Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ευχάριστα μηνύματα για τον τουρισμό μας έρχονται από την Σκόπελο !


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ταβέρνας του Ηλία στην ΣΚΟΠΕΛΟ φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα με τον τουρισμό και περισσότερο κόσμο έχουμε και ποιο ποιοτικός είναι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: «κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που μπορεί να το διαμορφώσουν «δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση». Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης.
Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος. Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας, το τραγούδι όμως θα είναι στον ίδιο σκοπό και με τα ίδια λόγια: Ο «ευρωμονόδρομος», οι φοβερές δεσμεύσεις από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και επίσης οι καταλυτικές δεσμεύσεις από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί. Να είναι όμως ταυτόχρονα ο λαός πολύ δυνατός, πολύ μαχητικός στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στην ύπαιθρο. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας».

Συνελήφθη πριν την επιβίβασή του στο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ !

 Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, εντός της κεντρικής προβλήτας του λιμένα Βόλου, από στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας – Γρ. Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής, 30χρονος, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε σε νάιλον συσκευασία εντός της τσέπης του παντελονιού του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων.

Αιγαίο-Ανατ. Μεσόγειος: Η μεγαλύτερη αντιπαράθεση Αεροπορικών δυνάμεων μετά τον ΗλιάκηΈνα Αιγαίο που θύμιζε «μπαρούτι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής ημέρας καθώς δεκάδες αεροσκάφη και από τις δύο Αεροπορίες ΠΑ και ΤΗΚ διεξήγαγαν ένα πρωτοφανή αγώνα εναέριας επικράτησης, με ασκήσεις από τουρκικής πλευράς και πακέτα COMAO από ελληνικής, ενώ φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις για μια ακόμη φορά.
Έτσι μετά την απογείωση –η οποία είχε ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά ενός scramble- της δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΠΑ η ΤΗΚ αντέδρασε με την απογείωση μαζικών σχηματισμών όχι μόνο μαχητικών αλλά αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων.
Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εκτιμούν πως οι σημερινές τουρκικές παραβιάσεις ήταν μέρος της αντίδρασής τους απέναντι στον τακτικό  αιφνιδιασμό που υπέστησαν ύστερα από την απογείωση τουλάχιστον 24 μαχητικών αλλά και αεροσκάφους EMB-145 Erieye της ΠΑ τα οποία διαμόρφωσαν δύο μικτά πακέτα COMAO –σε μια κινητοποίηση που να σημειωθεί δεν  ήταν προγραμματισμένη - και με κατεύθυνση το Ν.Α. Αιγαίο.
Εκτός όμως των ανωτέρω αεροσκαφών η ΠΑ όμως απογείωσε τουλάχιστον και δύο ζεύγη μαχητικών readiness προχωρώντας σε αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών.
Οι Τούρκοι από την πλευρά τους και μετά τον πρωτοφανή αριθμό παραβάσεων και παραβιάσεων της 10ης Μαΐου που έφτασαν τις 45(!) σήμερα τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό αντιδρώντας έδειξαν το ίδιο επιθετικό «πρόσωπο» πραγματοποιώντας συνδυασμένες επιχειρήσεις με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ).
Πιο συγκεκριμένα οι τουρκικοί σχηματισμοί αποτελούνταν από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, 3 ελικόπτερα, και τουλάχιστον 6 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό, ενώ ακόμη 6 τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν στον αέρα σε τουρκικό εναέριο χώρο δια παν ενδεχόμενο. Οι σχηματισμοί της τΗΚ  προχώρησαν σε 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολοταχώς για εκλογές


Χωρίς κατάληξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. "Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο", είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός και τυχοδιωκτισμός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά από τη σημερινή τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στα οποία αποτυπώνονται ανάγλυφα οι στρατηγικές των κομμάτων.
"Η πατρίδα μπορεί να βρει τον δρόμο της", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Οι δυνάμεις του μνημονίου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και προτιμούν να υπηρετούν τους δανειστές, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση, με συγκεκριμένο πολιτικό δεσμευτικό χαρακτήρα, δεν έγινε δεκτή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή στις εκλογές για να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας, πρόσθεσε. Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον, συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης, καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ & ΚΕΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ & ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΤΑ ΚΛΑΔΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Α', Β', Γ' & Δ' ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 21-05-2012
Attachments:
Download this file (DHLOSH-YPER.doc)DHLOSH-YPER.doc[ ]42 Kb
Download this file (YPER_KENA_2012.doc)YPER_KENA_2012.doc[ ]228 Kb

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Η Σκόπελος φημίζεται για την πλούσια θρησκευτική της παράδοση, καθώς διαθέτει μοναστήρια και ξωκλήσια μνημειακής αξίας, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογούνται από τη Βυζαντινή Εποχή. Πολιούχος και Προστάτης του νησιού είναι ο Άγιος Ρηγίνος και φέτος συμπληρώνονται 1650 έτη από το μαρτύριο του. 

Με την ευκαιρία της επετείου του Αγίου Ρηγίνου, των 400 ετών από το έτος ίδρυσης της Ιεράς Μονής του Τίμιου Προδρόμου και τα 300 χρόνια από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού, θα πραγματοποιηθούν στο νησί εκκλησιαστικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Σκόπελο το Σάββατο 19 Μαίου με τη συνοδεία Σεβασμιότατων Μητροπολιτών:  Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου, Κορίνθου κ Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.  Ο Αρχιεπίσκοπος μετά της Σεπτής Συνοδείας του, θα επισκεφτεί  τις Ιερές Μονές Τίμιου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την Ευαγγελίστριας Σκοπέλου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Μακαριότατος θα χοροστατήσει την Κυριακή 20 Μάιου στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια της Εκθέσεως Αγιογραφίας «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργαρά, υπό τον Μακαριότατο.

Την Δευτέρα 21 Μαίου, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ενορίας Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας με προορισμό τον Βόλο.

Δέσμιος των Ευρωπαίων ο ΣΥΡΙΖΑ του 17%

Μπροστά στο σύνδρομο των εποχιακών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη βρέθηκε σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ του 16,78% και του ενός εκατομμυρίου ψήφων: Μετά το τέλος των γιορτών αρχίζουν οι εκπτώσεις. Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που ακολούθησε τον εκλογικό θρίαμβο, στην οποία μπήκε με όλες του τις δυνάμεις ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφές ότι οδηγείται σε αποτυχία πριν καν ξεκινήσει, ελλείψει των αριθμητικών και πολιτικών προϋποθέσεων που καθορίζει εν πολλοίς ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος. Περισσότερο ο κύκλος επαφών είχε χαρακτήρα αποκάλυψης των πολιτικών προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με βλέμμα στραμμένο στον επόμενο γύρο των εκλογών αλλά και των αδιεξόδων που χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ωστόσο, έγιναν σαφή επίσης τα όρια της πρότασης Τσίπρα για το Μνημόνιο και το χρέος.του Γιώργου Λαουτάρη
Ένα πρώτο δείγμα ήρθε με την επιστολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη που απευθυνόταν στον πρόεδρο της Κομισιόν, Μπαρόζο, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ρόμπαϊ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σουλτς, στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ντράγκι και στον πρόεδρο του Γιουρογκρούπ, Γιουνκέρ. Σε αυτήν σχολίασε σε χλιαρό ύφος ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο» και διαπίστωσε ότι είναι «επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας». Χρησιμοποιώντας σκόπιμα πρώτο πληθυντικό πρόσωπο η επιστολή υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής» από την άποψη ότι απειλείται «το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών» και άρα «σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση». Μετά τις πολλές ενστάσεις που ήγειρε αυτή η πρωτοβουλία, κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «στρογγύλεμα των θέσεων για το Μνημόνιο» και για «προληπτική υποχωρητικότητα ως και δουλοφροσύνη έναντι των Ευρωπαίων», στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκαν μέσω ανεπίσημης ενημέρωσης να διευκρινίσουν ότι «η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει πλήρη γνώση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ακύρωση του Μνημονίου» και ότι η έννοια «απονομιμοποίηση» είναι «ιδιαίτερα αιχμηρή».

Οι καθηλωτικές ευρωδεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα φαίνονται από τη στάση του απέναντι στο ώριμο αίτημα για μονομερή στάση πληρωμών προς τους πιστωτές

Η επιστολή είναι ενδεικτική της πλήρους απροθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να προτείνει οποιαδήποτε μονομερή λύση στα θέματα που καθόρισαν την προεκλογική ατζέντα, τα Μνημόνια, τα μέτρα και την κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας πολυπληθούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αποτελείται πλέον από 52 βουλευτές και βουλευτίνες: «Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο» είπε. Και ενώ ερμήνευσε τη λαϊκή ψήφο ως εντολή για «άμεση ανατροπή του μνημονίου της λιτότητας», έσπευσε να περιορίσει τις αυτοτελείς κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση: «Αυτή η ανατροπή όμως έχουμε πλήρη επίγνωση, θα έρθει σε ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, διεργασιών που θα γίνει στο ευρωπαϊκό πεδίο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Οι καθηλωτικές ευρωδεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα φαίνονται και από τη θέση του για το χρέος και τη στάση του απέναντι στο ώριμο αίτημα για μονομερή στάση πληρωμών προς τους πιστωτές. Σε μια από τις πρώτες του μετεκλογικές συνεντεύξεις, στο περιοδικό Hot doc, δήλωσε ότι «επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι πια διακρατικό, η συζήτηση πια πρέπει να εντοπιστεί στις σχέσεις τις διακρατικές της χώρας με τις άλλες χώρες». Και διευκρίνισε ότι «είναι ζήτημα γεωπολιτικής πια η άσκηση μιας πολιτικής τέτοιας που που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση». Όμως η απαθής παραδοχή του γεγονότος ότι το χρέος είναι πια διακρατικό, συνιστά και παθητική αποδοχή του PSI και της αρνητικής για τη χώρα και το λαό της αναδιάρθρωσης που έγινε στο χρέος, καθιστώντας το εν μια νυκτί κρατικό. Είναι άραγε το πλαίσιο του PSI και των δανειακών συμβάσεων δεσμευτικό για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ήταν και για τη ΔΗΜΑΡ;

Το πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα έκανε τον επικεφαλής να μιλήσει για «μήνυμα ειρηνικής επανάστασης» την Κυριακή. Όπως διαφάνηκε, το μεγάλο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία που ζητούσε μια οργισμένη απόρριψη της πολιτικής των μνημονίων εκφράστηκε με αριστερή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες ημέρες υιοθέτησε πιο έντονα από ποτέ το σύνθημα για μια αριστερή κυβέρνηση. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης. Στο τέλος του τριημέρου που είχε στη διάθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει την πρόταση αυτή, ο επικεφαλής δήλωσε πως είχε «ευρεία υποστήριξη αλλά μια ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη» και το «όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα».
http://www.prin.gr/2012/05/syriza_15.html#more 

Συντηρούν τις αυταπάτες

Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι ικανό να συντηρήσει τις αυταπάτες με τις οποίες βομβαρδίζει το λαό. Η Ρ. Δούρου δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στο γερμανικό κρατίδιο της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας ότι συνιστά «απόρριψη της πολιτικής σκληρής λιτότητας της καγκελαρίου Μέρκελ» και πως «αυτή η ήττα, ύστερα από εκείνη του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, σηματοδοτεί τη σταδιακή αλλαγή του ευρωπαϊκού τοπίου: πλέον ο κυρίαρχος λόγος της λιτότητας ρηγματώνεται» (...) «είναι φανερό ότι η άνοιξη του 2012 έχει άρωμα ανατροπής και ελπίδας»...
Ενδεχομένως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναμένει το «ρήγμα» να γίνει «χάσμα», παραλείπει όμως μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο καπιταλισμός δεν είναι «παραμυθάκι» όπου οι «καλοί» πολεμούν τους «κακούς» και στο τέλος κερδίζουν και ζουν αυτοί καλά και οι λαοί καλύτερα. Η ίδια η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, τουλάχιστον, δείχνει ότι στην πολιτική εξουσία αναδείχτηκαν πάμπολλες φορές δυνάμεις άλλοτε σοσιαλδημοκρατικές άλλοτε «δεξιές», άλλοτε «κεντροαριστερές», όμως όλες κινήθηκαν στην ίδια ρότα, εκπροσώπησαν πολιτικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, άλλες ανατρέπονται, νέες αναδεικνύονται, όμως η εξουσία των αστών παραμένει κυρίαρχη και γι' αυτό τίποτα δεν αλλάζει για τους λαούς παρά μόνο προς το χειρότερο. Αυτό βεβαίως έχει κάθε λόγο να το συσκοτίζει μια δύναμη, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να διαχειριστεί την αστική εξουσία. Και που για να το κατορθώσει παίζει με την αγωνία του λαού, εμπορεύεται τις ελπίδες του.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσφεύγει στο ΣτΕ για το Ορυχείο Αχλάδας

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΑΧΛΑΔΑΣ! Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ!
  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε.! ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
http://kozanimedia.gr/?p=77692 

Ξεχάστηκε ο Παπανδρέου λόγω αρχομανίας

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι ότι ο μόνος που τρίβει τα χέρια του αυτόν τον καιρό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ελέω διαφόρων αδιάλλακτων αρχομανών, που καταφθάνουν στο προεδρικό μέγαρο μοιράζοντας χαμόγελα αυταρέσκειας και αλαζονείας και επιδεικνύοντας πρωτοφανή άγνοια κινδύνου, όχι για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο τους τον σαρκίο – αφού είναι βέβαιο ότι μετά την καταστροφή όχι μόνο δεν θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τη νίκη τους, αλλά θα οδηγηθούν στο Γουδί – ο Παπανδρέου έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Μπροστά στους νέους αρχομανείς, ωχριά πλέον και ο Παπανδρέου που εκβίασε με εκλογές το 2009 και μετά περιφερόταν λέγοντας πως του… έλαχε να σώσει τη χώρα.

Χάρη σ’ αυτούς τους νέους φωστήρες, που υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν και τη δανειακή σύμβαση να καταγγείλουμε (προφανώς μην αναγνωρίζοντας και το τελευταίο δάνειο) και να παραμείνουμε στο ευρώ (ενώ η νέα δανειακή σύμβαση προέρχεται ακριβώς από έναν μηχανισμό στήριξης του ευρώ), τον ξεχάσαμε τον Παπανδρέου, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο.

Ούτε ένας από αυτούς τους κυρίους δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος της, αλλά το θηριώδες έλλειμμά της – προϊόν διόγκωσης και παραποίησης των στοιχείων.

Ούτε ένας τους είναι σε θέση να αντιληφθεί πως τα σκληρά μέτρα, οι περικοπές και η βαθιά ύφεση προκλήθηκαν από το έλλειμμα, που εμφανίσθηκε σκόπιμα φουσκωμένο, ώστε να δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Και όμως. Σε έκθεσή της η τρόικα το έχει πει ξεκάθαρα: Πράγματι υπήρξε βίαιη προσαρμογή, αλλά αυτή ήταν αναγκαία λόγω του υπερβολικά υψηλού ελλείμματος.

Επομένως, αν το έλλειμμα δεν εμφανιζόταν (ελέω Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου) τόσο υψηλό, δεν θα χρειαζόταν αυτή η βίαιη προσαρμογή, που οδήγησε στην φτωχοποίηση της χώρας και στην ψήφο οργής – με τις γνωστές συνέπειες ακυβερνησίας.

Επίσης, όλοι αυτοί οι (άκαπνοι) υπερπατριώτες δεν αντιλαμβάνονται το στοιχειώδες: Ότι για να κηρύξεις ΑΟΖ, να βγάλεις τα πετρέλαια και να διεκδικήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις, απαιτείται ενότητα, κυβέρνηση και παραμονή της χώρας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα.

Δεν αντιλαμβάνονται τίποτε, διότι ούτε θέλουν ούτε είναι σε θέση να αντιληφθούν.

Γι’ αυτό και υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν η χρεοκοπημένη και εκτός Ευρώπης Ελλάς θα μπορούσε να κηρύξει ΑΟΖ χωρίς να υπάρξει εξ Ανατολών αντίδραση.

Δυστυχώς, η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και είναι προφανές ότι θα περιλάβει και το επεισόδιο του Γουδίου…

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΖΕΙ ..

Σε περίπου είκοσι πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία πριν λίγο στο Σύνταγμα, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί ακτιβιστές. Πρόκειται για Έλληνες, Ιταλούς και Ισπανούς που διαμαρτύρονταν κατά της ομάδας των 20,


http://youtu.be/TZEQFCGSPIQ

Σήμερα στις 7μμ στην Πλατεία Χαριλάου:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)
Θεσσαλονίκη 8/5/2012
Από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβρη του 2011,  το Σωματείο μας, πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα παραρτήματα των φροντιστηρίων Μπαχαράκη για:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και 
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.
Η εργοδοσία του Μπαχαράκη χρησιμοποιώντας από τη μια το «πνεύμα»  της Χούντας των Μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της Τρόικα και από την άλλη χρησιμοποιώντας  ασύστολα ψεύδη, ενάντια  στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, είχε «κερδίσει» μια προσωρινή διαταγή, στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, από τα τέλη Μαρτίου.  Σύμφωνα με την απόφαση αυτή «ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ προσωρινά στο Σωματείο (ΣΜΕΘ), στον πρόεδρο του Σωματείου  αλλά και στον  απολυμένο να απέχουν από κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων,  που παρακωλύει την επαγγελματική δραστηριότητα του φροντιστηρίου, αναφορικά με την εκπαιδευτική λειτουργία»!  Η απόφαση είναι τουλάχιστον άδικη, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει σε ένα Σωματείο να διεκδικεί αγωνιστικά, δηλαδή του απαγορεύει να υπάρχει.
Η εργοδοσία του Μπαχαράκη ακόμη και τώρα χαρακτηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις μας σαν αυτοδικία, δηλαδή παράνομη πράξη και συνεχίζει να απειλεί και να τρομοκρατεί με διώξεις, όμως μόλις πριν λίγες ημέρες η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, έστειλε ένα συντριπτικό μήνυμα και χτύπημα σε όλους αυτούς, τους Μνημονιακούς, που προσπαθούσαν και θα προσπαθούν, να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι απεργίες, οι διεκδικήσεις, οι κινητοποιήσεις κλπ.
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Για το Σωματείο μας , μετά από 10 μήνες, αποτελεί μονόδρομο τόσο η υπεράσπιση του παράνομα απολυμένου συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη,  η πάλη για την άμεση και πλήρη αποκατάστασή του, από την εργοδοσία Μπαχαράκη, όσο και η υπεράσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος του Σωματείου μας αλλά και κάθε Σωματείου στην εργατική δυναμική κινητοποίηση.
Καλούμε το ΕΚΘ, Σωματεία, Συνδικάτα, κάθε κοινωνική ( Δικηγορικό Σύλλογο, φοιτητικούς συλλόγους κ.α.) ή πολιτική συλλογικότητα (κόμματα, οργανώσεις κ.α.) αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να δώσουμε μια απάντηση, γιατί το πρόβλημα μας αφορά και μας χτυπάει όλους.

- Τρίτη 15 Μάη, στις 7:00μμ, στην πλατεία Χαριλάου, συγκέντρωση και πορεία
Πέμπτη 17 Μάη, στις 9:30πμ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, , συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δικαζόμενο  πρόεδρο του Σωματείου και στον απολυμένο. 

·           ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
·           ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
 Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (:  2310-265 730, 
 e-mail: somiekth@gmail.com  , ιστοσελίδα:  www.smeth.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 13,12


10 μέρες έχετε προθεσμία στην Σκόπελο για το νταβατζή ΑΕΠΙ


Την έντονη ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου


Την έντονη ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προκαλεί η πυκνή βλάστηση που καλύπτει το νησί σε όλο το εύρος του, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες «θωράκισής» του απέναντι στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Ενόψει καλοκαιριού και στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, εντείνεται το πλαίσιο της προετοιμασίας όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ παράλληλα καθίσταται επιτακτικό το αίτημα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του τοπικού συντονιστικού οργάνου (ΣΤΟ), όπου τονίστηκε επιπροσθέτως το έντονο πρόβλημα που δημιουργεί το «πάγωμα» της πρόσληψης εποχικού προσωπικού, λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Στο μεταξύ οι πρωτοβουλίες Δήμου και Πυροσβεστικής ευθυγραμμίζονται προς την κατεύθυνση της γενικότερης προστασίας του νησιού από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο στην διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα, θα ζητηθεί η συνδρομή εθελοντών. «Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα τόσο από άποψη οχημάτων, όσο και από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, υπάρχει οργάνωση και όταν χρειαστεί επικουρικά η βοήθεια του Δήμου, την προσφέρουμε» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Η κατάσταση επιφυλακής ξεκίνησε ουσιαστικά από την 1η Μαΐου και ήδη υπάρχει διαθέσιμο φορτηγό του Δήμου εφοδιασμένο με βυτίο γεμάτο με νερό, προκειμένου να προσεγγίζει άμεσα, ανά πάσα στιγμή, κάθε σημείο του νησιού.
Σε ότι αφορά στους εθελοντές, θα δοθεί ανάλογη βαρύτητα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος θα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια. «Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι στην διαδικασία της φύλαξης, ούτως ώστε όταν έχουμε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, να επιτηρούν συγκεκριμένα σημεία του νησιού» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
Το θέμα της πυκνής βλάστησης και η αλληλουχία των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης δυναμικού στην υπηρεσία καθαριότητας και τις συναφείς δομές του Δήμου, επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως, όπως προαναφέρθηκε, κατά την προχθεσινή σύσκεψη. Μείζονος σημασίας αίτημα είναι, εξάλλου, η κάλυψη του συγκεκριμένου, νευραλγικής σημασίας, τομέα, ο οποίος είναι φύση αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τρία μόνο άτομα. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόσληψη τριάντα ατόμων πεντάμηνης απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Οι είκοσι και πλέον θέσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργάτες πρασίνου, καθαριότητας και άλλες συναφείς θέσεις, οι οποίες εάν καλυφθούν, θα λύσουν, έστω προσωρινά, το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί στο πεδίο της καθαριότητας. Παρά τα συνεχή διαβήματα και τα σχετικά υπομνήματα που έχουν υποβληθεί στην πολιτεία, τα αιτήματα του νησιού παραμένουν ως έχουν, με προφανείς επιπτώσεις στην γενικότερη λειτουργία της Αλοννήσου. Το αίτημα που διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά, στην διάρκεια της σύσκεψης του τοπικού ΣΤΟ, είναι να δοθεί επιτέλους το «πράσινο φως» για τις προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ και είναι απολύτως αναγκαίες για την διασφάλιση της άρτιας εικόνας του νησιού.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Τιμάει στο Παλιοζογλώπι τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

Εκδήλωση την Κυριακή 20 Μάη, στα 7 χρόνια από το θάνατό του
Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιεί η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη, την Κυριακή 20 Μάη, στις 11.30 το πρωί, στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, ακριβώς εφτά χρόνια μετά το θάνατό του. Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει:«Κι αν λείπει, ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι πάντα εδώ. Ζωντανός στις μνήμες και στις καρδιές μας. Στο πρόσωπό του τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι γέννημα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και οι ηρωικοί αγώνες του τον ανέδειξαν σε ηγέτη, τον οποίο εκτιμούν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία του Κόμματός μας. Υπήρξε λαϊκός ηγέτης, γιατί ήταν κομμουνιστής. Μόνο αυτή η ιδιότητα μπορούσε να του δώσει όσα του έδωσε, μόνο αυτή μπορούσε να τον καταστήσει λαϊκό ηγέτη.
Ολόκληρη η ζωή του ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια. Ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο. Εγινε συνώνυμη η ζωή του με την πάλη των τάξεων, με τον αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, με την ηρωική πάλη του λαού κατά των Εγγλέζων και της ντόπιας αστικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το Δεκέμβρη του 1944, με την ηρωική δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κατά της εγχώριας αστικής τάξης και των Αγγλοαμερικανών συμμάχων της. Δε λύγισε ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές στιγμές της: Τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα εκτελεστικά αποσπάσματα που οδηγήθηκαν χιλιάδες παιδιά του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές. Ανθρωπος βαθιά λαϊκός, έμεινε προσηλωμένος στο δίκιο του λαού και πάλεψε γι' αυτό με κάθε μέσο και σε όλες τις συνθήκες.
Η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη συμβολίζει την αστείρευτη λαϊκή δύναμη κι αυτενέργεια, όταν ο πρωταγωνιστής λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να παλέψει για το τσάκισμα αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσει την εξουσία του. Αποτελεί παράδειγμα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που η αστική τάξη κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να αναπαλαιώσει το πολιτικό σκηνικό με στόχο να ξαναμαντρωθεί ο λαός σε μια "νέα" εναλλαγή, που αντικαθιστά την παλιά, στο δίπολο κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ - κεντροαριστερά, με πυρήνα τα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, στη θέση της άλλοτε εναλλαγής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Ετσι προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, μαζί με μπόλικη υποκρισία, εκβιασμούς, αναπαραγωγή και δημιουργία νέων κάλπικων διλημμάτων. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και της ΕΕ στην Ελλάδα διαβουλεύονται για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης "συνεργασίας" στη βάση των ψεύτικων διλημμάτων: Ευρώ - δραχμή, μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση - σκληρή διαπραγμάτευση για ορισμένα ίδια ψίχουλα κοροϊδίας στους πιο εξαθλιωμένους.
Η αστική τάξη και τα κόμματά της, οι κάθε είδους μηχανισμοί της γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο μοναδικός τους αντίπαλος. Ενα ρωμαλέο κίνημα χειραφετημένο, ταξικά προσανατολισμένο, σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης. Ενα ισχυρό ΚΚΕ, που θα πρωτοστατήσει στην ανασύνταξη του κινήματος, στο δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, θα δημιουργήσει τη λαϊκή στρατιά που θα παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα μέχρι τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας».

Συναγερμός! Μαχητικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα
Ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«
Εργαζόμενοι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες που ανήκετε στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.
Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η διερεύνηση για το σχηματισμό κυβέρνησης, ή θα πάμε για δεύτερη εκλογική μάχη, ώστε από αυτήν να προκύψει κυβέρνηση. Κάποιες φήμες λένε, ότι έχει πέσει στο τραπέζι της συζήτησης ο σχηματισμός κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Οποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί τώρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την πολεμήσουμε. Τη σχηματίζουν για να περάσουν τα μέτρα τα προγραμματισμένα - 11,5 δισ. έως 13,5 δισ. θα αφαιρέσουν από τις τσέπες και από τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καταγγείλαμε πριν από λίγες μέρες όλη αυτήν την παράσταση των τριών διερευνητικών εντολών. Πήραν την μορφή ενός σόου, με τερτίπια, τακτικισμούς. Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι ο καθένας από τους τρεις προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας. Ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει το προεκλογικό κλίμα και τα προεκλογικά διλήμματα στα μέτρα του. Στο χορό μπήκαν και η ΔΗΜΑΡ και οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες". Γι' αυτό και τοποθετηθήκαμε δημόσια να σταματήσουν τους τακτικισμούς και εφόσον δεν πρόκειται να συμπράξουν κάποιοι με κάποιους, τότε οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.

Η χρησιμοποίηση των εντολών από τα τρία πρώτα κόμματα, από το 4ο και το 7ο μάς επιτρέπει να σκεφτούμε με βεβαιότητα το εξής:Η NΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς έπαθαν νίλα στις εκλογές πιθανόν να μην τις θέλουν, να ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότησή τους. Ομως, κατά την γνώμη μας, δεν είναι μόνο ο φόβος των εκλογών. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι στην Ελλάδα θα συνεχισθεί η πολιτική του "ευρωμονοδρόμου", η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στο λαό και στρώνει το έδαφος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Κάτω από την καταδίκη της πολιτικής τους, έκαναν και ελιγμό, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μια ανώδυνη διαδικασία στη ρηχή γραμμή "μνημονιακές και αντιμνημονιακές" δυνάμεις.
Υιοθετούν την τροποποίηση σε μια περίοδο που έχει εκφραστεί η ανάγκη από κράτη - μέλη της ΕΕ, όχι βεβαίως για να αλλάξουν την πολιτική τους έναντι των λαών, αλλά γιατί ψάχνουν για μια καλύτερη διαχείριση που θα εξασφαλιστεί να προχωρήσει η ανάκαμψη, πάντα όμως με λιτότητα και μόνο με λιτότητα.
Και τα δύο κόμματα προσπαθούν να βάλουν σε νέα βάση την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, ένα νέο δίπολο στην εναλλαγή της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται ότι πέρασε στην ιστορία. Δεν είναι μικροκομματική επιδίωξη όπως τους αποδίδεται, ή δεν είναι μόνο. Και τα δυο κόμματα είναι αστικά, στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και αυτήν την επιλογή έχουν.

Η διαδικασία των εντολών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για το ρόλο που θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος, στην ανακοπή του ρεύματος του ριζοσπαστισμού, και τελικά στον αφοπλισμό του κινήματος.Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι δεν διανοείται να συνεργασθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι έχει απονομιμοποιηθεί η πολιτική τους, όμως πήρε την εντολή και έκανε πρόταση συνεργασίας σε όλα τα κόμματα, πλην "Χρυσής Αυγής". Υστερα από κάθε συνάντηση, ιδιαίτερα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόνιζε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους, ακόμα και να τον στηρίξουν κόμματα κατ' αρχή, γιατί θέλει κυβέρνηση της αριστεράς, που έτσι και αλλιώς δεν του βγαίνουν τα κουκιά.
Πρόκειται για χειρισμό τυχοδιωκτικό, γιατί αν ήταν συνεπής με τον πολιτικό πολιτισμό που ο ίδιος λέει ότι αντιπροσωπεύει, θα έπρεπε από την αρχή να πει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης της αριστεράς και πάμε για εκλογές, να γίνω πρώτο αυτοδύναμο κόμμα και να κυβερνήσω μόνος μου, ή και σε συνεργασία με άλλο αριστερό κόμμα. Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, για να βολευτεί στον εύκολο ρόλο μιας αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να γιατί εμείς δηλώσαμε από την αρχή ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εντολή που θα μας δινόταν, αν ήμασταν τρίτο κόμμα. Γιατί χρησιμοποίηση της εντολής σημαίνει ότι πας και κάνεις πρόταση συνεργασίας στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στα άλλα κόμματα. Μα από τη στιγμή που εμείς ξεκαθαρίζαμε ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους, τι νόημα θα είχε να πάμε να προτείνουμε περιεχόμενα συνεργασίας; Ούτε μπορούσαμε να κάνουμε το διαιτητή ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
Πανοραμική άποψη από τη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως
Η διαδικασία των εντολών έδειξε ότι ενδιαφερόταν να θέσει ένα δίλημμα μπροστά στο λαό: "Δεξιά ή αριστερή κυβέρνηση". Ενα δίλημμα που επιφανειακά και μόνο είναι διαφορετικό ανάμεσα στο κεντροδεξιά - κεντροαριστερά.Τι νόημα είχε το μίνιμουμ πρόγραμμα των 5 σημείων, όταν ένα κόμμα που πάει για κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, οφείλει να φέρει ανοικτά στο λαό πρόγραμμα κυβερνητικής συνεργασίας εφ' όλης της ύλης. Τα 5 σημεία θα μπορούσε να είναι σημεία κοινής δράσης για μια ομοσπονδία, για μια συνομοσπονδία, όχι για μια κυβέρνηση.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ούτε είχε το χαρακτήρα της προβοκάτσιας η ανακοίνωση του ΣΕΒ ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας και με τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ βοηθά την αναδιαπραγμάτευση που τη θέλουν σήμερα οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι των κρατών - μελών που είναι σε κρίση.
Στο σύνθημα κυβέρνηση ΝΔ ή κεντροδεξιάς ή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ με κάποιες συνεργασίες από την άλλη, είναι το νέο παραπλανητικό δίλημμα μπροστά σε ένα λαό που έχει ανάγκη από μια πολιτική ρήξης και σύγκρουσης και όχι αναδιαπραγμάτευσης.
Αλλάξτε την ψήφο σας!
Αν προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο.
Αν πάμε όμως σε εκλογές χρειάζεται συναγερμός και επαγρύπνηση πριν απ' όλα από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, όλους εκείνους που μας ψήφισαν, καθώς δώσαμε μαζί τον αγώνα στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο.

Συναγερμός και επαγρύπνηση από εκείνους που αυτήν την φορά δε μας ψήφισαν, γιατί πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του. Τώρα μπορούν να δουν το ζήτημα πιο καθαρά.Συναγερμός και επαγρύπνηση, γιατί η δεύτερη κάλπη, αν στηθεί, πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας αν γίνουν εκλογές.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έλθει στιγμή - που δεν θα είναι πολύ μακριά - που θα πείτε το ΚΚΕ έχει δίκιο. Οπως το είπατε πολλές φορές για την ΕΕ, για τον πόλεμο, το όνομα της FYROM, το "σχέδιο Ανάν" και άλλα. Το θέμα είναι να μην είναι αργά, να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το τότε δίλημμα δεξιά - αντιδεξιά, η λογική του σκαλοπατιού υπέρ ΠΑΣΟΚ και σε βάρος του ΚΚΕ, οδήγησε σταδιακά στον αφοπλισμό του κινήματος, στην ισχυροποίηση του συμβιβασμού και της εργατικής αριστοκρατίας, στην άμβλυνση του ριζοσπαστισμού του. Τα διλήμματα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης - αν πιάσουν τόπο - τότε οδηγούν το λαό και τις διεκδικήσεις του σε μεγάλη ήττα.
Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, δεν αλλάζουν, όση μεταμφίεση και αν κάνουν. Μην εμπιστεύεστε και τον ΣΥΡΙΖΑ που παραπλανά με τις δήθεν εύκολες λύσεις και τους άσσους που έχει στο μανίκι. Θέλει να είναι και με το ληστή και με το χωροφύλακα, και με την ΕΕ και με το λαό. Ηδη έχει βάλει νερό στο κρασί του. Στη νέα προεκλογική περίοδο θα ξαναγυρίσει στα ηχηρά και λαμπερά συνθήματα, για να τα ξεχάσει αν γίνει κυβέρνηση. Τότε θα μεταβληθεί σε αρνάκι απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Πάμε κόντρα στο ρεύμα των ψεύτικων ελπίδων. Θα δικαιωθούμε πολύ πιο γρήγορα τώρα, για μια ακόμα φορά. Να μην περάσει ο λαός από την οργή στην απογοήτευση. Ο λαός δεν χρειάζεται ούτε τα σημερινά μνημόνια, ούτε άλλα τροποποιημένα μνημόνια.
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας αταλάντευτα στην κρίσιμη 10ετία του '90 έως σήμερα.Προσέξτε!
Απαιτούν από το ΚΚΕ να ακυρώσει ό,τι κατέκτησε, να κάνει δήλωση μετανοίας, να αποδεχτεί ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Μας ζητούν να ακυρώσουμε:
Tη συνέχεια στην 94χρονη ιστορική μας δράση και πείρα.
Μας ζητούν να αποκηρύξουμε το σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".
Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Ο δρόμος της ρήξης, της σύγκρουσης, απαιτεί θυσίες, αυτές όμως οδηγούν στη λαϊκή ευημερία. Ο δρόμος του συμβιβασμού που προτείνουν οι άλλες δυνάμεις απαιτεί δίχως τέλος βαριές και άσκοπες θυσίες, χωρίς θετική προοπτική για το λαό.
Καλούμε ιδιαίτερα τους εργατοϋπάλληλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που για πολλά χρόνια ψήφιζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αναλογιστείτε γιατί το ΚΚΕ αρνείται να μπει στο μαντρί μιας τέτοιας κυβέρνησης, όποιο όνομα και αν έχει. Δεν έχει ανάγκη η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός από μια τέτοια κυβέρνηση. Δεν έχει ανάγκη από τους νέους κυβερνητικούς εργατοπατέρες.
Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσης και των λαϊκών αναγκών, είναι αυτή που προχωρά στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην καταγγελία και ανατροπή του Μνημονίου - Δανειακής Σύμβασης, αποδεσμεύει την Ελλάδα από την ΕΕ και κάνει το λαό το μοναδικό αφεντικό του πλούτου που έχει δημιουργήσει και υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτές τις προϋποθέσεις δεν τις θέλει και δεν τις διακηρύσσει ούτε φραστικά και συνθηματικά κανένα άλλο κόμμα.

Σας παραπλανούν με τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιούν σε άλλες συνθήκες και άλλες καταστάσεις. Οπως το παράδειγμα του 1958, όπου η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό πάνω από 24%. Παραλείπουν να πούνε ότι τότε η ΕΔΑ - τηρουμένων των αναλογιών της περιόδου - δεν είχε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγου χάρη, στο κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης και ένταξης της Ελλάδας στη ΕΟΚ έλεγε "όχι", μιλώντας για το λάκκο των λεόντων. Στην ΕΔΑ συμμετείχαν κομμουνιστές γιατί το ΚΚΕ ήταν παράνομο. Η ΕΔΑ δεν κράτησε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε το ποσοστό της. Επεσε 10 μονάδες το 1961. Για το ζήτημα αυτό βεβαίως εμείς δεν της αποδίδουμε ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλοποιεί τα πράγματα συνειδητά, γιατί έτσι τον βολεύει σήμερα.
Πολεμούν το ΚΚΕ επειδή αρνείται να μαντρωθεί
Δεν είναι η πρώτη φορά που πάμε κόντρα στο ρεύμα. Θα δικαιωθούμε όπως δικαιωθήκαμε με την ΕΕ και σε άλλα. Ψηλά το κεφάλι, ούτε ένα βήμα πίσω!
Μην ταλαντεύεστε μπροστά στα ηττοπαθή κηρύγματα ότι ο λαός δεν έχει ελπίδα να νικήσει. Αυτή η λογική θα σας οδηγήσει σε ήττα και βάσανα σήμερα.
Η εναλλακτική πολιτική μας πρόταση δεν είναι για τη "δευτέρα παρουσία", όπως λένε, είναι θέμα του λαού να αποφασίσει. Η θέση του Συνασπισμού ότι η ΕΕ θα αλλάξει και ο καπιταλισμός θα γίνει ανθρώπινος είναι θέση που ούτε στη "δευτέρα παρουσία" θα γίνει, γιατί στο κάτω κάτω δεν υπάρχει "δευτέρα παρουσία".
Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε αυτό που εμείς ξέραμε και δεν χρειάζονταν οι εκλογές για να το δείξουν, ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού αγανακτεί και καταδικάζει, δεν έχει όμως αποφασίσει ακόμα, την υποχρεωτική, από τα πράγματα - αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ.
Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία ιστορικής σημασίας.
Να δώσετε δύναμη στο ΚΚΕ στην εκλογική κάλπη, και την άλλη μέρα στα όργανα του κινήματος, στους κοινωνικούς αγώνες.
Προσέξτε πολύ! Εχουν στόχο τη μείωση της δύναμης του ΚΚΕ. Διαστρεβλώνουν τι υποστηρίζει και γιατί παλεύει το ΚΚΕ.
Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται γιατί αρνείται να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού και των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.
Η συμμετοχή του ΚΚΕ - αν υπέκυπτε στις πιέσεις - θα ήταν ταφόπλακα για το εργατικό λαϊκό κίνημα, για την κοινωνική συμμαχία, για το δίκιο του λαού. Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά:
Η αστική τάξη δεν ενοχλείται καθόλου από ένα ΚΚΕ με ανεβασμένα εκλογικά ποσοστά, όταν θέτει τη δύναμή του στην υπηρεσία του συστήματος, ειδικά τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπαθαν νίλα. Αφού όμως το ΚΚΕ αρνείται να υποταχθεί τότε επιδιώκουν να το ρίξουν όσο γίνεται πιο κάτω. Αυτό αποτελεί τιμωρία και καταδίκη του λαού!
Σκεφθείτε μια κατ' όνομα αριστερή κυβέρνηση με συμμετοχή του ΚΚΕ να συμφωνεί με όλες τις γενικές αποφάσεις της ΕΕ, π.χ. τη στρατηγική της ως το 2020, το μνημόνιο των μνημονίων, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ με την οποία χαράχτηκε η στρατηγική μακράς πνοής και η οποία προβλέπει ό,τι υπάρχει στο μνημόνιο και στη δανειακή συνθήκη: Για τις εργασιακές σχέσεις, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την κοινωνική πολιτική. Τέτοια μέτρα άρχισαν να παίρνονται πριν την κρίση. Με το ξέσπασμα της κρίσης επιταχύνθηκαν.
Σκεφτείτε να συμμετέχει το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση και να υποδέχεται την τρόικα, να ακούει τον κ. Ράινχεμπαχ, τους διάφορους κηδεμόνες των υπουργείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαλλάξει την Ελλάδα από την τρόικα. Μόνο με αποδέσμευση γλυτώνεις...
Δεν θα σβήσουν τη λαϊκή ελπίδα! Δεν θα πετύχουν τα σχέδια του συστήματος κατά του ΚΚΕ.
Στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, θα το προσέξατε και εσείς, μπήκε προς το παρόν στο ράφι η αντικομμουνιστική εκστρατεία που έγινε το 2007 και το 2009. Τότε που όλοι χτυπούσαν το ΚΚΕ για τις δήθεν μετοχές στο ΓΕΡΜΑΝΟ, για κόμμα που έχει γιγάντιες κερδοφόρες επιχειρήσεις στην ιδιοκτησία του, για κόμμα που αρνείται τον έλεγχο των οικονομικών του κλπ. Τότε επέλεξαν με τη βοήθεια του καρατζαφερισμού να πλήξουν το ηθικό ανάστημα του Κόμματος.
Τώρα άλλαξαν βιολί, άρπαξαν την ευκαιρία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία και "ενότητα της αριστεράς" σε συνθήκες που η κλασική δικομματική εναλλαγή έφαγε τα ψωμιά της.
Προεκλογικά και μετεκλογικά στα δημοσιογραφικά τραπέζια ακούμε υποκριτικούς επαίνους, ότι ξεχωρίζουμε για τη συνέπεια και σταθερότητά μας, ότι είμαστε σοβαρό κόμμα. Ταυτόχρονα, πότε ανοικτά και πότε με πονηρά μισόλογα, μας κατηγορούν ως ένα κόμμα που τάχα "ζει στον κόσμο του"...
Εμείς τους απαντάμε ότι σ' αυτήν την περίπτωση θα γυρίζαμε την πλάτη μας στην κοινωνία. Σας απαντάμε: "Στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε, συνένοχους στο φόνο του λαού δεν θα μας έχετε!"...
Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, φτωχοί επαγγελματίες και αγρότες, νέοι που σπουδάζουν, μας γνώρισαν από πρώτο χέρι, πρόσωπο με πρόσωπο στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο. Αυτοί ξέρουν, ανεξάρτητα αν μας ψηφίζουν ή όχι, αν είμαστε μαζί τους ή όχι. Αλλωστε τα δημοσιογραφικά επιτελεία έχουν φροντίσει να αναδείξουν το ρόλο του Κόμματος στους αγώνες, έστω και μέσα από τις εχθρικές τους βολές. Δεν υπάρχει αγώνας που έχει γίνει και να μην αναδειχθεί έστω και με υβριστικό τόνο ο ρόλος του ΚΚΕ.
Χιλιάδες εργαζόμενοι ξέρουν ότι μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν απολυθεί όχι για λόγους κρίσης της επιχείρησης, αλλά γιατί αγωνίστηκαν, έκαναν απεργία, πρωτοστάτησαν.
Τέτοια γεγονότα βέβαια δεν φθάνουν στα πολύωρα δελτία ειδήσεων, ούτε στις πολύωρες συζητήσεις, γιατί αυτά θεωρούνται εκτός ρεύματος, εκτός μόδας...
Στην ίδια όχθη οι δυο πόλοι
Στη βδομάδα που μας πέρασε, τα άλλα κόμματα χειρίστηκαν την επέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, το σκοτσέζικο ντους σε βάρος του ελληνικού λαού.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σήκωσαν ψηλά τους εκβιασμούς για έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκειμένου να "αδειάσουν" το ΣΥΡΙΖΑ. Το κυριότερο όμως, να πανικοβάλλουν το λαό και να μη σκέφτεται ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα και έξω από τον "ευρωμονόδρομο".
Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πετύχει την αυτοδυναμία, χωρίς βέβαια να το λέει, αλλά υπονοώντας το, έκανε πολύ δουλειά για να σπείρει τον εφησυχασμό, αγιοποιώντας την ΕΕ που τάχα σέβεται τους λαούς, μιλώντας ότι το θέμα είναι νομικό - πολιτικό, δεν γίνεται να μας διώξουν, γιατί θα χάσουν και χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να δείξει ιστορική ανευθυνότητα και άγνοια, εκτός και αν ξέρουν και κρύβουν, ότι δεν υπάρχει καμιά, μα καμιά περίπτωση έξωσης της Ελλάδας από τη Ζώνη του ευρώ.
Και ο εκβιασμός και η εφησύχαση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη προπαγάνδα και παγίδα για το λαό.
Η έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ίσως την ίδια την ΕΕ δεν θα προκληθεί ούτε από τη ΝΔ και την κεντροδεξιά, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την κεντροαριστερά. Γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμμορφώνονται, γιατί η "κυβερνώσα αριστερά" από φωνασκούσα αριστερά θα μεταβληθεί σε αρνάκι. Αλλωστε, κάθε μέρα δίνουν όρκους πίστης στον "ευρωμονόδρομο".
Αποτελεί κοροϊδία η δήλωση του προέδρου της Ευρωζώνης ότι μπορεί να δοθεί παράταση ενός χρόνου στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της πιο βάρβαρης λιτότητας που για όλη την Ευρώπη θα κρατήσει επίσημα ως το 2020 και θα ανανεωθεί στην πορεία, ενώ την Ελλάδα την έχουν δέσει τουλάχιστον μέχρι το 2042, με χρέος ως το 2015 400 δισ.
Ενας χρόνος και δύο παράταση δεν αλλάζει σε τίποτε τη φορά των πραγμάτων για το λαό.
Ομως το ζήτημα της έξωσης της Ελλάδας και άλλων χωρών από τη Ζώνη του ευρώ, και στην ουσία από την ΕΕ, τίθεται αντικειμενικά, ανεξάρτητα πώς θα διαχειριστεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη η κυβέρνηση που θα προκύψει.
Τα τελευταία χρόνια μελετώνται εναλλακτικά σενάρια, εκδίωξης χωρών από την ευρωζώνη, ενώ οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για συμφωνίες και με κράτη εκτός ΕΕ.
Σκεφθείτε ακόμα και ένα επίσης σενάριο που έχει γίνει γνωστό, ήδη είναι επεξεργασμένο στα βασικά του σημεία. Να ισχύσει για την Ελλάδα και για άλλες χώρες η χρήση του ευρώ, πλήρως υποτιμημένο στο εσωτερικό και υπερτιμημένο στις διακρατικές σχέσεις, έτσι που το χρέος θα γίνει 5πλάσιο και πολλαπλάσιο. Αρα το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν έχει καμία αξία. Και με ευρώ και με δραχμή, δίχως ριζική πολιτική αλλαγή, ένα μεγάλο μέρος του λαού θα είναι εντελώς πτωχευμένο.
Απευθυνόμαστε στους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη και τους ρωτάμε: Αν είσαστε στην κυβέρνηση, έχετε σκεφθεί ποια στάση θα κρατήσετε σε μια τέτοια εξέλιξη; Και αν έχετε σκεφτεί, γιατί δεν την λέτε μέχρι σήμερα καθαρά στο λαό; Γιατί δεν προετοιμάζετε το λαό, αλλά τον σέρνετε σαν πρόβατο επί σφαγή;
Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με τακτικισμούς και συνθήματα.
Να γιατί επαναλαμβάνουμε ότι διαμορφώνονται δύο πόλοι: Από τη μια ο δεξιός λεγόμενος ή κεντροδεξιός και από την άλλη ο κεντροαριστερός ή λεγόμενος αριστερός. Και οι δύο αυτοί πόλοι βρίσκονται στην ίδια όχθη.
Εμείς δεν παίζουμε την τύχη και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού στα ζάρια των διλημμάτων "ευρώ ή δραχμή", με το δίλημμα "ελληνική ή ευρωπαϊκή λύση", "ναι ή όχι στο μνημόνιο". Δεν παίζουμε στα ζάρια τα συμφέροντα του λαού, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην απονομιμοποίηση του μνημονίου, στην αναδιαπραγμάτευση της συνολικής στρατηγικής που γράφει η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μπαρόζο, ανάμεσα στη διαπραγμάτευση, την απαγκίστρωση ή την υπέρβαση που σε μια στιγμή "πέταξε" ο κ. Βενιζέλος.
Γιατί δεν βγήκατε ανοικτά και παστρικά να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα; Χωρίς κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής συνθήκης, χωρίς κατάργηση των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι κοροϊδία να γίνεται λόγος για τα 5 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης δεν έχετε παρά να το δηλώσετε κατηγορηματικά ότι η πρώτη πράξη που θα φέρετε στη Βουλή θα είναι νόμος για την κατάργησή τους. Και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει πριν τις προγραμματικές δηλώσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε τέτοιο νόμο με τις πρώτες μέρες λειτουργίας της Βουλής. Τότε δεν υπάρχει θέμα αναδιαπραγμάτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε κάθε μορφής πίεση και εκβιασμό. Η αντιπαράθεση, η σύγκρουση δεν κρίνεται στις Βρυξέλλες μόνο, στη Νέα Υόρκη. Πριν απ' όλα κρίνεται καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, κρίνεται δηλαδή πριν απ' όλα μέσα στην Ελλάδα με τα μεγάλα συμφέροντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και δίπλα του η ΔΗΜΑΡ, όλα τα άλλα κόμματα, δεν έχουν καν προετοιμάσει το λαό, γιατί δεν θέλουν, στην περίπτωση κινδύνων πολεμικών επιχειρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν έχουν καν αναδείξει τις θέσεις τους για επείγοντα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του ΝΑΤΟ. Και θέλουν να κυβερνήσουν με λευκές σελίδες στα προγράμματά τους.
Λαϊκή εξουσία και κυβέρνηση του λαού
Αφύπνιση, συναγερμός, μαχητικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Ο λαός δε χρειάζεται το ΚΚΕ στο ρόλο ενός ακόμα υπηρέτη των μονοπωλίων και της ΕΕ. Τα ιστορικά παραδείγματα της συμμετοχής των κομμουνιστών στις κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικά. Και αυτές οι κυβερνήσεις πήραν αντιλαϊκά μέτρα, χτύπησαν το εργατικό λαϊκό κίνημα, το οδήγησαν σε υποχώρηση.
Το ΚΚΕ έχει την ιστορική ευθύνη να μη γίνει το κομμουνιστικό άλλοθι σε μια κυβέρνηση που πριν ακόμα σχηματισθεί είναι βέβαιο ότι δε θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε θα τον απαλλάξει από τη λιτότητα και την ανεργία. Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ ορθώνεται απέναντι στην ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα το λαϊκό κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Αν γίνουν εκλογές, να αλλάξει την ψήφο του, να κάνει δυνατό το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας, του μοναδικού ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία.
Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο.
Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, που είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, ορυκτό πλούτο. Θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στη κατάργηση των δαπανών για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, θα απαλλάξει τη χώρα από τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από τις στρατιωτικές βάσεις και προγεφυρώματα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Στο πραγματικό πολιτικό ερώτημα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", "με το κεφάλαιο ή την εργασία", το ΚΚΕ δεν πατάει σε δύο βάρκες. Είναι το μόνο κόμμα που με σταθερότητα και συνέπεια έχει αποδείξει για πάνω από εννιά δεκαετίες ότι είναι με το λαό και δεν θα τον προδώσει.
Το ΚΚΕ θέτει ακόμα πιο επιτακτικά την πιεστική αναγκαιότητα να πάρουν ενεργό ρόλο όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία, στους κλάδους, να αλλάξουν τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων στα όργανα του εργατικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολουμένων, της αγροτιάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ. Η εργατική συνέλευση στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Δίπλα σ' αυτό το βασικό μέτωπο πάλης μπορεί να συμβάλει η οργανωμένη δράση στη λαϊκή γειτονιά, η μαθητική, σπουδαστική και φοιτητική συνέλευση, κάθε μορφής διαδικασία που υψώνει τη λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, που προσελκύει, οργανώνει και κινητοποιεί είναι ζήτημα πρώτης γραμμής.
Αυτές είναι οι πραγματικές "πλατείες" που έχουν στόχο τον ταξικό αντίπαλο και κατά συνέπεια καθορίζουν και τον πολιτικό αντίπαλο.
Μόνο όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεσή τους στα δικά τους χέρια, συμμετέχουν στις αποφάσεις, ελέγχουν τις αποφάσεις, μόνο τότε θα ανακαλύψουν τη βαθύτερη αιτία των προβλημάτων τους, θα αποκτήσουν πολιτική πείρα, ταξική συνείδηση. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουν την ισχυρή κοινωνική συμμαχία της ανατροπής. Θα αποκτήσουν πείρα και εμπειρία των δυνατοτήτων ανάπτυξης της χώρας, της δυνατότητας να κατακτήσουν τη κοινωνική λαϊκή ευημερία, μακριά από τις δεσμεύσεις της ΕΕ.
Από αυτό το κίνημα θα αναδειχθεί η κυβέρνηση του λαού.
Σ΄αυτό το δρόμο πάλης θα αποσπώνται και κάποιες παραχωρήσεις, θα δυσκολεύονται τα χειρότερα, ενδεχομένως και κάποια να αποτραπούν, βαδίζοντας συνεχώς μπροστά στον ελπιδοφόρο δρόμο της λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας. Η αποδέσμευση από την ΕΕ σε συνδυασμό με τη μονομερή διαγραφή του χρέους και με τον πλούτο στα χέρια του λαού αποτελεί την αισιόδοξη προοπτική του λαού. Ο λαός θα γίνει κυρίαρχος, ανεξάρτητος και πατριώτης - διεθνιστής μόνο όταν διαφεντεύει τον πλούτο της χώρας, αποφασίζει τι θα παράγει, καθορίζει ότι σκοπός της παραγωγής είναι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.
Καμιά "επαναδιαπραγμάτευση" δεν μπορεί να μεταμορφώσει την ΕΕ από φύλακα της εξουσίας και των κερδών των μονοπωλίων σε Ευρώπη των λαών.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώθηκαν, πρέπει να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, δεν αξίζουν την ψήφο των εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
Οι νέοι και οι νέες και γενικότερα οι εργαζόμενοι που υποφέρουν πρέπει να διορθώσουν την ψήφο τους που την έδωσαν στη "Χρυση Αυγη", ενώ σίγουρα δεν συμφωνούν με τις ναζιστικές απόψεις τους.
Αν γίνουν εκλογές, αλλάξτε την ψήφο σας. Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, για να φθάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής.
Ναι, θα το λέμε μέχρι τέλους. Αλλάξτε την ψήφο σας. Δε σας το λέμε κουνώντας το δάχτυλο στον αέρα. Αλλά αν θέλετε να ελπίζετε, αν θέλετε την άλλη μέρα να μπορείτε να αντιμετωπίζετε όποια κυβέρνηση και αν βγει, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, για να φτάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής. Αυτή είναι η θέση μας, να ποιοι είμαστε εμείς οι κομμουνιστές.
Με ισχυρό ΚΚΕ η άλλη μέρα θα είναι καλύτερη
Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές και αν θα προκηρυχθούν αύριο. Κι όμως, αύριο στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται στις ομοσπονδίες τροφίμων, γίνονται απεργίες αυτή τη στιγμή, μέσα σε κλάδους, στα εργοστάσια, δύσκολες απεργίες. Να λοιπόν πώς εμείς συνδυάζουμε την πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή. Αλλά σε καμία περίπτωση δε μαντρωνόμαστε μόνο μέσα στη Βουλή. Και σήμερα κλείστηκε κλαδική σύμβαση. Πάρτε τον «Ριζοσπάστη» αύριο, θα τα διαβάσετε. Γιατί στα κανάλια δε θα τα ακούσετε αυτά, στις άλλες εφημερίδες, αλλά στο «Ριζοσπάστη» του ΚΚΕ, αύριο θα υπάρχει η συλλογική σύμβαση που κλείστηκε στο χώρο των ποτών και που διατηρεί, δε μειώνει. Είναι η πρώτη σύμβαση που δε μειώνει, δεν αφαιρεί επιδόματα.
Βεβαίως, εμείς δεν υποκλέπτουμε το μονοπώλιο του αγώνα. Υπάρχουν κι άλλοι, απλοί εργάτες που πήραν μέρος σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Αλλά εμείς, όταν λένε ότι το ΚΚΕ «είναι στον κόσμο του», πρέπει να σας απαντήσει τώρα ο ίδιος ο λαός. Εχουμε απεργίες μπροστά μας και δε μπορούν τώρα να ανασταλούν οι απεργίες -ακόμα και αν έχουμε εκλογές- γιατί η εργοδοσία είναι από πάνω -πέρασε και η μετενέργεια, που την έκανε ο Τσίπρας το "Αλφα και το Ωμέγα", λες και αν δεν περνούσε η μετενέργεια, η εργοδοσία θα ακολουθούσε το νόμο. Ομως, η εργοδοσία περιμένει να κλειστούν συμβάσεις με 20 και 30% μείωση των αποδοχών, κατάργηση επιδομάτων, που δεν πρέπει να καταργηθούν.
Εμείς, λοιπόν, θα πάμε με το ψηφοδέλτιο στο χέρι -στο ένα χέρι με το ψηφοδέλτιο αν γίνουν εκλογές- και με το άλλο χέρι θα παλεύουμε για την απεργία, για την κινητοποίηση. Και ξεκαθαρίζουμε, δε θα σας επιτρέψουμε να μας αποδυναμώσετε. Ο κόσμος που είναι δίπλα στο ΚΚΕ πρέπει να συνειδητοποιήσει αυτή την ανάγκη.
Και με την ευκαιρία, αύριο πολύ πιθανό να γράψουν οι εφημερίδες, "το ΚΚΕ πανικόβλητο κάνει συγκέντρωση γιατί καταλαβαίνει ότι χάνει τον κόσμο του που πηγαίνει στο καράβι της ενότητας της αριστεράς και θέλει το ΚΚΕ να είναι μέσα στην κυβερνώσα αριστερά". Κοιτάξτε να δείτε, δεν έχουμε πανικοβληθεί καθόλου. Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τον ταξικό, τον πολιτικό αντίπαλο, ότι ακριβώς επειδή δεν μπαίνεις στο χέρι, θα σου επιτεθεί με διλήμματα και κυρίως κάνοντας εμπόριο ελπίδων σε ένα λαό που πραγματικά υποφέρει. Εμείς ποτέ δεν κλείσαμε τα μάτια στον επικίνδυνο ταξικό και πολιτικό αντίπαλο, στις παραφυάδες και τα στηρίγματά του. Και αν στεκόμαστε ντούροι, αγωνιστικοί και με θάρρος, είναι γιατί δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο. Ξέρουμε ποιος είναι, δεν εφησυχάζουμε το λαό με γενικά συνθήματα.
Θέλουν να μας μειώσουν και μεις λοιπόν θα αντεπιτεθούμε να γίνουμε πιο ισχυροί. Θα τους πούμε, στο χέρι δε θα μας βάλετε. Και εδώ πια πρέπει να λειτουργήσει το ταξικό ένστικτο, το πολιτικό ένστικτο. Με ισχυρό ΚΚΕ η άλλη μέρα θα είναι καλύτερη, από καλύτερες θέσεις ο λαός θα παλεύει. Δε φοβόμαστε, δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε απ' το λαό ότι μεθοδεύουν μία τέτοια επιλογή στις επόμενες εκλογές.
Με το σύνθημα "αυτοδύναμη κυβέρνηση", "αυτοδυναμία", εκφοβίζοντας το λαό ότι τώρα πρέπει να γίνει κυβέρνηση, ότι δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση και έτσι μπορεί να παγιδεύσουν ένα σημαντικό αριθμό φτωχών λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, να σκορπίσουν από δω κι από κει είτε στη δεξιά του Σαμαρά, είτε στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως να πει, δεν είναι τώρα η ώρα της λαϊκής εξουσίας.
Κοιτάξτε να δείτε, αν θέλουμε να μιλάμε για λαϊκή εξουσία, αν θέλουμε να μιλάμε για απεργίες που φέρνουν αποτελέσματα -κι αν ακόμα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι και τεράστιο, αλλά είναι σημαντικό-, αν θέλουνε να διεκδικήσουν το δίκιο τους, τότε σε κάθε στιγμή, σε κάθε φάση, σε οποιασδήποτε συνθήκες, πανίσχυρο ΚΚΕ. Στην εργατική τάξη, στους τόπους δουλειάς, εκεί που υπάρχουν οι άνθρωποι που υποφέρουν και βεβαίως και μέσα στη Βουλή, γιατί κι εκεί τους αποκαλύπτεις, τους θέτεις νομοσχέδια, αγωνίζεσαι. Μαχητικά λοιπόν, μέσα από το «Ριζοσπάστη», καθημερινά δίνουμε τη μάχη.
Το νέο σενάριο προβλέπει κυβέρνηση προσωπικοτήτων με συμμετοχή όλων των κομμάτων. Να ξεκαθαρίσουμε: Χτες που πήγαμε είπαμε, δεν μπαίνουμε ούτε σε κυβέρνηση αριστερή, ούτε σε δεξιά, ούτε σε κεντροδεξιά, ούτε σε οικουμενική, ούτε εθνικής ενότητας, ούτε εθνικού σκοπού και για να φυλάμε και τα ρούχα μας είπαμε ούτε σε υπηρεσιακή εκλογή. Και λέμε, ούτε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά, δεν πρόκειται να στηρίξουμε ούτε δίμηνη, τρίμηνη ούτε εξάμηνη. Δε φοβόμαστε τις εκλογές, κι ας γίνουν και τώρα»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλη κλοπή ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Εκπτώσεις στα εστιατόρια και καφέ του κέντρου κάθε Τρίτη!

Μετά το 10ημερο προσφορών στα καταστήματα, που σας είχαμε πει, έρχονται και οι εκπτώσεις στα εστιατόρια και τα μπαρ σε μια προσπάθεια να κρατηθεί το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας «ζωντανό».

Η νέα πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων «Βγαίνουμε Αθήνα» ξεκινάει αύριο, Τρίτη και δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν φτηνό φαγητό, ποτό και καφέ σε μαγαζιά του κέντρου.

Για τέσσερις Τρίτες, από αύριο έως τις 5 Ιουνίου, τα εστιατόρια θα προσφέρουν μενού με 10 ευρώ, οι καφετέριες θα προσφέρουν καφέ 2 ευρώ και τα μπαρ ποτά με 5 ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν γευστικά μενού και πρωτότυπες συνταγές, ενώ η δράση θα πλαισιώνεται από συναυλίες που θα πραγματοποιούνται σε κεντρικά σημεία της πόλης, κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα!

Αν το event πάει καλά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Δήμου Αθηναίων πατώντας εδώ ή καλέστε στα τηλέφωνα: 2105277558,2105277570.

ΕΔΩ ΤΑ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ http://www.skopelos.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=683&Itemid=760

Πρόκληση προς τον προέδρο της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο από έναν μετανάστη !!!

Πήρα αφορμή για αυτήν την ανάρτηση επειδή ο φασίστας ανέφερε τον προπονητή των προπονητών και των ολυμπιονικών κ. Παναγιώτη Αρκουδέα,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Πήγαινα και στον Εθνικό Αθηνών μικρός, σημειωτέον.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Περάσατε και από εκεί.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Βεβαίως, από την Ελληνορωμαϊκή με προπονητή τον Αρκουδέα, όταν ήταν ανοικτό.
Παπούλιας, Μιχαλολιάκος (πήγαιναν στο ίδιο σχολείο...)και εγώ ο καυστικός (skopelosnews)πήγαινα μαζί του στον ίδιο σύλλογο μόνο που εγώ τον έδερνε κάθε μέρα !
Τώρα χαίρομαι που σε έσπαγα στο ξύλο στον εθνικό αθηνών και με σταμάταγε ο Αρκουδέας αν τα ήξερε όλα αυτά για τον Μιχαλολιάκο δεν θα με σταματούσε .....
Tέλος εγώ ο αριστερός και μετανάστης σε καλώ σε ένα αγώνα μέσα σε κλούβα τώρα και όποιος αντέξει, εισε παλιό φασιστα?
Υ/Γ κ. Παναγιώτη Αρκουδέα είμαι ο Ηλίας Π από την Σκόπελο που για 3 χρόνια ήσασταν ο προπονητής μου στον «Εθνικό».και επειδή σας γνωρίζω προσωπικά για το ήθος σας απαντώ αντι για σας ακόμη και η αναφορά του ονόματος σας από το φασιστόμουτρο δεν επιτρέπεται .

Ενθουσιώδης, με παλμό και όγκο η συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίο του Άρεως !

Το Κ.Κ.Ε είναι εδώ ,ενωμένο δυνατό !

ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !
Οι εντυπώσεις μου από την δυναμική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίον του Άρεως.

Το Κ.Κ.Ε πραγματοποίησε μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα μόλις 8 μέρες μετά τις εκλογές.Για ακόμα μια φορά απέδειξε πως η βάση του Κ.Κ.Ε είναι ενωμένη και αποφασισμένη να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος ! Νέοι, νέες, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχοι ,άνθρωποι του μόχθου, ενώθηκαν μαζί ,ξανά για να μεταφέρουν παντού μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.Από την Αθήνα σε κάθε μεριά της χώρας.

Με τον παλμό και το πλήθος της συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως διαψεύστηκαν όσοι θεωρούν δεδομένο πως το Κ.Κ.Ε σε περίπτωση νέων εκλογών θα υποστεί απώλειες !

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε μεταξύ άλλων έστειλε το μήνυμα της αφύπνισης και του συναγερμού του λαού γιατί μπορεί να βρεθούμε πάλι απέναντι στις κάλπες και απέναντι σε διλήμματα και αυταπάτες.


Η μεγάλη κινητοποίηση των φίλων του Κ.Κ.Ε στην συγκέντρωσης της Δευτέρας αποδεικνύει πως το Κ.Κ.Ε ίσως είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα πλέον που μπορεί να βγάλει στους δρόμους οργανωμένα και ειρηνικά χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών.

Ας μεταδοθεί αυτό το μήνυμα ελπίδας και προοπτικής σε όλη την Ελλάδα ! Οι φίλοι και φίλες του Κ.Κ.Ε, οι απλοί ψηφοφόροι του παλιοί αλλά και όσοι το ψήφισαν για πρώτη φορά, μπορούν να δουν ότι το Κ.Κ.Ε έχει πάλι δίκιο.Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος !

Μηνύματα απαισιοδοξίας δεν χωρούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελληνικός λαός.

Το Κ.Κ.Ε πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και θα δικαιωθεί . Ο λαός μπορεί να αλλάξει την ψήφο όποτε γίνουν ξανά εκλογές και να κάνει πανίσχυρο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.Το Κ.Κ.Ε αγαπητοί αναγνώστες του kke4ever δεν πατά σε 2 βάρκες.Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και οι ταξικοί του εχθροί γιατί είναι μια αλήθεια που ανατρέπεται !

Σε επόμενη ανάρτηση ολόκληρη η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα σε μια συγκέντρωση που προμηνύει την λαϊκή αντεπίθεση !


Red Star

Έγινε και αυτό: Διανεμήθηκαν "μαϊμού" πρακτικά για να "στριμωχτεί" ο Π.Καμμένος;Αν θεωρήσουμε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έλεγε την αλήθεια όταν πριν λίγα λεπτά δήλωνε ότι "Δεν είναι δικό μου το έγγραφο που εμφανίζεται να έχουμε ενεχειριάσει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ύπαρξη όρων και προϋποθέσεων για να στηρίξουμε κυβέρνηση", τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια χονδροειδή πλαστογραφία, αλλά και ύπουλη επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μια πλαστογραφία που όμοιά της η χώρα έχει να ζήσει από τα τέλη της δεκαετίας του '70 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κάνει στην Βουλή χρήση ενός ανάλογου non paper για θέματα εξωτερικής πολιτικής απέναντι στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αλλά εδώ τα μεγέθη είναι τελείως διαφορετικά καθώς επιχειρείται η παγίδευση ενός αρχηγού κόμματος στον οποίο χρεώνουν θέσεις και μάλιστα έγγραφες θέσεις που υποτίθεται ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον αναγκάσουν να δεχθεί να στηρίξει κυβέρνηση, την οποία ο ίδιος δεν δέχεται να στηρίξει. Aυτά θεωρώντας εκ των προτέρων ότι ο
Π.Καμμένος δηλώνει τα αληθινά γεγονότα.

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή: Αμέσως μετά την λήξη της απογευματινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Α.Σαμαράς βγαίνει και δηλώνει ότι "συζητείται η πρόταση Καμμένου".Ποια πρόταση
Καμμένου, πέρα από τους 7 όρους που έχει θέσει;

Διαρροές από την Συγγρού ανέφεραν ότι "Έθεσε τρεις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης αν υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος ή κίνδυνος στα εθνικά θέματα. Αν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι, τότε θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες"!

Και μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι έχει ζητήσει και το ... υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Χονδrοειδές βέβαια...

Εν πάση περιπτώσει, όλοι περιμένουν την αντίδραση του Π.Καμμένου, η οποία δεν έρχεται επίσημα, αλλά με στο twitter που αναφέρει ότι «Μην ακούτε διαρροές, οι θέσεις μας είναι μόνο οι επίσημες».

Δεν βγαίνει να κάνει επίσημη δήλωση διάψευσης το κόμμα και η φημολογία οργιάζει αφού υπάρχει η επίσημη δήλωση Σαμαρά, είναι αρκετά "βαριά" για να απαντηθεί με ένα twitt-άρισμα.


Το defencenet.gr γνωρίζει άριστα τι έχει διαμοιφθεί μεταξύ Κ.Παπούλια και Π.Καμμένου και μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο θέμα των "3" σημείων που υπό όρους θα συμμετείχε και θα στήριζε κυβέρνηση ο Π.Καμμένος δεν δόθηκαν από τον δεύτερο στον πρώτο ή τουλάχιστον δεν δόθηκαν στην χθεσινή συνάντηση.

Πάντως αργά το βράδυ περί τις 23.00 άρχισε να διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα έγγραφο με τις θέσεις του Π.Καμμένου, αναφορικά με τους όρους στήριξης μιας κυβέρνησης.

Ομολογούμε ότι το έγγραφο δεν μας έπεισε γιατί απλά ήταν αρκετά χονδροειδές.

Πόσο πιθανό είναι σε μια τέτοια ευαίσθητη φάση, να ζητάει ένας αρχηγός για να δεχθεί να στηρίξει μια κυβέρνηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις σε διαγωνισμό διαχείρισης εθνικών πόρων ως αντάλλαγμα;

Κι όμως, το έγγραφο τελικά κυκλοφόρησε γράφει μάλιστα και το φαξ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υποτίθεται ότι διαβιβάστηκε στα κόμματα από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να εξετάσουν τους ... όρους Καμμένου με τους οποίους θα δεχόταν να στηρίξει και να μπει στην κυβέρνηση!

Χωρίς να ρωτήσουμε τον Π.Καμμένο το έγγραφο "βρώμαγε από μακριά" ότι είναι συρραφή των πραγματικών θέσεων του με τα 7 σημεία και των επίμαχων θέσεων που κάποιος λαθραία τις είχε συρράψει ενδιάμεσα

Την ίδια χρονική στιγμή περίπου ο Π.Καμμένος δίνει τα αληθινά πρακτικά που έχει πάρει από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο facebook. Όπου από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει πει για όρους στήριξης κυβέρνηση και έχει ζητήσει μάλιστα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως αντάλλαγμα. Μιλάει μόνο για τους 7 όρους.

Λίγο αργότερα δημοσιεύονται στο blog του Ν.Χατζηνικολάου enikos.gr, το περίφημο non paper με τους όρους Π.Καμμένου, όπως υποτίθεται ότι τους έστειλε η Προεδρία στα κόμματα. Και βάσει αυτών των όρων έγιναν και οι δηλώσεις Σαμαρά.

Δείτε τους, παρακάτω, το μεγαλύτερο μέρος είναι το γνήσιο, το επίμαχο είναι η δεύτερη σελίδα, το Σενάριο "Β", την ύπαρξη των οποίων την διαψεύδει ο Π.Καμμένος.

Λίγο αργότερα στην κρατική τηλεόραση, τόσο ο Π.Καμμένος όσο και ο Ν.Χατζηνικολάου μιλάνε στην κρατική τηλεόραση και υποστηρίζει ο μεν πρώτος ότι "Το έγγραφο που δημοσιεύει το site δεν είναι δικό μας, δεν ξέρω ποιος το έγραψε και από που προήλθε", ο δε δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι "Δικό τους είναι είναι non paper και θέλει να προστατέψει αυτά που λέει μέσα και γι αυτό το αρνείται"!

Μύλος; Τρελοκομείο!

Και τρελοκομείο με την Προεδρία της Δημοκρατίας παρούσα η οποία πλέον άμεσα πρέπει να πάρει θέση. Έδωσε έγγραφο με τέτοιες θέσεις ο Π.Καμμένος ή όχι. Αν όχι, υπάρχουν συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί και πρέπει να αναζητηθούν οι συντάκτες του κειμένου άμεσα. Αν ναι, είναι πολιτικά υπόλογος ο Π.Καμμένος, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Τονίζουμε ότι από αυτά που ξέρουμε - και παρακολουθούμε πολύ στενά αυτή την υπόθεση των συσκέψεων στο προεδρικό - δεν υπήρξε πουθενά το Σενάριο Β, ούτε το αίτημά του να γίνει υπουργός Άμυνας, κάτι που καταγράφεται και στα πρακτικά. Άλλωστε τις 7 θέσεις του τις μοίρασε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ο Π.Καμμένος.

Πως και ποιος τόλμησε να διαστρεβλώσει και να πλαστογραφήσει το περιεχόμενό τους;

Με όλα αυτά φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει αγριέψει πολύ και καλό είναι όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και περισσότερο απ'όλους οι άμεσα εμπλεκόμενοι πολιτικοί...

Eurogroup - Δηλώσειες Γιούνκερ και Ρεν: Αδιανόητο να μείνει η Ελλάδα εκτός ευρώ

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ζήτημα χρονικής παράτασης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας στο όριο του 3%. Είπε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα εφαρμόσει το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής. Ένα πρόγραμμα που όπως, ωστόσο δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν αναμένεται να τροποποιηθεί στις βασικές του κατευθύνσεις.

Τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, όσο και ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν τόνισαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Ο Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε χαρακτηριστικά: <<Προσωπικά είμαι κατηγορηματικά κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ευρωζώνη έχει 17 μέλη και δεν θα μπορούσα να διαννοηθώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πρόκειται για ανοησίες και προπαγάνδα. Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία. Αυτά τα σενάρια προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. Η Ελλάδα ψήφισε. Ελπίζω ότι στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να δείνουμε μαθήματα στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Όμως συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα και θα πρέπει να εφαρμοστεί. >>

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών εκ μέρους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι <<δεν είναι καιρός για χαλάρωση>>.

Από την πλευρά του ο Όλι Ρεν τόνισε: <<Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

Ο Επίτροπος Ρεν ανέφερε, επίσης, ότι <<το μέλλον της Ελλάδας και η ευημερία των πολιτών της βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών>> και χαρακτήρισε το πρόγραμμα <<σύμφωνο αλληλεγγύης>> μεταξύ της Ελλάδας και των 16 εταίρων της και προυποθέτει το σεβασμό των δεσμεύσεων.

Σε ό,τι αφορά την έως τώρα εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι υπήρξαν δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και στην αδυναμία της ελληνικής διοίκησης.

Τέλος, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ, ερωτηθείς για το θέμα της αποπληρωμής του ομολόγου, ύψους 435 εκατ. Ευρώ που λήγουν στις 15 Μαίου, αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός Αικατερίνη Κουμαριανού

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορικός Αικατερίνη Κουμαριανού.

Από τους ανθρώπους με συμμετοχή και παρουσία στη μεταπολεμική ελληνική κοινωνία, η Κουμαριανού κατείχε την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών από το 1978 ως το 1983, στη Σορβόνη, έχοντας διαδεχθεί τον Κ.Θ. Δημαρά.

Οι δημοσιεύσεις της σε ιστορικά και φιλολογικά περιοδικά και τα βιβλία της, αποτελούν σημεία αναφοράς σε διεθνείς και ελληνικές βιβλιογραφίες.

Τον Δεκέμβριο του 2007 επιμελήθηκε και δημοσίευσε τη συλλογή ελληνικών φωτογραφιών του πρώτου κατόχου της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στη Σορβόνη, Hubert Pernot, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ολκός.

Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επί μακρό χρονικό διάστημα δίδαξε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία και ελληνική ιστορία στο αμερικανικό ίδρυμα College Year in Athens.

Συνεργάστηκε επί μακρόν στην ίδρυση του Ομίλου Μελέτης του Ελληνικού Διαφωτισμού και του περιοδικού «Ο ερανιστής».

Ο Moody's χαμήλωσε σήμερα τη βαθμολογία του για 26 τράπεζες της Ιταλίας


Την αξιολόγησή του για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα συνολικά 26 ιταλικών τραπεζών μετέβαλε, σήμερα, προς τα κάτω ο αμερικανικός οίκος Moody's, αναφερόμενος στο ανακοινωθέν που εξέδωσε στη 'στενότητα', που αντιμετωπίζουν, για τον δανεισμό τους, αλλά και στη μείωση της κερδοφορίας τους.'Unicredit', 'Intesa Sanpaolo', απ τον ίδιο οίκο βαθμολογούνται πλέον με 'Α3', αρκετές όμως τράπεζες της Ιταλίας βαθμολογούνται εφεξής έτι χαμηλότερα, μεταδίδει τα μεσάνυκτα το Γαλλικό πρακτορείο απ την Ρώμη.

Οι πολύ μεγάλες ιταλικές τράπεζες

Νέα επιδείνωση κλίματος στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις

Συνεχίσθηκε η πτωτική πορεία του Δείκτη Επιχειρηματικών Προσδοκιών για τις επιχειρήσεις του τουρισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας στον τουρισμό, που διεξάγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 69 μονάδες για τις ξενοδοχειακές και στις 44 για τις τουριστικές επιχειρήσεις, υποχωρώντας κατά 2 και 4 μονάδες αντίστοιχα, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και με την πλειονότητα των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων να αναφέρει επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πολύ πριν τη διενέργεια των εκλογών.

Αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης το ερχόμενο τρίμηνο, οι επιχειρήσεις του κλάδου εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξες, λόγω και της έναρξης της κύριας τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου