κρατικούς πόρους και ευθύνη, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα νέα ζευγάρια χωρίς την ανάμειξη εργολάβων και τραπεζιτών.
 • Κοινωνικές εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη του κοινωνικού λαϊκού τουρισμού, των δωρεάν διακοπών για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους ανέργους.
ΠΑΙΔΕΙΑ:
 • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ. Ενας και μοναδικός ακαδημαϊκός τίτλος ανά πραγματικό επιστημονικό αντικείμενο, μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, έξω οι επιχειρήσεις από τα ΑΕΙ, την έρευνα.
 • Επαγγελματική εκπαίδευση, ενταγμένη στο δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα μετά το ενιαίο 12χρονο σχολείο. Κατάργηση των ΚΕΚ και ΙΕΚ. Καθιέρωση περιοδικής επιμόρφωσης για το σύνολο των εργαζομένων μέσα από το δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.
 • Καμία τάξη με περισσότερους από 20 μαθητές. Αμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και αναπληρωτών.
 • Κανένας νέος κάτω των 18 χρόνων έξω από το δημόσιο σχολείο.
 • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες. Να δίνεται επίδομα 600 ευρώ το μήνα εφόσον οι εστίες δεν επαρκούν ή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
 • Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 • Εξι (6) ώρες δουλειάς για σπουδαστές και φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ:
 • Πολιτική ανάπτυξης της λαϊκής στέγης με στεγαστικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες, ιδιαίτερη μέριμνα για τα νέα ζευγάρια με ειδικά, πιο ευνοϊκά, προγράμματα.
 • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την πρόληψη των σεισμικών επιπτώσεων και μέτρα άμεσης αντιμετώπισης καταστάσεων μετά από ένα σεισμό.
 • Μετατροπή σε δημόσια περιουσία όλων των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και τα δάση. Αναδάσωση καμένων εκτάσεων, προστασία και διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων.
 • Περιβαλλοντικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων και αποκλειστικά κρατική και ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων που θα αφορά την έρευνα, την προστασία και την αξιοποίησή τους συνολικά στη χώρα και κατά υδατικά διαμερίσματα.
 • Προστασία ελεύθερων χώρων από την ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση, των ποταμών, λιμνών, θαλασσών από τη βιομηχανική ρύπανση και των παραλίων από τα φερτά υλικά. Δίκτυα όμβριων υδάτων στις πόλεις και συντήρησή τους.

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

Απεργία χαλυβουργών: Το μπλοκ του μαύρου μετώπου ξαναχτυπά.

Η λεγόμενη «υπηρεσιακή κυβέρνηση» και η «τυφλή» δικαιοσύνη πιστή  στα ταξικά συμφέροντα, στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και των κερδών  των εργοδοτών κήρυξε «παράνομη» την επί επτά μήνες και πλέον ηρωική απεργία των χαλυβουργών.

Νομίζουν οι αφελείς και επικίνδυνοι εντολοδόχοι των αφεντικών ότι θα σταματήσουν τον αγώνα, που εδώ και 220 μέρες, δίνουν οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το «πως δένεται τ΄ατσάλι» δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, δεν κάνουν πίσω.

Ο Μάνεσης μπορεί να διαθέτει τα μέσα και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους που προασπίζουν τα συμφέροντά του και τας κέρδη του αλλά δεν διαθέτει το δίκιο με το μέρος του. Το δίκιο που κατέκτησαν τόσα χρόνια δουλεύοντας στη φωτιά οι χαλυβουργοί.

Το μαύρο μπλοκ μπορεί να στήσει και να επιστρατέψει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ακόμα κα να επιστρατέψει και τη πιο μαύρη εκδοχή του, τη Χρυσή Αυγή, όπως επιχείρησε να κάνει και στην αρχή και δεν τα κατάφερε,  για να σπάσει την απεργία.

Ο κόσμος της εργασίας θα επιβάλει τα συμφέροντα των χαλυβουργών. Η εργαζόμενη πλειοψηφία θα υψώσει πύργο ατίθασο και απείθαρχο και θα προασπίσει τόσο το δικαίωμα στην απεργία όσο και την πάλη ενάντια στη επιβολή ολοένα και αντεργατικών μέτρων από  το κεφάλαιο , τους εργοδότες, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ .

 Οι εκπαιδευτικοί και το κίνημά τους , ο συντονισμός των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία συντάσσονται   με τους χαλυβουργούς, γίνονται ένα σώμα απέναντι στη νέα επίθεση που εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ εξουσίας,  με στόχο τη δικαίωση της απεργίας και του αγώνα των εργατών χαλυβουργών.

Οι φωτιές στη πύλη της χαλυβουργίας δεν θα σβήσουν
Κάτω τα χέρια από την απεργία των χαλυβουργών
Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών.

Κοινή Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Καλούση Ακρίτα 6974750410
Παπασπύρου Νίκου 6975308409
 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr
και του εκπροσώπου των Αγωνιστικών – Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων
 στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Αντωνόπουλου Παύλου 6977719812
paremvaseis.de@gmail.com,  http://paremvaseisde.gr/
           6/06/2012

Οι αυταπάτες της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης

Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 17ης Ιούνη, ο εργαζόμενος λαός είναι καθημερινά αντιμέτωπος με έναν καταιγισμό από εκβιαστικά διλήμματα και ανακοινώσεις για τις καταστροφές που τον περιμένουν αν δεν υποταχθεί στους μονόδρομους της εξαθλίωσης και της εξάρτησης που του τάζουν οι… σωτήρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι υποτακτικοί των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ.
Από την άλλη μεριά, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα καθησυχάσει περισσότερο τον λαό για τις επιπτώσεις από την καταγγελία του μνημονίου και του προγράμματος ανακούφισης, επειδή δεν έχουν σκοπό να θίξουν σε τίποτα το πλαίσιο της εξάρτησης από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστές.
Έχει δημιουργηθεί, έτσι, ένα δίπολο αντιπαράθεσης που και οι δύο πόλοι του καλούν τον λαό να τους ψηφίσει για να… σωθεί.
Και αν αυτό είναι αρκετό –μόνο ψήφος– για τα κόμματα του μνημονίου και της υποταγής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί), πώς κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αρκετό για ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να τραβήξει τα πράγματα προς τα αριστερά;
Τι κρύβει, άραγε, αυτή η ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να του δώσει ο λαός κυβερνητική πλειοψηφία και πολιτεύεται με τη σιγουριά ότι χωρίς αναμέτρηση και σύγκρουση με τις αντιδραστικές δυνάμεις θα ανατρέψει το εφιαλτικό πλαίσιο που έχουν στήσει η τρόικα και τα κόμματα της ολιγαρχίας;
Όταν, μάλιστα, αυτός ο λαός δύο χρόνια τώρα παλεύει με πολλούς τρόπους, απεργίες, διαδηλώσεις, στις πλατείες και στους δρόμους, για να αποτρέψει την καταστροφή των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων, της ίδιας του της ζωής και δεν τα έχει καταφέρει, μέχρι σήμερα, να σταματήσει την αντιλαϊκή λαίλαπα.
Είναι φανερό ότι όποιος δεν θέλει να δεσμευθεί για μια πραγματική αλλαγή στη ζωή των εργαζόμενων ανθρώπων και μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα περιοριστεί στη διαχείριση της δεδομένης κατάστασης, με τη φιλοδοξία να λειάνει τις πιο ακραίες καταστάσεις της εξαθλίωσης που έχουν ρίξει τον λαό οι καταπιεστές του. Αν, βέβαια, του το επιτρέψουν και αυτό.
Και ο λαός; Ποιος είναι ο ρόλος του αυτή την κρίσιμη για τη ζωή του περίοδο;
Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και κόσμος από τον χώρο της Αριστεράς, αντιλαμβάνονται αυτούς τους συμβιβασμούς και τις προσαρμογές που γίνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοχή του συστήματος στην «αριστερή διακυβέρνηση».
Όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι δεν αρκεί να αναθέσουν σε «λαϊκούς σωτήρες», που επαναδιαπραγματεύονται τα πάντα και υποχωρούν κάθε μέρα και περισσότερο στις επιθέσεις των αντιπάλων, την υπόθεση των δικαιωμάτων και της ζωής τους.
Και ότι η μοναδική εγγύηση για πραγματική διέξοδο βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες και τη λαϊκή οργάνωση, στην αλληλεγγύη και την αντίσταση, με τον λαό πρωταγωνιστή και όχι παθητικό θεατή των εξελίξεων να του ρημάζουν τη ζωή.
Υπάρχει δρόμος για τον λαό και τις δυνάμεις της Αριστεράς που θέλουν να υπηρετήσουν τη λαϊκή υπόθεση και να συμβάλουν έτσι ώστε να δυναμώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μοναδικός παράγοντας που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση αλλά να ανοίξει και τον μεγάλο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά των ξένων και ντόπιων δυναστών.
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και του ΜΛ-ΚΚΕ με την πολιτική τους παρέμβαση και συμμετοχή και σε αυτές τις εκλογές θέλουν μέσα στον λαό να δυναμώσει αυτός ο αγωνιστικός δρόμος. Γιατί αυτή η κατεύθυνση έχει εμπιστοσύνη στις λαϊκές δυνάμεις. Στην απόφαση, την οργάνωση και την πολιτική συγκρότηση του εργαζόμενου λαού, που μπορούν να υψωθούν σαν τείχος πάνω στο οποίο θα τσακιστούν όλες οι αντιδραστικές επιθέσεις.

αύριο θα έχουμε ένα θέμα με το ναυτικό όμιλο στην Σκόπελο Ν.Ι.Κ.Ο ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...

ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου