Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους

Βήμα προσέγγισης των ανέργων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα κάνει το ΚΚΕ, προτείνοντας επίδομα ανεργίας σε όλους τους μη έχοντες εργασία, χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, το κόμμα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε την άμεση στήριξη των ανέργων με ειδικές μέριμνες, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, σταμάτημα της πληρωμής των δανείων τους, μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους και κατάργηση κατασχέσεων για χρέη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ανέργους του Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ που «πρέπει να γίνουν μέτωπα πάλης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και ρήξης» τις έχουν καταψηφίσει 3 φορές, ως νομοσχέδια υποβληθέντα από το ΚΚΕ, «τα κόμματα εκείνα που λέγοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, κάνουν ταυτόχρονα λαθρεμπόριο ελπίδας εις βάρος 1.200.000 ανέργων προσβλέποντας στην υφαρπαγή ψήφων, ενώ το μόνο που υπόσχονται είναι να αυξηθεί κατά τι το επίδομα ανεργίας».

«Δεν θεωρούμε μοναδικό μέτρο την αύξηση του επιδόματος ανεργίας» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς καθημερινά κλείνουν μικρομάγαζα, αγρότες σταματάνε την παραγωγή, ενώ η πρώτη προϋπόθεση για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να μειωθεί το προσωπικό.

«Η εισαγωγή και η χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, θα επιτρέψει τη μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση των μισθών», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι γενικά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους, ενώ πρόσθεσε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα το πολύ να δημιουργηθούν 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος, ενώ μετά η λειτουργία των μονάδων θα γίνεται με πολύ λίγους εργαζόμενους.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα της Ευρώπης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θέλει το ΚΚΕ αποδυναμωμένο «γιατί εκείνο που τους φοβίζει είναι ότι η κρίση θα χειροτερέψει και η ύπαρξη ενός ισχυρού ΚΚΕ στον πυρήνα του λαϊκού κινήματος θα λιπαίνει το χώμα των ταξικών αγώνων» και πρόσθεσε ότι «φοβούνται το αύριο όμως οι ρίζες που βάζουμε είναι βαθιές, και θα ανθίσουν διαφορετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger