Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Να μην ξεχνιόμαστε στην Σκόπελο τον κώλο σας να χτυπάτε πρώτη δύναμη πάλη το ΚΚΕ θα είναι ...


Να μην ξεχνιόμαστε στην Σκόπελο τον κώλο σας να χτυπάτε πρώτη δύναμη πάλη το ΚΚΕ θα είναι ...
έτσι γιατί μερική καβάλησαν το καλάμη και το παίζουν εξουσία ,βλέπεις είναι μαθημένη όλοι αυτή απο εξουσια ,δαμανακηδες κλπ

Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας

OTA MAGNHSIASΤη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με τη συμμετοχή όλων των σωματείων που αποκλείστηκαν από το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά με ψήφισμά του ο Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Επίσης ζητά να προγραμματιστεί καταστατικό συνέδριο ώστε ν’ αλλάξει το καταστατικό της Ομοσπονδίας και να εναρμονιστεί στις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους εργαζόμενους με σαφήνεια για το ποιοι θα είναι μέλη των σωματείων της Ομοσπονδίας και προωθώντας την οργανωτική ενότητα του κλάδου με την ενσωμάτωση όλων των ομοσπονδιών σε μία, προκειμένου έτσι να οργανωθούν πιο αποτελεσματικά και νικηφόρα οι αγώνες των εργαζομένων.
Στο ψήφισμα επίσης καταγγέλλει «όλα όσα προηγήθηκαν και όλα όσα διαδραματίστηκαν στο 41ο Συνέδριο, που οδήγησαν στον αποκλεισμό σωματείων και σε πραξικοπηματικές ενέργειες και νοθείες με στόχο τη διατήρηση πάση θυσία της αυτοδυναμίας στην ομοσπονδία. «Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων των 18 Σωματείων που ξεκίνησε εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά και κατέληξε στο να αποτελέσει ακόμα και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αποκλείοντας τους επικεφαλής από δύο δυναμικές συνδικαλιστικές παρατάξεις του κλάδου, αποτελεί πραξικόπημα, αποκλείοντας 7000 εργαζόμενους από τους Δήμους. Συμβάλει ως προς την οργανωτική διάσπαση της Ομοσπονδίας, μειώνοντας σημαντικά την δυναμική της μπροστά στους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε άμεσα και που δεν περισσεύει κανένας. Θεωρούμε επίσης ότι η νοθεία που επιχειρήθηκε από μέλος της ΠΑΣΚΕ και αποκαλύφθηκε, κατά τη διαδικασία των εκλογών για τη Γ.Σ και για την ΑΔΕΔΥ, που μπορεί να επηρέασε ακόμα και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποτελεί μαύρη σκιά στην ιστορία της Ομοσπονδίας».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επιστολή ΣΕΒ προς ΓΣΕΕ & Υπ. Εργασίας 23/5/2012


Ο ΣΕΒ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ είναι η συντριβή του μέσου μισθού, το γκρέμισμά του κάτω από τα 500 ευρώ για όλους και ειδικά για τους νέους να δουλεύουν για 300 και 400 ευρώ με ατομικές συμβάσεις. Αυτό το κρύβουν συνειδητά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι διεκδικούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να σταματήσει η μείωση των μισθών. Το αν θα ισχύσει τώρα ή λίγους μήνες αργότερα η μετενέργεια είναι λεπτομέρεια για τους βιομηχάνους. Το τσάκισμα της κλαδικής σύμβασης, ο κατώτατος μισθός της εξαθλίωσης είναι μόνο το πρώτο βήμα στην μισθολογική και εργασιακή κόλαση που θέλουν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους οι μεγάλοι καπιταλιστές, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρέπει να χρησιμοποιήσουν επειγόντως την ταξική τους ενότητα και δύναμη και την ψήφο τους.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εργαζόμενους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή 23/5/2012


Ακούστε αυτά που θέλουμε να πούμε για την επόμενη εκλογική μάχη. Τι αντικειμενικά έρχεται. Το αντικειμενικά σημαίνει όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε αυτά θα αντιμετωπίσει και τα οποία δυστυχώς προεκλογικά είναι έξω από την ατζέντα των συζητήσεων και των πάνελ.
Η κρίση στην Ευρώπη θα γίνει πιο βαθιά. Θα κρατήσει περισσότερο απ' ότι προβλέπουν και επιπλέον, αν αρχίσει μια ανάκαμψη που σε όλη την Ευρώπη θα είναι αύξηση του ΑΕΠ 1% μέσος όρος - προσέξτε, μέσος όρος, και με τη Γερμανία μέσα και την Ελλάδα, καταλαβαίνετε ότι θα είναι πάρα πολύ ισχνή - πριν η ανάκαμψη τείνει να ξεπεράσει το 1%, το πιο πιθανό είναι να έρθει ένα νέο κύμα κρίσης το οποίο θα χτυπήσει και τις ισχυρές χώρες και θα είναι πιο βαθύ απ' αυτό που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Επομένως, πρέπει να δει κανείς πού πάει η κατάσταση και ο λαός σε ποια ετοιμότητα πρέπει να είναι.
Δεύτερο, στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα ενός πολέμου, λόγω των ανταγωνισμών με τους αγωγούς πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ. Και όταν υπάρχει κρίση οι ανταγωνισμοί δεν διενεργούνται με πολιτικά και οικονομικά όπλα αλλά και με στρατιωτικά. Και η Ελλάδα δεν θα μείνει ανέγγιχτη. Μπορεί να γίνει και θέατρο πολέμου αλλά δεν θα μείνει ανέγγιχτη σε ό,τι αφορά στην οικονομική κρίση και άλλα. Αυτό μπορεί να είναι σε ένα χρόνο, μπορεί σε δύο, αυτό δεν μπορεί κανείς να το προσδιορίσει, πάντως η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ ασχολήθηκε με αυτά τα θέματα, βεβαίως κανείς από αυτούς που διεκδικούν να είναι στην κυβέρνηση δεν ασχολούνται με αυτά τα πράγματα.
Όταν τώρα λέμε για το βάθεμα της κρίσης υπάρχουν οι εξής πιθανότητες. Και εμείς δεν μπορούμε να πούμε αν θα είναι η μία ή η άλλη. Το παρακολουθούμε.
Η μία είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ανεξαρτήτως πώς η επόμενη κυβέρνηση θα χειριστεί τα πράγματα. Μπορεί να μη βγει από το ευρώ, αλλά να έχουμε το λεγόμενο g-euro, ελληνικό ευρώ, το οποίο ουσιαστικά θα είναι δραχμή. Εσωτερικά δεν θα έχει καμία αξία, τα χρέη μας όμως θα υπολογίζονται στο άλλο ευρώ. Μια δεύτερη πιθανότητα είναι να περάσουμε σε μια δεύτερη φάση πτώχευσης, κουρέματος, αντί πενήντα να πάμε 85 -90%. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πιστωτές που τώρα είναι κράτη δεν είναι ιδιώτες να δεχθούν να χάσουν ένα μέρος των χρημάτων που περίμεναν παρότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν βγάλει τα άντερά τους, χωρίς να επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα. Αν ψηφιστεί το ευρωομόλογο, ή αν δεν ψηφιστεί άμεσα αλλά στην πορεία υιοθετηθεί, σημαίνει ότι η Γερμανία θα χάσει ένα μέρος των κερδών της γιατί θα χρηματοδοτήσει τα κράτη ίδρυσης, αφού έχει βγάλει τα άντερά της κι αυτή, γι' αυτό θα πάρει ως αντάλλαγμα τη διείσδυση γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων πιο βαθιά σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο τομέας της ενέργειας, ο τομέας των μεταφορών, τα ευρυζωνικά και όλα αυτά που λένε, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, θα γίνουν γερμανικά και θα τα αγοράζουμε από τη Γερμανία, είτε είναι Μέρκελ πρόεδρος είτε είναι κάποιος άλλος. Σ' αυτές λοιπόν τις καταστάσεις εμείς λέμε ότι οι επάνω όποιοι αν είναι αυτοί θα ταυτιστούν με τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.   Και δεν είναι οι επάνω μόνο ως πολιτικά κόμματα αλλά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι ακόμα και με ανισότιμους όρους θα πάνε με τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ευρώπης και όχι με τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό.
Οι εκλογές στην Ελλάδα έδειξαν ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος βεβαίως, δεν τον κακίζουμε το λαό, δεν το λέμε αφ' υψηλού, όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να δει το εξής: Κάτω από θετικές ανακατατάξεις που έγιναν στη συνείδησή του, θετικές τάσεις αλλά ανολοκλήρωτες, θετικές, ο λαός επιτέλους κατάλαβε ότι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν  μπορεί να περιμένει. Το έφεραν τα πράγματα η ΝΔ να χάσει πολλά αλλά να μείνει στην πρώτη θέση. Το σύστημα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ανασυνταχθεί και να φτιάξει ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό όπου το ένα δίπολο θα είναι η φιλελεύθερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που είναι η ΝΔ. Θα είναι ίδια η ΝΔ; Κατά τη γνώμη μας θα προκύψει και νέος πολιτικός σχηματισμός. Σε ένα χρόνο, σε έξι μήνες; Δεν ξέρω. Θα παραμεριστούν οι εγωισμοί και θα αλλάξουν πρόσωπα. Όπως ο Παπανδρέου έφυγε σε ένα βράδυ, μπορεί να δείτε και τον Σαμαρά και άλλους να φύγουν σε ένα βράδυ και να έρθουν άλλοι. Και θα γίνει αυτός ο χώρος. Τον παλεύουν.
Και δεύτερο παρακουτσάθηκε η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, έπεσε πάρα πολύ, πρέπει να αναστηλώσουν τον πόλο της σοσιαλδημοκρατίας. Μια σοσιαλδημοκρατία που δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 1974 και μετά. Έχει τελειώσει η ελληνική σοσιαλδημοκρατία για το λαό, όπως έχει τελειώσει σε όλη την Ευρώπη. Και αυτός πόλος θα διαμορφωθεί με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ ή ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ - ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει προς τη ΝΔ και ένα άλλο με βασικές δυνάμεις  -  δεν ξέρω αν όλες, την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανασυνταχθεί και θα μετατραπεί στη νέα κεντροαριστερά στη νέα σοσιαλδημοκρατία. Ξαναλέω όμως που θα είναι ο νέος δικομματισμός. Αυτό το υπογράφουμε. Μπορεί να σοκάρω μερικούς, όμως έτσι θα γίνει. Και όπως επιβεβαιωθήκαμε σε πολλά, έτσι θα επιβεβαιωθούμε και σε αυτό. Επομένως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ξανασκεφτούν ιδιαίτερα αυτοί που είναι μέσα στους τόπους δουλειάς, οι εργατοϋπάλληλοι.
Πρέπει να ξανασκεφτείτε τι θα σημάνει αν στην επόμενη Βουλή - είναι υπαρκτός ο κίνδυνος - είναι  αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, κάτω από ένα ρεύμα που θα ξεφουσκώσει, όχι ως ποσοστό, μπορεί ως ποσοστό να μην ξεφουσκώσει, θα ξεφουσκώσει ως προς αυτά που υπόσχεται. Θα ξεφουσκώσει όπως ένα μπαλόνι, αν δεν σκάσει κιόλας. Επομένως στις επόμενες εκλογές έχει πολύ μεγάλη σημασία να ψηφίσουν το ΚΚΕ όσοι δεν το ψήφισαν κάτω από το «θέλω το ΚΚΕ μέσα σε μια κυβέρνηση, θέλω μια αριστερή κυβέρνηση». Έκαναν μεγάλο λάθος. Δεν τους κακίζουμε. Μπορεί να έχουν και παρατηρήσεις για εμάς, αλλά δεν κρίθηκε από αδυναμίες του ΚΚΕ γενικά. Εδώ ήταν ένα ρεύμα που δεν μπορούσε να αναχαιτιστεί. Άλλο ότι πρέπει και εμείς σε πολλά πράγματα να δούμε τη δουλειά μας αλλά δεν κρίθηκε από τις αδυναμίες και τις ελλείψεις.
Μπορούσε να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Σας διαβεβαιώ ότι δεν έγινε κυβέρνηση γιατί η μεν ΝΔ ήθελε να ισοπεδώσει το ΛΑΟΣ, τον Καμμένο, τους άλλους για να εκτιναχθεί μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ισοπεδώσει ΚΚΕ και λοιπά κόμματα. Να έχει από τα αριστερά του ελεύθερα χέρια. Ξαναλέω μπορεί να σοκάρω μερικούς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτή τη στιγμή στη νέα Βουλή πρέπει να επιστρέψουν όσοι δεν μας ψήφισαν και δεν πρέπει να περάσει η επιχείρηση αποδυνάμωσης. Είναι προσφορά στο λαό ότι δεν συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που δεν θα λύσει προβλήματα του λαού. Αν μπούμε σε αυτό το μαντρί δεν θα προσφέρουμε τίποτα.
Πάμε για νέο δικομματισμό. Το σύνθημά μας λοιπόν είναι : Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρεις, δεν αλλάζουν, πάει και τέλειωσε. Ελίσσονται αλλά δεν αλλάζουν. Και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ένας ανταγωνισμός οικογενειακός. Είναι ουσιαστική αντίθεση. Και όλα αυτά που υπόσχεται τώρα δεν θα τα κάνει. Εδώ βάζουμε υπογραφή. Και ξέρουμε ότι αν σας πούμε κάτι και δεν επιβεβαιωθούμε θα έχουμε πολιτική ζημιά. Δεν θα τα κάνει γιατί όταν λέει πάση θυσία μέσα στην ΕΕ, σημαίνει ότι θα συμβιβαστεί. Όταν κάνει πρόσκληση σε γερμανικές και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα τελειώνει το πράγμα. Οι εκβιασμοί που γίνονται απέναντι στην Ελλάδα είναι υπαρκτοί. Χρησιμοποιούνται για ψήφους, τους χρησιμοποιεί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αλλά είναι πραγματικοί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει. Δεν υπάρχει άλλος αέρας στην Ευρώπη. Είδατε πώς του απάντησε ο Ολάντ. Υπάρχει η συζήτηση για ένα μείγμα πολιτικής που θα είναι ανάπτυξη με βαριά λιτότητα. Τα μείγματα τα έχουμε γνωρίσει.

γιορτή παραδοσιακών φυτωρίων και σπόρων στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Την Πέμπτη 24 Μαίου από τις 10:00 το πρωί εώς αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γιορτή παραδοσιακών φυτωρίων και σπόρων στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Κατά την διάρκεια της γιορτής θα υπάρχουν εκτός από τα φυτώρια, παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνήματα και θα γίνουν διάφορα σχετικά δρώμενα.

Και κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει και η αυτόνομη Λαϊκή Βόλου, η οποία είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μικρογιορτή οικοπαραγωγών η οποία υπάρχει κάθε πέμπτη από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Αχ ρε Σκόπελος αντι να ζητήσουν συγνώμη κάνουν και μήνυση !


Μαχαιρωμένος στην κοιλιά 30χρονος Πακιστανός


Μετά από επεισόδιο που είχε με ομοεθνή του στο πάρκο της Χιλιαδούς
Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ δύο Πακιστανών σήμερα το απόγευμα στο πάρκο της Χιλιαδούς, είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 30χρονου, με χτύπημα με μαχαίρι που του κατάφερε 21χρονος ομοεθνής του, άγνωστο για ποιό λόγο.
Το επεισόδιο έγινε στις 4.30 το απόγευμα και ξεκίνησε με λογομαχία μεταξύ των δύο αλλοδαπών, για διαφορές που είχαν, ενώ δεν έγινε γνωστό αν επρόκειτο για οικονομικό ζήτημα.
Κάποια στιγμή, ο 21χρονος τράβηξε μαχαίρι και έπληξε τον 30χρονος στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στη συνέχεια πέταξε το μαχαίρι και εξαφανίστηκε τρέχοντας!
Γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Επί τόπου πήγαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που βρήκαν το μαχαίρι (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα απλό μαχαίρι κουζίνας) και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ! 14,40
ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Μειώνονται σταδιακά στη Μαγνησία οι γαλάζιες σημαίες που παίρνουν οι ακτές της όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας.

Ειδικότερα η Ε.Ε.Π.Φ. βράβευσε 15 ακτές για το 2012 στη Μαγνησία έναντι 21 πέρυσι, 22 το 2010 και 23 το 2009. Συνολικά πάντως η Ελλάδα με 394 βραβευμένες ακτές, κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών.

Ειδικότερα στη Μαγνησία, ο Δήμος Βόλου παίρνει τη μερίδα του λέοντος με οκτώ βραβευμένες ακτές, στην Αγριά (Μπάρμπα Θωμάς), τον Άνυαρο, τις Αλυκές, την ακτή Παγασών, την Αμαρυλίδα, την Αμφάνων, τα Πευκάκια και τη Χρυσή Παναγιά. Στο δήμο Νοτίου Πηλίου βραβεύονται οι ακτές Καλών Νερών, Κορώπη (Μπούφα) και Καλά Νερά (Θέρετρο Αξιωματικών). Τέλος οι ακτές που βραβεύονται στο Δήμο Σκιάθου είναι Κουκουναριές, Μεγάλη Άμμος, Βρομόλιμνος και Μάραθα.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Σημειώνεται ότι, για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μιαν ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα νερών σε αυτήν, με βάση τον παραπάνω επίσημο χαρακτηρισμό, να είναι Εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή για το Πρόγραμμα

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Και άλλη δίωξη στο skopelos news από το λιμενικό τώρα γιατί?

Εχτές έγινε ένα πρωτοφανές συμβάν στο λιμάνι της Σκοπέλου με πρωταγωνιστή λιμενικό υπάλληλο που φώναζε στους τουρίστες άγρια μακριά ρε μακριά άδειο εντομεταξη ξη το λιμάνι σε σύσταση μας να είναι λίγο ποιο σεβάσμια στους τουρίστες μας είπε εσύ βουλώστε και μια κίνηση στο στόμα ραφτό έτσι την έμαθαν όμως όταν κάνουμε κριτική δεχόμαστε επίθεση, κάναμε λοιπόν εχτές καταγγελία για την συμπεριφορά της λιμενικού υπαλλήλου και 2 μέρες τώρα δεν μας δίνουν τα στοιχεία της γιατί αυτή η συγκάλυψη?

«Ενημέρωση για καρπόκαψα μηλιάς»

Στο πλαίσιο της προστασίας της μηλοκαλλιέργειας στην περιοχή Αγιάς, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους καλλιεργητές ότι έχει ξεκινήσει και τη φετινή χρονιά η παρακολούθηση των συλλήψεων της καρπόκαψας σε φερομονικές παγίδες.

Οι περιοχές εγκατάστασης του δικτύου παγίδων και παρακολούθησης είναι οι εξής:

Δημ. Διαμέρισμα    Τοποθεσία      
Αγιά    Μεταξοχώρι      
Αγιά - Νερόμυλοι    Αγιά, Αγ. Άννα, Βάλτος, Καλύβια, Μετόχια-Αλαμάνα       
Αετολόφος    Αετολόφος, Γήπεδο, Κρεμμυδάρια, Παλιόμυλος, Πλατανάκια, Τσικίρι      
Ανάβρα    Αμπέλια, Κλίμα, Τσακίρι, Ποταμιά, Ποταμιά-Σαϊτες, Πουρνάρα      
Μελιβοία    Μαλάτη, Παλιουργιά      
Μεταξοχώρι    Κούτσουρο      
Νερόμυλοι    Μπουρντένια, Μύλος   


Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται ανά τρεις ημέρες στο δίκτυο παγίδων, ο αριθμός των συλληφθέντων ατόμων της καρπόκαψας τις τελευταίες ημέρες είναι σχετικά αυξημένος στις τοποθεσίες Αγ. Άννα, Βάλτος και Μετόχια-Αλαμάνα του Δ.Δ. Αγιάς, Κλίμα και Ποταμιά-Σαϊτες του Δ.Δ. Ανάβρας, Μπουρντένια και Μύλος του Δ.Δ. Νερόμυλων. Συνιστάται στους μηλοκαλλιεργητές των περιοχών αυτών, που δεν έχουν ψεκάσει τις τελευταίες ημέρες να προβούν τοπικά σε διενέργεια ψεκασμού με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, το αμέσως προσεχές διάστημα για την προστασία της καλλιέργειας. Από τα εντομοκτόνα, να προτιμώνται οι ρυθμιστές ανάπτυξης, τα φυσικής προελεύσεως σκευάσματα και τα σκευάσματα εντομοπαθογόνου ιού, που είναι εκλεκτικά και φιλικότερα προς το περιβάλλον. Για την επανάληψη του ψεκασμού να ληφθούν υπόψη η διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου, ο ταχύς ρυθμός αύξησης των καρπιδίων και οι καιρικές συνθήκες.
Στις υπόλοιπες περιοχές του δικτύου δεν παρατηρείται σημαντικός αριθμός συλλήψεων και συνιστάται στους μηλοκαλλιεργητές των περιοχών αυτών να μην προβούν σε άσκοπη χημική επέμβαση.
Οι συνάδελφοι Γεωπόνοι (Καταστήματα Γεωργικών Φαρμάκων, Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. κ.α.) που πιθανόν εντοπίσουν σημαντική προσβολή ή ανησυχητικό αριθμό συλληφθέντων ατόμων σε φερομονικές παγίδες, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, έτσι ώστε σε συνεργασία μαζί τους, να εκδώσουμε προειδοποίηση για την ευρύτερη περιοχή.

ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙΟ – ΩΙΔΙΟ
Οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούν γενικότερα τις τελευταίες ημέρες, με βροχοπτώσεις και αυξημένη υγρασία, ευνοούν την ανάπτυξη και η μολυσματικότητα του φουζικλαδίου και του ωιδίου στις περιοχές όπου καλλιεργούνται μηλιές και αχλαδιές. Σε περιόδους με έντονες δροσιές ή βροχές, που το φύλλωμα και οι καρποί παραμένουν βρεγμένα για αρκετές ώρες, τα δέντρα πρέπει να προστατεύονται.
Η προστασία των καρπών και της νεαρής βλάστησης θα πρέπει να είναι συνεχής καθ’ όλη την υγρή περίοδο και ανάλογα με το ιστορικό προσβολών του οπωρώνα.
Συνιστάται στους παραγωγούς, που δεν έχουν ψεκάσει, να διενεργήσουν άμεσα, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, χημική επέμβαση με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο και κατά προτίμηση με προστατευτική και θεραπευτική δράση. Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των μυκήτων, συνιστάται η εναλλαγή μυκητοκτόνων από διαφορετικές χημικές ομάδες.

Παρακαλούνται οι καλλιεργητές, ιδίως αυτήν την εποχή, να επισκέπτονται όσο το δυνατό συχνότερα τις καλλιέργειες, προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν προσβολές από φυτοπαράσιτα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Σε κάθε περίπτωση οι καλλιεργητές να συμβουλεύονται τον τοπικό τους Γεωπόνο.
Να αποφεύγονται ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα και όπου κρίνεται αναγκαίο να εφαρμόζονται κατά τις απογευματινές ώρες.
Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης, των παρασκευαστών οίκων, για την αναλογία χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής καθώς και για τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Προσοχή:
Η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων βλάπτει την υγεία των καταναλωτών, επιβαρύνει το περιβάλλον και αυξάνει το κόστος παραγωγής. Τα αγροχημικά να χρησιμοποιούνται πάντοτε σύμφωνα με την ετικέτα.
Σύμφωνα με τα άρθρα 9§3 και 10§3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ8Α) όποιος χρησιμοποιεί μη εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα υπόκειται σε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, αντίστοιχα.

Αν κάποιος μηλοκαλλιεργητής εντοπίσει σημαντικό πρόβλημα στη καλλιέργεια του, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα: 2413511119, 2413511144, 2413511211 & 2413511181.

Ενημερωτική ημερίδα Αντιπεριφέρειας Λάρισας σε Φάρσαλα για βαμβάκι και γεωργικά φάρμακα»


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση εχθρών βαμβακιού – Ενημέρωση σε θέματα εχθρών καραντίνας και του νόμου 4036/2012 (ΦΕΚ8Α) για τα γεωργικά φάρμακα» θα πραγματοποιήσει την  Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων.
Η ημερίδα, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.,  θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης, σε εφαρμογή του άρθρου 37§1 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ8Α).
Ομιλητές θα είναι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας, που είναι  αρμόδιο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία και στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, καθώς και στο πρόγραμμα επισκοπήσεων για εχθρούς καραντίνας.
Καλούνται όλοι οι αγρότες της περιοχής να πλαισιώσουν την εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν έγκυρα από τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, τόσο για τους εχθρούς της καλλιέργειας του βαμβακιού, όσο και για τα γεωργικά φάρμακα.

Τώρα Χεστήκανε από το φόβο...

Με αφορμή την αντίδραση των άλλων κομμάτων για τις δηλώσεις Τσίπρα για τον Φρ. Ολάντ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «(...) το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους Ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τώρα το «πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο» να «χάσει τον ύπνο του» με αυτή του την τοποθέτηση. Καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί - οι αστοί δηλαδή - γνωρίζουν καλά ότι στην ευρωενωσιακή τους συμμαχία οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Γνωρίζουν ότι στην ΕΕ δεν εκπροσωπούνται λαοί, συνεπώς δεν τίθεται θέμα για την ποιότητα της εκπροσώπησής τους. Εκπροσωπούνται μονοπώλια, υπηρετούνται τα συμφέροντά τους, συνομολογούνται πολιτικές που τους τα διασφαλίζουν, κατά κανόνα βαθιά αντεργατικές και αντιλαϊκές. Ο ελληνικός λαός, όπως και οποιοσδήποτε άλλος, δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί στο λάκκο των λεόντων, εκεί εκπροσωπούνται οι εκμεταλλευτές του. Συμφέρον δικό του είναι η ταχεία αναχώρησή του απ' αυτόν, διαφορετικά τα δικαιώματά του θα γίνονται βορά στα θηρία.

Συν-ΣΥΡΙΖΑ Κάτσε καλά Γεράσιμε…θα σε κάνουμε Πρωθυπουργό !!!

                      
 1.  Τον Γεράσιμο Αρσένη πρότεινε ως πρωθυπουργό ο Τσίπρας, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών! ΕΛΕΟΣ!
Αλήθεια! Ποιος δεν θυμάται το σύνθημα που έγραψε ιστορία και ηχούσε σε όλα τα σχολεία της χώρας: « Κάτσε καλά Γεράσιμε » το 1998-1999, όταν ως υπουργός Παιδείας, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να θεσμοθετήσει Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε όλα τα μαθήματα και καταργώντας τον θεσμό των μετεξεταστέων; Το συγκεκριμένο σύνθημα λοιπόν έχει μείνει από τότε στην εκπαιδευτική ιστορία, στην ιστορία γενικότερα. Φαίνεται ότι ο μόνος που το… ξέχασε είναι ο Τσίπρας! Σημειώστε ότι τότε ήταν καταληψίας, γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας του ΣΥΝ ενώ σήμερα εκκολαπτόμενος …χαλίφης στη θέση φθαρμένων χαλίφηδων!!!
   Αλήθεια γιατί πρότεινε τον Αρσένη για Πρωθυπουργό; Τυχαία; Όχι βέβαια. Το έκανε για μια …χούφτα ψήφους! Τους ψήφους της Κοινωνικής Συμμαχίας, της Λούκας Κατσέλη- συζύγου του Αρσένη. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα οι τριαντάρηδες αλλά και οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 
 Σίγουρα το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι το μοναδικό, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα την ταχτική του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης .Ότι Έλληνες και ξένοι κεφαλαιοκράτες μπορούν να στηριχθούν επάνω του. Ότι αποτελεί το καλύτερο αμορτισέρ για την απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών. Ότι άλλα λέει στα μπαλκόνια και άλλα στα σαλόνια.
2.   Για το λόγο αυτό την επομένη των εκλογών, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να στείλει επιστολή προς τους προέδρους : Του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι καθησυχάζοντας τους ότι η καταγγελία του μνημονίου ήταν προεκλογική εξαγγελία και ότι μαζί τους θα επανεξετάσει το μνημόνιο!!!
Σημειωτέον ότι και κ. Σαμαράς ακριβώς το ίδιο πράγμα λέει με άλλη όμως λέξη: Επαναδιαπραγμάτευση .
Φυσικό ήταν η αλλαγή θέσης του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Τότε αναλαμβάνει ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ο κ. Δραγασάκης να χύσει μελάνι σουπιάς στο θέμα δηλώνοντας: « Εάν χρειαστεί θα καταγγείλουμε το μνημόνιο. Δεν θα καταφύγουμε σε μονομερείς ενέργειες(!!!). Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι’ αυτό». 
   Θαυμάστε τον οπορτουνισμό σε όλο του το μεγαλείο. Για να πετύχεις θέση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεσαι …τριπλή ! Όπως για παράδειγμα του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για τον οποίο έκανε λόγο ο Μ. Γλέζος, ο οποίος δήλωσε:
3.   Κάθε νοικοκυριό με εισόδημα πάνω από 20.000 ετησίως θα πληρώνει 200 Ευρώ το μήνα για να σωθεί η οικονομία! ( Με απλά λόγια την κρίση του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα). Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικό ήταν η συγκεκριμένη δήλωση του Γλέζου να χαλάσει το …φιλολαϊκό προφίλ του κόμματος. Έτσι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για … παρερμηνεία . Δύο μέρες μετά έρχεται η δήλωση Δραγασάκη για να ξαναχύσει μελάνι σουπιάς και σ’ αυτό το θέμα λέγοντας: « …μπορεί να υπάρχει η πρόταση Γλέζου ως “σχέδιο Β” εάν χρειαστεί να κλείσει γρήγορα το πρωτογενές έλλειμμα για λόγους ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης».  
Το αλαλούμ λοιπόν  οι μεταλλάξεις, η αποσιώπηση και ότι εξυπηρετεί τον διακαεί πόθο του ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει πρώτο στασίδι στο αστικό παιχνίδι ανάληψης κυβερνητικού ρόλου, είναι στην ημερήσια διάταξη. Κατάλογο ολόκληρο θα μπορούσε να φτιάξει κάποιος παρακολουθώντας τα καθημερινά ήξεις αφήξεις. 
4.  Αλήθεια! Μήπως θυμίζει κάτι από προεκλογική υπόσχεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η « Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο; Λέμε, μήπως γίνεται για να ψαρέψουν από τη …δεξαμενή των  ανέργων;
5.  Αλήθεια! Μήπως πρέπει να προβληματίσει τους ψηφοφόρους η σπουδή, η βιασύνη να καταθέσουν ψηφοδέλτιο ως ενιαίο κόμμα για να αξιοποιήσουν τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, «εισπράττοντας» το μπόνους των 50 εδρών ενεργώντας ακριβώς όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δίχως αυτό να εκφράζεται και στη λαϊκή βούληση;  
6.  Αλήθεια! Θα δώσουν μια πειστική απάντηση, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και «Δημοκρατικότατοι» ηγέτες του Συριζα, για ποιο λόγο αφαίρεσαν τη σημαία συγκεκριμένης συνιστώσας ( κάνοντας φωτοσόπ) από πρωτοσέλιδη φωτογραφία
στην ΑΥΓΗ. Τους ενοχλούσε το σφυροδρέπανο στις …νέες συνθήκες και στο ρόλο που ονειρεύονται να παίξουν; Φανταστείτε λοιπόν πόσο ειλικρινείς είναι όταν απευθύνουν κάλεσμα προς το ΚΚΕ με το οποίο έχουν εντελώς αντίθετη πολιτική!!! 
7. Αλήθεια! Γιατί ο Συριζα δεν παίρνει δημόσια θέση στην πρόταση νόμου-για καταγγελία του μνημονίου- που πρότεινε το ΚΚΕ, και θα φέρει στη Βουλή; Προεκλογικά δεν ήταν στο πρόγραμμά του; Τι αλήθεια μεσολάβησε και δυσκολεύεται να τοποθετηθεί; Μήπως η επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες όπου κάνει λόγο περί επανεξέτασης;
8.  Αλήθεια! Γιατί ένα …αριστερό, φιλολαϊκό κόμμα όπως διατυμπανίζει ότι είναι ο Συριζα δεν τοποθετείται δημόσια για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται τούτες τις μέρες στην Αμερική; Μην κακοκαρδίσει τους εταίρους της λυκοσυμμαχίας και δεν τον εμπιστευτούνε; Εάν όχι γιατί δεν καταγγέλλουν το συνδικάτο του εγκλήματος . Για σκεφτείτε το ψηφοφόροι.
                  Σκεφτείτε το ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές. 
Σκέψου επιπλέον ποιο κόμμα σου λέει την αλήθεια, ποιο κόμμα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες δίπλα σου, ποιο κόμμα καταπολεμάει με νύχια και με δόντια η πλουτοκρατία και τα όργανά της και ΨΗΦΙΣΕ το.                                                                            Ρίξε στην κάλπη στις 17 του ΙΟΥΝΗ το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αν θέλεις να υπολογίζουν και την επομένη των εκλογών τη δύναμή σου. Αν δεν θέλεις να απογοητευτείς από την επομένη των εκλογών.

    Ζιώβας Βασίλης

Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων
Περιφερειακός Σύμβουλος ΗΠΕΙΡΟΥ της « Λαϊκής Συσπείρωσης»Το Πρωτοσέλιδο photoshop από την εφημερίδα ΑΥΓΗ
Έκανε κάτι η ΚΟΕ ρε συντρόφια και την φωτοσοπάρατε;;;;

Εδώ σε θέλω κάβουρα!!!».

Τα αδιέξοδα είναι στη στρατηγική
Προχτές το βράδυ στη ΝΕΤ τέθηκε στον Ν. Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα τι ακριβώς θα κάνουν αν την επομένη των εκλογών είναι πρώτο κόμμα και βρεθούν μπροστά στο κακό σενάριο, αν δηλαδή η ΕΕ τους επιβάλει σώνει και καλά το μνημόνιο. «Προσφυγή στο λαό, δημοψήφισμα», ήταν η απάντηση του Ν. Βούτση. Μάλιστα, στην υπόμνηση από τη δημοσιογράφο της πρότασης του Γ. Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβρη για δημοψήφισμα απάντησε ότι και τότε δεν ήταν αρνητικοί...
Ας δούμε τι έλεγε τότε ο Αλ. Τσίπρας (ΑΛΤΕΡ, 31/10/2011):
«Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλήμματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλημμα και να πάρει απάντηση αρνητική. Αρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα (...) Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για την πραγματική λύση (...) είναι η οργανωμένη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα με απλή αναλογική, ώστε να προκύψουν μετά κυβερνήσεις στη βάση προγραμμάτων».
Χτες, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταθέτει τα σέβη του στην Ευρωζώνη, αναφέροντας: «Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ»... Προσπαθεί δε να διαφοροποιηθεί απ' τον Γ. Παπανδρέου γράφοντας ότι «οι μόνοι που έχουν προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μέρκελ, εκβιάζοντας επί της ουσίας τον ελληνικό λαό».
Αναγνώστης μας πάντως από τη Σπάρτη εξέλαβε την πρόταση του Ν. Βούτση ως εξής: «Δημοψήφισμα για τον τρόπο που θα αυτοκτονήσουμε!!! Με πιστόλι (ευρώ) ή σχοινί (δραχμή). Σε δημοψήφισμα λοιπόν, αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια αλλαγής του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης). Αυτό που δεν μας είπε (ο Ν. Βούτσης) είναι τι θέση θα πάρει στο δημοψήφισμα. Θα είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, άρα υπέρ του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, (άρα) και υπέρ της συντεταγμένης (παραπέρα) χρεοκοπίας ή θα είναι κατά της παραμονής στη ζώνη του ευρώ, άρα υπέρ της δραχμής, (άρα) και υπέρ της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;
Εδώ σε θέλω κάβουρα!!!».

ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ

 ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ριζοσπαστικές - ρεφορμιστικές του εξαγγελίες, μπορεί να θεωρηθεί το πιο συστημικό, ορθολογικό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, αυτό που ένεκα και της εκλογικής του επίδοσης θα πρωταγωνιστήσει, ως μείζων αντιπολίτευση ή και ως (συν)κυβερνώσα δύναμη. Υπό αυτήν την έννοια, άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός πληροί το δομικό ρήγμα, που κατέλιπε η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου λειτουργεί πλέον ως καταλύτης για αναδιάταξη και ανανέωση των ελίτ· έτι περαιτέρω, προσφέρει μια δυνατότητα για λυσιτελέστερη, με πολιτικά ειρηνικά μέσα, έκφραση των μαζών που αισθάνονται αποκλεισμένες και απειλούμενες»

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ?


ΝΤΡΟΠΗ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΤΑΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΗ.....

KΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Παλεύουν ώστε η λαϊκή αναψυχή να μην είναι εμπόρευμα

Ανοιχτή επιστολή - καταγγελία των σωματείων για την αποσιώπηση των θέσεών τους από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, μπροστά και στην παναττική απεργία του Σαββάτου
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αντιπαλεύουν όσους «γδέρνουν» τη λαϊκή οικογένεια για λίγες μέρες διακοπές (φωτ.)
Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία και επισιτισμό με στόχο την επιτυχία της Παννατικής 24ωρης απεργίας στον κλάδο, το Σάββατο 26 Μάη. Οι γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς βρίσκονται σε εξέλιξη όπως και οι περιοδείες και οι συζητήσεις για την αναγκαιότητα της μαζικής - αποφασιστικής συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση. Για να δοθεί απάντηση στους ξενοδόχους και στους επιχειρηματίες στον επισιτισμό που επιχειρούν να επιβάλλουν μειώσεις μισθών, κατάργηση κατακτήσεων που απορρέουν από τις κλαδικές ΣΣΕ κλπ.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μια ιδιαίτερα μαζική συνέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Σοφιτέλ». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήματα που ανέδειξαν την ανάγκη να γίνει συστηματική δουλειά για την ανάδειξη της σημασίας αλλά και την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων όπως των ίδιων των κλαδικών συμβάσεων, ακόμα και των γενικών συνελεύσεων. Κατατέθηκαν προβληματισμοί για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων τόσο για ζητήματα που αφορούν το χώρο τους όσο και για τα συνολικότερα ζητήματα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία και την περιφρούρησή της με απεργιακές επιτροπές από κάθε τμήμα του ξενοδοχείου.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω»
Το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας και 18 επιχειρησιακά σωματεία με ανοιχτή επιστολή τους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που όχι μόνο δεν προβάλλουν τις θέσεις τους για τον τουρισμό και τις επιπτώσεις της κρίσης σε αυτόν, αλλά έχουν επιδοθεί κατά καιρούς σε εκστρατείες συκοφάντησης των όποιων αγώνων έχουμε πραγματοποιήσει, διεκδικώντας την επιβίωση των οικογενειών μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «χωρίς να είμαστε ο μόνος κλάδος που συκοφαντούν, (με την ίδια ένταση συκοφάντησαν τους αγώνες ναυτεργατών, οδηγών ταξί, αγροτών κ.ά.) έχει ξεχωριστή σημασία η επίθεσή τους σε ξενοδοχοϋπάλληλους και επισιτιστές, γιατί καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια πρόσωπα.
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά.
Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στις παράλληλες με αυτόν δραστηριότητες, έχουν δημιουργήσει ασύλληπτα κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όχι μόνο να βελτιωθεί η ζωή μας, αλλά με ταυτόχρονο γκρέμισμα των δικαιωμάτων μας και των προσδοκιών των οικογενειών μας για καλύτερη ζωή. Οι μισθοί πείνας, τα εξοντωτικά ωράρια, η εκτεταμένη ανασφάλιστη κι απλήρωτη δουλειά την εποχή ακόμα της μεγάλης ανάπτυξης, μας βρήκαν με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης σε πολύ χειρότερη θέση».
Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες στην εστίαση που αξιώνουν σήμερα μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων «είναι αυτοί που αναφέρονται στον τουρισμό ως τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας, όταν με τους μισθούς που θέλουν να επιβάλλουν θα αποκλείσουν και το μικρό κομμάτι των εργαζομένων που μπορεί ακόμα να κάνει διακοπές. Ζητούν σπαστά ρεπό και ωράρια ώστε να μην μπορεί κανείς να αξιοποιήσει ένα διήμερο για να ξεκουραστεί, να κάνει αναψυχή. Απαιτούν να παίρνουμε λιγότερη ή και καθόλου άδεια, να μην μπορούμε να αναπληρώσουμε την εργατική μας δύναμη. Να είμαστε αναλώσιμοι εργάτες που θα παράγουν κέρδη για τις επιχειρήσεις τους».
Υπογραμμίζουν ότι: «πάγια θέση του Συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου είναι ότι όσο οι διακοπές και η αναψυχή αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα και πεδίο δραστηριότητας των μεγάλων μονοπωλίων δεν θα ικανοποιείται η ανάγκη του λαού για τουρισμό, οι εργαζόμενοι του κλάδου θα βιώνουν την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και θα αδυνατούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους». Τονίζουν ότι οι αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου έχουν συμφέρον να βρεθούν σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι των εργαζομένων για να επιβάλλουν όλοι μαζί ένα δρόμο ανάπτυξης που θα ωφελεί όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και όσους σήμερα δεν μπορούν αντικειμενικά να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια και τις μεγάλες αλυσίδες.
Ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο τις ανθρώπινες ανάγκες για πολιτισμό, τουρισμό, αναπλήρωση της εργατικής μας δύναμης μέσα από φτηνές, ποιοτικές διακοπές. Κι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι αλυσίδες του επισιτισμού ανήκουν σε μια χούφτα πλουτοκράτες που εκμεταλλεύονται χιλιάδες εργαζόμενους και την ανάγκη τους για ξεκούραση και αναψυχή.

ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΗΣ ΠΩΣ ΕΙΣΕ ΡΕ ΚΕΦΤΕ ?


Κύριε Φαδάκι και κύριε Κεσμετζη κόβετε το νεράκι από πολύτεκνους άπορους συνταξιούχους ντροπή σας μονο για τον μεγαλο μισθο σασ νοιάζεστε και όχι για την Σκόπελο εάν νοιαζόσασταν θα πηγαίνατε να δείτε στο ΔΙΑΚΟΠΗ τη γίνετε ......

άλλα το νερό που χάνουμε κάθε μέρα από την 
αμέλεια σας δεν σαν ενδιαφέρει?δεχτήκαμε 
καταγγελία ότι από το Διακόπι προς τσελάλη 
 η σωλήνες είναι σάπιες με μεγάλη διαρροή 
του νερού  σας έχουν ενημέρωση εδώ και ένα
 χρόνο και δεν σας ενδιαφέρει γιατί αυτή η
 ανευθυνότητα τελικά μονό ο παχυλός μισθός

Καταγγέλλει η ΔΑΣ - ΟΤΑ την πρωτοβουλία για φθηνό ελαιόλαδο

Την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για προμήθεια φθηνού ελαιολάδου χωρίς μεσάζοντες στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η απόφαση των παρατάξεων του Συλλόγου μας, που στηρίζονται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν την πώληση φτηνού ελαιόλαδου προς τους συναδέλφους μας - με το πρόσχημα ότι «ο Σύλλογος πρέπει να συμμετέχει σε κάθε τέτοια ανάλογη προσπάθεια για την πώληση φτηνών ειδών διατροφής». Συμπληρώνει δε ότι προσπαθώντας να απαλύνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση, πασχίζουν να επιβάλουν κατάσταση υποταγής και υποτέλειας στους εργαζόμενους, οδηγώντας τους στην έκπτωση των απαιτήσεων τους, αντί να φροντίσουν για την οργάνωση της πάλης απέναντι στο σύνολο των σφαγιαστικών μέτρων που έχουν παρθεί και στην κατάργηση των μνημονίων.
Σύμφωνα με την ΔΑΣ-ΟΤΑ, η ομόφωνη απόφαση Συλλόγου και Συνέλευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, να απέχουν από την υπερωριακή εργασία τα Σάββατα, αν δεν πληρωθούν από την Δημοτική Αρχή οι οφειλόμενες υπερωρίες, και που τηρήθηκε στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες από την πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν εφαρμόστηκε στο Βόλο όπου η υπηρεσία λειτούργησε με 6 απορριμματοφόρα και 12 εργαζόμενους, καθώς η απόφαση για την αποχή δεν περιφρουρήθηκε ούτε καν από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συλλόγου, αν και ο ίδιος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου.
Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του Ν. Μαγνησίας να ανατρέψουν αυτές τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, όπως αυτή του Συλλόγου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων στους ΟΤΑ, για ένα ρωμαλέο ταξικό, λαϊκό κίνημα που θα σαρώσει την αντεργατική πολιτική κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών κυβερνήσεων-ΕΕ- κεφαλαίου.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον Ολάντ και τον «άλλο αέρα στην ΕΕ»


Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού με τον δήθεν άλλο αέρα που φυσάει στην ΕΕ. Ο αέρας αυτός, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε, μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός. Και ο Ολάντ, όπως και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων.
Ο λαός πρέπει να σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ και στην πλουτοκρατία σπάζοντας την υποταγή και τις επικίνδυνες αυταπάτες.

Οι εφημερίδες της Θεσσαλίας ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2012

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΓΝΩΜΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου