Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Γ. Ρούση

Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) χύνει δάκρυα - τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του - γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ.
Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη. Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα. Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή».
***
Τι λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «αρνείται το διάλογο με την αριστερά» και «οδηγείται σε απομονωτισμό». Δηλαδή, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν αναζητά συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ του ευρωμονόδρομου, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, του ρεαλισμού της διαπραγμάτευσης του πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, της στήριξης του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού; `Η μήπως ότι το ΚΚΕ δεν τα βρίσκει με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναπαράγουν τα περί «ενότητας της αριστεράς» (δηλαδή ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ), που βαφτίζουν την αστική αντιμνημονιακή γραμμή (στην οποία συμφωνεί μέχρι και ο Καμμένος) ως αντικαπιταλιστική, που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά σωματεία και εργασιακούς χώρους, που πρωτοστατούν στην αντι-ΠΑΜΕ γραμμή; Ο κ. Ρούσης, με τον τρόπο του, ασκεί και αυτός πίεση στο ΚΚΕ να πάρει μέρος στην επιχείρηση αναστήλωσης της σοσιαλδημοκρατίας, να συμμετάσχει ή να στηρίξει μια «αριστερή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση» διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τι άλλο λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «παραπέμπει τη σωτηρία του λαού στο απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον». Ο κ. καθηγητής φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο λαός να σωθεί, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έξω από την πάλη για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Αυτήν την πάλη θεωρούν «δευτέρα παρουσία» όσοι παρουσιάζουν την εργατική τάξη ανίκανη να χειραφετηθεί, να αποκτήσει πίστη στη δύναμή της να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτές οι έξαλλες φωνές στο όνομα της σωτηρίας του λαού σπέρνουν αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και απογοήτευση, ηττοπάθεια και συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τα ίδια, άλλωστε, λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει την επιλογή του ευρωμονόδρομου ως ρεαλιστική. Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο κατηγορεί το ΚΚΕ ο κ. Ρούσης είναι για το ότι δε σπέρνει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για φιλολαϊκές λύσεις στο έδαφος του συστήματος.
***
Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγει ο κ. Ρούσης; Οτι οι αδυναμίες που χρεώνει ο ίδιος στο ΚΚΕ οφείλονται στο ότι, λέει, το ΚΚΕ έχει «καταχωνιάσει» το Πρόγραμμά του!! Ενας ακόμα όψιμος και παράξενος «φίλος» του Προγράμματος του ΚΚΕ μετά τον κ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω από τη σημαία της δήθεν υπεράσπισης του Προγράμματος του ΚΚΕ, επιχειρεί να κρύψει το «κάλεσμά» του να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, να «βάλει νερό στο κρασί του», να αλλάξει μετερίζι, διαστρεβλώνοντας το ίδιο το Πρόγραμμά του, στο οποίο δε χωράνε ούτε οι κεντροαριστερές σούπες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ιδέες του «μοντέρνου» ρεφορμισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
***
Ο κ. Ρούσης, στο κείμενό του, δεν πρωτοτυπεί. Συστρατεύεται και αυτός με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Προσπάθεια που έχει στόχο είτε με «φιλικά λόγια» να το συνετίσουν, για να μετατραπεί σε ακίνδυνο τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε με την ανοιχτή επίθεση, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση να το βάλουν στη γωνία.
Ενα έχουμε να διαβεβαιώσουμε: Και αυτή η προσπάθεια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη θέληση και απόφαση των στελεχών, των μελών, των φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κ. Ρούσης έχουν επιλέξει να γίνουν η 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δείχνει η κινητικότητα στελεχών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο και το ΚΚΕ.

Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν τις εκλογές του Μάη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διοχέτευαν σε δημοσιογράφους αστικών ΜΜΕ και ψηφοφόρους κατασκευασμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι τάχα μοιρασμένα ως προς τη στάση που πρέπει να τηρήσει το Κόμμα σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Καλλιεργούσαν μάλιστα κλίμα ότι μετεκλογικά θα προκύψουν εξελίξεις στο ΚΚΕ. Επειδή τίποτα δε μένει κρυφό, είναι σε γνώση μας τουλάχιστον τρία ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνίστησαν στη διοχέτευση τέτοιων και άλλων αντιΚΚΕ αθλιοτήτων στα αστικά ΜΜΕ με την προτροπή να τα αναπαραγάγουν, όπως και έκαναν. Και επειδή η πραγματικότητα έκανε σκόνη τις προβοκατόρικες διαδόσεις τους, τώρα επανέρχονται και ύπουλα διαδίδουν «υπόγειες φήμες» πετώντας το ένα ψέμα πάνω στο άλλο για το Κόμμα και τις Οργανώσεις του. Ως εκεί φτάνει η πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους το ξαναλέμε: «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Το ΚΚΕ ό,τι και αν κάνουν δεν πρόκειται να το βάλουν στη στρούγκα των αστών που βρίσκονται οι ίδιοι. Οσες αθλιότητες και πολιτικές ατιμίες αν επεξεργαστούν τα επιτελεία τους, που, απ' ό,τι φαίνεται, αντλούν «τεχνογνωσία» για την αντιΚΚΕ προβοκάτσια από τους αστούς και τα κόμματά τους.

Κριτήριο ψήφου το οξυμένο πρόβλημα των παιδικών σταθμών

Τα νέα ζευγάρια που παλεύουν για το μεροκάματο πρέπει να αγωνιστούν για να καλυφθούν οι ανάγκες τους
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νέα ζευγάρια, γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε πολλούς δήμους της χώρας λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν κυβερνήσεις και δημοτικές διοικήσεις. Μηδαμινή χρηματοδότηση, έλλειψη κτιρίων, μεθοδεύσεις δημοτικών αρχών για κλείσιμο κι άλλων σταθμών, ομηρεία συμβασιούχων και απολύσεις προσωπικού. Επιπλέον, το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός ενώ και όσα γίνονται δεκτά σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς τους καλούνται να καταβάλλουν πανάκριβα τροφεία σε καιρούς γενικευμένης ανασφάλειας και άγριας φορολογίας, προσθέτει νέα βάρη στην καθημερινότητα των νέων ζευγαριών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνα και διεκδικήσεις λύσεων αντίστοιχων με τις λαϊκές ανάγκες, προσθέτει δε ότι τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, όπως αυτό της έλλειψης βρεφονηπιακών σταθμών και της πληρωμής τροφείων, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό. Να ισχυροποιήσει, να δώσει περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ στις εκλογές στις 17 Ιούνη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το διάστημα αυτό εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν άμεσα οξυμένο πρόβλημα με τη μείωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς σε όλους τους Δήμους της χώρας, κυρίως στο Δήμο της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων, ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κατ' εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Στο Δήμο της Αθήνας, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων έχουν ήδη κλείσει 12 παιδικοί σταθμοί. Τώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών, αφού ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής της Αθήνας για το 2012 είναι μειωμένος κατά 11 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011. Επιπλέον, μεθοδεύεται μείωση του προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων 420 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων μέσα στον Ιούλη.
Τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αύξησε τα τροφεία για το σχολικό έτος 2012-13 με βάση τα εισοδήματα των γονιών που αποκτήθηκαν το 2011 και κυμαίνονται από 50 έως 200 ευρώ μηνιαίως, σε περίοδο αυξημένης ανεργίας και δραστικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων. Αντίστοιχες αυξήσεις αποφασίζονται και σ' άλλους Δήμους όπως Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Κορυδαλλού και αλλού.
Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας να είναι τα παιδιά της σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς καμία πληρωμή. Οι παιδικοί σταθμοί να στεγάζονται σε κατάλληλα κτίρια, να είναι στελεχωμένοι με έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, καλά αμειβόμενο και με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, ώστε άμεσα να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να δημιουργηθούν νέοι, να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτα κτίρια ιδιοκτησίας των Δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στους παιδικούς σταθμούς και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν οι πληρωμές.
Τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, όπως αυτό της έλλειψης βρεφονηπιακών σταθμών και της πληρωμής τροφείων, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό.
Να σκεφθούν το ρόλο των κομμουνιστών στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τα καθημερινά τους προβλήματα και για την οριστική λύση, διέξοδο απ' αυτά που προτείνει το ΚΚΕ.
Να ισχυροποιήσουν, να δώσουν περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ στις εκλογές στις 17 Ιούνη.
Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ είναι πρωταγωνιστής ο λαός».

Αφιερωμένο στα αργυρώνητα παπαγαλάκια, δημοσιοκάφρους Υπηρεσίας...

Το Ολαντρέου του Τσίπρα απασχόλησε κατά κόρον τις εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε καθόλου τον Τύπο στην Γαλλία.
Αυτοί που κατάπιαν την παρέμβαση Μέρκελ στον Παπούλια, αυτοί που κατάπιαν τον...
 Σαρκόζι να λέει: «μ...κα» τον Παπανδρέου το να οργίζονται για το «Ολαντρέου» είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Χρηματική ενίσχυση σε καλλιεργητές δαμάσκηνου Σκοπέλου

DAMASKHNA SKOPELOYΞεκινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 του Συμβουλίου, της 18ης Σεπτεμβρίου 2006, σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία. Τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους επωφελούνται από ειδικό καθεστώς εφοδιασμού με ορισμένα γεωργικά προϊόντα και από μέτρα υποστήριξης προσαρμοσμένα στην τοπική γεωργική παραγωγή. Ειδικότερα επιδοτήσεις προβλέπονται για: αμπελοοινικά, πατάτες, εσπεριδοειδή, διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, δαμάσκηνα στη Σκόπελο.
Ειδικότερα ενισχύονται γεωργοί που καλλιεργούν την ποικιλία «δαμάσκηνα Σκοπέλου» στη νήσο Σκόπελο. Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν οι γεωργοί, όπως αυτοί ορίζονται στην περ. α) του άρθρου 2 του Καν. (ΕΚ) 73/2009, οι οποίοι καλλιεργούν την ποικιλία «δαμάσκηνα Σκοπέλου» στη νήσο Σκόπελο. Η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης (Υπόδειγμα Ι) για τα δαμάσκηνα Σκοπέλου, πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους, μέχρι 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων, με ευθύνη των ίδιων. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ως άνω αίτηση, υποβάλλονται και στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και λαμβάνονται υπόψη για την πληρωμή των δικαιούχων.
Το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται μέχρι 500 ευρώ ανά εκτάριο, το δε συνολικό διατιθέμενο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται σε 23.000 ευρώ, με ελάχιστη επιδοτούμενη έκταση ανά δικαιούχο τα 0,1 εκτάρια, με ελάχιστο αριθμό δένδρων ανά εκτάριο τα ογδόντα (80) και ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο τα 0,05 εκτάρια.
Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί το διατιθέμενο ποσό ενίσχυσης, εφαρμόζεται οριζόντια μείωση του συνολικού ποσού ενίσχυσης ανά αίτηση, ώστε να καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός των αιτούντων παραγωγών.
Η καταβολή των ενισχύσεων
Η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων πραγματοποιείται απευθείας στους δικαιούχους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, μέχρι τις 30 Ιουνίου του επομένου ημερολογιακού έτους από την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων είναι η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.

ΑΟΖ και Νέα δεδομένα για το EuroAsia Interconnector

Ν. ΛυγερόςΗ ΑΟΖ δεν είναι πια ένα θεωρητικό θέμα, αλλά ένα πρακτικό που έχει πολιτικές επιπτώσεις. Δεν είναι μόνο τεχνικό και ανήκει πλέον στην πολιτική ατζέντα ακόμα και αν μερικοί πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα την εμβέλειά της για την οικονομία μας. Έτσι είναι καλό να αναφέρουμε και την κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το EuroAsia Interconnector που θα ενώσει καλωδιακά το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγει το φυσικό αέριο. Ο νέος χάρτης του σχεδιασμού έχει ενσωματώσει τα στοιχεία της ΑΟΖ, για να περάσει αποκλειστικά από τις ΑΟΖ των τριών κρατών. Κι έχουμε πλέον μια πρακτική εφαρμογή των διαγραμμάτων Voronoi. Η ύπαρξη αυτού του καλωδίου δείχνει επί του πρακτέου την αξία της ΑΟΖ μέσω ενός έργου αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ο νέος σχεδιασμός της εγκατάστασης του καλωδίου τροποποιεί τα κυπριακά δεδομένα από τη μία και τη ζώνη επαφής των δύο ΑΟΖ από την άλλη, διότι την ενισχύει πρακτικά. Αυτός ο σχεδιασμός δεν ανήκει στη μιζέρια που καταπιέζει τον πληθυσμό και ενεργοποιεί ανθρώπινο δυναμικό για το τέλος της μελέτης του και βέβαια την πρακτική υλοποίηση. Αυτός είναι ο δρόμος αξιοποίησης της ΑΟΖ, ο οποίος μπορεί να φέρει επενδύσεις και χρήσεις που δεν ανήκουν μόνο στον ελλαδικό χώρο. Αυτός είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός τρόπος να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και όχι να βγάζουμε ανούσιους λόγους για την οικονομία δίχως να προσφέρουν λύσεις. Δίχως να αναφερθούμε σε αυτά τα σχέδια δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε το ηθικό του λαού μας. Διότι πώς να του δείξουμε ότι μπορούμε πράγματι να έχουμε ένα μέλλον που δεν είναι απλώς η συνέχεια μίας μιζέριας. Η αλλαγή δεν μπορεί να είναι μόνο επιφανειακή, διότι η πατρίδα μας δεν θα το αντέξει. Σημασία έχει να το θέλουμε επί της ουσίας, για ν’ αφήσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας κι όχι να θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Αναδίπλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρ Ο Μ Π Ε Σ ξεΤΣΙΠ(ρΑ)οτες.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ξάφνιασε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας για πρώτη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «πολιτική και όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου».
Ο κ. Δραγασάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, διευκρινίζοντας: «Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις».!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να δείξει όλη την εικόνα. Δεν έχει δικαίωμα να χαϊδεύει αυτιά, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε βαθιά υποταγή.

Το ΚΚΕ δείχνει ευθέως τον αντίπαλο, το μονοπωλιακό κεφάλαιο και την εξουσία του. Και είναι αυτή η γραμμή του που οδηγεί σε συσπείρωση για να χτυπηθεί ο αντίπαλος.

Η αστική τάξη διαβάζει καλά αυτή τη γραμμή.
Κι έχει ήδη φροντίσει να ορθώσει όσο πιο ισχυρά αναχώματα μπορεί.
Η προβολή - από τα αστικά μέσα ενημέρωσης - του ΣΥΡΙΖΑ σαν τη δύναμη που... δήθεν είναι ενάντια... στο σύστημα, είναι επιλογή της αστικής τάξης, που καταλαβαίνει ,
ότι τα δυο γερασμένα άλογά της δεν τραβάνε πια.
Είναι επιλογή στη γραμμή ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού.

Ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στη Σκόπελο

Σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώνεις με διεθνή χαρακτήρα θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, ενισχύοντας την θέση του νησιού στον τουριστικό χάρτη.
Διοργανώνεται για 14η συνεχόμενη χρονιά ο Αγώνας Βορείων Σποράδων, στις 2 και 3 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΙΟΒΑΘ, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης.
Οι συμμετοχές στην φετινή διοργάνωση έχουν υπερβεί τις 30 και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η έλευση των ιστιοπλόων από διάφορες περιοχές στην Σκόπελο.
Παράλληλα θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στην Σκόπελο η Διεθνής Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια. Η παραπάνω διοργάνωση προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 4 και 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης-Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.
Η ΔΙΕΒΑ, που πραγματοποιούνταν και κατά το παρελθόν στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, συγκέντρωνε πάντα το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επάνοδός της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σκόπελο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος του νησιού αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Εγκλήματα χωρίς ενόχους

«Χέρι-χέρι βούτηξαν στο κενό μάνα και γιος προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.
Συγκεκριμένα, μια 90χρονη γυναίκα με τον 60χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό.
O θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ακόμα είναι άγνωστοι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 60χρονος ήταν μουσικός και άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια ενώ η ηλικιωμένη ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ.

Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή».

Η είδηση είναι από καθεστωτικό ΜΜΕ.

Αντί για οποιοδήποτε σχολιασμό παραθέτουμε σχόλιο του αυτόχειρα στο stixoi.info

Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου (την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.

Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό (χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.

Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται; Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.

Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο.


Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.


Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.


2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ .......ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ
Βουτιά στο κενό από το γραφείο του δημάρχου

Ένας άνδρας έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του γραφείου του δημάρχου της Δυτικής Αχαΐας, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου και νοσηλεύεται, τραυματισμένος στη σπονδυλική του στήλη.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος πήγε στον δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία καντίνας δίπλα στο μαγαζί του, ζητώντας του να εφαρμόσει δικαστική απόφαση για σφράγιση της καντίνας.

Πηγή: thebest.gr

Τιμωρείστε τους δωσίλογους γερμανοτσολιάδες του ΚΟΔΗΣΟ & της ΕΡΕ!

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες στην Πάτρα, επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο προειδοποιούμε εδώ και καιρό: Η παράνομη μετανάστευση, από πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα, εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.
Ανησυχητικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι ακραία στοιχεία εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών και προκαλούν αναστάτωση στην κοινωνία.
Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του με βίαιο τρόπο χθες. Και αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όσους ονειρεύονται μια Ελλάδα-ξέφραγο αμπέλι, να μιλούν για “δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και στο άσυλο” για όλους τους μετανάστες αδιακρίτως.
Αλλά και οι εικόνες υποκινούμενης βίας, χάους και τρομοκρατίας, που επικράτησαν μετά το τραγικό γεγονός, δεν αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος. Αποτελούν ντροπή!
Η λύση δεν βρίσκεται στα άκρα!
Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή μιας αυστηρής και στοχευμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Μιας πολιτικής που θα εφαρμοστεί με σχέδιο, αποφασιστικότητα και –κυρίως– χωρίς καμία καθυστέρηση.
Αυτή την πολιτική είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε από τις 18 Ιουνίου».

Ναυτικός συνελήφθη με χασίς στο λιμάνι πριν την επιβίβασή του στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος»


Στα χέρια του Λιμενικού έπεσε ένας 34χρονος, από την Κατερίνη, ναυτικός, την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για Σκιάθο σήμερα το πρωί, έχοντας στις αποσκευές του ποσότητα 72,7 γραμμαρίων χασίς.
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κατά τον έλεγχο επιβατών, στις 8.30 σήμερα το πρωί, πριν την επιβίβασή του στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» και ο δράστης τα είχε κρυμμένα, σε μια συσκευασία, στις αποσκευές του.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο δράστης, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝ ΞΕΝΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Ντροπή πως να δουλέψουν τα μαγαζιά αφού βαράτε τα κομπρεσέρ είναι δυνατόν ακόμη ένα πρόβλημα στους επαγγελματίες της Σκοπέλου

ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΤΗΞΑΝ !


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, 32χρονος αλλοδαπός διότι παρενοχλούσε διερχόμενα πρόσωπα και τα παρότρυνε προκειμένου να δεχθούν παροχή υπηρεσιών και συγκεκριμένα να προτιμήσουν το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζεται (άγρα πελατών).
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη
Η Αριστερά δέχεται μια συκοφαντική εκστρατεία λάσπης από τις ηττημένες δυνάμεις του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα στηρίγματα του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Δυστυχώς, από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι προσαρμογές στις πιέσεις είναι ραγδαίες, με την αποδοχή της επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές πάντα εντός του ευρώ, αντί για την μονομερή κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και τη διαγραφή του ληστρικού χρέους.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, από την άλλη, αντί να επιμένει στην ενότητα των εργαζομένων, στους στόχους ανατροπής και την οργάνωση της πάλης, κατευθύνει τα βέλη της σε βάρος της υπόλοιπης Αριστεράς.
Σήμερα, η διέξοδος από την σκοπιά των εργαζομένων περνά από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για μια άμεση απάντηση με τη διαγραφή του χρέους, την παύση πληρωμών, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Σε αυτή τη βάση μπορούν να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση σε όλη την γραμμή του μετώπου, στην ΕΕ, στον ιμπεριαλισμό, στη διαχείριση, στην ενσωμάτωση, αλλά και στην περιχαράκωση.
Στη βάση αυτή επιβάλλεται ο διάλογος, η κριτική και η αντιπαράθεση εντός της Αριστεράς, αλλά με αρχές και όχι με συκοφαντίες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε στόχος συκοφαντικής επίθεσης σε άρθρα του Ριζοσπάστη στις 23 και 24/5, όπου εμφανίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ σαν... 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Με επιλεκτικά αποσπάσματα από κείμενα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων που συμμετέχουν στο μέτωπο και με αθέμιτη στοχοποίηση απευθείας κατά αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ο συντάκτης του Ριζοσπάστη προσπαθεί να «αποδείξει» τα αναπόδεικτα...
Κι επειδή δεν μελέτησε καλά την απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 13 Μάη παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα, για το τι πραγματικά λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
«Η οποιαδήποτε συμμετοχή της αριστεράς σε κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόικα, της ΕΕ, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτουν «το σύμφωνο για το ευρώ» και η γενικότερη πολιτική της ΕΕ, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και ήττα. Θα διαψεύσει τις λαϊκές προσδοκίες και ελπίδες. Η Αριστερά πρέπει να στοχεύει στην διεκδίκηση της πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας, από ένα ανατρεπτικό πολιτικό και κοινωνικό κίνημα. Με θεσμούς λαϊκής εξουσίας και εργατικού ελέγχου, με σύνδεση του ερωτήματος της κυβερνητικής εξουσίας με μια σύγχρονη επαναστατική στρατηγική, με ρήξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι ικανό να επιβάλει τη δική του εξουσία και κυβέρνηση».
Και παρακάτω: «Τα αδιέξοδα της ευρωλαγνείας, του κυβερνητισμού και της αναπαλαίωσης της σοσιαλδημοκρατίας από τη μια, της αποφυγής-αναβολής κάθε σημαντικής ταξικής και πολιτικής σύγκρουσης μέχρι τη δεύτερη παρουσία της… ‘’Λαϊκής Εξουσίας’’ απ’ την άλλη, αλλά και τα αδιέξοδα των μοναχικών δρόμων της ‘’καθαρότητας’’, επιβάλλουν την αποφασιστική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Κατά τους συντάκτες του Ριζοσπάστη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αναδεικνύει το «σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο της αστικής τάξης». Αντιγράφουμε από την απόφαση: «Οι δυνάμεις του συστήματος με την στήριξη του «διεθνούς παράγοντα» δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, αλλά θα επιμείνουν στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τους συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη. Θα αξιοποιήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση κάθε μέσο. Από την πίεση στις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς για την συμμόρφωσή τους σε μια γραμμή «διόρθωσης» των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης εντός του ευρώ και της ΕΕ, έως τους ανοικτούς εκβιασμούς, την απειλή της «χρεοκοπίας» και της πείνας, της «εξόδου από το ευρώ», την αξιοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς. Το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος κοινωνικής πόλωσης και όξυνσης της ταξικής πάλης, όχι ανέμελων κυβερνητικών λύσεων». Απλώς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτός από το σχέδιο ενσωμάτωσης, βλέπει και το σχέδιο ανοιχτής αντιπαράθεσης και συντριβής του λαϊκού κινήματος και της όποια αμφισβήτησης, γιατί το κύριο μέτωπό της είναι προς το «μαύρο μέτωπο» ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, και όχι προς τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αυτό μάλλον δεν αρέσει στον Ριζοσπάστη.
Η σπίλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συγκεκριμένων αγωνιστών δεν περνά. Οι τάσεις της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς, που σήμερα αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν πει το δικό τους σταθερό και διαχρονικό «Όχι!» σε κάθε λογική διαχείρισης του συστήματος, κυβερνητικής ενσωμάτωσης και υποταγής, και το 1989 και έκτοτε. Αντιστάθηκαν και αντιστέκονται έμπρακτα σε κάθε προσπάθεια επιβολής ή εκβιασμού της «συναίνεσης» της Αριστεράς σε ιστορικές στιγμές.
Στις κρίσιμες μάχες που έρχονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει για να μπολιάσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με μια ανατρεπτική αντικαπιταλιστική λογική, ενάντια στην ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό, χωρίς να περιμένει «στη γωνία» να δει την ήττα της κοινωνικής αντίστασης ή τον ευνουχισμό της από τις φιλοΕΕ διαχειριστικές αντιλήψεις. Σε μια περίοδο που η συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση στην ολοκληρωτική επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ έχει φουντώσει, η συκοφαντία δεν πάει μακριά. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορεί να αποφύγει την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου και ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της Αριστεράς.

SOS εκπέμπει το ΣΔΟΕ
Την ώρα που το Σώμα Ειδικών Ελέγχων αδυνατεί να εξετάσει τους φακέλους των 500 πρώην υπουργών, βουλευτών και τοπικών αρχόντων, αλλά και εκατοντάδες άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, το Υπουργείο Οικονομικών, διά του νέου υπουργού, Γ. Ζανιά, ζητεί εγρήγορση και άμεσα μέτρα, προκειμένου να εισρεύσουν έσοδα στα… άδεια ταμεία.

Το ΣΔΟΕ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του λόγω των τραγικών ελλείψεων, αφού, την ίδια ώρα που «τρέχει» ένα σαρωτικό πρόγραμμα ελέγχων σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και ολόκληρους κλάδους της αγοράς, αποχωρεί μαζικά από τις υπηρεσίες του σχεδόν το 50% του έμψυχου δυναμικού του.

Πριν από αρκετές ημέρες δημοσιεύτηκαν στη zougla.gr ενυπόγραφες καταγγελίες-αναφορές που καταδεικνύουν τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από τα «παχιά πολιτικά λόγια» περί προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, αφού παρουσιάζει τη διάλυση που επιχειρήθηκε στον μοναδικό ελεγκτικό μηχανισμό ο οποίος ασχολείται με τα οικονομικά σκάνδαλα που ζημίωσαν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, μέσα σε έναν χρόνο, αποψιλώθηκε, καθώς επί ημερών των κ.κ. Βενιζέλου και Σαχινίδη απομακρύνθηκε μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι πως τουλάχιστον μία Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ απέστειλε και έγγραφο με το οποίο κοινοποιεί το πρόβλημα σε κάθε υπεύθυνο ή μη, από τον επικεφαλής ειδικό γραμματέα μέχρι τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στον οικονομικό εισαγγελέα, ξεκαθαρίζοντας πως «ουδεμία ευθύνη φέρουν» απέναντι στον νόμο και στην υπηρεσία οι λιγοστοί πλέον υπάλληλοι της, εάν παραλείψουν κάποια από τα πολλαπλά καθήκοντα που τους έχουν πέσει στους ώμους.

Καθώς μάλιστα οι ίδιοι είναι ανακριτικοί υπάλληλοι που μπαίνουν «στη μύτη» επωνύμων ή και ανθρώπων του υποκόσμου, θέλουν να μπορούν και να προφυλαχθούν από πάσης φύσεως «επιθέσεις» με τις οποίες απειλούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Οι υποθέσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ΣΔΟΕ προσπάθησε να προχωρήσει σε έρευνες για πολυτελείς θαλαμηγούς που ανήκουν σε μεγαλοεκδότες και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι έρευνες αυτές αναμένεται να «παγώσουν». Απορίας άξιον είναι επίσης πώς το Σώμα θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πολύμηνη έρευνα σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και συμβούλων.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα ονόματα 500 πρώην στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων προσώπων και σταδιακά εξελίχθηκαν σε γενικευμένη έρευνα από ειδική ομάδα του Σώματος.

Παράλληλα, στην ατζέντα της Διεύθυνσης Ειδικών Ελέγχων έχει προστεθεί το… κυνήγι των αποδείξεων και του ελέγχου των πλαστών τιμολογίων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι εισπράξεις από Φ.Π.Α. μειώνονται μήνα με τον μήνα με ρυθμό πάνω από 10%, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, καλεί τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις.

Η σταδιακή «αποψίλωση» της νευραλγικής υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών έχει ως απόρροια να χάνονται ετησίως από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 450-500 εκατ. ευρώ! 
ΖΟΥΓΚΛΑ

Μείωση 50% στις τιμές των παραλιών του Δήμου Αλοννήσου,Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

Αισθητά μειωμένη θα είναι σε σχέση με πέρυσι η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση των παραλιών του Δήμου Αλοννήσου, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό 50% περίπου. Οι τιμές στην συντριπτική πλειοψηφία των παραλιών της Αλοννήσου θα είναι μειωμένες κατά το ήμισυ, με εξαίρεση ορισμένες παραλίες οι οποίες παραμένουν ως έχουν, λόγω χαμηλού μισθώματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ενοικίαση όλων των παραλιών του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των δύο που έχουν προστεθεί από φέτος. Σε εποχές οικονομικής κρίσης θεσπίζεται η παραπάνω έκπτωση προς όφελος των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών του νησιού.
Οι παραλίες που θα τεθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για εκμίσθωση είναι: ο Ρουσούμ Γυαλός, η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γυαλός, τρία τμήματα της παραλίας του Αγίου Δημητρίου που καλύπτει μεγάλη έκταση, ο Μεγάλος Μουρτιάς, το Βύθισμα, τα Γυάλια, τα Γλυφά και οι Σπαρτίνες. Η διαδικασία πραγματοποίησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα ο αντίστοιχος κύκλος της προετοιμασίας για την κάλυψη των αναγκών της θερινής σεζόν. «Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση στις τιμές των παραλιών ελήφθη σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση αλλά και την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, διότι πέρυσι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για όλες τις παραλίες, λόγω των υψηλών μισθωμάτων που ίσχυαν» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «στόχος είναι η ενοικίαση όλων των παραλιών του νησιού και παράλληλα να δοθεί στους επαγγελματίες η δυνατότητα να μειώσουν και εκείνοι από την πλευρά τους τις τιμές των ομπρελοκαθισμάτων, προς όφελος των τουριστών». Η μείωση του 50% ευθυγραμμίζεται, όπως είναι προφανές, με την συλλογιστική της εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των τουριστών και την κοινή παραδοχή ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του Δήμου. Όπως επισημάνθηκε παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο η οργάνωση μιας παραλίας και η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, συνεπάγεται αυτόματα την αναβάθμισή της και γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες του νησιού. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Βλάικος, ο οποίος ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, όπως και η παράταξή του άλλωστε, επεσήμανε ότι «ψηφίσαμε υπέρ της μείωσης διότι χρειάζεται να υπάρχει η ανάλογη υποδομή προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες και παράλληλα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες να συμμετέχουν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των παραλιών».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ


Σήμερα Πέμπτη 24/5:
-- Στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό.
-- Στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα.
-- Στην Τρίπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Γόντικα.
-- Στην Κόρινθο, στα Περιβολάκια, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Μ. Παπαδόπουλο.
-- Στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Κωνσταντινίδη.
-- Στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Κ. Παπαδάκη.
-- Στην Ξάνθη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Χιώνη.
-- Στη Λαμία, στην πλατεία πάρκου, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο.
Αύριο Παρασκευή 25/5:
-- Στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Τ. Δημουλά.
-- Στη Λιβαδειά, στην κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Παφίλη.
-- Στο Αργος, στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Δ. Τζαβάρα.
-- Στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλού.
-- Στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη.
-- Στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Δημαρχείο, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Χιώνη.
-- Στην Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητές την Σούλα Βλισίδου.
-- Στην Πτολεμαϊδα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Ελ. Βαγενάς.
-- Στην Φλώρινα, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Ν. Χριστάνης.

Αποκλείουν το ΚΚΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ


Εχει παραγίνει τις τελευταίες μέρες η τακτική των αστικών ΜΜΕ και της κρατικής τηλεόρασης να μην καλούν σχεδόν καθόλου στις εκπομπές τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Υπερασπίζονται, μάλιστα, τον αποκλεισμό του ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι μετά τις εκλογές του Μάη είναι πέμπτο κόμμα και όχι τρίτο, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα! Η επιχειρηματολογία τους είναι διάτρητη, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλούν για δημοκρατία, επομένως τα κόμματα θα έπρεπε να έχουν ισότιμη προβολή, αλλά και οι ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ των κομμάτων, που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές, δεν είναι δα και τόσο μεγάλες, ώστε να δικαιολογούν τη μονοπώληση του τηλεοπτικού χρόνου από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, τα κόμματα αυτά συγκέντρωσαν ποσοστά από 13% μέχρι 18% και όχι τα 40άρια που έπαιρναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί κυριαρχίας του δικομματισμού. Οσο για την τήρηση της «κοινοβουλευτικής τάξης», την οποία επικαλούνται τα ΜΜΕ, τους θυμίζουμε ότι την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν πίσω από το ΚΚΕ, αλλά τα στελέχη του είχαν μόνιμα στασίδι σε δελτία και εκπομπές. Το ίδιο ισχύει και με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, που κατά καιρούς ήταν χρήσιμα στο σύστημα και τα οποία γνώριζαν προβολή πολλαπλάσια του ΚΚΕ. Ας αφήσουν τις υπεκφυγές και τις φαιδρές δικαιολογίες. Υπηρετούν τον αποκλεισμό του ΚΚΕ, επειδή τους χαλάει τη σούπα και θέλουν να το πλήξουν εκλογικά. Αν αυτά κάνουν τώρα, να φανταστεί κανείς πού έχουν σκοπό να φτάσουν όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΟΥΜΕ


ΚΑΝΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΚΡΙΤΙΚΉΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ 
Η.Π

ΑΤΙΤΛΟ

Εργαζόμενοι,
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Τους έχετε δοκιμάσει. Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κι αυτό κόμμα του «ευρωμονόδρομου». Το δρόμο της EE, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους τον ζείτε και τον πληρώνετε ακριβά.
Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ, σας είπε την αλήθεια, σας προειδοποίησε για όσα ζείτε. Δεν υποτάχθηκε, δεν συμβιβάστηκε.
Τώρα ισχυρό ΚΚΕ, πρωταγωνιστής ο λαός!

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής - Αντιναύαρχο ΣΟΥΛΗ Κωνσταντίνο


Αρχηγέ λείπομαστε πάρα πολύ που άτομα με αυτήν την νοοτροπία είναι στο σώμα ρίξτε μια μάτια στο θέμα αυτό όλοι η Σκόπελος έχει προβλήματα με την ανώτερο λιμενικό με αποτέλεσμα να σπιλώνετε όλο το λιμενικό σώμα .αν τι να μας ζητήσει συγνώμη για την άπρεπη συμπεριφορά της αντίθετα μας έκανε και μέτρα από μια μέρα μετά την καταγγελία μας και μήνυση 

ΣΕ λίγο θα έχουμε το όνομα της τσαμπουκαλού λιμενικού που το παίζει ΡΙΓΚΟ του λιμανιού
επιτέλους μετά από τρεις μέρες θα μας δώσουν το όνομα της λιμενικού με της φασιστικές μεθόδους

« Ενημέρωση αγροτών Τυρνάβου για άδειες γεωτρήσεων από Αντιπεριφέρεια Λάρισας»

Ενημερωτική εκδήλωση στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου  με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας γεωτρήσεων, θα πραγματοποιήσει την  Πέμπτη 31 Μαϊου  και ώρα 8 μ.μ.  η Περιφερειακή Ενότητα  Λάρισας – Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των αγροτών, πραγματοποίησε η Αντιπεριφέρεια Λάρισας στους δήμους Φαρσάλων, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Αγιάς.
Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας προχωρά στη διεξοδική  ενημέρωση σχετικά με θέμα των αδειών γεωτρήσεων, δεδομένου ότι στην περιοχή μας  υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος  αριθμός αγροτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση  δίνεται βαρύτητα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.
Επισημαίνεται ότι  στις 16 Ιουνίου λήγει η  προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών – κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε.
Καλούνται οι αγρότες να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν από στελέχη της Υπηρεσίας σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς  τους και να πάρουν απαντήσεις στις όποιες απορίες έχουν σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο στην Σκιάθο εχτές Έρχονται και στην Σκόπελο σιγά σιγά......

Συνελήφθησαν την Τρίτη στη Σκιάθο δύο άτομα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη για οφειλές ύψους 150.580 ευρώ και ο άλλος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 151.580 ευρώ.
Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Πρόβλημα μεγάλο σήμερα στην Σκόπελο

 Από το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολλές επιχείρισης και σπίτια στην Σκόπελο ,κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό .πρέπει να πούμε ότι ο κύριος ΣΙΑΦΑΣ που είναι υπευθύνως στον Βόλο σε επικοινωνία που είχαμε μας είπε ότι βοηθεί όσο μπορεί άλλα μέχρι εκεί που είναι η δυνατότητες τους η εργαζόμενη στην ΔΕΗ στην Σκόπελο και αυτή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ότι μπορούν βεβαία κάνουν αφού όταν έρχονται διακοπές ακόμη και με προσωπικές τους ενέργειες τρέχουν να ενημερώσουν τους Σκοπελίτης ,αυτό δεν γίνετε πουθενά στην Ελλάδα .εμείς θέλουμε να στείλουμε μόνιμα στην κεντρική διοίκηση να Σταματήσει αμέσως αυτό το άγριο μπαράζ των διακοπών χωρίς να ελέγχουν που και γιατί το κόβουν ας ξεκινήσουν πρώτα από τον ΜΥΤΙΛΙΝΕΟ και  αλουσ μεγαλοοφειλετες και μετά στα φτωχόσπιτα  σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει όλος ο κόσμος

Από πότε ο Δήμος Σκοπέλου κάνει και μεταφορές κλαδιά από κάποια ξενοδοχεία και ενοικιαζωμενα δωματια


είδαμε το αυτοκίνητο του Δήμου να φορτώνει κλαδιά από καθαρισμό ξενοδοχείου και αναρωτιόμαστε ρε παιδί μου τα τρίκυκλα τι θα κάνουν Κλεφτες θα γινουν τα παιδια ,τόσο μεγάλο έξοδο είναι να πληρώσουν και να καθαρίσουν τα προαύλια τους .λοιπόν έχω ένα χτήμα με ξέρα κλαδιά θα σταματήσει η βροχή και θα θαμνεψω το χτήμα και ότι βγάλω θα καλέσω να μου τα μαζέψουν γίνετε αυτό?
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΗ ΤΕΡΜΑ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΕΙΣ

Ευρώ, το όργανο της οικονομικής δολοφονίας στα χέρια της ΕΚΤ

Κωστόγιαννης  Ταξιάρχης
Γιατί η πολιτική της ΕΕ και το ευρώ έχει υπάρξει καταστροφικό για τους λαούς; Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ονομασία του νομίσματος αλλά στην ουσία της νομισματικής πολιτικής που έχει υιοθετηθεί από την ΕΕ και την οποία ασκεί μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Η νομισματική πολιτική είναι το κυριότερο όργανο άσκησης οικονομικής πολιτικής μαζί με την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής. Κύριο στοιχείο της νομισματικής πολιτικής είναι η έκδοση και διαχείριση του νέου νομίσματος , η κοπή νέου χρήματος και η χρήση του.
 
Είναι προφανές πως αυτός που ελέγχει αποκτά τεράστια οικονομική δύναμη και την πολιτική δυνατότητα επιβολής της ταξικής του θέλησης.
Το πρώτο θέμα που σχετίζεται με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και στο οποίο υπάρχει τρομερή σύγχυση, ασάφεια και παραπληροφόρηση, είναι η διαρκής και μόνιμη έκδοση νέου χρήματος, νέων  χαρτονομισμάτων  ευρώ αλλά και κερμάτων.
Αν θέλουμε να κυριολεκτούμε ή ΕΚΤ έχει «ξεσκιστεί» να κόβει νέα χαρτονομίσματα.
Για να μην παραμείνει η πραγματική αμφιβολία για το αντίθετο  δημοσιεύω το σχετικό διάγραμμα και τις σχετικές πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ και της ΕΚΤ.
 
 
 
 
 
Διάγραμμα 1
Αξία τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία από το 2002-2010
 
 
Τα διαγράμματα στη δεξιά πλευρά της σελίδας δείχνουν τη μεταβολή της συνολικής αξίας και του συνολικού αριθμού των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων ευρώ από το 2002 έως το τέλος του 2010.
Στο διάγραμμα 1 παρουσιάζεται με την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή η άνοδος της αξίας των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων ευρώ από την εισαγωγή τους τον Ιανουάριο του 2002. Στο τέλος του 2010 η αξία τους είχε διαμορφωθεί σε 840 δισεκ. ευρώ
Στις αρχές Ιανουαρίου του 2002, οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης έθεσαν σε κυκλοφορία 7,8 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα ευρώ. Στη συνέχεια, η ποσότητα αυτή υποχώρησε, για να αυξηθεί ακολούθως και να φθάσει τα 7,42 δισ. χαρτονομίσματα τον Οκτώβριο. Η συνολική αξία των κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων έχει φθάσει το ποσό των 320,9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 4,5% του ΑΕΠ της ευρωζώνης
Το Σεπτέμβριο του 2002, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργήσει το Στρατηγικό Απόθεμα του Ευρωσυστήματος. Το απόθεμα αυτό θα χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν τα εφεδρικά αποθέματα του Ευρωσυστήματος σε τραπεζογραμμάτια ευρώ δεν επαρκούν για να καλύψουν τυχόν αιφνίδια αύξηση της ζήτησης τραπεζογραμματίων ή τυχόν απότομη διακοπή της προσφοράς.
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι από το την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πληκτρολογούμε ECB : The euro , επιλογή στα ελληνικά, τραπεζογραμμάτια, κυκλοφορία τραπεζογραμματίων. 
Το ότι η αλήθεια δεν κυκλοφορεί στην πιάτσα έχει απόλυτα λογική εξήγηση. Αν μαθευόταν παντού η πραγματικότητα το ευρώ θα έχανε μέρος της αξιοπιστίας του, ως θεωρούμενο σκληρό νόμισμα, και θα έπεφτε η τιμή του. Ταυτόχρονα, και ίσως κατά πολύ σημαντικότερο, θα γινόταν γνωστό στους εργαζόμενους πως τους πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, πως η ΕΚΤ  δεν κάνει τίποτα παραπάνω από τα να μας πουλά χαρτιά που ενώ στην ίδια δεν στοιχίζουν τίποτε οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν σαν χρυσάφι. Τέλος η αλήθεια θα εξέθετε ανεπανόρθωτα , μηδεμιάς εξαιρουμένης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου ευρωπαϊκού προσανατολισμού που έχουν υπογράψει τέτοιες ολέθριες συνθήκες, τα κάθε λογής Μάαστριχτ,  δημιουργώντας οικονομικούς δολοφόνους των εργαζομένων. Δεν θα υπήρχε στο παραμικρό το στοιχείο της υπερβολής αν διατυπωνόταν η άποψη πως η υπογραφή των πρώτων μνημονίων ήταν ακριβώς η υπογραφή αυτών των ευρωπαϊκών συνθηκών και μέσα σε αυτές η παραχώρηση της νομισματικής πολιτικής. Αυτά ήταν τα πρώτα μνημόνια που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν, όπως και οδήγησαν στα πρόσφατα μνημόνια με την τρόικα όπου στη συμμορία των ταξικών μας αντιπάλων προστέθηκε εκτός από την ΕΕ και την ΕΚΤ και το εξίσου μισητό ΔΝΤ .  
Το δεύτερο θέμα είναι πως το χρήμα αυτό από τη στιγμή που εκδίδεται δεν μπορεί παρά να ανήκει στα κράτη-μέλη και να αποτελεί έσοδο των κρατικών προϋπολογισμών.  Αυτό όμως που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι πως η ΕΚΤ και η ΕΕ το χρήμα αυτό το πουλά στα κράτη της Ευρωζώνης και μάλιστα με όρους τοκογλυφικούς. Στο σημείο αυτό παρατηρούμε μια παγκόσμια  αντιδραστική καινοτομία που σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της έκδοσης νέου χρήματος. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια πρωτογενή αιτία που οξύνει κατά πολύ τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Βρίσκεται στην αρχή μιας αλυσίδας δανεισμού και επαναδανεισμού, όπου οι τόκοι και χρεολύσια δημιουργούν απίστευτα χρέη. Από το πουθενά και χωρίς να βάλει το παραμικρό η ΕΕ και η ΕΚΤ μετατρέπεται σε μια επικερδέστατη επιχείρηση που πουλά στους ιθαγενείς  το χρήμα που κανονικά ανήκει σε αυτούς. Αποτελεί δηλαδή ληστή του δημοσίου χρήματος. Και επειδή δεν φτάνει μόνο να καταγγέλλουμε τη ληστεία επιβάλλεται το αίτημα της επιστροφής στους λαούς των χρημάτων που έχει τυπώσει η ΕΚΤ και στη συνέχεια έχει παράνομα ιδιοποιηθεί , ως αυτοτελές επιθετικό αίτημα σε συνδυασμό με την αναζήτηση  αποζημιώσεων για τη βλάβη που αυτοί έχουν υποστεί.
Το τρίτο θέμα είναι πως αυτή η νομισματική πολιτική πρέπει να δεθεί με αυτό που έχει συμβεί όχι στη σφαίρα της κυκλοφορίας του χρήματος και των συμβατικών χρηματικών αξιών αλλά σε αυτό που αποκαλούμε πραγματική παραγωγική σφαίρα. Η ΕΕ αξιοποίησε τη νομισματική πολιτική επιβάλλοντας μαζί με τους ντόπιους πολιτικούς της συνεργάτες τις αντεργατικές και από παραγωγική άποψη καταστροφικές πολιτικές της και δημιουργώντας ένα νέο ασφυκτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, με ισχύ αναγκαστικού δικαίου. Με τα χρήματα αυτά  δημιούργησε μια σοβαρή παραγωγική υποβάθμιση καταστρέφοντας παραγωγικές υποδομές και δεσμεύοντας οικονομικούς πόρους που κατεύθυνε σε κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, δημιουργώντας καπιταλιστικά κέρδη  και κάθε λογής «φούσκες» που καλείται τώρα να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας. Και αν το ένα χαρακτηριστικό της πολικής της ήταν και είναι η υποβάθμιση ή και καταστροφή  σημαντικών οικονομικών κλάδων το δεύτερο είναι η συγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που προέκυψε μέσα από την ιδιωτικοποίηση του παραγωγικού δημόσιου τομέα και την καταστροφή των μικρών παραγωγών και των μικρομεσαίων. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως τα χρήματα των κοινοτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων  δεν προέρχονταν από αυτό που οι ¨Ευρωπαίοι¨ είχαν βάλει στην άκρη και που με γενναιοδωρία θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα χρήματα των δανείων μέσα από τα μνημόνια.
Στο θέμα της οικονομίας πρέπει να είμαστε αμείλικτοι.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτούς που με τις ολέθριες για το λαό στρατηγικές επιλογές τους μας οδήγησαν στο στόμα του λύκου και δημιούργησαν την αθλιότητα που ζούμε στο "πετσί" μας να τολμούν να πουν λέξη. Δεν είναι δυνατόν οι θύτες να συνεχίσουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τα έως τώρα θύματά τους. Ποιος είναι αυτός που διέλυσε την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης και ισοπέδωσε το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Θεσσαλίας που η εταιρεία διατηρούσε στην περιοχή της Λάρισας; Ήταν ναι ή όχι η ΕΕ που με ντιρεκτίβα απαίτησε τη διάλυση της δημόσιας βιομηχανίας ζάχαρης  για να μη νοθεύονται οι νόμοι της "ελεύθερης" αγοράς και των καπιταλιστών που υπηρετεί, μια αλήθεια που δυστυχώς η κοινωνία αγνοεί. Ποιος διέλυσε τη βιομηχανία λιπασμάτων, τα φάρμακα; Ποιος επιδότησε την καταστροφή των αμπελιών, ποιος έβαλε ποσοστώσεις στην αγροτική παραγωγή, ποιος δίνει χρήματα στους  ψαράδες να κάψουν τα καΐκια τους; Ποιος επιδοτούσε το θάψιμο των πορτοκαλιών και άλλων φρούτων; Ποιοι έχουν φαγωθεί να ιδιωτικοποιήσουν τη "Δωδώνη"; Και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε δημόσια βιομηχανία λιπασμάτων, φαρμάκων, ζάχαρης κοκ;
Το αίτημα διάλυσης της ΕΕ και αποχώρησης από το ευρώ, εφικτό και απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να συνδυαστεί με την ανάδειξη της μέχρι τώρα καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ και με το αίτημα επιστροφής όλων αυτών των κεφαλαίων που λήστεψε από τους λαούς και τους εργαζόμενους η ΕΚΤ, με την αναζήτηση μάλιστα αντισταθμιστικών  ποσών  από τη ζημιά που έχουν τόσα χρόνια υποστεί οι εργαζόμενοι και η παραγωγική υποδομή.
Είναι  απαραίτητο και κατεπείγον ζήτημα στρατηγικής σημασίας ο συντονισμούς της δράσης μας  με τους λαούς, τους εργαζόμενους και τους νέους των χωρών της ΕΕ και της ευρωζώνης σε ταξική, αριστερή και επαναστατική βάση που θα αποδεικνύει πως η διάλυση της ΕΕ και του ευρώ δεν αποτελεί δονκιχωτισμό αλλά αδήριτη ταξική ανάγκη.

Εργατικό ατύχημα εχτές στην Σκόπελο !


έπεσε από την σκαλωσιά οικοδομής ο Δημήτρης .Γ μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου το skopelos news εύχεται περαστικά στον φιλο μας Μήτσο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου